Jak funguje STK u tuningového auta????

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

tom2racekiller píše:
Placenta píše:ja davno myslel ze uz tom2racekillera nekdo prejel, a on je tu porad,
to je tema pro tebe, kdyz nebudes spojovat tuning s tuzingem tak snad budes mit i pravdu clovece, ale neni to jenom o blikatkach, ohromnejch spoilerech, vybojkama a rvoucim vejfuku, ohrozovani bezpecnosti na silnici, my se vetsinou bavime o tuningu a ty o tuzingu...
ja osobne se dostanu k vetsine tezkych nehod co se stane na silnici v jiznich cechach a 99 procent nehod nema s tuningem ani tuzingem nic spolecnyho
ale to ty asi stejne vis, ne
Skutečný tuning (ladění) dělá málokdo.
Většina tzv. otuněných vozů je jen votuning a tuzing.

Např. včera mezi 21 a 23 hodinou jsem detailněji sledoval provoz na jednom frekventovaném parkovišti.

Ze 42 aut nemělo 31 osvětlenou zadní SPZ, z toho nejméně polovina ji měla přesunutou kamsi dolů pod nárazník.

Na 16 vozidlech jsem zjistil nepovolené úpravy osvětlení, barevné neony a špatně zapojená zadní světla.

Z 9 kusů typu Š-105/120 jich 5 mělo tlumič výfuku napříč, navíc se zjevně zvýšenou hlučností.
U jedné Š-120 byly zjištěny upravené ráfky (převařené).

3 automobily měly zavařené kliky.

Nejméně třetina řidičů těchto 42 vozidel měla rozsvícené přední mlhovky, přestože bylo jasné počasí.

Technika jízdy drtivé většiny napovídala tomu, že řidiči neumějí správně ovládat vozidlo.
Včera byla BBTP? :? :wink:
MSG

tom2racekiller

Příspěvek od tom2racekiller »

MSG píše: Včera byla BBTP? :? :wink:
Ve tý fabrice, kde jsem stál u parkoviště, pracuje dost ženských.
Velká část ve věku 18 - 25.

Placenta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Placenta »

tom2racekiller jenom pro Tebe:

dik ze si muzu psat co chci, chtel jsem ti napsat SZ ale ti ji nemas, skoda
prosimte nebud tak zazrany do tech predpisu a vyhlasek, jsi hrozny puntickar na veci ktery nejsou az tak zase dulezity, dyt prece vis sam jestli opravdu sledujes nase silnice ze to co tu pises neprispiva k dopravnim nehodam, porad marne tapu co ti kdo mohl udelat,
Jmenujes tady tuningovy firmy ze maji atest a to ze ti nevadi, ja si dam na svy auto brzdovy kit od Bremba specielne vyvinuty a spocitany na moje auto bez homologace a jsem tedy podle tebe tuzingar? Dam si na auto jiny rozmer kol ze slitin, ze stejnym ET, hmotnostnim indexem pneu ale nizsim profilem, ale obvodem kola stejnym jako ze seriovym a tim nekoho ohrozim. dam si tam predni spoiler od celosvetove uznavane znacky Kamei, mimochodem ve vetsine zemi homologovanejch, ale protoze jsme tady trochu pozadu a jeste homologaci nemame tak je to o votuningu. A takhle se da pokracovat dal a dal, vsichni nebudou takovy jak ty si asi myslis, ze maji ze dreva vyrezany ohromny kridla, ve predu 15 svetel, kamnovy trubky misto vejfuku, atd nektere lidi tady z fora znam a ac maji na aute nehomologovane veci, maji auta ve spickovem stavu a na mnoha STK prochazi stim ze je komisari chvali kdyby takovy meli technickej stav vsichni. Ze to neni mozny, ale je, protoze dokazou rozeznat co opravdu muze ohrozit bezpecnost silnicniho provozu. a nezakladaj si na tom co ty. A pokud jsi potkal jenom ty mamlasi co si narvou na auto opravdu vsechno a je to nebezpecny pro ostatni tak se venujes malo problematice tuningu a mel by ses zajimat vic a ne monotone porad dokola rikat, to se nesmi, to je zakazany, jinak bys prosel, tim ohrozujes,
mam pocit ze nemas rad urcite znacky co obcas stahujou vozidla z obehu aby je opravily protoze jim v danou chvili vyroby auta nic nezarucilo ze jejich atest byl bezpecny, vid ?
A nakonec chtel jsem si koupit do auta homologovane skorepiny, lehoucke, pevne, pohodlne ale protoze bych mozna neprosel na STK, necham si tam 50kg tezke, nepohodlne, kozene v kterych se mi pari prdel a jsou ve spatnem stavu originaly, s kterejma ale urcite projdu. Kdyz nebudes tak zatvzely do tech tvych predpisu mozna ziskas i me a nekolik dalsich tuneru a zacnem vazne premejslet nad tim co tady rikas.
Spatne osvetlena SPZ bude vadit jen tobe protoze si tu SPZ nebudes moc napsat pri svem sledovani, me bude vadit to ze nekomu nebrzdi auto nebo jede opily.atd.

Omlouvam se za OT a vsem kterych se toto dotkne¨negativne k jejich osobe a jejich autu.
http://www.drag-tuning-club.com/
Obrázek
1.4 XSi - Rally
3.0 TT VR- Drag

tom2racekiller

Placenta píše:tom2racekiller jenom pro Tebe:

dik ze si muzu psat co chci, ...
No, pravda, jsem trochu prudič.

Ale skutečně jsi mě poněkud vyzval k zamyšlení...

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:D jo já souhlasim s placentou já co můžu mám vod firem matig rieger tudíš atest TUV jenže jelikož sme jako země v tomhle pozadu tak je mi to k hovnu ale já stejně mám lepší pocit že sem udělal maximum pro to aby mi to někde neulítlo nebo při bouračce nikomu neuseklo hlavu a to mě stačí a stejně nejsem zastánce maxi mega křídel a nárazníků :wink:
:silly:Obrázek
www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel

Boháček

Příspěvek od Boháček »

v některých věcech má tom pravdu, např. mlhovkáře, to bych povolil střílet ( aspoň do světel )
ale když si vzpomenu, jak jsem v roce 1992 přihlašoval auto a pan komisař mi povídá :
ale ale, vy máte přídavný brzdový světlo ! to se podíváme, kde ste stim byl na technický..., tak si to koukejte odpojit !
a podívej se dnes do ulic, to světlo JE POVINNÝ !!!

takže buzerace a šikana, ta tady orgánům vždycky šla.

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Boháček: přídavný brzdový neni povolený?? to se mi nějak nezdá
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

podívej se pořádně, psal jsem v roce 1992 !
a dále, že dnes je povinný....
to se ti nezdá :wink:

Boháček

Příspěvek od Boháček »

sorry, jsem se nezalogoval....

Návštěvník

sorry, už nějak blbnu

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

sorry nějak mě to odhlašuje
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

Mosťa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mosťa »

Letos na jaře jsem technickou prošel, asi nejtvrdší u nás v okrese. Potřeboval jsem vyměnit hydrauliku předních světel, nechal to radši v servisu a zároveň s tím i technickou. Měl jsem tam samozřejmě zimní 13", "tuningovou" masku :lol: a jedinou větší úpravou byl podvozek - HP sporting. Takže při přebírání ze servisu jsem z povděkem převzal i novou technickou, i když jsem věděl, že problémy by být neměly, jeden nikdy neví. Zarazila mě ovšem jejich hlavní výtka - klubová nálepka na zadním skle. Asi moc nemají v lásce slovo TUNING... :lol: :lol: :lol:
Příště určitě pojedu jinam, už bych neprošel (zavařený zámek 5-tých dveří 8) 8) )
www.walachmotors.com
TUNING CLUB VSETÍN

Leonardo, Michelangelo, Donatello,..........................................PUNTO!!!

Návštěvník

PJ píše:Boháček: přídavný brzdový neni povolený?? to se mi nějak nezdá
Přídavný brzdový světlo bylo na některých STK v 90. letech skutečně důvodem k vyhození (podle mě zbytečné buzerování).
A o pár let později se dávalo na auta origo ve výrobě.

Teď není povinné, jako např. zadní mlhovka.

YANEK
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK »

:shock: mlhovka je poviná a nový auta už se s 3 brzdovkou dělaj jediný co neni povinný je couvačka :nono:
:silly:Obrázek
www.astra-g.cz BAD TOYS FOR FAT BOYS
www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
www.autovit.cz Servis vozidel opel

tom2racekiller

PJ píše:Boháček: přídavný brzdový neni povolený?? to se mi nějak nezdá
Přídavný brzdový světlo bylo na některých STK v 90. letech skutečně důvodem k vyhození (podle mě zbytečné buzerování).
A o pár let později se dávalo na auta origo ve výrobě.

Teď není povinné, jako např. zadní mlhovka.
Ale na většině nových osobních aut je.

tom2racekiller

YANEK píše::shock: mlhovka je poviná a nový auta už se s 3 brzdovkou dělaj jediný co neni povinný je couvačka :nono:
>>>Teď není povinné, jako např. zadní mlhovka.<<<

Chtěl jsem napsat "Teď není povinné, jako JE např. zadní mlhovka."

Sorry.

Zadní mlhovka je povinná, dokonce je nutno jí namontovat na starší auta.
Což neplatí např. o bezpečnostních pásech, které u starších aut nejsou.

Co se týká těch přídavných brzdovek, tam zatím povinnost doplnit je na starší auta není.

Šigy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šigy »

Co já vím, že brzdové přidavně světlo za oknem musí být přímo nalepené na okně, nesmí být mezera mezi oknem a brzdovým světlem :wink:
Subaru Impreza GT

ex: felDa 1,9

tnemec

Příspěvek od tnemec »

Šigy píše:Co já vím, že brzdové přidavně světlo za oknem musí být přímo nalepené na okně, nesmí být mezera mezi oknem a brzdovým světlem :wink:
To není úplně přesné, v zákoně je že "odraz 3. brzdového světla nesmí řidič vidět v zrcátku" nebo tak něco...

V důsledku to ale znamená +- to, co říkáš... :-)

Šigy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šigy »

tnemec píše:
Šigy píše:Co já vím, že brzdové přidavně světlo za oknem musí být přímo nalepené na okně, nesmí být mezera mezi oknem a brzdovým světlem :wink:
To není úplně přesné, v zákoně je že "odraz 3. brzdového světla nesmí řidič vidět v zrcátku" nebo tak něco...

Prostě tak nějak to je. Nevěděl jsem jak to jinak říct :wink:

tnemec

Příspěvek od tnemec »

Šigy píše:
tnemec píše:

Prostě tak nějak to je. Nevěděl jsem jak to jinak říct :wink:
To víš, my puntičkáři :?:

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

kua to je pekne na hovno.CZECH STK gone do sracek
Audi Coupe Quattro

Engl

Příspěvek od Engl »

Máme předpisy sto roků za opicema,ale hlavně ukažte mne statistiku ,nebo konkrétní nehodu ,kde je jako příčina nepovolená úprava auta.Špatný technický stav,řidiči,to ano ale ne přímo vytuněné auto.Je to jen alibismus pro policii že něco dělají a mají důvod buzerovat.Legální ůpravy jsou hezký ale pak by tady bylo pár stovek upravených aut a srazy by jsme mohli zrušit.Kdo by koukal stále na to samé.Pokud neobtěžuji okolí a řidiče tak by to podle mne mohlo být tolerováno.Samo že stovková světla,nebo ladák oroštovaný vedle kočárku není to pravé.

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

nevim no, podle mě je to celý zvrácený. když si nemůžu zapsat ani originál kola ze stejnýho modelu, akorát třeba z vyšší výbavy nebo ze sportovního paketu. Taky by mě zajímalo, jak na STK můžou vědět, jestli jsou ty nárazníky origo nebo ne. Podle mě nemůžou vědět, jestli je to jako nějaká sportovní verze toho modelu nebo tak, kde k tomu patřej i jiný nárazníky. Samožejmě, něco jinýho je, když je půlka auta z laminátu, žejo.... Taky si myslim, že když je tuning/styling decentní, tak opravdu jiná kola (samozřejmě s patřičnými pneu, žádná áčka), sportovní vejfuk, lízátko ani lepší brzdy opravdu nemůžou ohrozit provoz, navíc takové auto bude jistě v lepším stavu, než stará orezlá hajtra.... Samozřejmě potom příliš tmavé fólie mohou omezit výhled a oční kontakt nebo zavařené kliky omezit přístup například při bouračce. Taky příliš tlustý distanční podložky bych nebral. To nemluvím o ůpravách škodovek jako plecháče daný opačně jakože límcáky jako sviň a podobně...¨

co potom, když si někdo pujci trosku upraveny auto a zrovna ma tu smulu ze to nekde rozseka... takle dopadl muj bracha kdyz si pujcil saxo vts na kolech a s decent ladakem. kola tam pasly, patricny pneu, ale kdyz dedek nedal brachovi prednost tak protoze byl policajt hajzl stoural (ten vinik co ujel tak byl jeho kamos) tak vytahl ze ty kola tam nemaj bejt a sou z toho akorat problemy....
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

nevím co si mám přestavit pod slovem natůněné...ale dvoukilo mi prošlo i na velkých kolech na STK bez jediné připomínky, byt si kol všimli a akorát doladil výšku světel.... nedivím se ,že řadu bastlů prostě nepouštějí..
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

v sobotu jsem byl na STK, autíčko už je dědeček, má 6 let :(

no vyrazil mě dědek.

příprava na technickou: vyměněna kola za zimní 15" a do kufru šoupnutý halogenový světla a nová lékárnička od kámoše co má fungl nový auto.

Nechal mě vybrakovat hudbu, chtěl vidět, že tam skutečně je rezerva.

dědkovi se nelíbily moje xenony (origo díl, seřizování výšky funguje na kolečko, takže žádná prasečina)

nemáte pane dynamickou regulaci na zadní nápravě, máte 30 dní na odstranění závady.

Poudám, že halogeny mám v kufru, že jako jestli mě to fakt nechá vyměnit, že tam ty xenony zase hned vrátím zpět, jestli bude nám oboum přidělávat zbytečnou práci.

No nechal mě to zmrd vyměnit. Na dvorku jsem to prohodil a technickou dal za 30 minut po vyhození. Akorát se zbytečně sral se seřizováním.

Opakovanou jsem neplatil, bylo to v ceně a musel jsem podepsat nějakej canc papíru, že jsem závadu na dvorku odstranil.

Šaškárna.

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

Bobik píše:v sobotu jsem byl na STK, autíčko už je dědeček, má 6 let :(

no vyrazil mě dědek.

příprava na technickou: vyměněna kola za zimní 15" a do kufru šoupnutý halogenový světla a nová lékárnička od kámoše co má fungl nový auto.

Nechal mě vybrakovat hudbu, chtěl vidět, že tam skutečně je rezerva.

dědkovi se nelíbily moje xenony (origo díl, seřizování výšky funguje na kolečko, takže žádná prasečina)

nemáte pane dynamickou regulaci na zadní nápravě, máte 30 dní na odstranění závady.

Poudám, že halogeny mám v kufru, že jako jestli mě to fakt nechá vyměnit, že tam ty xenony zase hned vrátím zpět, jestli bude nám oboum přidělávat zbytečnou práci.

No nechal mě to zmrd vyměnit. Na dvorku jsem to prohodil a technickou dal za 30 minut po vyhození. Akorát se zbytečně sral se seřizováním.

Opakovanou jsem neplatil, bylo to v ceně a musel jsem podepsat nějakej canc papíru, že jsem závadu na dvorku odstranil.

Šaškárna.
prijel bych zase pred vrata a xenony namontoval zpet :lol:
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

kubajzsemily
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajzsemily »

............ja byl na STK v pondělí a pohoda ve světlech xenony na okně pruh, jedinýho co jsem tam dal byli starý hliníkáče, podnima nemusej bejt podložky ale zase nanich jsou dvě gumy total, a jedinýho co se mu nelíbylo byli modrý parkovačky ve světlech a vejfuk ale nakonec mě to duležitý kolečko dal :lol:
Seat Leon Top Sport
Škoda 120- ukrutnej nářez http://www.stream.cz/video/162708-skoda-120
- http://www.stream.cz/video/11/212473-skoda-zahodit
Jawa 21 Sport- 60ccm, sportovní ojnice, snižená hlava a dalších pár výkonostních vychytávek

street.racer
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od street.racer »

Laconi píše:
peugeot_405_extreme píše:Hele lidi, teď když se tak nad těma technickejma zamyslíte. Nejni to paradox, tady člověk narve do auta plno penež, v převažné většině připadů je to auto ve stavu, že je auto lepčí jak nove... nechapu o co jim jde.. kdejakej zrezlej srač technickou dostane a člověk kterej do auta pustí třeba 100 papiru by na technickou nemšěl narok... nejni to na hlavu.:?? Opravte mě, jestli ste jiného názoru. :alien:
Je to tak 8)
Rekl bych, ze v 99,9% to tak doopravdy neni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Starlet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starlet »

tom2racekiller píše:
Placenta píše:ja davno myslel ze uz tom2racekillera nekdo prejel, a on je tu porad,
to je tema pro tebe, kdyz nebudes spojovat tuning s tuzingem tak snad budes mit i pravdu clovece, ale neni to jenom o blikatkach, ohromnejch spoilerech, vybojkama a rvoucim vejfuku, ohrozovani bezpecnosti na silnici, my se vetsinou bavime o tuningu a ty o tuzingu...
ja osobne se dostanu k vetsine tezkych nehod co se stane na silnici v jiznich cechach a 99 procent nehod nema s tuningem ani tuzingem nic spolecnyho
ale to ty asi stejne vis, ne
Skutečný tuning (ladění) dělá málokdo.
Většina tzv. otuněných vozů je jen votuning a tuzing.

Např. včera mezi 21 a 23 hodinou jsem detailněji sledoval provoz na jednom frekventovaném parkovišti.

Ze 42 aut nemělo 31 osvětlenou zadní SPZ, z toho nejméně polovina ji měla přesunutou kamsi dolů pod nárazník.

Na 16 vozidlech jsem zjistil nepovolené úpravy osvětlení, barevné neony a špatně zapojená zadní světla.

Z 9 kusů typu Š-105/120 jich 5 mělo tlumič výfuku napříč, navíc se zjevně zvýšenou hlučností.
U jedné Š-120 byly zjištěny upravené ráfky (převařené).

3 automobily měly zavařené kliky.

Nejméně třetina řidičů těchto 42 vozidel měla rozsvícené přední mlhovky, přestože bylo jasné počasí.

Technika jízdy drtivé většiny napovídala tomu, že řidiči neumějí správně ovládat vozidlo.
autotuning.cz už neni co bejval tak jsi přesídlil??
:lol: :lol: :lol:
Zdraví panther29 :)
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku

...

Příspěvek od ... »

kubajzsemily píše:............ja byl na STK v pondělí a pohoda ve světlech xenony na okně pruh, jedinýho co jsem tam dal byli starý hliníkáče, podnima nemusej bejt podložky ale zase nanich jsou dvě gumy total, a jedinýho co se mu nelíbylo byli modrý parkovačky ve světlech a vejfuk ale nakonec mě to duležitý kolečko dal :lol:
ale kdyz xenony nejsou zakazany ne??
nejkrasnejsi pohled na svet je z VW sedacky :)
VW Transporter, VW brouk speedster, VW polo GTi 16V

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“