Jak přidělávate na auto prahy?

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Majfu

Jak přidělávate na auto prahy?

Příspěvek od Majfu »

caute lidi mam dotaz jak pridelavate na auto prahy? mam vyhlidle od RIGRU prahy na A3 a nevim jak bych je pridelal na auto :roll: . jestli to tam nanitovat a pak prekytovat a lakovat nebo to tam jen prilepite nejakym lepidlem!!!! no proste prosim o radu diky kluci

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

božínku... :roll:

určitě je vhodný vrtat a prát nejty do prahů, to ti pak určitě nebudou reznout :roll:

normálně je tam dej, dopasuj, nech nastříkat a až budou nastříkaný, tak si vem karosářskej tmel a přilep je tim
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Hemi.cz

Příspěvek od Hemi.cz »

bóďa píše:božínku... :roll:

určitě je vhodný vrtat a prát nejty do prahů, to ti pak určitě nebudou reznout :roll:

normálně je tam dej, dopasuj, nech nastříkat a až budou nastříkaný, tak si vem karosářskej tmel a přilep je tim
Nevím,proč převracíš oči,není to o nic lepší dotaz,než o topic vedle "jak vyžezat do nárazníku díru" :wink:
Já to na Feldě udělalám tak,že na obou koncích udělalám díru se závitem, tam to přichytím šroubkama a zbytek lepnu tmelem,popřípadě spojím s blatníkama tmelem se skelným vláknem,když nechceš mít spáru práh/blatník...hotove 8)
Samozřejmostí je ošetřit nějak ty navrtaná místa

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Hemi.cz píše:
bóďa píše:božínku... :roll:

Nevím,proč převracíš oči,není to o nic lepší dotaz,než o topic vedle "jak vyžezat do nárazníku díru" :wink:
Já to na Feldě udělalám tak,že na obou koncích udělalám díru se závitem, tam to přichytím šroubkama a zbytek lepnu tmelem,popřípadě spojím s blatníkama tmelem se skelným vláknem,když nechceš mít spáru práh/blatník...hotove 8)
Samozřejmostí je ošetřit nějak ty navrtaná místa
no právě, neni to o nic lepší dotaz než můj.. :wink:

ale ten můj má nějakej důvod, kdyby sis to téma přečetl, tak vzít si pilku a vyříznout chlupatou kostrbatou ďouru umí každej, já jsem se ptal, jak jí vyříznout co možná nejhezčejc, tak co to do toho matláš...

navíc oči jsem neobracel kvůli tomuhle topicu, když něco nevim, tak se zeptám, proto bych kvuli tomu "neobracel oči". ale spíš kvůli těm dírám do prahů. věř mi, že i když ty řezy do prahů natřeš antikorozní barvou, tak pořád to jsou díry a bude do prahů týct voda, což opravdu není nic dobrýho :wink:

OctaRS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OctaRS »

ted co je lepsi, jesi jen lepeni nebo lepeni s vrtanim...ten prah by mel udrzet karosarsky tmel v klidu ne?
...vidět Mimoňské války a zemřít :-)

vyměním Renault 21 Beverly (1989) za Nissan Skyline GT-R R34,pozn.:doplatek od vás možný

Majfu

Příspěvek od Majfu »

no prave proto se ptam jestli to urzi tmel nebo lepidlo, nebo to vrtat pac v ulici parkuje jedna 206tka ktera ma cely body kit a ta ma ty prahy prinitovane. tak se vas ptam jak to mete udelane vy???

Ludwig

Příspěvek od Ludwig »

Výrobek "lepí a těsní" od firmy würth 8)

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

no přinejtovaný to sice musí vypadat úžasně, nicméně když se s tim tmelem lepěj kastle, tak si myslim že nějaky laminátový prahy to udrží ;)... a už je neurveš

Hemi.cz

Příspěvek od Hemi.cz »

Jako jasně,musí se to udělat tak,aby pravděpodobnost,že se tam dostane voda byla co nejmenší.Třeba to kolem dokola oblepit tmele nebo čímkoliv to zatěsnit.Pořád ale je to zásah do plechu,takže tě docela chápu.
Jinak ok,už jsme doma s obracením očí :wink: :D

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Hemi.cz píše:Jako jasně,musí se to udělat tak,aby pravděpodobnost,že se tam dostane voda byla co nejmenší.Třeba to kolem dokola oblepit tmele nebo čímkoliv to zatěsnit.Pořád ale je to zásah do plechu,takže tě docela chápu.
Jinak ok,už jsme doma s obracením očí :wink: :D
no vidíš, jak se shodnem :D . podle mě je naprosto zbytečný vrtat do prahů, když to parádně udrží ten tmel. navíc se to nemusí lakovat na autě (což já osobně nesnášim a co se dá, tak na lakování sundam) a navíc nemáš starosti s tim, jestli ti nepraskne kyt, kterym jsi ten nejt zaplác 8)

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

lepidlo na okna udrží snad všechno 8)
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

nevim co mate furt s tim lepidlem na okna :lol: je sice pravda, ze udrzi uplne vsechno, ale tohle jsou prahy, takze cast karoserie tak by se to melo udelat karosarskym tmelem, kterej udrzi taky vsechno a je roztažnej :)

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Lepidlo na okna 8) :D Já s ním dělal už 3 auta a na všech bez problémů.Na koncích prahů dírka do podběhu na jistící šroubky a zespod prahu chytit ten laminát vzpěrkou k lemu origo prahu a nehne s tím nikdo... Nýty bych nedával,jak to překytuješ a přelakuješ bude se to v místě trnu propadat ( jiná roztažnost než nýt ) a budeš tam mít dolíčky... Takže říkám lepit a popř jistit z boku od kol malejma šroubečkama... 8)
Není třeba...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

no nevim jak ty prahy vypadaj, kazdopadne jak uz jsem rikal, v mistech kde se temer dotejkaj origo plechovejch prahu tak bych nakydal ten karosarskej tmel, to je cely...popripade jeste na kraje kde se to psojuje s kastli, tam bych to jakoby zatesnil

Majfu

Příspěvek od Majfu »

Obrázek
Obrázek

tohle je to za prahy...a co je to zac za ten karosarsky tmel a kde se da sehnat?????

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Majfu píše:Obrázek
Obrázek

tohle je to za prahy...a co je to zac za ten karosarsky tmel a kde se da sehnat?????
no moc mi to nerekne jelikoz neznam tvar origo prahu, ale to proste poznas, tam kde se budou ty "tuningovy" dotejkat tech origo tak tam namacknes tmel. jinak ten tmel koupis v drogerii a barvama a lakama kde se takovy tmely prodavaj.... je to takovy to do ty pistole, jako treba silikon atd, tak tohle je tmel na spoje karoserie

Kubajz

Příspěvek od Kubajz »

polyuretan 8)

Tommís83

prahy

Příspěvek od Tommís83 »

Já zkoušel BETASEAL/lepidlo na okna/ a bez aktivátoru na prd :( to samí známej, pak sme na bráchovu Xsaru lepili kit od Packfeifer a použili sme lepidlo na spoilery z místního tuning shopu+ na bocích prahů a spodcích nárazníků samořezný šroubky/ dírky sme etě před zašroubováním zamázli lepidlem kuli utěsnění tudíš i korozy/ a už skoro půl roku v provozu a ...NO PROBLEM 8)

xboy11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xboy11 »

jaky karosarsky tmel na uchyceni prahu??

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

xboy11 píše:jaky karosarsky tmel na uchyceni prahu??
no řekl bych.... karosářský? 8) na spoje? jak je tu už psáno asi tak chčilijardakrát

:?
Tommís83 píše:Já zkoušel BETASEAL/lepidlo na okna/ a bez aktivátoru na prd :( to samí známej, pak sme na bráchovu Xsaru lepili kit od Packfeifer a použili sme lepidlo na spoilery z místního tuning shopu+ na bocích prahů a spodcích nárazníků samořezný šroubky/ dírky sme etě před zašroubováním zamázli lepidlem kuli utěsnění tudíš i korozy/ a už skoro půl roku v provozu a ...NO PROBLEM 8)
hlavně jde o tu korozy... :roll:

Tommís83

prahy

Příspěvek od Tommís83 »

Njn, tak u Renoolda ji řešít nemusíš, :lol: ,..no div se někdo to řesí do detailu, néé jako ty zpestit nárazník kuli zbytečný koncovce ty mistře, do každýho se jen navážíš, místo rady :lol:

maRkusVT
Kontaktovat uživatele:

Re: prahy

Příspěvek od maRkusVT »

lepidlo na okna s aktivatorem... udrzi to vsechno, tapece, plasty, drevo, kov, sklo/kov, proste vsechno
NICK SEM PRESTAL POUZIVAT, ADMINI NEREAGOVALI NA PROZBU O ZMENU TAK MAM NOVEJ NICK MARKUS(bez toho vt), TAKZE PROSIM SZ PSAT NA NOVEJ NICK

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Tommís83 píše:Njn, tak u Renoolda ji řešít nemusíš, :lol: ,..no div se někdo to řesí do detailu, néé jako ty zpestit nárazník kuli zbytečný koncovce ty mistře, do každýho se jen navážíš, místo rady :lol:
ou, chlapče tak tebe nepobíram :?

já jsem to "hlavně jde o tu korozy" napsal schválně, protože jsi ty napsal slovo korozy, který musí bít do očí i prvňáka, jsem totiž dosti háklivej na pravopis (ne že bych byl nějak háklivej, dost věcí snesu, ale fakt ne takový extrémy jako "korozy" nebo "to samí známej" atd.)

Jinak já věci řešim do detailu, dokonce se mnohdy považuju (a jiní mě považují také) za puntičkáře, protože když něco dělám, dělám to pořádně a nesnesu žádné chyby. Nevím, proč ti decentní koncovka (ani jsi ji neviděl) připadá jako "zpesteni" (abych pravdu řekl, to slovo ani neznám) nárazníku, ještě k tomu že je ta koncovka zbytečná. Když se mi líbí a chci ji tam, zbytečná není, já snad haldy laminátu (plastu nebo čehosi) co si lepíš (nebo jsi lepil s kamarádem nebo bráchou na xsaru nebo co) neoznačuji jako zbytečné (i když uznej sám, to zbytečné je, pokud tam toho nemáš méně než málo)

a to že se do každýho navážim místo rady... to jsem taky nepochopil, teď si připadám dost hloupě, protože tvůj příspěvek opravdu asi celý nechápu, jelikož jestli sis nestačil všimnout, tak jsem tu poradil a řekl bych jako jediný jsem poradil přilepit to tmelem na to určeným - tmelem na spoje karoserie. Navážím se opravdu jen pokud si jsem 100% jistý tím, že si to mohu dovolit a je to vhodné :wink:

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

bóďa píše:
Tommís83 píše:Njn, tak u Renoolda ji řešít nemusíš, :lol: ,..no div se někdo to řesí do detailu, néé jako ty zpestit nárazník kuli zbytečný koncovce ty mistře, do každýho se jen navážíš, místo rady :lol:

já jsem to "hlavně jde o tu korozy" napsal schválně, protože jsi ty napsal slovo korozy, který musí bít do očí i prvňáka, jsem totiž dosti háklivej na pravopis (ne že bych byl nějak háklivej, dost věcí snesu, ale fakt ne takový extrémy jako "korozy" nebo "to samí známej" atd.)

Jinak já věci řešim do detailu, dokonce se mnohdy považuju (a jiní mě považují také) za puntičkáře, protože když něco dělám, dělám to pořádně a nesnesu žádné chyby. Nevím, proč ti decentní koncovka (ani jsi ji neviděl) připadá jako "zpesteni" (abych pravdu řekl, to slovo ani neznám) nárazníku, ještě k tomu že je ta koncovka zbytečná. Když se mi líbí a chci ji tam, zbytečná není, já snad haldy laminátu (plastu nebo čehosi) co si lepíš (nebo jsi lepil s kamarádem nebo bráchou na xsaru nebo co) neoznačuji jako zbytečné (i když uznej sám, to zbytečné je, pokud tam toho nemáš méně než málo)

a to že se do každýho navážim místo rady... to jsem taky nepochopil, teď si připadám dost hloupě, protože tvůj příspěvek opravdu asi celý nechápu, jelikož jestli sis nestačil všimnout, tak jsem tu poradil a řekl bych jako jediný jsem poradil přilepit to tmelem na to určeným - tmelem na spoje karoserie. Navážím se opravdu jen pokud si jsem 100% jistý tím, že si to mohu dovolit a je to vhodné :wink:
tomisek ma pravdu....temer na kazdej dotaz mas nakou blbou pripominku ale aby si nekdo jednoduse poradil tak to ne....delas ze sebe jak ses strasne chytrej ale ve finale si nedokazes poradit sam ani s tou blbou dirou do narazniku :wink: :wink:
Opel Astra f 1.4 - prodano
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

hrnec09 píše:
bóďa píše:

tomisek ma pravdu....temer na kazdej dotaz mas nakou blbou pripominku ale aby si nekdo jednoduse poradil tak to ne....delas ze sebe jak ses strasne chytrej ale ve finale si nedokazes poradit sam ani s tou blbou dirou do narazniku :wink: :wink:
aha, tak jo. asi máš pravdu, nedokážu si poradit s tou blbou dírou v nárazníku. ano, nenapadlo mě, jak ji vyříznout co nejlépe a nejčistěji, protože jak jsem už psal, mám rád čistou precizní práci, což se trochu rozlučovalo s tím, že jsem nárazník nechtěl znovu lakovat (to bych se neptal jak ji vyříznout co nejčistěji, protože kdybych měl v plánu nárazník lakovat tak prostor kolem koncovky upravím) takže bych nesnesl nějaké hnusné otřepení a podobně, tak jsem se raději zeptal, jestli na to má někdo osvědčenou metodu, protože jsem nikdy do plastu neřezal podobnou díru. samozřejmě, že dokážu vzít pilku a vypižlat to tam. ale na to jsem se neptal, já jsem se ptal na to, jak to udělat co nejprecizněji, to jsem opravdu nevěděl, tak jsem se zeptal. to já vůbec neodsuzuji, když něco nevím, tak se zeptám, proto já zase rád odpovím na dotazy jiných, které zodpovědět umím (viz toto téma).

hlavně že teď jsi chytrej jak rádio, ale že bys mi poradil, to ne... tvůj nick tě opravd vystihuje :roll:

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

bóďa píše: hlavně že teď jsi chytrej jak rádio, ale že bys mi poradil, to ne... tvůj nick tě opravd vystihuje :roll:
co ma spolecnyho muj nick s moji chytrosti??? :?

jinak k tomu narazniku...ja bych si na to misto kde chces udelat diru nalepil pasku....treba klasickou papirovku a vyznacil si na mi pozadovanej tvar kterej chci udelat....potom pzal vrtak a odvrtal to...pak vemes jen pilnik na kterej si das nakej jemnejsi smirek a muzes tu diru doladit...to s tim odvrtavanim psal uz "fifi" takze nevidim jedinej duvod to tam psat taky

no a kdyz uz risu do tohodle tema...pro to prichiceni prahu bych pouzil nytovaci matky...a este nez to prisroubujes tak bych to podmaznul tim tmelem na okna 8) 8)

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

hrnec09 píše:
bóďa píše: hlavně že teď jsi chytrej jak rádio, ale že bys mi poradil, to ne... tvůj nick tě opravd vystihuje :roll:

jinak k tomu narazniku...ja bych si na to misto kde chces udelat diru nalepil pasku....treba klasickou papirovku a vyznacil si na mi pozadovanej tvar kterej chci udelat....potom pzal vrtak a odvrtal to...pak vemes jen pilnik na kterej si das nakej jemnejsi smirek a muzes tu diru doladit...to s tim odvrtavanim psal uz "fifi" takze nevidim jedinej duvod to tam psat taky

no a kdyz uz risu do tohodle tema...pro to prichiceni prahu bych pouzil nytovaci matky...a este nez to prisroubujes tak bych to podmaznul tim tmelem na okna 8) 8)
no cement... hele mohl bych ti tady zase odpovědět delší příspěvek, ale nechce se mi zase psát romány a navíc by to jen rozpoutalo zbytečný OT.... jenom k tomu tvýmu návodu, takto bych to dělal tak půl dne, za tu dobu co bych to dělal bych vymyslel snad lepší způsob. šmrdlat to šmirglem...

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

bóďa píše:
hrnec09 píše:

no cement... hele mohl bych ti tady zase odpovědět delší příspěvek, ale nechce se mi zase psát romány a navíc by to jen rozpoutalo zbytečný OT.... jenom k tomu tvýmu návodu, takto bych to dělal tak půl dne, za tu dobu co bych to dělal bych vymyslel snad lepší způsob. šmrdlat to šmirglem...
aha tak to pardon ja myslel ze ti slo o vysledek a ne o rychlost

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

hrnec09 píše:
bóďa píše:
hrnec09 píše: co ma spolecnyho muj nick s moji chytrosti??? :?

aha tak to pardon ja myslel ze ti slo o vysledek a ne o rychlost
ano, šlo mi o výsledek, o rychlost ne, ale to neznamená, že se s tou dírou můžu srát tejden. jak mi bylo porazeno, udělal jsem to zrnitým nástavcem na vrtačku, takže to je hezky začistěné a bylo to i rychlé. jenže to tou vrtačkou a šmirglama by nebylo ani rychlý, ani hezký. to je jako kdybych chtel udelat celolak (na to bych se neptal protoze s tim zkusenosti mam) a ptal se jak nanaset barvu a tys mi poradil ze stetcem delat pulmilimetrovy tečky a pak si mi vynadal ze jsem to chtel mit prece hezky a na case mi nezalezelo. taky by to bylo extremne pomaly a vysledek stal za hovno. za tu dobu co bych do toho narazniku vyvrtal tech x děr a zbytek šmirgloval bych měl vyděláno na to, abych to jakkoli uřízl a nechal tam navařit zahnutej plast dovnitř auta a nechal to nalakovat...

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

ok

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“