SMG automat u BMW kvalita?
Moderátor: Idaho
SMG automat u BMW kvalita?
je tato prevodovka kvalitni a bezproblemova? nebo je to jeden velky problem? kdyby nekdo mohl hodit reference....jedna se o kus v modelech e46 , e46 m3
Re: SMG automat u BMW kvalita?
no je určitě lepší a méně poruchová než předchozí SMG1....bohužel je to ale věc navíc která se ráda sere a když se poserechico píše:je tato prevodovka kvalitni a bezproblemova? nebo je to jeden velky problem? kdyby nekdo mohl hodit reference....jedna se o kus v modelech e46 , e46 m3

ano ano ale i tak se ptam jestli se mi to nerozsype pod rukama no stejne to vidim ze asi manual je manual ze
... no vzdy m3maniac kdyz te vidim v tom tvojem tak mi to nejak leze na mozek
a par dnu neumim klidne spat tak s tim chci neco udelat no

Zkusenosti? Jakekoliv. Pozitiva, negativa.
Paradoxne mi prijde hodne "antisportovni" radit padly pod volantem + absence spojky.
Je to jen o zvyku? Je jizda s SMG v E46 M opravdu vetsim a sportovnejsim pozitkem?
Paradoxne mi prijde hodne "antisportovni" radit padly pod volantem + absence spojky.
Je to jen o zvyku? Je jizda s SMG v E46 M opravdu vetsim a sportovnejsim pozitkem?
Live4Ride Syndicate
Moje skromná zkušenost je pouze jednodenní a to hned na okruhu.Sly píše:Zkusenosti? Jakekoliv. Pozitiva, negativa.
Pocit z řazení je dobrý, na okruhu si troufám říct, že je SMG vynikající věc. Pokud není člověk v reálném čase rychlejší, tak pocitově určitě ano. Navíc když se SMG standartně dodávala do CSL, tak to má svůj důvod.
V normálním provozu bych už polemizoval. Třeba taková popojížděčka po městě bude fajn - člověk to nechá řadit automaticky a má klid, nemusí trápit spojku. Ale když si představim, že jedu někde mimo město, tak bych si asi musel dlouho zvykat na to "jaký program" vůbec zvolit. Má jich to tuším 6 v manuálním režimu, přičemž se to dá ještě kombinovat s on/off stabilizací atd. Příklad- jedu normálnim tempem, převodovka je zhruba v nějakém středním režimu a najednou narazim na kus pěkný silnice případně kopec, kterej bych si rád užil a v tomto momentu si mám začít hrát s nastavením převodovky??? V případě manuálu takové dilema odpadá. Tam je řazení stále stejně, a rychlost "ovládání" vozu je pouze a jen mě, jaké tempo zvolím. V tom největším rozmachu mi brání pouze stabilizace atd. která se dá vypnout/zapnout. Měl jsem samožřejmě možnost zkusit i manuální převodovku, opět na okruhu a nestěžoval jsem si. Oproti bežným BMW s manuálem, je řazení v BMW M mnohem tvrdší, hrubší nebo jak bych to řekl, ten pocit je zcela jiný. Tolik má odpověď, rozhodnout se už musí každý sám, co preferuje.