Nissan Primera

Moderátor: Zemi

Odpovědět
Draxx
Kontaktovat uživatele:

Nissan Primera

Příspěvek od Draxx »

Chtel bych poridit Primeru P 11 - tak bych se chtel zeptal jestli s ni ma nekdo nejake zkusenosti, jaky motor zvolit atd.

xtra01

Příspěvek od xtra01 »

Caues, urcite sahni po 2.0 (96kW) benzin, jeste lip ve verzi GT (110kW), protoze 1.6 benzin a 2.0TD nejedou. Lepsi je hatchback nez sedan (malej a blbej pristup do kufru)

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

Ahoj, budu si kupovat Primeru P10 2.0 GT 110KW, chci se zeptat na co se mam pri koupi zamerit... Diky za rady

dux

Příspěvek od dux »

DarkMan_X píše:Ahoj, budu si kupovat Primeru P10 2.0 GT 110KW, chci se zeptat na co se mam pri koupi zamerit... Diky za rady
Predni napravu prohlidni, ramena a loziska - to je desnej problem P10, pak poloosy, to je taky celkem slabe misto.

No a pochopitelne KOROZE

Jinak to jsou malickosti ktere zlobi ....... topene (casto jede jen na ctvrty stupen), vaha vzduchu, knock senzor, samozamykani :D

Klidne se ptej, mam ji pul roku.

dux

Re: Nissan Primera

Příspěvek od dux »

Draxx píše:Chtel bych poridit Primeru P 11 - tak bych se chtel zeptal jestli s ni ma nekdo nejake zkusenosti, jaky motor zvolit atd.
Jednoznacne SR20DE :wink:

Starlet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starlet »

dux píše:
DarkMan_X píše:Ahoj, budu si kupovat Primeru P10 2.0 GT 110KW, chci se zeptat na co se mam pri koupi zamerit... Diky za rady
Predni napravu prohlidni, ramena a loziska - to je desnej problem P10, pak poloosy, to je taky celkem slabe misto.

No a pochopitelne KOROZE

Jinak to jsou malickosti ktere zlobi ....... topene (casto jede jen na ctvrty stupen), vaha vzduchu, knock senzor, samozamykani :D

Klidne se ptej, mam ji pul roku.
Kamarád ji na tomhle autě ukroutil, normálně rupla, ale měla za sebou spoustu kilometrů, ale stejně by se to stát nemělo
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

No takze samozrejme jestli nikde nic neboucha na naprave, loziska by hucely kdyby byli spatny, ale poloosu poznam jak? Pri plnym rejtu kdyz bude cvakat tak je spatna, nebo muze byt taky spatny homokinetak, ze, jinak nevim jak bych to poznal.... Tohle bych mel zkontrolovat asi ze, no a pak vule v rizeni, razeni, kolisani otacek atd... Snad jsem na nic nezapomel ne?Jo da se nejak zjistit jestli zere olej ? pokud teda nebude motor zasranej od oleje :D Diky

dux

Příspěvek od dux »

DarkMan_X píše:No takze samozrejme jestli nikde nic neboucha na naprave, loziska by hucely kdyby byli spatny, ale poloosu poznam jak? Pri plnym rejtu kdyz bude cvakat tak je spatna, nebo muze byt taky spatny homokinetak, ze, jinak nevim jak bych to poznal.... Tohle bych mel zkontrolovat asi ze, no a pak vule v rizeni, razeni, kolisani otacek atd... Snad jsem na nic nezapomel ne?Jo da se nejak zjistit jestli zere olej ? pokud teda nebude motor zasranej od oleje :D Diky
Jo a jeste neco pomerne dulezite :( u prvnich P10 vypadavala petka (nekdy po roce 1993 problem odstranen)

poloosa http://www.nissanclub.cz/msgboard_posts ... ssage46463
a dalsi http://www.nissanclub.cz/msgboard_posts ... ssage42677

http://www.nissanclub.cz/msgboard_posts ... ssage35220

Pri plnym rejdu cvakani je spis homokineticky kloub.

SR20DE jsou motory velmi dobre a uniky uleje zadne nejsou :D

ma obrazku je cervene horni rameno a zelene ta cast ve ktere je problematicke lozisko.
Přílohy
WorkshopData.jpg
WorkshopData.jpg (44.6 KiB) Zobrazeno 2305 x
Naposledy upravil(a) dux dne 28 úno 2008 18:24, celkem upraveno 1 x.

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

ma obrazku je cervene horni rameno a zelene ta cast ve ktere je problematicke lozisko.
tomu nerozumim :-)...
A takze poradne prozkouset 5ku , a kdyz by vypadavala da se to nejak opravit nebo tak?

dux

Příspěvek od dux »

DarkMan_X píše:
tomu nerozumim :-)...
A takze poradne prozkouset 5ku , a kdyz by vypadavala da se to nejak opravit nebo tak?
opravit se to da. Par lidi to delalo otocenim kolecka petky, par lidi vymenou kolecka petky, no a zbytek vymenou prevodovky z novejsiho modelu.

V cervenem obdelniku je vyznaceno horni rameno ktere odchazi.

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

a jak poznam ze odchazi to rameno?

dux

Příspěvek od dux »

DarkMan_X píše:a jak poznam ze odchazi to rameno?

Ma vule v ulozeni, pripadne pri projizdce bych zkusil prejet nejakej hrbol a budou slyset rany.

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

Jasne myslel jsem si to, a jeste jak je drahy vymenit to 5kove kolecko? Diky moc

dux

Příspěvek od dux »

DarkMan_X píše:Jasne myslel jsem si to, a jeste jak je drahy vymenit to 5kove kolecko? Diky moc
joooooooooo, tak to netusim. GT je uz moje treti P10 a v te prvni byla prevodovka vymenena z modelu 1994 a no a GT mam 1994.

Na nissanklubu pisou, ze staci rozebrat prevodovku, vycistit a petku otocit.

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

ok tak dik ;-) mej se

dux

Příspěvek od dux »

DarkMan_X píše:ok tak dik ;-) mej se
Neni zac. Pokud neco budes potrebovat, klidne napis. :computer:

DarkMan_X

Příspěvek od DarkMan_X »

Jeste se chci ujistit, jak zjistim jestli je ten paty stupen spatny? Pokud mi teda pri zkusebni jizde nevyskoci :D je nejaka technika jak to zkusit? treba prudke pridani plynu atd... ? Diky

dux

Příspěvek od dux »

DarkMan_X píše:Jeste se chci ujistit, jak zjistim jestli je ten paty stupen spatny? Pokud mi teda pri zkusebni jizde nevyskoci :D je nejaka technika jak to zkusit? treba prudke pridani plynu atd... ? Diky
Zkouset nizke otacky, pridavat, ubirat

jagy

Příspěvek od jagy »

Problem poloos je ten, ze je v jednom miste uzsi a je pres to guma. Pod gumou zustava vlhkost a casem se proste ukrouti... taky se mi to na P10GT stalo (2x), stejny pripad i s prevodovkou.. menila se komplet... no GT melo nalitano 375tis. km, kdyz jsem ji prodaval.. moje prvni auto (po rodicich) a vzpominam na nej porad a u Nissanu jsem zustal, jen mam mensiho bratricka - Sunny 2.0 GTi. :D

Odpovědět

Zpět na „Honda Club & Japan Cars“