13 cm repro do Renault clio
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
13 cm repro do Renault clio
Ahojte, potreboval by som tip na neake kvalitne 13 cm kompa do prednych dveri na novy Renault clio grandtour.
Bude to hrat len na radio Pioneer DEH-3900MP (MOSFET 50W x 4).
Repro by malo byt v cene kolem 2000 kc.
Bude to hrat len na radio Pioneer DEH-3900MP (MOSFET 50W x 4).
Repro by malo byt v cene kolem 2000 kc.
Re: 13 cm repro do Renault clio
Vidím, že dokud nenapíšu max. montážní hloubku tak nikdo nic ... ani obvyklí nabízeči.
Takže maximální montážní hloubka v novém Cliu je 70 mm. U 13-tek reproduktorů je to vlastně neomezené (skoro). Jako velmi podařené se mi v požadované cenové kategorii jeví níže uvedený Spectron. Nevím ale zpaměti montážní hloubku takže ji (pro jistotu) změřím až se dostanu do svého skladu. Řekl bych ale, že to bude v pořádku.
Takže maximální montážní hloubka v novém Cliu je 70 mm. U 13-tek reproduktorů je to vlastně neomezené (skoro). Jako velmi podařené se mi v požadované cenové kategorii jeví níže uvedený Spectron. Nevím ale zpaměti montážní hloubku takže ji (pro jistotu) změřím až se dostanu do svého skladu. Řekl bych ale, že to bude v pořádku.
- Přílohy
-
- SP-S25C.jpg (52.21 KiB) Zobrazeno 3697 x
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
All: a nasel bys i nejake ktere by sly pouzit do R. Modus? zadne klasicke se tam vlezt nechcou, je to sice dost hluboke, ale seriove repro se smerem dozadu extremne zuzuji... magnet na konci ma prumer cca 3cm. Navic repro je prichyceno jen ve 2 protilehlych bodech, dalsi otvory pro prichyceni ani nejsou
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
all dik za tip, montaznu hlbku som nevedl preto som ju nenapisal.......co si myslis o repro helix dark blue 52.1 alebo kicx icq 5.2 tie som tu videl najcastejsie ako odporucane ?
Sotomaior: o tom autě toho vím dost málo. Myslím ale, že se při troše dobré vůle vejdou slim 13-ky s montážní hloubkou menší než 50 mm. Třeba kompa Axton AC25ES by to mohly řešit. Možná bude třeba udělat nějakou distanční podložku pod středobas a vrtat ještě dvě ďoury. Jak ale říkám o tomhle autě málo vím takže bych to potřeboval spíš vidět. Jsem zastáncem raději větších úprav než rychlovek. To by znamenalo distanční podložky a vrtání. Jsou ale lidi, kteří nic takového nechtějí. Pro takový případ bych kvůli jen dvěma upevňovacím otvorům doporučil montáž na akustickou pásku a dodatečné dotěsnění silikonem. To v případě, že by se šťastný majitem Modusu nechtěl vzrušovat ani s pokusem o odvrtání dvou nových otvorů bez výroby podložky.
Casey: Repráky, na které se ptáš doporučují především jejich prodejci. Já je neprodávám takže doporučuju repráky ze svého sortimentu, které vcelku logicky lépe znám. Neměl jsem možnost podrobnějšího srovnávání těch tří uváděných modelů takže bych jen povrchně a z nenavazujícího poslechu řekl, že jsou srovnatelné. Spectron i Helix jsou na českém trhu už dlouho a jsou to zavedené značky. Spectron je novější model, Helix bych nedoporučil na zesilovače ale na rádiu se už osvědčily. Kicx je na trhu relativně krátce takže je doporučován téměř výhradně prodejci nebo lidmi, kteří si je už koupili, kteří nikdy svoji útratu nezpochybní a kteří ve většině případů slyšeli celkem prd. Tím nechci říct, že jsou ty reproduktory mizerné. Jen jsem je neměl moc možnost srovnávat a reference nezávislých jsou zatím jen ojedinělé. Tady bych doporučil vlastní podrobný poslech.
Casey: Repráky, na které se ptáš doporučují především jejich prodejci. Já je neprodávám takže doporučuju repráky ze svého sortimentu, které vcelku logicky lépe znám. Neměl jsem možnost podrobnějšího srovnávání těch tří uváděných modelů takže bych jen povrchně a z nenavazujícího poslechu řekl, že jsou srovnatelné. Spectron i Helix jsou na českém trhu už dlouho a jsou to zavedené značky. Spectron je novější model, Helix bych nedoporučil na zesilovače ale na rádiu se už osvědčily. Kicx je na trhu relativně krátce takže je doporučován téměř výhradně prodejci nebo lidmi, kteří si je už koupili, kteří nikdy svoji útratu nezpochybní a kteří ve většině případů slyšeli celkem prd. Tím nechci říct, že jsou ty reproduktory mizerné. Jen jsem je neměl moc možnost srovnávat a reference nezávislých jsou zatím jen ojedinělé. Tady bych doporučil vlastní podrobný poslech.
- Přílohy
-
- AC25ES.jpg (46.97 KiB) Zobrazeno 3679 x
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
All: diky za odpoved, par repro uz sem montoval, ale reseni u moduse. . . prisernost, co sem se byl radit tak rozrezat cely dverni panel, proste tam neni misto a bez vetsiho rezani neni ani mozne to 4bodove uchyceni, distancni podlozka se taky nevleze, protoze kryci mrizka je asi 1cm nad reproduktorem, zatim sem audio aspon trochu vyresil montaze 6x9 do MDF plata, no uvidim, ale i tak diky
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
Mám u svých repráků ocelové distanční kroužky silné asi 5 mm. Něco takového by mohlo pomoct. Jsou ale auta, u kterých je každá rada drahá.
all dik za vysvetlenie....tie spectrony sa mi pozdavaju a nasiel som aj firmu co ich predava na slovensku....helixy som pocul hrat na podobnom radiu ako mam ja a bolo to fajn....skoda ze som nikde na webe nenasiel aspon video ako hraju....ale ak mozes skus este zistit tu ich montaznu hlbku....dik
Kicx jsou fajn, ale pokud bych se rozhodoval mezi ICQ a GFQ, doporučil bych jednoznačně GFQ.
http://revilohifi.cz/kicx-gfq-5-2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Osobně jsem je dlouho poslouchal i zapojené jen na autorádio a hrají opravdu dobře. Sice je znám i v případě zapojení na zesilovač, což je samozřejmě rozdíl, ale i tak nehrály vůbec zle.
Zde ze zmiňovaných bych asi vybral Helix Drak Blue 52.1, nebo místo Kicx ICQ spíše právě Kicx GFQ 5.2. Stejně tak, jak All nemá naposlouchaný Kicx, já nemůžu soudit Spectron. Dříve jsem nějaké modely Spectronu měl, ale to je 5-6 let zpět, což je mimo. Jen bych se chtěl pozastavit u zmínky o zkušenostech lidí, kteří si Kicx zakoupili. Vážně pochybuji, že základní řadu Spectron si kupují lidi, kteří toho mají naposloucháno víc, než je "prd". Proto rozhodovat se na základě této domělé myšlenky je opravdu nesmyslné..
http://revilohifi.cz/kicx-gfq-5-2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Osobně jsem je dlouho poslouchal i zapojené jen na autorádio a hrají opravdu dobře. Sice je znám i v případě zapojení na zesilovač, což je samozřejmě rozdíl, ale i tak nehrály vůbec zle.
Zde ze zmiňovaných bych asi vybral Helix Drak Blue 52.1, nebo místo Kicx ICQ spíše právě Kicx GFQ 5.2. Stejně tak, jak All nemá naposlouchaný Kicx, já nemůžu soudit Spectron. Dříve jsem nějaké modely Spectronu měl, ale to je 5-6 let zpět, což je mimo. Jen bych se chtěl pozastavit u zmínky o zkušenostech lidí, kteří si Kicx zakoupili. Vážně pochybuji, že základní řadu Spectron si kupují lidi, kteří toho mají naposloucháno víc, než je "prd". Proto rozhodovat se na základě této domělé myšlenky je opravdu nesmyslné..
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/
email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124
Pasaťzák: stejně Kicx jako Spectron. Tuhle cenovou kategorii reproduktorů prostě kupují začátečníci v Car&Hifi nebo lidi, které tento obor nezajímá a kteří chtějí slušně hrát za málo peněz.
Casey: ty reproduktory mají hloubku 56 mm...pokud jsem dobře měřil (mám je skladem).
Casey: ty reproduktory mají hloubku 56 mm...pokud jsem dobře měřil (mám je skladem).
ok, takze ak to zhrniem tak ci kupim spectron co pisal all....alebo Helix Drak Blue 52.1 ci Kicx GFQ 5.2 tak asi to bude porovnatelna kvalita a budem spokojny ...... donedavna boli celkom chvalene Crunch GTR 5.2Ci mozu byt aj tie ?
na starom aute som mal SINUS LIVE SL 16 + NEO 25s a hralo to dobre ( teda podla mojho amaterskeho pocutia ) tak este rozmyslam nad slimkami SINUS LIVE SL F-130 + NEO 13 S....pocul ich uz niekto hrat ?
inak co som pozeral ceny repro na slovensku tak sa s cenami co mate vy vo vasich shopoch nedaju porovnat ( u nas su o dost drahsie ) takze radsej asi kupim od niekoho z vas z CR
na starom aute som mal SINUS LIVE SL 16 + NEO 25s a hralo to dobre ( teda podla mojho amaterskeho pocutia ) tak este rozmyslam nad slimkami SINUS LIVE SL F-130 + NEO 13 S....pocul ich uz niekto hrat ?
inak co som pozeral ceny repro na slovensku tak sa s cenami co mate vy vo vasich shopoch nedaju porovnat ( u nas su o dost drahsie ) takze radsej asi kupim od niekoho z vas z CR
Crunch je další možnost z mnoha. Helix a Kicx zní ale poněkud harmoničtěji..
a co tie SINUS LIVE SL F-130 + NEO 13 S ? v pripade ze budem mat menej finacii na repro mozu byt aj tieto ?
Nehrají špatně, ale v tvém případě není potřeba hledat flatové reproduktory..
Pokud budeš hledat něco v nižší cenové kategorii, tak mrkni na DLS K5 http://revilohifi.cz/dls-k5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sice to není zas tak levné, jak SL, ale vyplatí si něco přidat..
Pokud budeš hledat něco v nižší cenové kategorii, tak mrkni na DLS K5 http://revilohifi.cz/dls-k5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sice to není zas tak levné, jak SL, ale vyplatí si něco přidat..
All píše:Vidím, že dokud nenapíšu max. montážní hloubku tak nikdo nic ... ani obvyklí nabízeči.
all, vies mi k repro spectron sp-s 25c napisat este neake podrobnosti ( frekvencny rozsah, citlivost,velkost vyskaca, ci su v cene aj krycie mriezky atd....) dik
Mřížky v ceně jsou a to ostatní nevím z paměti takže až zase budu ve skladu tak se podívám.
casey: myslím si že jestli koupíš Spectron tak si zvukově moc nepolepšíš.. v této cenové relaci bych určitě volil KICX nebo HELIX
hmmmm, tak teraz som uz dobre popleteny......ale je to normalne ze kazdy preferuje nieco ine a ma iny nazor .....ale je neaka stredna cesta na ktorej sa zhodnu vseci ze toot je v tejto cene celkom "dobre" ?
radil bych ti ty repra co ti posílal pasaťák.. Spectronu se fakt raděj vyhni
Midnite: vidím, že zjevně nevíš o čem píšeš.
C: našel jsi je na Slovensku, nech si je pustit a uvidíš sám o čem jsou Spectrony.
C: našel jsi je na Slovensku, nech si je pustit a uvidíš sám o čem jsou Spectrony.
spíše se dívím tobě co radíš. Zjevně patříš mezi ty kterým jde o zisk.. Pokaždé když sem něco potřeboval tak mě pasaťák poradil a za minimum pěnez jsem dostal max.. Takže SPECTRON jasně NE!
a spectron si cca před 14 dní kupoval kamarád že dostal typ od prodejce že jsou užasné, ale po rozehrání jen kroutil hlavou že naletěl.. takže si myslím že opravdu pravdu nemáš.. A také nesouhlasím s tím jak si psal že Kicx si kupují lidi co o autohifi nemají zájem. Kicx nedělá jen základní řady...
Víš co? Přijeď s tím svým anonymním kamarádem. Uvidme jak je na tom a jestli vůbec existuje. Mimochodem, projeď si tady to fórum a uvidíš jak kdo radí. Už zase musím ale projeď si třeba diskuze o DSK 165 a pasáťákovy (revilohifiovy) rady. Opakuju, že jen plácáš. Souhlasím ale se vzájemnou konfrontací mnou navrhovaných Spectronů a tebou nebo Pasaťákem nebízených modelů. Já dodám ty své, vy dodejte ty vaše a uvidíme jak to dopadne. Nechci jen kecat okolo. Udělejme test.
jestli vůbec existuje? snad nemyslíš vážně... a srovnávat Spectron x Kicx x Helix... hm máš zajímavé nápady
Když jsi tak sebevědomý tak proč to nevyzkoušíš? Podobných keců čtu tuny na všech fórech. Nabízím srovnávací testy reproduktorů i subwooferů a zatím se každý tváří tajemně ja ten hrad v karpatech a skutek utek. Ono by tě asi překvapilo co které repráky umí.
to All.. koukám, že se vrátíme zase do starých kolejí.. Už se konečně vykašli na tvoje alibistické kecy ohledně mých "rad".. Když si tebou zmíněný příspěvek (zjevně te žere vnitřně a to neuvěřitelně), přečteš znovu a znovu, příjdeš na jednu důležitou věc..
Příspěvek nebyla rada ale nabídka.. již v minulosti jsem ti to vysvětloval.. je vidět, jak jsi omezený a jak se dokážeš navážet do mé osoby a do produktů mnou nabízených za každou cenu!! O Kicx jsem tu od tebe slyšel také zajímavé názory.. myslím, že v další sezóně budeš mít příležitost si je poslechnout i v autech soutěžních, pokud teda vystrčíš paty ze své dílny, kde vládne Spectron..
Znovu opakuji a snad se ti už rozsvítí.. cena za set Hertz DSK byla v té době opravdu výhodná, o kvalitě a zvukovém projevu jsem nenapsal ani slovo!! CHÁPEŠ?
Příspěvek nebyla rada ale nabídka.. již v minulosti jsem ti to vysvětloval.. je vidět, jak jsi omezený a jak se dokážeš navážet do mé osoby a do produktů mnou nabízených za každou cenu!! O Kicx jsem tu od tebe slyšel také zajímavé názory.. myslím, že v další sezóně budeš mít příležitost si je poslechnout i v autech soutěžních, pokud teda vystrčíš paty ze své dílny, kde vládne Spectron..
Znovu opakuji a snad se ti už rozsvítí.. cena za set Hertz DSK byla v té době opravdu výhodná, o kvalitě a zvukovém projevu jsem nenapsal ani slovo!! CHÁPEŠ?
Chápu, že se nestydíš nabídnout mizerné repráky. Tohohle se u mně nedočkáš a dsůkazem budiž i to, že ani všechny Spectrony nejsou vydařené. Je to ale o tom, že i přes finanční výhodnost nabídky nikdy nenabízím repráky o kterých vím, že za ty prachy nestojí ... na rozdíl od tebe. Ty prostě nabídneš sajrajt i když víš, že se o sajrajt jedná. Spíš jsi ale ny ty repráky změnil názor až po tom co je odsoudila laická veřejnost.
Do žádných starých kolejí se vracet nemusíme, protože jsme je nikdy neopustili.
Pokud jde o zajímavé názory na Kickx hoď sem odkaz na můj názor, který tě tak zaujal. Pokud jsem si vědom, nikdy jsem se k jejich kvalitě nevyjádřil ale třeba mně vyvedeš z omylu. Spíš se ale opět dočkám toho, že nebudeš chtít zabíhat do deztailů a znovu se hádat. Koneckonců jako vždycky. Jsi prostě jeden z těch, kteří cokoliv vychválí a když vyzvu ke srovnávacímu testu tak nereagují. Jsem schopen test zorganizovat snad i za přítomnosti rozhodčích EMMA. Pro DbDrag jsou ty repráky nepodstatné takže snad myslíš soutěže EMMA a na ty se rád podívám. Když nikde jinde tak Vyškov jsem ještě nevynechal takže pokud tam EMMAni budou a někdo si troufne s repráky Kickx rád se pokusím o poslech.
Do žádných starých kolejí se vracet nemusíme, protože jsme je nikdy neopustili.
Pokud jde o zajímavé názory na Kickx hoď sem odkaz na můj názor, který tě tak zaujal. Pokud jsem si vědom, nikdy jsem se k jejich kvalitě nevyjádřil ale třeba mně vyvedeš z omylu. Spíš se ale opět dočkám toho, že nebudeš chtít zabíhat do deztailů a znovu se hádat. Koneckonců jako vždycky. Jsi prostě jeden z těch, kteří cokoliv vychválí a když vyzvu ke srovnávacímu testu tak nereagují. Jsem schopen test zorganizovat snad i za přítomnosti rozhodčích EMMA. Pro DbDrag jsou ty repráky nepodstatné takže snad myslíš soutěže EMMA a na ty se rád podívám. Když nikde jinde tak Vyškov jsem ještě nevynechal takže pokud tam EMMAni budou a někdo si troufne s repráky Kickx rád se pokusím o poslech.
Chytře se opíráš o příspěvky, které nám tu admin smazal. Co se týká srovnávacího testu, nikdy jsem se nevyhýbal a vyhýbat se nebudu, pokud dobře vím, nikdy jsme se takto ani nedomluvili.. Koleje jsme neopustili s nikdy neopustíme vzhledem k tomu, že nikdy nebudu prodávat to, co ty, také si to nikdy nebudu tak obhajovat jako ty.. Snažil jsem se k tobě chovat slušněji, aby jsme se nedostali do ostřejšího střetu, jak již bylo v minulosti. Ne, do tebe prostě člověk musí šít, jinak hned dáš rázně najevo, že jsi mistr světa.. tvým některým nabídkám se dá také říkat pěkný sajrajt.. nabídky zesilovačů na základě udané citlivosti subwooferu, aniž by sis uvědomil, jak je vlastně udaná... tohle je v pořádku? Ne, není.. ale o tomhle se tu asi bavit nechceš, že? A ty kecy o sajrajtu bych si být tebou také odpustil. Neříkám, že jsou ty repra dobré, ale zas takový obrovský rozdíl oproti základním řadám ostatních výrobců to zas tak absolutní propad také nebude.. Na Vyškov přijedu, budeme to moci posoudit.
Propad to jwe, tedy ta DSK-čka.
Tu citlivost mi vysvětli. Produkce, kterou zastupuju uvádí citlivost reproduktorů bez vyjímky při 1W/1m. To ti ostatní uvádí 2,83 V/1m. Tohle mi ale vysvětli. Jaký je vztah mezi prvním a druhým způsobem uvedení dat.
Tu citlivost mi vysvětli. Produkce, kterou zastupuju uvádí citlivost reproduktorů bez vyjímky při 1W/1m. To ti ostatní uvádí 2,83 V/1m. Tohle mi ale vysvětli. Jaký je vztah mezi prvním a druhým způsobem uvedení dat.
Charakteristická citlivost: Úroveň akustického tlaku vyvolaná reproduktorem při vybuzení výkonem
1W naměřená ve vzdálenosti 1 m od reproduktoru;
Je potřeba si uvědomit, že citlivost je logaritmická veličina, to znamená že její
zvýšení o 3 dB je ve výsledku dvojnásobný akustický tlak. Z toho tedy plyne, že
reproduktor o citlivosti 93 dB zahraje stejně nahlas, jako dva reproduktory o citlivosti 90
dB a o stejném příkonu.
Protože citlivost je tedy celkem důležitý údaj, snaží se ho někteří výrobci méně či
více přikrášlit, proto se např. někdy setkáte s citlivostí udanou při 2,83V. Ano, toto
odpovídá 1W, ale pouze při impedanci reproduktoru 8 ohmů. Pokud výrobce uvádí
citlivost při 2,83V u čtyřohmových reproduktorů (většinou je tato poznámka malinkými
písmenky úplně dole), je tato hodnota o 3 dB vyšší, než při 1W, tzn. čtyřohmový
reproduktor s citlivostí 93dB při 2,83V má ve skutečnosti jen 90 dB.
Všeobecně je známo, že citlivost je parametr, který bez měřící aparatury nemáte šanci ověřit, takže
někdy údaje i zvučných výrobců bývají často nadnesené nezřídka i o 5 a více dB, což je ve výsledku opravdu hodně.
Nicméně seriozní je udat na webech citlivost tak, jak je udaná a ne mít všeobecný údaj "citlivost" a plácat tam páté přes deváte..
Doufám, že jsem dostatečně zahltil tvůj chtíč po informaci..
1W naměřená ve vzdálenosti 1 m od reproduktoru;
Je potřeba si uvědomit, že citlivost je logaritmická veličina, to znamená že její
zvýšení o 3 dB je ve výsledku dvojnásobný akustický tlak. Z toho tedy plyne, že
reproduktor o citlivosti 93 dB zahraje stejně nahlas, jako dva reproduktory o citlivosti 90
dB a o stejném příkonu.
Protože citlivost je tedy celkem důležitý údaj, snaží se ho někteří výrobci méně či
více přikrášlit, proto se např. někdy setkáte s citlivostí udanou při 2,83V. Ano, toto
odpovídá 1W, ale pouze při impedanci reproduktoru 8 ohmů. Pokud výrobce uvádí
citlivost při 2,83V u čtyřohmových reproduktorů (většinou je tato poznámka malinkými
písmenky úplně dole), je tato hodnota o 3 dB vyšší, než při 1W, tzn. čtyřohmový
reproduktor s citlivostí 93dB při 2,83V má ve skutečnosti jen 90 dB.
Všeobecně je známo, že citlivost je parametr, který bez měřící aparatury nemáte šanci ověřit, takže
někdy údaje i zvučných výrobců bývají často nadnesené nezřídka i o 5 a více dB, což je ve výsledku opravdu hodně.
Nicméně seriozní je udat na webech citlivost tak, jak je udaná a ne mít všeobecný údaj "citlivost" a plácat tam páté přes deváte..
Doufám, že jsem dostatečně zahltil tvůj chtíč po informaci..