alfa styling
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
Re: alfa styling
az budu davat kola, podivam se na to uchyceni narazniku.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) 

- AR166
- Kontaktovat uživatele:

- Přílohy
-
- naread.png (9.89 KiB) Zobrazeno 1669 x
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) 

aha hruby no ale to nějak pujde 

- AR166
- Kontaktovat uživatele:
na spodnim krytu motoru je milion sroubu, ty zaberou asi nejvic casu. jak je to s plast. podbehama nevim, ty jsem dole nemel. naraznik bude na par sroubech a zasunutej v konzolich. 

- AR166
- Kontaktovat uživatele:
cerpam z tutoho: http://212.187.114.126:7080/navi?COUNTR ... INDOW_ID=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Tak mam opet jednu novinku. O par stranek zpet jsem se zminoval ze predelavam krome interieru a podsviceni taky predni cast sve Alfy. Misto narazniku od Rusmich Tuning jsem zvolil original pro model 98 a k nemu spojler MS Design primo pro tento naraznik. Tady je par fotek z patku pred lakem. Dnes je auto uz na laku tak jsem zvedav na vysledek.
- Přílohy
-
- PICT0072.jpg (215.57 KiB) Zobrazeno 1637 x
-
- PICT0073.jpg (224.81 KiB) Zobrazeno 1635 x
-
- PICT0074.jpg (226.95 KiB) Zobrazeno 1636 x
Fiat Marea Weekend 1,9 JTD 81kW (daily)
Alfa Romeo 146 2.0 16V Turbo (in progress)
Alfa Romeo GTV 3.0V6 24V Edizione Sportiva (funny)
Cuore Sportivo
Cuore Sportivo
osobně bych dal pryč to vylisovaný MS Design jinak určítě krok správným směrem oproti tomu co si tam měl před tim

Ex: VW Vento 1.9 TDI..motorkára 
Alfa Romeo 156 sportwagon 2.4 Jede To Dobře
Now: Škoda Octavia II kombi 2.0 TDI Průser Doma..prostě kasička
Alfa Romeo GT 3.2 V6

Alfa Romeo GT 3.2 V6
- AR166
- Kontaktovat uživatele:

Diky. Ja uz jsem to chtel dat pryc hodne dlouho ale ted jsem se k tomu nejak dostal. To logo MS Design zatahne lakyra takze tam taky nebude.john-n píše:osobně bych dal pryč to vylisovaný MS Design jinak určítě krok správným směrem oproti tomu co si tam měl před tim![]()
Cuore Sportivo
Cuore Sportivo
- Kingmichal
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny srdcaře,
Tuhle krásku mám doma já, prozatím jenom takhle sroro bez úprav (tak je stejně krásná
) ale tak do mesice neco pribyde (zatemneni, difuzory, kola,vyfuk), tak aby jsme pak mohli hodnotit, jak to dopadlo. 
Tuhle krásku mám doma já, prozatím jenom takhle sroro bez úprav (tak je stejně krásná

- Přílohy
-
- 10042009511.jpg (86.76 KiB) Zobrazeno 1599 x
-
- 10042009515.jpg (111.12 KiB) Zobrazeno 1596 x
Alfa Romeo 156 2.0TS 114KW 

hele alfisti, jaký jsou ty motory 2.0 TS co byly dávaný do starších alf, např 155ky, jede to či má to nějakej ladící potenciál? a neserou se moc?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
No 2.0TS ktere se davaly do 155 se davaly i do me 146 a starsich GTV maji vykon 110kW - hlinikovy kryt. Potom ty novejsi TS s plastovym krytem motoru (mely napr jinou vahu vzduchu atd.) se davali do 156, 147, GTV meli 114kW. To jen tak na okraj takove zakladni rozdeleni.Jardafox píše:hele alfisti, jaký jsou ty motory 2.0 TS co byly dávaný do starších alf, např 155ky, jede to či má to nějakej ladící potenciál? a neserou se moc?
Co se tyce jizdni dynamiky tak neni treba se nejak sahodlouze rozepisovat - vsechny motory v Alfach jedou jak z praku at uz je to 1,4 nebo 3,0V6. Motory TS (Twin Spark) obecne se vyznacuji nadprumernou jizdni dynamikou ve sve objemove tride, maji dve svicky na valec, promenne casovani ventilu a verze 1,8TS (103, 106kW) a 2,0TS (110 a 114kW) maji i promennou delku saciho potrubi. Nechavaji se snadno vytacet do vysokych otacek a maji vyborny zvuk (jako kazda Alfa). Ovsem take zalkezi na tom v jakem aute ten 2.0TS budes mit - pokud bude treba v me Alfe nebo v tridverove verzi 145 jejichz hmotnost neni nijak prevratne vysoka tak budes mit velmi svizne auto se kterym zametes pod koberec i papirove o dost silnejsi auta. A ani v ostatnich modelech - zejmena 156 a GTV je to dost dobry svezeni. Ale napr: ve 166 uz to takove letadlo uz nebude. Co se tyce "ladiciho" potencialu tak si myslim ze je dostatecny a motory TS k tomu primo vybizeji - bohuzel u nas se ladi jen VW, Hondy a motory TDI - ja osobne jsem zadny opravdu poladeny TS nevidel a s dily na upravy tady taky moc nepochodis - je potreba se poohlednout v zahranici - Autodelta, Novitec, AHM, atd.. Jinak ja mam ve sve 146 motor 1,6TS (88kW) a jede to opravdu vyborne. Uz jsem s tim vyprasil i mnohem silnejsi auta (MB SLK 200, CLK 220CDI, Honda Accord 2,016V, TDI PD 96kW atd. A to je jen "blba" 1,6. Ovsem 2,0TS 16V do sve 146 mam take v planu
Ovsem jak se rika "kazda sranda neco stoji". Motory TS (potazmo i ostatni motory od Alfy) si zadaji sve a je potreba dodrzovat par zasad. Tou prvni a nejdulezitejsi je olej a jeho slozeni. Do Alfy patri jedine oleje znacky Selenia - nejcasteji 20K 10W40 ovsem nejlepe Racing 10W60 pokud chces jeste ladit - spotreba oleje je potom temer nulova - vlastni zkusenost. Nehlede na to ze na oleji take zavisi i zivotnost tzv "variatoru casovani" ktery je na saci vackove hrideli. Zadny jiny olej tam nema vubec cenu davat.
Dale davat vyrobcem predepsane svicky NGK - zadne "tuningove" Densa a podobne sracky - nic takoveho tam nepatri. Je take nutno brat zretel na to ze je jich tam 8 (jedny klasicke a druhe mensi ktere se davaji take do supersportovnich motorek) a jejich cena je zhruba 4000,- - zalezi kde nakupujes.
A v neposledni rade nevytacet za studena - jelikoz olej selenia je husty a dele trva nez se ohreje.
Motor 2,0TS je z cele skaly motoru TS 16V nejnachylnejsi prave na mazani a dost zalezi na tom kdo to auto mel pred tebou a co tam lil za olej. Pokud tam lil nejakou vodicku 5W50 nebo nejake "high end" srac.ky a ten motor uz je nacaty tak ani ta selenia nepomuze a stejne se to vysype.
Pokud si u nas koupis Alfu s takovymto motorem tak je velka pravdepodobnost ze je pridreny nebo uplne zadreny a nekvalitne opraveny jen aby se prodal. Je to diky tomu ze tam vetsina lidi nelila prave mnou zminovany olej coz melo za nasledek vetsi spotrebu oleje a nedostatecnou kontrolu hladiny oleje v motoru a nestesti je na svete. Motory TS 16V se take vyznacuji tim ze ikdyz jsou "nacate" tak porad jedou uplne normalne asi 30 000km ale potom se z niceho nic uplne vysypou - nejcasteji je to pridrena klika nebo v horsim pripade vystrelena ojnice. U nas v CR na tohle kazdy se.re a kouka jak nejvic usetrit na udrzbe jelikoz olej ani svicky nepatri zrovna k nejlevnejsim. Tak jako tak bych si vzal ke koupi nekoho kdo Alfam a motorum TS 16V alespon trochu rozumi ale ani to neni zaruka ze nenastane prave to co jsem popisoval. Ja osobne bych doporucoval rozhodit motor a udelat GO - kor kdyz budes kupovat starsi Alfu. Je treba si uvedomit ze si takovehle auto nikdo nekoupil na to aby se s nim soural na chatu...
Dalsi takovou "slabinou" jsou vyrobky nemecke znacky Bosch ktere casteji odchazeji ale neni to nijak dramaticke. Vzdycky se musim smat kdyz nejaky odbornik napise ze Italove neumi elektriku nebo ze italska elektrika je pokus - omyl atd jenze uz nevedi ze ta elektrika je nemecka. Nejcastejsimi pripady je vadna vaha vzduchu (ale to je problem i u TDI) - auto netahne a nema vykon, dale tzv "krokovy motorek volnobehu" - kolisaji otacky na volnobeh, teplotni cidlo atd. Hodne casto odchazi jiz zminovany variator casovani ventilu -motor ma po nastartovani zvuk jako diesel a s rostouci teplotou se klapani utisuje - ovsem podle toho jak je variator opotrebovany - pokud uz je uplne KO tak klape porad. Jednou mi bazarzmrd rekl kdyz jsem se byl koukat po nejakem 2,0TS do me Alfy toto: "Jooo pane to je Twin Spark - ten takhle bezi normalne za studena..." Jinak cena variatoru je nekde kolem 4000,- a vydrzi cca 150 000km s predepsanym olejem.
Zaverem bych chtel rict ze pokud nekoupis nejakou past a budes dodrzovat to co jsem napsal tak ty motory jsou spolehlive a delaji jen radost. Ja mam svou 146 od roku 2004 - koupil jsem ji se zadrenym motorem (taky jsem si s ni kvuli tomu dost zkusil) ktery jsem vymenil, nalil predepsany olej, dal NGK svicky a po najeti cca 70 000km nemam zadny vaznejsi problem - musel jsem menit vahu, variator a jeste me ceka lambda. Jinak liju jen banzin a olej. Nejlepsi je koupit starsi Alfu 155 od nejakeho fandy ktery vi o co jde a daval tomu co to auto potrebuje. Jinak ja osobne bych sel spis do 145/146 - nizsi hmotnost, lepsi ovladatelnost a dostupnost dilu. Ovsem pokud s koupis tu 155 tak rozhodne chybu neudelas - je to velmi prostorne auto (kufr 525l a velky vnitrni prostor - ale o tohle ti zrejme nejde.) ale presto je s nim zabava. Preju stastny vyber a pokud bys chtel dalsi konkretnejsi info staci rict.
Cuore Sportivo
Cuore Sportivo
- ARV6
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ve zkratce: Stary 8V TS byly "nerozbitny", rozvody retezem, variabilni casovani saci vacky, pekny vykony, zadny plasty na motoru, proste zlaty...
ty 16V jsou dost haklivy, osobne bych se jim vyvaroval, ale kdyz jsou OK jede to na svuj objem jak das
ty 16V jsou dost haklivy, osobne bych se jim vyvaroval, ale kdyz jsou OK jede to na svuj objem jak das
BMW M3 3.2 Convertible
BMW M3d2 Touring
Alfa Romeo 164 Super 3.0 24V - Zombie
BMW M3d2 Touring
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
Mám tenhle 2.0 Twin spark v autě ( 166, r. v. 2001) a zatím ok. Najeto 100 000km. Slyšel jsem, že po roce 2001 se už na klice nezadírají, proběhla prý změna materiálu. 

- ARV6
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem o tom neco nekde cetl, je to jedine dobre...AR166 píše:Mám tenhle 2.0 Twin spark v autě ( 166, r. v. 2001) a zatím ok. Najeto 100 000km. Slyšel jsem, že po roce 2001 se už na klice nezadírají, proběhla prý změna materiálu.

BMW M3 3.2 Convertible
BMW M3d2 Touring
BMW M3d2 Touring
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
Díky bohu.
.. I tak ale motor šetřím. Za rok, co mám alfu, jsem byl v 6000ot jen jednou a maximálku mám 160 km/hod. Na německý dálnici samosebou. 

díky za vyčerpávající odpověď, no ptal jsem se právě proto, že mě zaujala jedna 155ka, konkrétně tahle:
http://www.sportovnivozy.cz/index.php?a ... kce=detail" onclick="window.open(this.href);return false;
údajně je po nějakým zaměstnancovi nebo mechanikovi co dělal v alfě a má čerstvě vyměněnej motor, nevím co si pod tím představit, jestli celej novej nebo jen pár dílů...
no ve čtvtek se na ni jedu podívat, tak budu moudřejší...
jináč neznáte ji někdo? třeba byl členem nějakýho alfa clubu nebo tak?
http://www.sportovnivozy.cz/index.php?a ... kce=detail" onclick="window.open(this.href);return false;
údajně je po nějakým zaměstnancovi nebo mechanikovi co dělal v alfě a má čerstvě vyměněnej motor, nevím co si pod tím představit, jestli celej novej nebo jen pár dílů...
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
Jardafox píše:díky za vyčerpávající odpověď, no ptal jsem se právě proto, že mě zaujala jedna 155ka, konkrétně tahle:
Tak ta vypada velice zachovale podle fotek. No s tim vymenenym motorem - novy urcite nebude ale bude mit udelanou GO - prebrousena klika, nove saly, krouzky atd. Chce to samozrejme videt a poptat se majitele ne detajly. Tak preju at se ti vydari navsteva a odvezes si ji domu. Je to bezvadny auto.
ARV6: jj souhlas - 8V TS byli nesmrtelny. Oni i ty 16V TS vydrzi ale nesmis tam proste nelejt co se ti zlibi. Je to opravdu jen o tom oleji a svickach - Prekvapilo me ze ani ve znackovem servisu (Srba) neliji do Alf Selenii coz ma za nasledek velkou spotrebu oleje jehoz hladínu moc lidi casto nekontroluje a tam to vsechno zacina. Kdyz jsem lil do meho 16V TS polosyntetiku Selenia 20K 10W40 tak spotreba oleje byla minimalni. Ted kdyz tam liju racing 10W60 tak je temer nulova.
Cuore Sportivo
Cuore Sportivo
- ARV6
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Neznam ale vypada moc pekne, bude to jeden z poslednich kousku tesne pred 156...Jardafox píše:díky za vyčerpávající odpověď, no ptal jsem se právě proto, že mě zaujala jedna 155ka, konkrétně tahle:
BMW M3 3.2 Convertible
BMW M3d2 Touring
BMW M3d2 Touring
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
Nazuto 235/35/19. 

- Přílohy
-
- 27-04-09_1733.jpg (32.89 KiB) Zobrazeno 1365 x
-
- 27-04-09_1556.jpg (58.24 KiB) Zobrazeno 1364 x
-
- 27-04-09_1557.jpg (65.82 KiB) Zobrazeno 1363 x

chtelo by to lepsi foto
a vubec....mel si to mit uz v nedeli obuty 

R6 twin turbo + V10 + V12
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem gumy dostal až odpoledne a do ted jsem byl v garáži. Zítra nafotím líp a kvalitnějc, pane učiteli. 

kola vypadají velice v pohodě
těšim se na lepší foto 

Ex: VW Vento 1.9 TDI..motorkára 
Alfa Romeo GT 3.2 V6

Alfa Romeo GT 3.2 V6
bejvavalo, bejvavalo...vzdal jsem to pred 3rokamaAR166 píše:Já jsem gumy dostal až odpoledne a do ted jsem byl v garáži. Zítra nafotím líp a kvalitnějc, pane učiteli.

- AR166
- Kontaktovat uživatele:
Ale jo, jsem pěknej lenoch. Jen ty disky mám už půl roku doma bez gum a byl jsem na to pěkně nadrženej. Musel jsem je prostě dneska mít na autě. 6 měsíců oddalovanej orgasmus. 

Ja mam taky novinku - dnes se mi vratilo auto z lakovny kde se lakovala nova predni cast. Ted uz zbyva nahodit mlhovky s rameckama, znak na predni kapotu, tazne oko do narazniku, poresit par drobnych zavad, nahodit precalouneny interier a pro letosni sezonu mam hotovo.
- Přílohy
-
- untitled.JPG (43.97 KiB) Zobrazeno 1327 x
Cuore Sportivo
Cuore Sportivo
AR166: Tak jsem te dnes videl na zivo a fakt pekny 
Venca146: myslim, ze o dost lepsi nez minula verze

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
Já tě viděl na poslední chvíli, jsem se tam nějak zamotal.V12 píše:AR166: Tak jsem te dnes videl na zivo a fakt pekny

- AR166
- Kontaktovat uživatele:
to Venca146: jednou jsem ti tady tvůj návrh nárazníku zhanil. Beru to zpět a tleskám.