Klepání volantu Š Felicia
Moderátor: Idaho
Klepání volantu Š Felicia
Mám takový problém, při akceleraci se mi klepe volant a přenáší se to do celého auta. Njevíc je to znát při pátém rychlostním stupni a při pychlostech okolo 100-130. Při 150 už to neni cejtit vůbec. A je to při záběru. Měl jsem to na služebáku a zaboha si nemůžu vzpomenout co to bylo. Poradí mi někdo??
Děkuji.
Děkuji.
Re: Klepání volantu Š Felicia
ja osobne bych kouknul na ulozeni motoru a prevodovky a pak na poloosy v prqaci to nekcasteji byly poloosy
Jako že je poloosa na výměmu, nebo homokineťák, kameny? Jestli tam něco takového je. Teda ve 125 jsou a nevím jak to má řešené Felina. No, ale proč by to takhle skákalo?? Kdyby to byl nějaký silent na motoru nebo převodovce?? Tady to připomíná jako kdybycvh měl vlnitý kola, což nemám.
A nechci si vymlátit čepy.

Podložky nemám, mám vše série. Kdyby tam byla nadměrná vůle v horním uložení tlumiče, tak si myslím že by to nemělo vliv na to že přidávám plyn. Ale dneska jsem pod tím ležel a jak je na poloose to vyvažovací těleso s gumou tak semi to otáčelo lehce dokola a když jse to porovnal s druhou felinou v rodině, tak se to skoro ai nehne. Tak jsem vymezil vůli a dneska to zjistím, jestli to je ono, tak pak koupím tu gumu novou a je to. Jinak ještě kdybych neměl dobřevyvážené kola, tak by to zase nemělo vliv na akceleraci. Ale díky za rady.
Čepy jsou v phodě a hlavně bych to poznal už kdybych stál a dal jsem to na hever. Když jsou vymlácený čepy, tak to nezávisí na akceleraci ,ale jen na rychlosti. Když jedeš rychle, tak to klepe, ale já jel rychle bez plynu. To bylo ok, pak jsem přidal plyn a klepalo se to. Tak jsem koupil nové uložení za bratru 50kč a zjistím to dneska odpoledne. Jestli to je ono, nebo jestli mám hledat jinde.
Tak jsem to včera večer zkusil a už bych to viděl jen na sbíhavost. 98% klepání jsem už eliminoval. A už to není závislé ani na akceleraci. 

To Mirek999: No jak jsem už psal 98% klepání bylo tím gumovým pouzdrem. To mám radost. Ještě až bude čas přehodím gumy jestli to není vyvážením, nebo záleží jak s tím jezdil dlouho předchozí majitel možná čepy. Ale když za ně vezmu, tak to vypadá dobře. No uvidíme, pořád menší investice, než měnit poloosu. 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Matias píše:To Mirek999: No jak jsem už psal 98% klepání bylo tím gumovým pouzdrem. To mám radost. Ještě až bude čas přehodím gumy jestli to není vyvážením, nebo záleží jak s tím jezdil dlouho předchozí majitel možná čepy. Ale když za ně vezmu, tak to vypadá dobře. No uvidíme, pořád menší investice, než měnit poloosu.
Proc ji menit,jeden kloub stoji 300kc a vymenis to na ulici po tme pred barakem.

Optimismus pramení z nedostatku informací 

No a jak se na to nandavá manžeta, nemusíš mít nějaký extra přípravek?? Já poloosu max sundaval, když jsem vyndaval převodovku u jiného auta, ale repasi jsem ještě nedělal. 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Matias píše:No a jak se na to nandavá manžeta, nemusíš mít nějaký extra přípravek?? Já poloosu max sundaval, když jsem vyndaval převodovku u jiného auta, ale repasi jsem ještě nedělal.
Zvednas auto,povolis poloosy 30 orech,povolit rameno zespodu ten cep co jde do tehlice,vyrazyt tehlici od ramene,montpakou vyrazit poloosu od prevodovky a mas ji venku,jinak prestrihnes stary pasky a kloub u kola srazis kladivem,kloub u prevodovky musis davat bacha kdyz ho budes sundavat na ty loziska aby se nerosypaly
Optimismus pramení z nedostatku informací