subače..??

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
Tajwan
Kontaktovat uživatele:

subače..??

Příspěvek od Tajwan »

jen informativne..chtel bych se poohlidnout po 2 ohmovych subacich, a vykon 400rms do tech 2 ohmu...je jedno jestli to bude 10 nebo 12" ..a cenove co nejniz:-) :) melo by to byt na zesik KICKER KX800.2 díkas..:-)

All
Kontaktovat uživatele:

Re: subače..??

Příspěvek od All »

Tohle je špatně. Pokud hledáš vhodný subwoofer a chceš poradit (i když nechceš) měl bys vycházet ze zesilovače, o kterém jsi nic nenapsal. Formulace ..."vykon 400rms do tech 2 ohmu"... je v souvislosti se subwooferem chyba neboť subwoofer není výkonové zařízení. Napiš jaký máš zesilovač.

Tajwan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tajwan »

All píše:Tohle je špatně. Pokud hledáš vhodný subwoofer a chceš poradit (i když nechceš) měl bys vycházet ze zesilovače, o kterém jsi nic nenapsal. Formulace ..."vykon 400rms do tech 2 ohmu"... je v souvislosti se subwooferem chyba neboť subwoofer není výkonové zařízení. Napiš jaký máš zesilovač.
pardoon neco o zesiku

Kicker KX800.2
2 x 200W @ 4 ohms (13.8V - 0.085% THD)
2 x 400W @ 2 ohms (13.8V - 0.2% THD)
1 x 800W @ 4 ohms bridged (13.8V - 0.4% THD)
2 x 295W @ 4 ohms (Dynamic - 14.4V)
2 x 420W @ 2 ohms (Dynamic - 14.4V)
1 x 840W @ 4 ohms bridged (Dynamic - 14.4V)
S/N Ratio: >95 dB (A-weighted at rated power)
Freq. Response: 20Hz ~ 20kHz (+0/-1 dB)
Fuse: 3 x 40A
Dimensions: 25.75" x 10.13" x 2.5" (65.4cm x 25.7cm x 6.4cm)

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Osobně bych na tenhle zesilovač 2 Ohmové zapojení nepoužil. Můstek ho neumí a dva 2 Ohmové subwoofery, každý na jeden kanál, není, myslím, to pravé ořechové. Už proto ne, že nedostaneš pro oba totožný signál. Netvrdím, že bude ale může z toho být basový chaos. Ten zesík je dost výkoný i dost kvalitní na slušnou muziku. osobně bych na něj dal jeden basák, který bych vybíral podle zatížitelnosti, citlivosti, montážních možností auta a svého hudebního vkusu. Na metal jednu silnou pětadvacítku v uzavřené bedně, při hodně širokém žánrovém zaměření dobrý bassreflex a při zaměření především na taneční žánry bych se nebál ani bandpassu. Je jich pár na trhu, které vyvracejí "pomluvy" s touto konstrukcí spojené. V tuto chvíli ti nenapíšu konkrétní model. Nejdřív nypiš svoje žánrové zaměření. Já napíšu jen to, že osobně bych místo dvou levnějších volil jeden lepší woofer i bez ohledu na poslouchané žánry.

Tajwan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tajwan »

nevite nekdo k cemu je na zesiku konektor na hi-level input? Dikas:-) :?:

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Vstup vysokoúrovňového signálu. Tento zesilovač tedy umí zpracovat i reproduktorový signál z ISO konektoru. Použije se to v případě, že rádio nemá dost RCA (cinch) výstupů.

Tajwan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tajwan »

All píše:Vstup vysokoúrovňového signálu. Tento zesilovač tedy umí zpracovat i reproduktorový signál z ISO konektoru. Použije se to v případě, že rádio nemá dost RCA (cinch) výstupů.
aaa dekuji:-) sice moje radio nema RCA vystupy ale ma miniISO do kteryho se ty cinche daji napojit:-) takze to udelam pres cinche..asi to bude i kvalitnejsi zvuk ne?:-)nebo v tom neni rozdil??A este jaky napajeci kablik se na ten zesik ?..staci 25mm2 nebo dela se 30mm2?Pojistky to ma 120A ...na zesiku..

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Dej 35 mm2.

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

to ALL, moc jsem tě tedy nepochopil.. vzhledem k tomu, že můstek umí 4ohmy, nevidím problém s zapojením dvou 2ohmových (případně dvoucívky 4+4ohmy) SW s výslendnou impedancí 4 ohmy právě na můstek.. se signálem atd. potom problém nebude..

kvalitní SW, které splňují tvé požadavky jsou například
Carpower Blackbass 10" http://www.revilohifi.cz/carpower-blackbass-10.html
Helix E 250 http://www.revilohifi.cz/helix-e-250-esprit.html
Hertz ES 250D http://www.revilohifi.cz/hertz-es-250-d.html
těch variant je samozřejmě mnoho, tyto jsou cenově asi nejpřijatelnější..
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/

email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Trvám na tom, že zapojení dvou wooferů na dvoukanál není zcela ideální záležitost. To podle mého soudu vyžaduje totožný signál a totožné parametry obou reproduktorů (ne jen ty na papíře). Koneckonců, nemýlím-li se, psal jsem o dvouohmovém zapojení na můstek a o zapojení dvou 2-ohmových wooferů na dva kanály (nikoliv na můstek) a o tom proč bych ho nepoužil. Jediné zapojení dvoukanálu, které je pro mě akceptovatelné je zapojení můstku a to jsem doporučil.
Také jsem si všiml, že tazatel chce 2 ohmové woofery přičemž mě napadá, že chce zřejmě využít naplno výkon zesilovače. Pokud se ale podívám na parametry zesilovače dojdu k závěru, že použití dvou dvou ohmových wooferů není opodstatněné ale naopak může způsobit problémy. Proto jsem doporučil použít 4 Ohmový můstek (který má stejný výkon jako dva kanály sólo) a je vcelku jedno jestli jeden 4 Ohmový nebo jeden 2x 2 Ohmový nebo 2 2Ohmové woofery. V každém případě ale můstek. Nikoliv zapojení dvou kanálů samostatně. Dál je to věcí peněz a vkusu. Já osobně bych použil jediný reproduktor a raději menší než větší. To je o tom vkusu.
Zopakuju, že zapojení dvou cívek nebo dvou wooferů na dvě cícky a ne na můstek považuju za nesmysl a je tady o tom dost dlouhá diskuse proč tomu tak je. Z tohoto pohledu a ne jen z něj považuju za blbost použít kterýkoliv z Pasaťákem navrhovaných reproduktorů. Všechny jsou dvoucívky 2x 4 Ohmy s relativně nízkou zatížitelností. To vyžaduje použití dvou takovýchto wooferů o čemž Tajwan nic nepsal. Chtěl se jen poohlédnout po dvouohmáčích. Jsem toho názoru, že raději použít jeden solidnější woofer než dva kvalitativně horší. Použitý zesilovač k tomu přímo vyzývá.
Třeba tento?
A tady je test - http://autoaudio.wsc.cz/Testy/Em/EX12-T4.jpg
Přílohy
EX12T4.jpg
EX12T4.jpg (56.23 KiB) Zobrazeno 2484 x

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

Osobně si myslím, že si protiřečíš v tom, co jsi napsal v první části přísěvku a potom s tím, že je "blbost použít kterýkoliv z Pasaťákem navrhovaných reproduktorů". V konečném slova smyslu je zesilovač využit přesně tak, jak jsi napsal ty, ale jen s použitím dvouch SW. A pokud čtu dobře, tak Tajwan napsal, že se poohlíží po 2ohmových subwooferech.. tím bych řekl po dvouch.. Já osobně, kdybych chtěl sub jeden, tak bych napsal, že se poohlížím po dvouohmovém subwooferu.. Nadále bych například nedoporučil Emphaser na slabší zes. Ačkoliv tyto woofery neprodádám, mám s nimi celkem bohaté zkušenosti a vím, kdy začnou ukazovat svoje přednosti. Určitě to není při vybuzení slabším zesilovačem.Už i proto si nemyslím, že na tento typ zapojení jsou woofery, které jsem napsal slabé.. když nebudu zahrnovat Hertz, který je opravdu slabší, tak je rezerva zesilovače do 100W na jeden SW ,a to při ideálních podmínkách napájení atd. drobná rezerva wooferům jen prospěje..

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

- jak víš že po dvouch a ne po čtyřech nebo šesti nebo .... nebo jen po možnostech s výběrem jediného?
- protiřečím si čím? Napsal jsem jen to, že bych použil jediný woofer a protože požadavek tazatele nepovažuju za jasný myslím si, že tebou doporučené woofery nejsou nejvhodnější poněvadž předpokládají použití dvou kusů.
- celé je to o tom, že bych použil jedině můstek a nikdy zapojení cívek nebo wooferů na dva kanály. Tohle jsem možná neopakoval dost přesvědčivě takže to může vypadat jako protiřečení.
- EmPhasery prodávám léta a tak bych řekl, že s nimi mám i nějaké ty zkušenosti. Vím také docela slušně co s ním udělá poctivý zesík s výkonem 800 W RMS. Proto jsem ho také, jako příklad, uvedl.

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

Každý jsme jeho požadavek pochopil po svém, proto jak tvoje varianta, tak moje varianta odpovídá stejnému způsobu zapojení (můstek), jen s jiným počtem SW. Tím bych to asi uzavřel..

Tajwan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tajwan »

pasaťák píše:Každý jsme jeho požadavek pochopil po svém, proto jak tvoje varianta, tak moje varianta odpovídá stejnému způsobu zapojení (můstek), jen s jiným počtem SW. Tím bych to asi uzavřel..
myslim ze jsi to pochopil moc dobre.. chci vyuzit vykon v mustku pro zapojeni dvou wooferu.. a jedina moznost je pozit nejake 2ohmove...jenze nikde na netu sem nenasel vyhledavani podle teto specifikace..:-/ jinak je mi jasny ze asi jeden silnejsi a kvlitnejsi asi hraje lip.. ale nejsem maximalista a urcite to nebudu porad mastit naplno...nechci ohluchnout...

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

v tom případě Carpower je ta zprávná volba..

nink
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nink »

zdravím (: potřeboval bych poradit. Mám v autí Magnat Ultra 300 reflex a uvažuji o přejití na na bandpass Magnat AD 130 BP. Ale vzhledem k tomu, že poslouchám v autě crunk apodobnou hudbu s dlouhýma basama, tak si nejsem jistý... Bez ohledu na zesilovač (:
R19>>>>4ever (:

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“