Přední optika a xenony

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Jean Paul

Přední optika a xenony

Příspěvek od Jean Paul »

Chci se zeptat pořídil jsem si na Ibizu přední čirou optiku s angel eyes a zjistil jsem že přední (sklo) je plastové.Pár lidí mi říká že nemám moc používat dálkové nebot hrozí spálení toho plastu a to jsem tam chtěl dávat xenony.Někdo mi říká že když tam dám xenony že mi to roztaví hned za druhou zatáčkou a jiní že to bude v pohodě že xenony nevyzařují teplo.Nevím o tom nic tak se ptám a prosím o radu jak to teda je.Díky všem za pomoc 8)

Generics
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Generics »

Xenony opravdu moc tepla nevyzaruji, rozhodne min, nez zarovky.
japonec a korejec....

DOEMIXXX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DOEMIXXX »

Generics píše:Xenony opravdu moc tepla nevyzaruji, rozhodne min, nez zarovky.
presne! Kdo ti tvrdi, ze Xenony ti to roztavy, tak bud zavidi nebo Xenony nikdy nemeli a videli je leda na obrazku co maj nad postely :P Neboj se jich a dej si je tam 8)
http://www.facebook.com/djdoemixx

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Re: Přední optika a xenony

Příspěvek od Fiesta »

jejda...copak Fábka atd má překrytí skleněné...chvilku to chce uvažovat než se na něco zeptáš.

Jinak ta čirá optika je zjednodušeně z plastu, ale věř že plast k tomu má hodně daleko.
VW PASSAT B5

Tommy1978
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommy1978 »

Xenony maj podstatně menší odběr proudu a podstatně menší teplotu než obyč žárovky 8)
Mam na obou autech taky plastový lampy s xenonama a nemam s tim jedinej problém tak se toho neboj :wink:
Mi mame Ňů Býtla a taki noví Toledo f tuninku dost kua voe neasi :lol:

ondřej sládek

Příspěvek od ondřej sládek »

mám taky angely a taky se mi začali tavit ty plastový skla,jsou tam vidět takový prasklinky,budu je reklamovat koupim jiný a dám xenony

Jean Paul

Příspěvek od Jean Paul »

Jo to je přesně ono,proto nepoužívám dálkové a budu tam dávat xenony

jogin3

Příspěvek od jogin3 »

Lidi si totiz pletou jako teplotu xenonu v Kelvinech a mysli si ze je to teplota toho xenonu, coz neni pravda, takze teplota udavana v kelvinech napr.6000K je teplota kterou by musela mit klasicka zarovka aby mela takovou svetelnou hodnotu, neboli barvu svetla a svitivost.

Kazdopadne, ti xenony jen doporucuji, pac maji mnohem mensi odber, tim padem nezatezuji tolik alternator, a jak uz je vise pasano, maji mensi teplotu tim padem nezatezuji ani parabolu a svetlo takove. Co se tyce umelych svetel, ja mam cirou optiku org. peugeot a nemam to sklo , ale je to taky takova umla hmota, kazdopadne je delana na to, aby se neroztavila! Mel sem tam 100W zarovky a vydrzela to uplne s preheldem, ted tam jsou xenony a muzu rict ze i je mensi spotreba!
Byl p306 1,8 16V vyroba 99

JE VOLVO V40 2.0T vyroba 6m99
kuze, vyhrev sed., plna palba. Sem zatim nadsene spokojen. Zihadlo jako prase.)

jogin3

Příspěvek od jogin3 »

ondřej sládek píše:mám taky angely a taky se mi začali tavit ty plastový skla,jsou tam vidět takový prasklinky,budu je reklamovat koupim jiný a dám xenony
Pak , opravdu nastava ta chyba , ze se jedna o nekvalitni vyrobek! Reklamace je na miste a xenony taky 8)
Byl p306 1,8 16V vyroba 99

JE VOLVO V40 2.0T vyroba 6m99
kuze, vyhrev sed., plna palba. Sem zatim nadsene spokojen. Zihadlo jako prase.)

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

tak me by zajimalo co na AE rikaji treba v nemecku? zda nemaj policajti nejaky problemy, prip. i pokud tam ma clovek xenony ??

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

jogin3 píše:...takze teplota udavana v kelvinech napr.6000K je teplota kterou by musela mit klasicka zarovka aby mela takovou svetelnou hodnotu, neboli barvu svetla a svitivost...
No ty krávo! Tak toto je neuvěřitelná perla. Teplota žárovky, no mě asi omyjí. :lol: :lol: :lol: A světelná hodnota neboli barva a svítivost. To je skutečný burtál, co mě škube na kusy :lol: :lol:
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

Novys106
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Novys106 »

když jsem si koupil AE tak tam bylo napsáno -nepoužívat XENONY .prej ta čočka je plastová a časem zežloutne..prosím o radu...docela bych je tam dal...a jsou lepší xenony nebo bi-xenony?

ja_ma
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Novys106 píše:když jsem si koupil AE tak tam bylo napsáno -nepoužívat XENONY .prej ta čočka je plastová a časem zežloutne..prosím o radu...docela bych je tam dal...a jsou lepší xenony nebo bi-xenony?
Bi-xenon znamena potkavaci + dalkova svetla, takze pokud mas dalkova zvlast, tak dej xenony.
Jo a ta cocka zezloutne, ale treba u octavky "az" tak po 230-250t km :wink:
Toyota Celica turbo4wd

Novys106
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Novys106 »

jj mam to zvlášt...a je to hodně vidět kdyŽ to zeŽloutne??
Přílohy
AE
AE
ae.jpg (28.26 KiB) Zobrazeno 1019 x

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“