Rendlík Clio ... - My Topic ...
Moderátor: Ritchma
- Rendl.Clio
Rendlík Clio ... - My Topic ...
Zdravím ...
Založil jsem si nový topic (pro zajímavost starý je smazán),jelikož můj bývalí topic nebyl přehledný,celý byl dělán ve spěchu ...
Jsem již skoro druhým měsícem majitelem tohoto vozidla a musím říct že jsem nad míru spokojený ... sice ze začátku sem na vozidlo nadával,pač závada v převodovce - týkající se vypadávající ho kvaltu a né jednoho a zároveň i hučení mě hnalo do dosti veliké zlosti ...
Realita je ovšem jiná převodovka je vyměněná a úplně řekl bych za bez chybný kus,zmizelo i tím hučení z převodovky,k tomu sem ještě dopřál výměnu všech nutných kapalin jelikož zimní období je mrcha a když mi auto stojí přes zimu venku je to děs běs hrůza ...
Pár věcí o vozidle .....
Takže jak už sem v úvodu psal sem majitel vozidla Renault Clio první generace.Vozidlo se zakoupil možná že pro někoho budu blázen,ale za celkem slušných 30 000Kč a to se vším tak jak ho vidíte . Sháněl jsem malý svižný auto který mi bude muset nějakou chvíli vydržet a proto jsem koupil toto ...
Výbava ...
Nechtěl jsem úplně tu nejchudší edici co se vyráběli ... ale musím uznat že toto je bohatě pro mé potřeby dostačující.Začnu-li tím že elektrická zrcátka - bez vyhřívání,elektrická okénka.velice pohodlný interiér, hodně obstojné vyhřívání - myslím topením,prostornost interiéru na tak male vozidlo mě velice uchvátila...
Stav ... (Karoserie,brzdy,podvozek.výfukové potrubí,motor...
Karoserie - je vidět že už vozidlo prošlo nějakou opravou,myslím tím lemy,lakování ... ale musím uznat že na 14 let staré vozidlo ... to není ještě tak strašné ... i nu ukažte mi v dnešní době vozidlo které je bez chyb ...
Brzdy - dovolil bych si říct že brzdy an tom to vozidle sou hodně dostačující ... ruční brzda plně funkční, přední kotouče a destičky po výměně zřejmě jsou ...
Výfukové potrubí - nevypadá ani staře ale ani jako nově dávaně takže ho čeká natírání stejně tak i možná výměna
Motor - má najeto kolem 140 000 Km,výměna oleje je pravidelná ... takže ještě něco krasně najede ... (věřím mu)
Spojka - jak asi jste všichni kolem zvyklý a nebo víte Renault má tvrdší spojku a to ani není vyjímkou .. tvrdší spojka ... mno zvykl jsem si ...
Celkový opticky stav vozidla je velmi slušný ale bude se ladit a ladit do absolutního pořádku jak mě se bude líbit. Kola jsou velmi slušná sice už místy oťukaná ale to se poladí taky ... Rozměr gum je 195/45/R15 se značkou TOYO ... Na otáčení volantu mi pomáhá servo ... které bylo taky podmínkou ve vozidle ...
Samozřejmě abych nezapomněl podotknout je ve vozidle již od koupě slušné ozvučení ... přední reproduktory Pioneer + výškové Magnat, a zadní platové repro JBL s hodně obstojným a mě postačujícím výkonem ... nemusím vozit řekl bych i tubu ... a na místo originálu byli dány Magnat také repro ... Radio sem musel si obstarat sám ... a proto Sony X-Plode ... s výkonem 4x45w ... bohatě obstačující ...
To by bylo k mému článku vše snad jsem na nic nezapomněl a hlavně přeji všem Krásné prožití Vánoc Silvestra a nového roku ve zdraví
Mnoho ujetých KM ... a tak to znáte dál ..
S pozdravem Míra - Rendlík ..
Ps:Fotečky budou nové ...
Založil jsem si nový topic (pro zajímavost starý je smazán),jelikož můj bývalí topic nebyl přehledný,celý byl dělán ve spěchu ...
Jsem již skoro druhým měsícem majitelem tohoto vozidla a musím říct že jsem nad míru spokojený ... sice ze začátku sem na vozidlo nadával,pač závada v převodovce - týkající se vypadávající ho kvaltu a né jednoho a zároveň i hučení mě hnalo do dosti veliké zlosti ...
Realita je ovšem jiná převodovka je vyměněná a úplně řekl bych za bez chybný kus,zmizelo i tím hučení z převodovky,k tomu sem ještě dopřál výměnu všech nutných kapalin jelikož zimní období je mrcha a když mi auto stojí přes zimu venku je to děs běs hrůza ...
Pár věcí o vozidle .....
Takže jak už sem v úvodu psal sem majitel vozidla Renault Clio první generace.Vozidlo se zakoupil možná že pro někoho budu blázen,ale za celkem slušných 30 000Kč a to se vším tak jak ho vidíte . Sháněl jsem malý svižný auto který mi bude muset nějakou chvíli vydržet a proto jsem koupil toto ...
Výbava ...
Nechtěl jsem úplně tu nejchudší edici co se vyráběli ... ale musím uznat že toto je bohatě pro mé potřeby dostačující.Začnu-li tím že elektrická zrcátka - bez vyhřívání,elektrická okénka.velice pohodlný interiér, hodně obstojné vyhřívání - myslím topením,prostornost interiéru na tak male vozidlo mě velice uchvátila...
Stav ... (Karoserie,brzdy,podvozek.výfukové potrubí,motor...
Karoserie - je vidět že už vozidlo prošlo nějakou opravou,myslím tím lemy,lakování ... ale musím uznat že na 14 let staré vozidlo ... to není ještě tak strašné ... i nu ukažte mi v dnešní době vozidlo které je bez chyb ...
Brzdy - dovolil bych si říct že brzdy an tom to vozidle sou hodně dostačující ... ruční brzda plně funkční, přední kotouče a destičky po výměně zřejmě jsou ...
Výfukové potrubí - nevypadá ani staře ale ani jako nově dávaně takže ho čeká natírání stejně tak i možná výměna
Motor - má najeto kolem 140 000 Km,výměna oleje je pravidelná ... takže ještě něco krasně najede ... (věřím mu)
Spojka - jak asi jste všichni kolem zvyklý a nebo víte Renault má tvrdší spojku a to ani není vyjímkou .. tvrdší spojka ... mno zvykl jsem si ...
Celkový opticky stav vozidla je velmi slušný ale bude se ladit a ladit do absolutního pořádku jak mě se bude líbit. Kola jsou velmi slušná sice už místy oťukaná ale to se poladí taky ... Rozměr gum je 195/45/R15 se značkou TOYO ... Na otáčení volantu mi pomáhá servo ... které bylo taky podmínkou ve vozidle ...
Samozřejmě abych nezapomněl podotknout je ve vozidle již od koupě slušné ozvučení ... přední reproduktory Pioneer + výškové Magnat, a zadní platové repro JBL s hodně obstojným a mě postačujícím výkonem ... nemusím vozit řekl bych i tubu ... a na místo originálu byli dány Magnat také repro ... Radio sem musel si obstarat sám ... a proto Sony X-Plode ... s výkonem 4x45w ... bohatě obstačující ...
To by bylo k mému článku vše snad jsem na nic nezapomněl a hlavně přeji všem Krásné prožití Vánoc Silvestra a nového roku ve zdraví
Mnoho ujetých KM ... a tak to znáte dál ..
S pozdravem Míra - Rendlík ..
Ps:Fotečky budou nové ...
- Rendl.Clio
no já počítám ,že si svůj topic taky udělám,ale až někdy v budoucnu ,mám na autě ještě práce jak na kostele a to znamená hodně investic,takže to nejde hned ...Rendl.Clio píše:bys byl hodnej dyž by si sem dal ty svý fotky ... a třeba udělal taky podobnej topic jako já ...Larry píše:sorry to byl muj prispevek yapomnel jsem se prihlasit
Mám je v plánu čirou ale mno zatím nemám přebytečný korunky ...
Škoda Favorit 1.3 karbec -> Peugeot 205 1.4 -> Renault Clio 1.9D -> Renault Clio 1.8 16V 101Kw(černá vdova) -> Škoda Fabia RS 1.9Tdi 96kw ( ukradena ) - Renault Clio 1.5dci čmelák
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rendlík Clio ... - My Topic ...
Ono by nebylo na skodu, abychom tu meli kazdy svuj topic o aute rozhodne by to trosku podporilo fakt, ze se frantici nedaj tunit ja bych proti nebyla....
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between
no alespoň by to trochu rozhoupalo naši french scénu ) ale tunit frantika je fakt obtížný,alespoň teda co se jedná Clia, nedá se na to nic sehnat všechno je tam jinak než u ostatních ,fakt strašný ... ale tak kdo by ho nemiloval že )AdieuD píše:Ono by nebylo na skodu, abychom tu meli kazdy svuj topic o aute rozhodne by to trosku podporilo fakt, ze se frantici nedaj tunit ja bych proti nebyla....
Škoda Favorit 1.3 karbec -> Peugeot 205 1.4 -> Renault Clio 1.9D -> Renault Clio 1.8 16V 101Kw(černá vdova) -> Škoda Fabia RS 1.9Tdi 96kw ( ukradena ) - Renault Clio 1.5dci čmelák
nekecej a nahoď radši fotkyLarry píše:no alespoň by to trochu rozhoupalo naši french scénu ) ale tunit frantika je fakt obtížný,alespoň teda co se jedná Clia, nedá se na to nic sehnat všechno je tam jinak než u ostatních ,fakt strašný ... ale tak kdo by ho nemiloval že )AdieuD píše:Ono by nebylo na skodu, abychom tu meli kazdy svuj topic o aute rozhodne by to trosku podporilo fakt, ze se frantici nedaj tunit ja bych proti nebyla....
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
- Rendl.Clio
já je mám ve schránce ... dyž bude chtít mužu je sem hodit .. ale vypadá vešně a Ty Rudi taky ukaž tu svojí káááááááááááááááru .....Rudi píše:nekecej a nahoď radši fotkyLarry píše:no alespoň by to trochu rozhoupalo naši french scénu ) ale tunit frantika je fakt obtížný,alespoň teda co se jedná Clia, nedá se na to nic sehnat všechno je tam jinak než u ostatních ,fakt strašný ... ale tak kdo by ho nemiloval že )AdieuD píše:Ono by nebylo na skodu, abychom tu meli kazdy svuj topic o aute rozhodne by to trosku podporilo fakt, ze se frantici nedaj tunit ja bych proti nebyla....
- Rendl.Clio
no chystal jsem se na to ,ale ten den jsem vecer potreboval auto,takze jsem to nakonec nerozebral cely jen kus pristrojovky ... ale treba na felde ji mam sundanou za 15 minut komplet a tady mi kousicek trval docela dost dlouho , prijde mi ze to maji zbytecne slozity navic je vsechno v aute na torxi ... ale jestli ji budes sundavat ted nekdy tak muzes udelat podrobny navod , aby to ti ostatni meli jednodusi )Rendl.Clio píše: rozebíral ste někdo palubku a koukal na budíky .. ?? pač mi laguje snímač an ručce ... a asi zřejmě mi praskla žárovička v budíkách na světla .. pač celou dobu šla ...
mě už fotky posílal na mým autě se bude dělat přes Vánoce, aby to vypadalo zase jako auto, takže pak hodim fotoRendl.Clio píše:já je mám ve schránce ... dyž bude chtít mužu je sem hodit .. ale vypadá vešně a Ty Rudi taky ukaž tu svojí káááááááááááááááru .....Rudi píše:nekecej a nahoď radši fotkyLarry píše: no alespoň by to trochu rozhoupalo naši french scénu ) ale tunit frantika je fakt obtížný,alespoň teda co se jedná Clia, nedá se na to nic sehnat všechno je tam jinak než u ostatních ,fakt strašný ... ale tak kdo by ho nemiloval že )
VW - Very Wonderful
tak je sem klidn2 hod jestli za to stojiRendl.Clio píše:já je mám ve schránce ... dyž bude chtít mužu je sem hodit .. ale vypadá vešně a Ty Rudi taky ukaž tu svojí káááááááááááááááru .....Rudi píše:nekecej a nahoď radši fotkyLarry píše: no alespoň by to trochu rozhoupalo naši french scénu ) ale tunit frantika je fakt obtížný,alespoň teda co se jedná Clia, nedá se na to nic sehnat všechno je tam jinak než u ostatních ,fakt strašný ... ale tak kdo by ho nemiloval že )
Copak chystas na aute???Rudi píše:mě už fotky posílal na mým autě se bude dělat přes Vánoce, aby to vypadalo zase jako auto, takže pak hodim fotoRendl.Clio píše:já je mám ve schránce ... dyž bude chtít mužu je sem hodit .. ale vypadá vešně a Ty Rudi taky ukaž tu svojí káááááááááááááááru .....Rudi píše:nekecej a nahoď radši fotky
opravovat vyměnit zrezlý blatníky, povařit, nahodit kapotu z 16V a všechno do lakuLarry píše:Copak chystas na aute???Rudi píše:mě už fotky posílal na mým autě se bude dělat přes Vánoce, aby to vypadalo zase jako auto, takže pak hodim fotoRendl.Clio píše: já je mám ve schránce ... dyž bude chtít mužu je sem hodit .. ale vypadá vešně a Ty Rudi taky ukaž tu svojí káááááááááááááááru .....
VW - Very Wonderful
- Rendl.Clio
Kde se dá sehnat ta kapota stím nadechem .. ??Rudi píše:opravovat vyměnit zrezlý blatníky, povařit, nahodit kapotu z 16V a všechno do lakuLarry píše:Copak chystas na aute???Rudi píše:mě už fotky posílal na mým autě se bude dělat přes Vánoce, aby to vypadalo zase jako auto, takže pak hodim foto
posle mě jen na vrakáči nebo někde v bazarech,ale sháněl jsem novou a někde jako auto kelly a pod. jsem jí nesehnal ... a do Renaultu se bojim zeptat kolik by za ní chtěli )Rendl.Clio píše:Kde se dá sehnat ta kapota stím nadechem .. ??Rudi píše:opravovat vyměnit zrezlý blatníky, povařit, nahodit kapotu z 16V a všechno do lakuLarry píše:
Copak chystas na aute???
- Rendl.Clio
já jí sehnal náhodou právě na aukru aj s levým blatníkem z 16V, ještě ten pravej
u známýho jsme koukali taky na kellynu elit a tam kolikrát aj psali, NE 16V!
po vrakáčích to chce asi fakt štěstí, ale aj tam tě podle mě dost slušně oberou
VW - Very Wonderful
- Rendl.Clio
Rudi píše:já jí sehnal náhodou právě na aukru aj s levým blatníkem z 16V, ještě ten pravej
A kde Tě v dnešní době neoberou jen snad na parkování dyž si uděláš cedulku zasobování
no třeba v Kelly mají v nabídce kapotu na můj model ,ale otevřeš a je tam obrázek klasický kapoty...Rudi píše:já jí sehnal náhodou právě na aukru aj s levým blatníkem z 16V, ještě ten pravej
ale když už se tak bavíme,myslíš že by šlo sehnat Renault Clio maxi? někde jsem snad četl že jich teda bylo vyrobeno asi jen 50,ale musí to být nářez se tim svést,nebo alespoň ten motor z toho
a jestli přijdeš na to kde,tak si jí taky koupim,už po ní pokukuji déleRendl.Clio píše: Si piš že bago ... hafo moc loves ale an aukru ej obyč a za 700 myslím .. a sehnats e dá určo jen kde ??
jj, v tomdle je kelyna ošemetná, stejně tak blatníky, proto vzal soused přímo jejich knihu a tam bylo právě napsáno NE 16V!Larry píše:no třeba v Kelly mají v nabídce kapotu na můj model ,ale otevřeš a je tam obrázek klasický kapoty...Rudi píše:já jí sehnal náhodou právě na aukru aj s levým blatníkem z 16V, ještě ten pravej
ale když už se tak bavíme,myslíš že by šlo sehnat Renault Clio maxi? někde jsem snad četl že jich teda bylo vyrobeno asi jen 50,ale musí to být nářez se tim svést,nebo alespoň ten motor z toho
ten maxi by možná sehnat šel, ale cena by byla neskutečnej masakr
http://www.kitcarsweb.com/cliomaxi.htm
Renault Clio Maxi byl vůbec prvním kitem, který kdy vznikl. Jeho historie se začala psát začátkem roku 1994, kdy si FIA usmyslela vypsat třídu kit carů, tedy vozů založených na rodinných kompaktech s hnanou jednou nápravou. Tehdy Renault stál při federaci a nebyl tedy problém tuto kategorii, respektive její pravidla psát společně.
Clio mělo původ ve velmi úspěšných pohárových vozech Clio 16S a Clio Williams, které byly homologovány ve sk. A. Až na Monte Carlu 1995 se ukázalo, jaký rozdíl je mezi verzí kitovou a áčkovou. Motor Williamsu poskytoval úctyhodných 220hp, jeho výkon byl přenášen na obvod 16" kol a k jeho brždění bylo použito brzdových kotoučů(vpřed) s průměrem 323 mm.
Ovšem tyto parametry nestačily na kitovou verzi, která dávala 255hp(později 270hp), používala 17" kola s průměry kotoučů(vpřed) 332mm. Větší kola si vyžádala rozšíření vozu z původních 1645mm na 1741mm. Jak se posléze ukázalo, větší výkon a kola nebyla nástrojem k dosažení rychlosti 4x4 vozů. Zavěšení kol a celý podvozek vycházel z verze Williams. Úpravy podvozku se týkaly až pozdějších verzí vozu. Motor Maxika využíval nových pravidel, kdy bylo možno snížit restrikce sání a pozměnění vrtání a zdvihů(z 82,7x99mm na 84x90mm), což mu poskytlo větší agilitu. Možnosti změn se týkaly také výměny vstřikování paliva ze seriového(Sodemo) na Magneti Marelli. Změna řídící jednotky se podepsala na posunutí optimálního pole na 6900 až 8400 ot./min, které tak více sedělo nové 7-mi/stupňové převodovce Hewland.
Na papíře vše vypadalo optisticky, ale až jízdní testy prokázaly se zvýšeným výkonem snížení ovladatelnosti vozu oproti Williamsové verzi. Důkazem toho byla tragická havárie Phillipa Bugalského, při níž zemřel jeho spolujezdec Thierry Renaud(Grasse-Alpin Rally 1995). Po podrobnějším zkoumání podvozku přišla výměna tlumičů, která se až nečekaně pozitivně provejila na ovladatelnosti vozu. Až příchod Peugeot 306 Maxi ukázal jak Clio bylo v podstatě těžce ovladatelné.
Přesto si vůz oblíbily všichni tovární jezdci, ať už Bugalski, Ragnotti, Jordan nebo Munster, kteří týmu Renault právě s Cliem přinesly hodně ceněných vítězství.
Do roku 1996, kdy přišel nástupce Renault Mégane Maxi, bylo vyrobeno 50 jednotek kitu Clia.
OBJEM 1998ccm
VÝKON 270ps
TOČIVÝ MOMENT 247Nm
HMOTNOST 960kg
VW - Very Wonderful
na RC jak asi víš, tak toto, ale obávám se, že to už nebude aktuálLarry píše:a jestli přijdeš na to kde,tak si jí taky koupim,už po ní pokukuji déleRendl.Clio píše: Si piš že bago ... hafo moc loves ale an aukru ej obyč a za 700 myslím .. a sehnats e dá určo jen kde ??
http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=200881
VW - Very Wonderful
dovedeš si to představit 270 koní na toho šmudlu malýho? vim co s tim udělá 150 a tohle by byl asi masakr... třeba jen vyměnit motor ... nějak mi to přestává totiž stačit, když jsem přemýšlel o turbu dozvěděl jsem se že by mě to vyšlo na nějakých 120 litrů a zvedlo mi to tak 20 koní ... což mi přijde docela málo ... tak nevim a jiný auto zatim kupovat nechci , do tohohle jsem se zamiloval )Rudi píše:jj, v tomdle je kelyna ošemetná, stejně tak blatníky, proto vzal soused přímo jejich knihu a tam bylo právě napsáno NE 16V!Larry píše:no třeba v Kelly mají v nabídce kapotu na můj model ,ale otevřeš a je tam obrázek klasický kapoty...Rudi píše:já jí sehnal náhodou právě na aukru aj s levým blatníkem z 16V, ještě ten pravej
ten maxi by možná sehnat šel, ale cena by byla neskutečnej masakr
http://www.kitcarsweb.com/cliomaxi.htmRenault Clio Maxi byl vůbec prvním kitem, který kdy vznikl. Jeho historie se začala psát začátkem roku 1994, kdy si FIA usmyslela vypsat třídu kit carů, tedy vozů založených na rodinných kompaktech s hnanou jednou nápravou. Tehdy Renault stál při federaci a nebyl tedy problém tuto kategorii, respektive její pravidla psát společně.
Clio mělo původ ve velmi úspěšných pohárových vozech Clio 16S a Clio Williams, které byly homologovány ve sk. A. Až na Monte Carlu 1995 se ukázalo, jaký rozdíl je mezi verzí kitovou a áčkovou. Motor Williamsu poskytoval úctyhodných 220hp, jeho výkon byl přenášen na obvod 16" kol a k jeho brždění bylo použito brzdových kotoučů(vpřed) s průměrem 323 mm.
Ovšem tyto parametry nestačily na kitovou verzi, která dávala 255hp(později 270hp), používala 17" kola s průměry kotoučů(vpřed) 332mm. Větší kola si vyžádala rozšíření vozu z původních 1645mm na 1741mm. Jak se posléze ukázalo, větší výkon a kola nebyla nástrojem k dosažení rychlosti 4x4 vozů. Zavěšení kol a celý podvozek vycházel z verze Williams. Úpravy podvozku se týkaly až pozdějších verzí vozu. Motor Maxika využíval nových pravidel, kdy bylo možno snížit restrikce sání a pozměnění vrtání a zdvihů(z 82,7x99mm na 84x90mm), což mu poskytlo větší agilitu. Možnosti změn se týkaly také výměny vstřikování paliva ze seriového(Sodemo) na Magneti Marelli. Změna řídící jednotky se podepsala na posunutí optimálního pole na 6900 až 8400 ot./min, které tak více sedělo nové 7-mi/stupňové převodovce Hewland.
Na papíře vše vypadalo optisticky, ale až jízdní testy prokázaly se zvýšeným výkonem snížení ovladatelnosti vozu oproti Williamsové verzi. Důkazem toho byla tragická havárie Phillipa Bugalského, při níž zemřel jeho spolujezdec Thierry Renaud(Grasse-Alpin Rally 1995). Po podrobnějším zkoumání podvozku přišla výměna tlumičů, která se až nečekaně pozitivně provejila na ovladatelnosti vozu. Až příchod Peugeot 306 Maxi ukázal jak Clio bylo v podstatě těžce ovladatelné.
Přesto si vůz oblíbily všichni tovární jezdci, ať už Bugalski, Ragnotti, Jordan nebo Munster, kteří týmu Renault právě s Cliem přinesly hodně ceněných vítězství.
Do roku 1996, kdy přišel nástupce Renault Mégane Maxi, bylo vyrobeno 50 jednotek kitu Clia.
OBJEM 1998ccm
VÝKON 270ps
TOČIVÝ MOMENT 247Nm
HMOTNOST 960kg
představit si to ani nedokážu bo to by trhalo asfalt
VW - Very Wonderful
je to krásnej sen se tim alespoň svést,když se podíváš na youtube co s tim dělal Ragnotti ,tak by to byl luxus se projet... vůbec nejlepší by bylo sehnat ten motor a prdnout ho ke mě )Rudi píše:představit si to ani nedokážu bo to by trhalo asfalt
zkoušel jsem mu napsat,ale i kdyby to bylo aktuální nevim jak se dostanu do Žiliny kvůli kapotěRudi píše:na RC jak asi víš, tak toto, ale obávám se, že to už nebude aktuálLarry píše:a jestli přijdeš na to kde,tak si jí taky koupim,už po ní pokukuji déleRendl.Clio píše: Si piš že bago ... hafo moc loves ale an aukru ej obyč a za 700 myslím .. a sehnats e dá určo jen kde ??
pendolínemLarry píše:zkoušel jsem mu napsat,ale i kdyby to bylo aktuální nevim jak se dostanu do Žiliny kvůli kapotěRudi píše:na RC jak asi víš, tak toto, ale obávám se, že to už nebude aktuálLarry píše: a jestli přijdeš na to kde,tak si jí taky koupim,už po ní pokukuji déle
VW - Very Wonderful
NECITUJTE PORAD DOKOLA TAKOVY VLAKNA !!!!!