audio vybava
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
audio vybava
chci se zeptat jestli bude nějaky problem zapojit toto audio
Sony cdx gt 300
zeslovac mac audio attack 4050
a reproduktory climax magnum 695
dekuju za kazdou radu
Sony cdx gt 300
zeslovac mac audio attack 4050
a reproduktory climax magnum 695
dekuju za kazdou radu
Problem by to byt nemel - radio ma cinch vystupy a zesilovac ma cinch vstupy - a repra jsou dost silny na to, aby jsi je nespalil - Nejsem si jist jestli ma radio 1 par vystupu nebo 2 pary vystupu cinchu - no kdyby byl jenom 1 par tak musis koupit 2x tzv. Y kabel Cinch - znamena to rozbocka signalu - protoze zesik je 4 kanal, podle toho co jsem nasel na netu a bude mit 2 pary vstupu. No snad jsem to napsal srozumitelne. Kdyby neco napis jeste sem dotaz. Nejak ti snad poradim.
Jeste bych potreboval vedet pocet repraku magnum kolik jich tam budes davat - protoze zesik bud na 4,3,2 repra -
a) za predpokladu ze mas 2 repraky a jeden subwoofer - tak zesilovac zapojis jako 3 kanal - tzn. 2 repraky zapojis normalne a subwoofer zapojis na zesiku tak ze z kazdeho vysupu vezmes jeden z leva a druhy z prava (misto 2 repraku spojis vystupy dohormady) - viz manual k zesilovaci.
b) za predpokladu ze mas 4 repraky a jeden subwoofer - zesilovacem budes krmit 2 repra a sobwoofer (viz. moznost A) a dalsi 2 repra budes krmit autoradiem.
Snad jsem to zase nenepsal moc nesrozumitelne No jak jsem rikal jiz minule - kdyby neco napis dalsi dotaz
a) za predpokladu ze mas 2 repraky a jeden subwoofer - tak zesilovac zapojis jako 3 kanal - tzn. 2 repraky zapojis normalne a subwoofer zapojis na zesiku tak ze z kazdeho vysupu vezmes jeden z leva a druhy z prava (misto 2 repraku spojis vystupy dohormady) - viz manual k zesilovaci.
b) za predpokladu ze mas 4 repraky a jeden subwoofer - zesilovacem budes krmit 2 repra a sobwoofer (viz. moznost A) a dalsi 2 repra budes krmit autoradiem.
Snad jsem to zase nenepsal moc nesrozumitelne No jak jsem rikal jiz minule - kdyby neco napis dalsi dotaz
Jeste jsi nenapsal ten pocet repraku kolik jich mas. Protoze od toho se bude odvijet celkove rozmisteni - A taky by me zajimalo jak jsi moc manualne zrucny - jestli si vyrobis ozvucnice na ty repra - nebo si koupis neco z jinych aut a nejak to zkombinujes (napr. doorboardy z feldy) do facka. Tak napis at to poradne domluvime.
Re: audio vybava
Ja bych doporucil tohle:
1) na plate sikovne vymerit umisteni ovalu a mezi ne bych zespodu plata prisrouboval zesik, ale udelal bych jeste jednu vychytavku: proriznout v plate o kus vetsi diru nez jsou rozmery zesiku a udelat nad dirou tzv. nastavbu (cca 5 az 10cm) a do ni bych pak dal zesik a rozvedl veskerou elektriku od neho, duvod nastavby - zesik bude skovany a nehrozi jeho poskozeni a taky trosku esteticnosti a nenapadnosti - PS - nezapomenout chladit (napr. pouzit hlinikovy plech pod zesik a pod nozicky zesiku dat 2 ctyrhranky kvuli lepsimu proudeni vzduchu) a subwoofer (basak) bych dal to kufru a vyrobil bych pro nej ozvucnici na boku v kufru
2) ovaly podle prvniho zpusobu, subwoofer dat mezi ovaly, zesik dat do kufru a vyrobit pro nej ,,peknou prostor,, - take s dobrym chlazenim
PS - u subwooferu nezapomenout jakou stranou ma byt orientovan ven nebo dovnitr
- u zesiku zajistit kvalitni chlazeni - na letni obdobi klidne pouzit vetracek napr. z pocitace - videl jsem to uz na nekolika audio instalacich a nebyly zrovna z levneho kraje
Ja planuji, snad do Vanoc dodelat svoji audio sestavu a pak ti poslu fotku jak jsem to vyresil ja a ty muzes poslat na oplatku tu svoji a navzajem to zkritizujeme - jak rikam je to vec vkusu, kazdemu se libi neco jineho
1) na plate sikovne vymerit umisteni ovalu a mezi ne bych zespodu plata prisrouboval zesik, ale udelal bych jeste jednu vychytavku: proriznout v plate o kus vetsi diru nez jsou rozmery zesiku a udelat nad dirou tzv. nastavbu (cca 5 az 10cm) a do ni bych pak dal zesik a rozvedl veskerou elektriku od neho, duvod nastavby - zesik bude skovany a nehrozi jeho poskozeni a taky trosku esteticnosti a nenapadnosti - PS - nezapomenout chladit (napr. pouzit hlinikovy plech pod zesik a pod nozicky zesiku dat 2 ctyrhranky kvuli lepsimu proudeni vzduchu) a subwoofer (basak) bych dal to kufru a vyrobil bych pro nej ozvucnici na boku v kufru
2) ovaly podle prvniho zpusobu, subwoofer dat mezi ovaly, zesik dat do kufru a vyrobit pro nej ,,peknou prostor,, - take s dobrym chlazenim
PS - u subwooferu nezapomenout jakou stranou ma byt orientovan ven nebo dovnitr
- u zesiku zajistit kvalitni chlazeni - na letni obdobi klidne pouzit vetracek napr. z pocitace - videl jsem to uz na nekolika audio instalacich a nebyly zrovna z levneho kraje
Ja planuji, snad do Vanoc dodelat svoji audio sestavu a pak ti poslu fotku jak jsem to vyresil ja a ty muzes poslat na oplatku tu svoji a navzajem to zkritizujeme - jak rikam je to vec vkusu, kazdemu se libi neco jineho
je to dobry líbí se mi to tak já to nějak zkusím jak bude čas a pak napišu i s foto tak díky a kdyby něco napišu zas sem měj se a ještě dík to provedení zasíku je dobry
jeste neco bych potreboval jakej dratek kam co je minus a co je plus a ten treti do radia
je tam B+,RMT,GND prosim kterej je na co diky moc
je tam B+,RMT,GND prosim kterej je na co diky moc
- Přílohy
-
- DSC01678.JPG (32.16 KiB) Zobrazeno 1933 x
B+ = + pól
RMT = spínání od rádia (remote)
GND = - pól (kostra)
RMT = spínání od rádia (remote)
GND = - pól (kostra)
chci se jeste zeptat jak silnej mam pouzit kabel na napajeni do zesilovace diky
zesilovac Princip zapojení (?): 4/3/2 kanálový
Výkon RMS (4 Ohm) (?): 4 x 60 Watt / 2 x 160 Watt
Výkon RMS (2 Ohm) (?): 4 x 80 Watt
Výkon Max. (4 Ohm) (?): 4 x 130 Watt / 2 x 450 Watt
Výkon Max. (2 Ohm) (?): 4 x 200 Watt
Frekvenční rozsah (?): 5 - 100000 Hz
Harmonické zkreslení (THD) (?): 0,02 %
Odstup signál/šum (?): 105 dB
Vstupní citlivost (?): 400 mV - 4 V
Rozměry: 346 x 64 x 280 mm
Váha: 3,7 kg
Pojistky: 2 x 20 A
LPF (?): ANO (plynule nastavitelný)
HPF (?): ANO (plynule nastavitelný)
BASS EQ (?): NE
BASS BOOST (?): ANO ( ON, OFF)
Ochrana proti tepelnému přehřátí a zkratu: ANO
Pozlacené vstupy na signálové kabely: ANO
Pozlacené terminály na repro a napájecí kabeláž: ANO
HI INPUT (?): NE
zesilovac Princip zapojení (?): 4/3/2 kanálový
Výkon RMS (4 Ohm) (?): 4 x 60 Watt / 2 x 160 Watt
Výkon RMS (2 Ohm) (?): 4 x 80 Watt
Výkon Max. (4 Ohm) (?): 4 x 130 Watt / 2 x 450 Watt
Výkon Max. (2 Ohm) (?): 4 x 200 Watt
Frekvenční rozsah (?): 5 - 100000 Hz
Harmonické zkreslení (THD) (?): 0,02 %
Odstup signál/šum (?): 105 dB
Vstupní citlivost (?): 400 mV - 4 V
Rozměry: 346 x 64 x 280 mm
Váha: 3,7 kg
Pojistky: 2 x 20 A
LPF (?): ANO (plynule nastavitelný)
HPF (?): ANO (plynule nastavitelný)
BASS EQ (?): NE
BASS BOOST (?): ANO ( ON, OFF)
Ochrana proti tepelnému přehřátí a zkratu: ANO
Pozlacené vstupy na signálové kabely: ANO
Pozlacené terminály na repro a napájecí kabeláž: ANO
HI INPUT (?): NE
12 qmm je na hraně. Použij 16 nebo 20 qmm. To za předpokladu, že je v autě jediný zesilovač. Na trhu jsou dvacítkové montážní sady, které vyjdou levněji než totéž v kusovce.
- Přílohy
-
- HKAB-81.jpg (57.03 KiB) Zobrazeno 1678 x
Tak jak psal All, na vzdálenost 4-5m je potřeba 16qmm, osobně bych dal 20qmm. Za hodně přijatelné peníze máme tento montážní set s napájecí kabeláží o průřezu 20qmm od Dietz: http://www.revilohifi.cz/dietz-23089.html" onclick="window.open(this.href);return false;
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/
email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124
email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124
chci se jeste zeptat pripojení basaku na zesilovac je treba taky silný kabel nebo ne a jaky
díky
díky
uz jsem to nasel tak pri 6-8qmm
Noo, já mám 2x 10 qmm ale je to hlavně o přenášeném výkonu. Nevím kolik ho máš ale v podstatné většině případů stačí reproduktorová dvojlinka 2x 4qmm. Silnějším drátem nic nezkazíš.