Srovnání BMW vs Audi vs ??

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Srovnání BMW vs Audi vs ??

Příspěvek od Idaho »

Skusil jsem zabruslit na bmw klub i na e30klub a vysledek byl ten že všude bmw chváli a nikdo na nej neřeken špatné slovo. přitom polovina z lidí co o nem delají hodnocení v něm maximálně sedela na sedale řidiče nebo se zařídila po parkovišti.

zajímají mne názory lidí co tato auta vlastní, jezdí s nimi, případně mají možnost je porovnávat ( mají obě ve firmě atd.. )

Zvažuji pořízení naftového kombíku rok 2000+
často jezdím dlouhé trasy a už chci trošku komfort a monžá i trošku reprezentace. Zároven chci uštřit na hobby autě takže chci neco silnějšího.

zvažuju dve varianty :

BMW 330D touring / Audi4 Avant ( oboje 2003+ )
nebo
BMW 530D Touring / audi A6 Avant ( kolem roku 2001-2002 )

s lepší výbavou, nejlépe i 4x4.

Nejak men nenapadá jiné dieselové kombi co by prostorem dokázalo konurovat 5tce nebo A6 nebo takové které by agilitou a výkonem dokázalo oponovat 330D ( zde bych asi kvuli zachování sportovnějšího ducha volil spíše lehčí a menší auto -330D ale netuším jak je na tom v porovnání s A4, nakteru jsme slyšel fámy že odchází poddimenzovaná zadní náprava - tuším že slo o modely kolem roku 2000.

Takže at to shrnu, doporučíte jít radši do menšího a agilnějšího vozu 330D/A4 který ale bude maldší a bude mít méne najeto, nebo do prostornějšího a pohodlnějšího 530D/A6 který v té cenové relaci bude o nejaký ten rok starší?? - je to otázka směřovaná hlavne na lidi co znají tyto motory a podvozky..

..nejde mi o cenu ND, spíše o poruchovost..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Srovnání BMW vs Audi vs ??

Příspěvek od Bordel »

uz zase "uvazujes" o novem aute? :rool:
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Bordel píše:uz zase "uvazujes" o novem aute? :rool:
ale kdepak, mám doporučit, uvažuju už druhej rok, jenže soudy s eu nás vlečou takže peníze co meli být před osmi by ted snad do peti mohly být :D ale má to výhodu, to co bych si býval koupil před osmi by ted byl šrot :D

jinak prosím jen odpovedi k věci...
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

tvé hlavní požadavky jsou tedy na co komfort a užitečnou velikost? jestli ano o A4neuvažuj , pokud A6,tak ta velikostí kufru bohužel taktéž neoplývá, na to o jak velký vůz se jedná je kufr docela pod psa.bohužel nemůžu pomoct s porovnáním k BMW
.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej

Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

vevsech případech kombi.. vzhledem k tomu že s enemohu rozhodnout jestli spíš velikost nebo ustoupit z velikosti a dodat autu "život" tak mi jde spíše o to aby to bylo pohodlené auto s lepší výbavou, trošku silnější a vešli se do toho dva 100kg hafani a vydrželi v tom tři až pet hodin jízdy a ne mi to po hodine z nedostaku místa rozebrali ( fab. kombi :D )

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

nemam tady tabulky ale řek bych že 330d/530d budou váhově nastejno, a pokud seženeš tu trojku v lepší výbavě tak bude ještě těžší než ta 5ka.. aspon u sedanů to tak je.. a pětku nedělaj v 4x4..

u A4 odchází ne zadní ale přední náprava, u 2003 je pořád stejná jako u starejch modelů (od 94) ale už to sou lepší kusy tak to vydrží víc.. ostatně na e46 je tušim podobná náprava, 4 hliníkový kosti na každý straně, pokud bys chtěl tu audi tak ber Qčko protože má na zadku taky multiprvkovou..

2.5Tdi od vw ale neni moc povedenej motor, 3.0d je trochu jinde.. a svezení v bmw a audi se taky podle mě nedá moc srovnávat už tim že jedno je rwd a druhy rwd nebo 4x4, jde o to co chceš.. jízda s zadkem je taková klidnější, uplně jinej pocit

s tim kufrem nevim, nevidel sem jakej maj bmw touringy kufry, ale třeba u A4 avant je menší než u sedana
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

já jezdil se starší A6(vycházající z modelu 100) i s tou novější(98výš) a ta starší měla mnohem prostornější kufr než ta nová, motorizace obě dvě byli 2,5TD/TDi(čili 5hrnek proti 6hrnku) ani jedno z toho nebyl žádnej sprinter,ale jízda byla celkem klidná! Poohlédnul bych se třeba ještě po masařce :wink: takový 200 v kompresoru s lpg v plný náloži avantgard by mě osobně vůbec nevadilo
.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej

Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

Dejv píše:já jezdil se starší A6(vycházající z modelu 100) i s tou novější(98výš) a ta starší měla mnohem prostornější kufr než ta nová, motorizace obě dvě byli 2,5TD/TDi(čili 5hrnek proti 6hrnku) ani jedno z toho nebyl žádnej sprinter,ale jízda byla celkem klidná! Poohlédnul bych se třeba ještě po masařce :wink: takový 200 v kompresoru s lpg v plný náloži avantgard by mě osobně vůbec nevadilo
co vim tak se snad 200K do E-KLASSE nedával, až 230K...nehledě na to, že tyhle motory maj stejně kulovej výkon a je to taková čtyřválcová řechtačka, jo V8 Kompresor od AMG je jiný caffe. Do Éčka buď V6 nebo V8.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

do 5tek s endávali 4x4 ? na tipcars jsem pár 530xD viel a po Pb taky jeden jezdí ( czechcomputer)

možná sem s e sekl v tom označení e46 - se v tom fakt nevyznám, jde mi porste o kombi od roku 2003 vejš...

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

4x4 u 5er
generace E34 1987-1995/6 525ix
u E39 1995-2004 NE
a nyní u generace E60 2004-dnes 530xi /530xd

a k 3er
generace E46 - 1998-2005
generace E90 - 2005->

milonovo

Příspěvek od milonovo »

E46 je trojka,e39 se 4*4 fakt nedělá.Mám možnost srovnat A6 a e39 2,5D CR a 2,5TDi a vybral bych si MB w210 v benzínu,kde máš možnost i toho 4MATIC.Dieslovej motor fakt nemá význam.Co ušetříš na spotřebě,zaplatíš na opravách a servisu.Navíc BMW i Audi maj kurevsky drahej servis podvozku.MB je proti tomu sranda.320CDI když už by si chtěl diesel taky není zrovna lenoch a celkově prostor je prostě větší.Chyba je že ne všechny mají pozink,takže můžeš narazit na 5letý auto co rezne a trochu zastaralejší design interieru,ale ten mě osobně nevadí,je to zkrátka Mercedes,to se nedá popsat,to musíš cejtit :D Na e46 a A4 bych zapoměl rovnou.To sice není vlastní zkušenost,ale ona ani ta e39 není nijak veliká.

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

jak jednoduché,vyzkoušet obojí před koupí....no nevím,ale pro mě je rozdíl 530d versus A6 (r.v.kolem 2000-2002) dost jednoznačnej...193ps vers 150...resp 180 a ještě myslím 163ps tam dávali ten byl už myslím s multitronicem.530d jede jako pras... teda na rodinný kombík,což o 2,5tdi 180ps říct nemůžu,osobně jsem byl zklamanej a to se nebudem bavit o verzi 150ps ( i předchozí 2,5le 5ti válec byla podle mě povedenější,ikdyž zněla jako traktor)..to je smutné,v kombinaci quattro a tiptronic spotřeba po městě klidně 12l nafty :( jasně že budou majitelé této motorizace s 6ti kvaltem a kloboukem na hlavě řvát,že jezdí za 6litrů,ale to jaksi není jízda...prostě pro mě má bmw lepší motor (výkon-spotřeba-zvuk),podvozek a pocit z jízdy...manuál jezdí bez nějakého šetření za 7-7,5litrů v průměru v automatu bere cca 8,5-10litrů (zajímavost je,že i při velmi svižné až sportovní jízdě se spotřeba velmi těžce dostane přes 11l)U mě je jasnej vítěz e39ka 530d nebo dA.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

ad 530XD po Pb potkávám dva ( jednoho už dva roky ) takže předpokládám že se petka ve 4x4 delá bohužel by mi to padlo tk hned na ty první / 2004/ zase tolik do auta srýát nechci to bych si asi rovnou koupil neco nového....

co se týče porovnání benzím vs diesel sel bych jednoznačne do dieselu, kvuli spotřebe, co se týče dílu, pokud auto dostává to co mám, tak te n servis tak rozdílnej není / +- 15% ) a vychází to cca kažých 100tisk km diesel zaplatí na "velké" seervisce o cca 15-0tis více což nená tak hrozné ( samozřejmě vzhledm k pořizovací hodnotě auta )

M3maniac - svezení řešá dost vecí ale pořád neřeší zkušenost se spolehlivostí atd což při projíždce skutečne nezjistím...

btw 530Da je co ??

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

DA =diesel+ automatická převodovka, to označení neuvidíš na zádi vozu, je to jen katalogově :D

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

Idaho píše:ad 530XD po Pb potkávám dva ( jednoho už dva roky ) takže předpokládám že se petka ve 4x4 delá bohužel by mi to padlo tk hned na ty první / 2004/ zase tolik do auta srýát nechci to bych si asi rovnou koupil neco nového....

co se týče porovnání benzím vs diesel sel bych jednoznačne do dieselu, kvuli spotřebe, co se týče dílu, pokud auto dostává to co mám, tak te n servis tak rozdílnej není / +- 15% ) a vychází to cca kažých 100tisk km diesel zaplatí na "velké" seervisce o cca 15-0tis více což nená tak hrozné ( samozřejmě vzhledm k pořizovací hodnotě auta )

M3maniac - svezení řešá dost vecí ale pořád neřeší zkušenost se spolehlivostí atd což při projíždce skutečne nezjistím...

btw 530Da je co ??
Co tu chceš slišet o spolehlivosti u 5let starého auta,jde hlavně o to jaký kus si vybereš a jak se k tomu dotyčnej choval....znám X lidí co se vysypali do A6ky a to nezkutečně a i po novém turbu,čerpadle a tiptronicu zůstali vyset ve francii s nepojízdným autem...tak stejně znám lidi co dělali ve 150tkm po tankování české super nafty vstřiky na 530d které stojí cca 60k....tak stejně znám auta které maji najeto skoro 300tkm s čipem (kvalitním) a auto jede jak hodinky...prostě snažit se dobře vybrat,nevěřit pohádkám o ztracené servisce atd...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

M3maniac píše:
Idaho píše:ad 530XD po Pb potkávám dva ( jednoho už dva roky ) takže předpokládám že se petka ve 4x4 delá bohužel by mi to padlo tk hned na ty první / 2004/ zase tolik do auta srýát nechci to bych si asi rovnou koupil neco nového....

btw 530Da je co ??
Co tu chceš slišet o spolehlivosti u 5let starého auta,jde hlavně o to jaký kus si vybereš a jak se k tomu dotyčnej choval....znám X lidí co se vysypali do A6ky a to nezkutečně a i po novém turbu,čerpadle a tiptronicu zůstali vyset ve francii s nepojízdným autem...tak stejně znám lidi co dělali ve 150tkm po tankování české super nafty vstřiky na 530d které stojí cca 60k....tak stejně znám auta které maji najeto skoro 300tkm s čipem (kvalitním) a auto jede jak hodinky...prostě snažit se dobře vybrat,nevěřit pohádkám o ztracené servisce atd...
s tebou s efakt nedá mluvit, když o to m nic nevíš tak než psát takovéhel všeobecné kydy které zná stejen každej, tal radši mlč. Sorry ale nmyslím že normálně uvažující človek dokáže pochopit na co se ptám, ty k nim asi nepatříš..

matt

Příspěvek od matt »

no co treba v70
Dovoz aut ze zahraničí, Non-stop odtah, Kompletní péče o vozidlo (mytí, leštění, tepování, leštění světel), Zařízení STK, Diagnostika vozidel, Rychlé sjednání pojistky za fajn cenu, Servis.
Plzeň 775115675

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

Idaho píše:
M3maniac píše:

btw 530Da je co ??
s tebou s efakt nedá mluvit, když o to m nic nevíš tak než psát takovéhel všeobecné kydy které zná stejen každej, tal radši mlč. Sorry ale nmyslím že normálně uvažující človek dokáže pochopit na co se ptám, ty k nim asi nepatříš..
jsi ty vůbec normální??? zkus se nad sebou zamyslet než napíšeš takovou hovadinu....měl jsi tento dotaz cituji :
Takže at to shrnu, doporučíte jít radši do menšího a agilnějšího vozu 330D/A4 který ale bude maldší a bude mít méne najeto, nebo do prostornějšího a pohodlnějšího 530D/A6 který v té cenové relaci bude o nejaký ten rok starší?? - je to otázka směřovaná hlavne na lidi co znají tyto motory a podvozky..

Chtěl jsi odpověď od někoho kdo má s těmito vozy osobní zkušenost,ano pár mi jich rukama prošlo (všechny ty 4vozy na které se ptáš) snažil jsem se ti poradit a ty se chováš jak arogantní hňup).A evidentně tomu rozumíš jak koza petrželi a víš o těchto autech akorát to co jsi někde na netu nebo v AutoTipu přečetl....v podstatě nevíš co chceš.Přečti si ještě jednou na co si se ptal a jak jsem ti odpověděl...Na 330d jsem nereagoval protože je stejně drahá jak pětka v ojetinách spíše dražší než pětka (a né jak ty si myslíš ,že je levnější a že bude za ty prachy o 2roky novější a bude mít méně najeto)prostě nesmysl....obě značky jak audi tak bmw jsou velmi kvalitní a je na každém kterou značku preferuje a pro kterou se rozhodne...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

M3maniac píše:
Idaho píše:
M3maniac píše: Co tu chceš slišet o spolehlivosti u 5let starého auta,jde hlavně o to jaký kus si vybereš a jak se k tomu dotyčnej choval....znám X lidí co se vysypali do A6ky a to nezkutečně a i po novém turbu,čerpadle a tiptronicu zůstali vyset ve francii s nepojízdným autem...tak stejně znám lidi co dělali ve 150tkm po tankování české super nafty vstřiky na 530d které stojí cca 60k....tak stejně znám auta které maji najeto skoro 300tkm s čipem (kvalitním) a auto jede jak hodinky...prostě snažit se dobře vybrat,nevěřit pohádkám o ztracené servisce atd...
jsi ty vůbec normální??? zkus se nad sebou zamyslet než napíšeš takovou hovadinu....měl jsi tento dotaz cituji :

Chtěl jsi odpověď od někoho kdo má s těmito vozy osobní zkušenost,ano pár mi jich rukama prošlo (všechny ty 4vozy na které se ptáš) snažil jsem se ti poradit a ty se chováš jak arogantní hňup).A evidentně tomu rozumíš jak koza petrželi a víš o těchto autech akorát to co jsi někde na netu nebo v AutoTipu přečetl....v podstatě nevíš co chceš.Přečti si ještě jednou na co si se ptal a jak jsem ti odpověděl...Na 330d jsem nereagoval protože je stejně drahá jak pětka v ojetinách spíše dražší než pětka (a né jak ty si myslíš ,že je levnější a že bude za ty prachy o 2roky novější a bude mít méně najeto)prostě nesmysl....obě značky jak audi tak bmw jsou velmi kvalitní a je na každém kterou značku preferuje a pro kterou se rozhodne...
..deleted.. sory dík za předchozí odpovedi ale ta poslední byla skutečne o hovně. jinak co s etýče ceny 330d vs 530D je to muj názor po návsteve x autobazaru a webovejch serveru s pordejem že proste 330D z roku 2004-2005 koupím za stejnou cenu jako 530D z roku 2003 při zrhuba stejené výbave, stavu a počtu najetých kilometrů. Nebo mi chceš dokazovat opak? sorry prolejzám nabídku v Cr i zahraničí už druhej mesíc v tomhel jsi troškumimo ty..

původně jsme tu mel napsanej sakra dlouhej a nasranej přízpevek, ale pak jsem to smazal, nemá to smysl, se s tebou hádat, dík za předchozí přízpevky ( teda krome toho posledního kterej je skutečne o hovně ). Věř mi, že za arogantního hnupa mám já tebe po přečtení nekolik tvých přízpevku již hodne dlouho, takže jsem alespon rád že se to vyrovnalo..

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

njn...a já myslel že se tu bavíme o autě z roku 2000+ nebo 2001-02 jak si psal trochu víše...teď už je to dokonce 2003 :D nemá smysl ti vysvětlovat že 530d z roku 2000-2002 se prodává za stejné peníze jako 330d někdy i levnějc.... je škoda že na tvou reakci nereagoval někdo z davu....a pokud se ti zdá tvá reakce na mou snahu ti poradit nebo něco k těmto autum říct zdá normální tak je mi tě líto....

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

pro mě za mě si kup 530d 4x4 :lol: pane rozumbrado :D přiště se vysrat na takové lidi....

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

no s tvýma radama a přístupem bude asi lepší když se na to fakt vysereš :D

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

Idaho píše:no s tvýma radama a přístupem bude asi lepší když se na to fakt vysereš :D
Tak napište mu už prosím Vás někdo... kdo se tu chova arogantně :wink:

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

arogantně? mylsím že to byla jen přimeřená odpověd na tovje rejpání a utážky.. tak si to v té sve makovičce srovnej a rposím už žádné přízpevky mimo mísu, ano?

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

toto jako nebylo k věci,toto bylo rejpání? aby jsi mi naznačoval že nejsem normální? Jsi hňup a stojím si za tím... Ty jsi vykřikoval že toto všichni ví ....tak se neptej a nežádej rady když pak na odpovědi píšeš že to všichni ví...jasně ,zapoměl jsem že většinou ti odpovídají lidi co v bmw max.seděli :lol: já jsem ho viděl,má ho soused :D měj se pěkně a zapomeň na mě,děkuji.

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

rádo se stane,jen s eprosímpořád nepřipomínej ano?:)

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Nebudu se míchat do Vašich antipatií,ale přijde mi že Maniac to napsal celkem výstižně.Nevím co dodat,snad jen že dnes jsem byl opět v BMW na diagnostice a opět nejsem chytřejší...Asi zkusím dát další váhu vzduchu,jelikoš jiná závada tam prej není.Což ale neznamená že v A6 nemůže bejt zakopanej pes,toho má zase otec :D

A ta 530XD,nemá to tam ten frajer jen nalepený?

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

Idaho píše:rádo se stane,jen s eprosímpořád nepřipomínej ano?:)
:x

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

milonovo píše:Nebudu se míchat do Vašich antipatií,ale přijde mi že Maniac to napsal celkem výstižně.Nevím co dodat,snad jen že dnes jsem byl opět v BMW na diagnostice a opět nejsem chytřejší...Asi zkusím dát další váhu vzduchu,jelikoš jiná závada tam prej není.Což ale neznamená že v A6 nemůže bejt zakopanej pes,toho má zase otec :D

ted už vás vubec nechápu ( mluvímot 530Xd ) - jeden řekne že to je ale novejší model další zase řekne že to není vubec :) muže mi to nekdo nejak vysvětlit?

pochybuju že to tam má jen anlepený, auto koupil nový a je tot am od té doby co ho dovezl domu ( leda že by BMW dealerřiposkytovali tkovejhel tuzing zákazníkum :D )

jak říkám vídám ho tak dva roky takže mladší jak 2005 asi nebude.. blbý je že ho výdám jen zezadu, u baráku kde parkuje parkuje pod pergolou zadkem vem, a dkyž ho občas otkám na silnici tak proto že ho doženu v nejké koloně jinak minimálně :(

S m3 maniakem sem troškuulít, ted když to pročítám zpet tak kroutím hlavou nad tím cosem dokázal zplodit, ale i muži mají své dny.. ted už vím že když mn nekdo v krám nasere tak radši nemám odpovídat na přízpevky - kor když je nedočtu do konce :D
M3Maniak - vím že je to to asi uprdele ( jako by to bylo mě ) ale sorry :)

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

Idaho píše:
milonovo píše:Nebudu se míchat do Vašich antipatií,ale přijde mi že Maniac to napsal celkem výstižně.Nevím co dodat,snad jen že dnes jsem byl opět v BMW na diagnostice a opět nejsem chytřejší...Asi zkusím dát další váhu vzduchu,jelikoš jiná závada tam prej není.Což ale neznamená že v A6 nemůže bejt zakopanej pes,toho má zase otec :D

ted už vás vubec nechápu ( mluvímot 530Xd ) - jeden řekne že to je ale novejší model další zase řekne že to není vubec :) muže mi to nekdo nejak vysvětlit?

pochybuju že to tam má jen anlepený, auto koupil nový a je tot am od té doby co ho dovezl domu ( leda že by BMW dealerřiposkytovali tkovejhel tuzing zákazníkum :D )

jak říkám vídám ho tak dva roky takže mladší jak 2005 asi nebude.. blbý je že ho výdám jen zezadu, u baráku kde parkuje parkuje pod pergolou zadkem vem, a dkyž ho občas otkám na silnici tak proto že ho doženu v nejké koloně jinak minimálně :(

S m3 maniakem sem troškuulít, ted když to pročítám zpet tak kroutím hlavou nad tím cosem dokázal zplodit, ale i muži mají své dny.. ted už vím že když mn nekdo v krám nasere tak radši nemám odpovídat na přízpevky - kor když je nedočtu do konce :D
M3Maniak - vím že je to to asi uprdele ( jako by to bylo mě ) ale sorry :)
aspoň,že ti to došlo....

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“