Prosim poradte,jake repro
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Prosim poradte,jake repro
Zdravim,jsem tu novej a potreboval bych poradit.Od kamose jsem koupil
tohle: Autoradio ALPINE CDA 9854R 4x50W
Zesilovac MAGNAT TRAXX 600 4x75W/4x150W RMS/MAX (4ohm)
Subwoofer MAC AUDIO Ice Storm 130 175/300W RMS/MAX
Prodal svoje auto a repraky tam nechal.Bohuzel nevi,jake tam byly.Prej origo(Peugeot 307).Parkrat jsem s nim jel a hralo to nadherne
Poradite mi,jake repro by bylo vhodne k teto sestave?
Chtel bych komponentni repro dopredu a asi ovaly(nebo kulate?) dozadu
na plato.
Cenova predstava do 4000Kc za predni a 4000Kc za zadni.
Dik za rady. [/i]
tohle: Autoradio ALPINE CDA 9854R 4x50W
Zesilovac MAGNAT TRAXX 600 4x75W/4x150W RMS/MAX (4ohm)
Subwoofer MAC AUDIO Ice Storm 130 175/300W RMS/MAX
Prodal svoje auto a repraky tam nechal.Bohuzel nevi,jake tam byly.Prej origo(Peugeot 307).Parkrat jsem s nim jel a hralo to nadherne
Poradite mi,jake repro by bylo vhodne k teto sestave?
Chtel bych komponentni repro dopredu a asi ovaly(nebo kulate?) dozadu
na plato.
Cenova predstava do 4000Kc za predni a 4000Kc za zadni.
Dik za rady. [/i]
Naposledy upravil(a) jirik123 dne 04 zář 2007 10:39, celkem upraveno 1 x.
Re: Prosim poradte,jake repro
Ono trochu záleží i na tom co posloucháš. Dozadu bych volil levnější reproduktory a hlavní část financí bych směroval dopředu. Budu-li z toho vycházet máš k dispozici 8000,- na reproduktory. Pokud posloucháš spíš klasickou muziku, jazz, blues doporučil bych dopředu Eyebrid Y2S65Y2X (4400,-). Pro taneční nebo rockovou muziku spíš Rodek RNC165 (4950,-). Dozadu pak podle místa nejraději ovál 6x9" od ze stejného výrobce ze stejné modelové řady jakou budou vybrané přední reproduktory.
- Přílohy
-
- 65y2x.jpg (61.92 KiB) Zobrazeno 1517 x
Posloucham rock,pop,tanecni,country.Dozadu bych dal asi levnejsi ovaly,jak pises.Takze bych mohl dat i o neco vic penez na predni repro.Chci opravdu kvalitni kompa dopredu.Ty repra,co nabizis,maji 60W RMS.Slysel jsem,ze reproduktor potrebuje asi polovinu vykonu zesilovace,aby hral plne v celem pasmu a ja mam zesak 4x75W RMS.Moc tomu nerozumim,tak se ptam.
Je mozne osobne prijet do Prerova s mou sestavou a vyzkouset si par komp.repro?
Jinak dik za tip.
Je mozne osobne prijet do Prerova s mou sestavou a vyzkouset si par komp.repro?
Jinak dik za tip.
Tomu nevěř, není to pravidlo. Ono taky záleží na tom, jak výrobce udává zatížitelnost. Podle mých zkušeností je ideální mít zesilovač přibližně podobné výkonnosti, i trochu vyšší, než má měnič zatížitelnost. Nejedná se o dosažitelnou hladinu akustického tlaku, ale o potřebné vybuzení. Zvuk je pak o něčem jinym.
pouze "hifík"
Ze na Focal musis mit usi, maji svuj zvuk, podepisou se na tom hlavne jejich vysky. Navic "Acka" nepatri mezi uplne nejpodarenejsi. Co je spicka je diskutabilni, ale Focal to rozhodne neni.
V tehle relaci bych se podival po DLS (PS6, mozna MS6, ale zaslouzily by si krapet lepsi zesik), Helix 236. Pokud bys je jel v pasivu, je lepsi jim prekopat vyhybku s lepsimi soucastkami (obecne v tehle tride), v aktivu ty 236 na HXA hraly dobre - az me to prekvapilo. Ted jde taky o to, jak jsi narocny posluchac a co poslouchas
Osobne bych se na zadni repro vyprd uplne a jel predek bud v aktivu, nebo s vlastnimi/prekopanymi (bi-amp) vyhybkami s vyuzitim casovych korekci. Tady zalezi na tom, jakou mas predstavu o zvuku. Samozrejme take je nutne venovat nalezitou pozornost instalaci a neodbyt ji.
V tehle relaci bych se podival po DLS (PS6, mozna MS6, ale zaslouzily by si krapet lepsi zesik), Helix 236. Pokud bys je jel v pasivu, je lepsi jim prekopat vyhybku s lepsimi soucastkami (obecne v tehle tride), v aktivu ty 236 na HXA hraly dobre - az me to prekvapilo. Ted jde taky o to, jak jsi narocny posluchac a co poslouchas
Osobne bych se na zadni repro vyprd uplne a jel predek bud v aktivu, nebo s vlastnimi/prekopanymi (bi-amp) vyhybkami s vyuzitim casovych korekci. Tady zalezi na tom, jakou mas predstavu o zvuku. Samozrejme take je nutne venovat nalezitou pozornost instalaci a neodbyt ji.
pouze "hifík"
- Celica2.0GTI
No špatně na tom nejsou ani morely v teto cenvoce a pokud jde o ty helixy tak tu mam jedny za vyprodejovku http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=258 za ty penize bych to videl jako horkyho kandidata. Ale pokud uvazujes o takovych repro tak každopadně bych časem vyměnil toho traxxe.
Cenda:Vyhybky prekopat neumim,takze zustanou,tak jak jsou.Narocny posluchac nevim,jestli jsem,ale chci,aby to nejakou dobu hralo.Nechci kupovat repro za 2000,- a za rok nove za 4000,- atd Posloucham prevazne Rock,Metal a radio.
Celica2.0GTI:1.Ty Helixky hraji jak?Vim,ze to je tezke takhle posoudit,kazdemu se libi neco jineho.Byla by moznost si je poslechnout?Nechci kupovat kralika v pytli
2.Myslis,ze ty Helix si zaslouzi lepsi zes. nez TRAXX 600?Chci si ho zatim nechat,koupil jsem ho za 2000Kc
Listoval jsem webem a vyslo mi asi toto:
DLS MS6A
Alpine SPX-177R (sleva z 11t na 7t)
Helix 236 Precision
JBL P650C
Phase Evo CFS 165.25
Asi by si to chtelo vse poslechnout,takhle koupit naslepo,no nevim.
kdyz tak pisnete sveho favorita
Celica2.0GTI:1.Ty Helixky hraji jak?Vim,ze to je tezke takhle posoudit,kazdemu se libi neco jineho.Byla by moznost si je poslechnout?Nechci kupovat kralika v pytli
2.Myslis,ze ty Helix si zaslouzi lepsi zes. nez TRAXX 600?Chci si ho zatim nechat,koupil jsem ho za 2000Kc
Listoval jsem webem a vyslo mi asi toto:
DLS MS6A
Alpine SPX-177R (sleva z 11t na 7t)
Helix 236 Precision
JBL P650C
Phase Evo CFS 165.25
Asi by si to chtelo vse poslechnout,takhle koupit naslepo,no nevim.
kdyz tak pisnete sveho favorita
- Celica2.0GTI
Helixy poslechnou jdou ale ne v aute coz neni ono a radil bych je opravdu mezi favority cenda je vic sqčkař on bude mit odposlouchany i ty dls tak ti je muze porovnat
Víš jak to je, slyšel jsem oboje několikrát, 236 jsme měl kdysi i půjčený a namonotvaný u sebe, ale pokaždý je jiný auto, jiný řetězec i instalace.
Z tebou vyjmenovaných bych uvažoval o DLS a Helix, ale i když jsem spíš příznivcem Helixu, musim říct, že ta vyhybka moc povedená není. V aktivu mě mile překvapily, hrály za ty peníze velice solidně, ale s jejich vyhybkou mi přišlo, že si středobas a výška tak trochu dělá, co chce a práce středobasu nebyla nijak uchvátivá. MS6 (nové A jsem neslyšel) mají vyhybku zpracovanou kvalitněji a i v pasivu se standardní vyhybkou se dá dosáhnout slušného zvuku. Třebaže Traxx patří z novější produkce k tomu lepšímu, oboje kompa by si zasloužily lepší zesilovač. Pokud chceš levné kousky a nevadilo by ti stáří, mrknul bych na DENONy DCA. Jinak supr kombinace, co jsem s 236 slysel, byla s Helix HXA 400 MKII v aktivu.
Kdybych se rozhodoval sám za sebe, koupil bych 236 a HXA s moduly, k tomu Clarion 928/938 - nejsem Alpine pozitive. Ale nebudem si nic nalhávat, stejně hlavní díl úspěchu je v instalaci a naladění.
Z tebou vyjmenovaných bych uvažoval o DLS a Helix, ale i když jsem spíš příznivcem Helixu, musim říct, že ta vyhybka moc povedená není. V aktivu mě mile překvapily, hrály za ty peníze velice solidně, ale s jejich vyhybkou mi přišlo, že si středobas a výška tak trochu dělá, co chce a práce středobasu nebyla nijak uchvátivá. MS6 (nové A jsem neslyšel) mají vyhybku zpracovanou kvalitněji a i v pasivu se standardní vyhybkou se dá dosáhnout slušného zvuku. Třebaže Traxx patří z novější produkce k tomu lepšímu, oboje kompa by si zasloužily lepší zesilovač. Pokud chceš levné kousky a nevadilo by ti stáří, mrknul bych na DENONy DCA. Jinak supr kombinace, co jsem s 236 slysel, byla s Helix HXA 400 MKII v aktivu.
Kdybych se rozhodoval sám za sebe, koupil bych 236 a HXA s moduly, k tomu Clarion 928/938 - nejsem Alpine pozitive. Ale nebudem si nic nalhávat, stejně hlavní díl úspěchu je v instalaci a naladění.
pouze "hifík"
viděl bych to buď na DLS R6A, nebo na U-Dimension JR6 Comp.. oboje velice kvalitní komponenty.. napadá mě jen jedna věc k tomu, a to, zda-li budou dveře pořádně udělané.. pokud by jsi chtěl šetřit na tlumení, kabeláži atd. tak nemá vůbec smysl tyto reproduktory kupovat..
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/
email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124
email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124