A olej teda aky do toho turba? :/ 10W60 alebo 10W40? Este som nekupil, tak neviem

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
misokgb píše:Dnes pozrem poriadne ci tam naozaj je, vacsinou co som mal auta, ktore mali oil cooler, tak mi hned padol do oka a tu som nic nevidel, je to tu sice dost napratane ale dnes si alfu dam do dvora a poradne pomrkamTakze ak je tam seriovo (co som sa dost cudoval, keby tam seriovo nebol!), tak tam asi bude, kuknem kde a pri zastavbe do druheho auta ho dam niekde trosku viac pod naraznik, kvoli chladeniu ked to bude dostavat kvapky
![]()
A olej teda aky do toho turba? :/ 10W60 alebo 10W40? Este som nekupil, tak neviemKed dal by som osobne radsej 10W60, len neviem ci nebude zbytocny ako pisete?
neznám olej od starline..a netuším,jestli jeto stejná firma co vyrábi napodobeniny originálních dílů,ale ty díly od starline jsou horší,než to nejhorší.. nedal bych od starline na nauto ani žárovku,protože by se při rozsvícení roztopilatsin píše:starline je jedna z nejlepsich znacek na svetevrele doporucuju do vsech prditek
tak díly sterline jako jsou filtri,oleje,čepy,ramena,synembloky,vodní pumpy a td..blázen píše:neznám olej od starline..a netuším,jestli jeto stejná firma co vyrábi napodobeniny originálních dílů,ale ty díly od starline jsou horší,než to nejhorší.. nedal bych od starline na nauto ani žárovku,protože by se při rozsvícení roztopilatsin píše:starline je jedna z nejlepsich znacek na svetevrele doporucuju do vsech prditek
asi tak..blázen píše:používej... já bych to na auto nedal.. co jsem použil na cizí auto, to se reklamovalo...prostě shit..
na své auta moc neorigo necpu..
vždyť vám jej ani nenutím:))tsin píše:asi tak..blázen píše:používej... já bych to na auto nedal.. co jsem použil na cizí auto, to se reklamovalo...prostě shit..
na své auta moc neorigo necpu..
Jak muzes vypustit takovou hovadinu, nejdriv si o tech motorech neco zjisti...misokgb píše:Ani ne, vrsek klepe - vacky, resp. vuli ventilu... Ma to rozvod saci vackama OHC, a vyfukovy ventily se ovladaji nejakyma tyckama ze spodu od kliky... Ale samotna klika rekl bych docela OK sound... Musim to rozdelat, vyndat turbo a vymenit olej, udelat preplach motoru a novy filtr... Jinak motor 240 tisic najizdeno, olej rekl bych OK 10w40 Selenia pouzivanej, GO pred 30 tisic km - tomu bych uveril, veko ventilu pretesneno cervenym silikonem a motor docela suchej, zadny olej nic, vana taky sucha...
Taky sem se nad tím pozastavil, ale pak sem radsi mlčelmisokgb píše:Ma to rozvod saci vackama OHC, a vyfukovy ventily se ovladaji nejakyma tyckama ze spodu od kliky...
já si toho ani nevšimnulIdaho píše:Taky sem se nad tím pozastavil, ale pak sem radsi mlčelmisokgb píše:Ma to rozvod saci vackama OHC, a vyfukovy ventily se ovladaji nejakyma tyckama ze spodu od kliky...![]()
to je šestivál alfa......žádnej tříválec....JRD McLAREN píše:ja viem jak to funguje...
ale vacku mash jednu v hlave...(co je OHC)
a to na strane sacich ventilov, a vyfuk je ovladany cez pomocne vahadlo...(tycku)
som takuto konstrukciu videl na niektorom z fiatov...
BTW: hento mash nejaky 3Valec a 12Ventilov z jakeho auta..?
ALFA ..??