Prosim poradte,jake repro

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
jirik123

Prosim poradte,jake repro

Příspěvek od jirik123 »

Zdravim,jsem tu novej a potreboval bych poradit.Od kamose jsem koupil
tohle: Autoradio ALPINE CDA 9854R 4x50W

Zesilovac MAGNAT TRAXX 600 4x75W/4x150W RMS/MAX (4ohm)

Subwoofer MAC AUDIO Ice Storm 130 175/300W RMS/MAX

Prodal svoje auto a repraky tam nechal.Bohuzel nevi,jake tam byly.Prej origo(Peugeot 307).Parkrat jsem s nim jel a hralo to nadherne :)
Poradite mi,jake repro by bylo vhodne k teto sestave?
Chtel bych komponentni repro dopredu a asi ovaly(nebo kulate?) dozadu
na plato.
Cenova predstava do 4000Kc za predni a 4000Kc za zadni.
Dik za rady. :wink: [/i]
Naposledy upravil(a) jirik123 dne 04 zář 2007 10:39, celkem upraveno 1 x.

All
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosim poradte,jake repro

Příspěvek od All »

Ono trochu záleží i na tom co posloucháš. Dozadu bych volil levnější reproduktory a hlavní část financí bych směroval dopředu. Budu-li z toho vycházet máš k dispozici 8000,- na reproduktory. Pokud posloucháš spíš klasickou muziku, jazz, blues doporučil bych dopředu Eyebrid Y2S65Y2X (4400,-). Pro taneční nebo rockovou muziku spíš Rodek RNC165 (4950,-). Dozadu pak podle místa nejraději ovál 6x9" od ze stejného výrobce ze stejné modelové řady jakou budou vybrané přední reproduktory.
Přílohy
65y2x.jpg
65y2x.jpg (61.92 KiB) Zobrazeno 1517 x

jirik123

Příspěvek od jirik123 »

Posloucham rock,pop,tanecni,country.Dozadu bych dal asi levnejsi ovaly,jak pises.Takze bych mohl dat i o neco vic penez na predni repro.Chci opravdu kvalitni kompa dopredu.Ty repra,co nabizis,maji 60W RMS.Slysel jsem,ze reproduktor potrebuje asi polovinu vykonu zesilovace,aby hral plne v celem pasmu a ja mam zesak 4x75W RMS.Moc tomu nerozumim,tak se ptam.
Je mozne osobne prijet do Prerova s mou sestavou a vyzkouset si par komp.repro?
Jinak dik za tip.

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

Tomu nevěř, není to pravidlo. Ono taky záleží na tom, jak výrobce udává zatížitelnost. Podle mých zkušeností je ideální mít zesilovač přibližně podobné výkonnosti, i trochu vyšší, než má měnič zatížitelnost. Nejedná se o dosažitelnou hladinu akustického tlaku, ale o potřebné vybuzení. Zvuk je pak o něčem jinym.
pouze "hifík"

jirik123

Příspěvek od jirik123 »

Tak to asi vyresim jinak.Jde mi hlavne o kvalitni predni kompy,takze ty zadni bych koupil pozdeji.Takze cenova predstava je 6-7000Kc za predni kompy.Napada me Focal,pry je to spicka v autohifi.Co Vy na to? :?:

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

Ze na Focal musis mit usi, maji svuj zvuk, podepisou se na tom hlavne jejich vysky. Navic "Acka" nepatri mezi uplne nejpodarenejsi. Co je spicka je diskutabilni, ale Focal to rozhodne neni.

V tehle relaci bych se podival po DLS (PS6, mozna MS6, ale zaslouzily by si krapet lepsi zesik), Helix 236. Pokud bys je jel v pasivu, je lepsi jim prekopat vyhybku s lepsimi soucastkami (obecne v tehle tride), v aktivu ty 236 na HXA hraly dobre - az me to prekvapilo. Ted jde taky o to, jak jsi narocny posluchac a co poslouchas :-)

Osobne bych se na zadni repro vyprd uplne a jel predek bud v aktivu, nebo s vlastnimi/prekopanymi (bi-amp) vyhybkami s vyuzitim casovych korekci. Tady zalezi na tom, jakou mas predstavu o zvuku. Samozrejme take je nutne venovat nalezitou pozornost instalaci a neodbyt ji.
pouze "hifík"

Celica2.0GTI

Příspěvek od Celica2.0GTI »

No špatně na tom nejsou ani morely v teto cenvoce a pokud jde o ty helixy tak tu mam jedny za vyprodejovku http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=258 za ty penize bych to videl jako horkyho kandidata. Ale pokud uvazujes o takovych repro tak každopadně bych časem vyměnil toho traxxe.

jirik123

Příspěvek od jirik123 »

Cenda:Vyhybky prekopat neumim,takze zustanou,tak jak jsou.Narocny posluchac nevim,jestli jsem,ale chci,aby to nejakou dobu hralo.Nechci kupovat repro za 2000,- a za rok nove za 4000,- atd :roll: Posloucham prevazne Rock,Metal a radio.
Celica2.0GTI:1.Ty Helixky hraji jak?Vim,ze to je tezke takhle posoudit,kazdemu se libi neco jineho.Byla by moznost si je poslechnout?Nechci kupovat kralika v pytli :D
2.Myslis,ze ty Helix si zaslouzi lepsi zes. nez TRAXX 600?Chci si ho zatim nechat,koupil jsem ho za 2000Kc :D
Listoval jsem webem a vyslo mi asi toto:
DLS MS6A
Alpine SPX-177R (sleva z 11t na 7t)
Helix 236 Precision
JBL P650C
Phase Evo CFS 165.25

Asi by si to chtelo vse poslechnout,takhle koupit naslepo,no nevim.
kdyz tak pisnete sveho favorita :wink:

Celica2.0GTI

Příspěvek od Celica2.0GTI »

Helixy poslechnou jdou ale ne v aute coz neni ono a radil bych je opravdu mezi favority cenda je vic sqčkař on bude mit odposlouchany i ty dls tak ti je muze porovnat

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

Víš jak to je, slyšel jsem oboje několikrát, 236 jsme měl kdysi i půjčený a namonotvaný u sebe, ale pokaždý je jiný auto, jiný řetězec i instalace.

Z tebou vyjmenovaných bych uvažoval o DLS a Helix, ale i když jsem spíš příznivcem Helixu, musim říct, že ta vyhybka moc povedená není. V aktivu mě mile překvapily, hrály za ty peníze velice solidně, ale s jejich vyhybkou mi přišlo, že si středobas a výška tak trochu dělá, co chce a práce středobasu nebyla nijak uchvátivá. MS6 (nové A jsem neslyšel) mají vyhybku zpracovanou kvalitněji a i v pasivu se standardní vyhybkou se dá dosáhnout slušného zvuku. Třebaže Traxx patří z novější produkce k tomu lepšímu, oboje kompa by si zasloužily lepší zesilovač. Pokud chceš levné kousky a nevadilo by ti stáří, mrknul bych na DENONy DCA. Jinak supr kombinace, co jsem s 236 slysel, byla s Helix HXA 400 MKII v aktivu.

Kdybych se rozhodoval sám za sebe, koupil bych 236 a HXA s moduly, k tomu Clarion 928/938 - nejsem Alpine pozitive. Ale nebudem si nic nalhávat, stejně hlavní díl úspěchu je v instalaci a naladění.
pouze "hifík"

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

viděl bych to buď na DLS R6A, nebo na U-Dimension JR6 Comp.. oboje velice kvalitní komponenty.. napadá mě jen jedna věc k tomu, a to, zda-li budou dveře pořádně udělané.. pokud by jsi chtěl šetřit na tlumení, kabeláži atd. tak nemá vůbec smysl tyto reproduktory kupovat..
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/

email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“