SMG automat u BMW kvalita?

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
chico

SMG automat u BMW kvalita?

Příspěvek od chico »

je tato prevodovka kvalitni a bezproblemova? nebo je to jeden velky problem? kdyby nekdo mohl hodit reference....jedna se o kus v modelech e46 , e46 m3

M3maniac

Re: SMG automat u BMW kvalita?

Příspěvek od M3maniac »

chico píše:je tato prevodovka kvalitni a bezproblemova? nebo je to jeden velky problem? kdyby nekdo mohl hodit reference....jedna se o kus v modelech e46 , e46 m3
no je určitě lepší a méně poruchová než předchozí SMG1....bohužel je to ale věc navíc která se ráda sere a když se posere :wink: jinak je myslím i v návodu psáno,při časté sportovní jízdě a řazení ve vysokých otáčkách hrozí poškození převodovky ... že by u nás začalo jezdit druhé emko? (e46) :lol:

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

myslim si, že řazení ve vysokých otáčkách by jí až tak nevadilo, ono taky málokdo bude řadit ve 3000 ot/min při nejsportovnějším režimu že
spíš kickdowny na rozjezdech a bezhlavé burnouty :kladivo:
jinak předpokládam, že budeš kupovat auto se servisní knížkou

chico

Příspěvek od chico »

ano ano ale i tak se ptam jestli se mi to nerozsype pod rukama no stejne to vidim ze asi manual je manual ze :-) ... no vzdy m3maniac kdyz te vidim v tom tvojem tak mi to nejak leze na mozek :-) a par dnu neumim klidne spat tak s tim chci neco udelat no

M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

jinak o jedné M3 (e46) smg II vím,kdyby něco tak cinkni na 720675625 ,r.v. 2002 a najeto jen 66tkm :wink:

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Zkusenosti? Jakekoliv. Pozitiva, negativa.
Paradoxne mi prijde hodne "antisportovni" radit padly pod volantem + absence spojky.

Je to jen o zvyku? Je jizda s SMG v E46 M opravdu vetsim a sportovnejsim pozitkem?
Live4Ride Syndicate

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

Sly píše:Zkusenosti? Jakekoliv. Pozitiva, negativa.
Paradoxne mi prijde hodne "antisportovni" radit padly pod volantem + absence spojky.

Je to jen o zvyku? Je jizda s SMG v E46 M opravdu vetsim a sportovnejsim pozitkem?
Moje skromná zkušenost je pouze jednodenní a to hned na okruhu.
Pocit z řazení je dobrý, na okruhu si troufám říct, že je SMG vynikající věc. Pokud není člověk v reálném čase rychlejší, tak pocitově určitě ano. Navíc když se SMG standartně dodávala do CSL, tak to má svůj důvod.
V normálním provozu bych už polemizoval. Třeba taková popojížděčka po městě bude fajn - člověk to nechá řadit automaticky a má klid, nemusí trápit spojku. Ale když si představim, že jedu někde mimo město, tak bych si asi musel dlouho zvykat na to "jaký program" vůbec zvolit. Má jich to tuším 6 v manuálním režimu, přičemž se to dá ještě kombinovat s on/off stabilizací atd. Příklad- jedu normálnim tempem, převodovka je zhruba v nějakém středním režimu a najednou narazim na kus pěkný silnice případně kopec, kterej bych si rád užil a v tomto momentu si mám začít hrát s nastavením převodovky??? V případě manuálu takové dilema odpadá. Tam je řazení stále stejně, a rychlost "ovládání" vozu je pouze a jen mě, jaké tempo zvolím. V tom největším rozmachu mi brání pouze stabilizace atd. která se dá vypnout/zapnout. Měl jsem samožřejmě možnost zkusit i manuální převodovku, opět na okruhu a nestěžoval jsem si. Oproti bežným BMW s manuálem, je řazení v BMW M mnohem tvrdší, hrubší nebo jak bych to řekl, ten pocit je zcela jiný. Tolik má odpověď, rozhodnout se už musí každý sám, co preferuje.

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“