No většina je dělaná úhlovou bruskou (malá flexa 115tk ) a pak leštičkou, ale občas se musí použít bruska přímá a různé nástavce.FubuTomas píše:Me by zajimalo jak se dostanes do tech spatne pristupnych mist,k tomu paprsku treba,to mas nejakej malej kotoucek na vrtacku?
Leštění hliníku
Re: Leštění hliníku
Edit:
tak som precital vsetky prispevky, niekto tvrdi ze smirk ano niekto nie, ale nikoho osm tu nevidel upravovat zdrsneny povrch.
Ako naneho: krit motora
aky postup by ste mi k tomu odporucili.
tak som precital vsetky prispevky, niekto tvrdi ze smirk ano niekto nie, ale nikoho osm tu nevidel upravovat zdrsneny povrch.
Ako naneho: krit motora
aky postup by ste mi k tomu odporucili.
Naposledy upravil(a) Bezdak69 dne 28 dub 2009 19:51, celkem upraveno 1 x.
Fiat Barchetta LE -1998. 96 kW, objem 1.747, 1.260 kg, 9,6 l na 100 km
Skoda Octavia Super - 1960
Som Amater - ale snazim sa
- FubuTomas
- Kontaktovat uživatele:
fastr:A ty nastavce jsi kupoval,nebo sis je delal z nejakyho filcu?Nemas naky foto tech nastavcu?
ex:Opel Calibra 2.0i 4x4
akt:BMW 525TDS E39
((( NÁHRADNÍ DÍLY OPEL CALIBRA )))
Na vybroušení používám kupované stopkové lamelové kotoučky. Na leštění buď kupované filcové, nebo vysekám kolečka z hader, poskládám na sebe, udělám díru, stáhnu dlouhým šroubem a hotovo. Ale dají se i koupit.FubuTomas píše:fastr:A ty nastavce jsi kupoval,nebo sis je delal z nejakyho filcu?Nemas naky foto tech nastavcu?
zas mne popadla manie leszeni---prostredni pedal je vylesteny skoro uplne zbyle dva prisli na radu dneska...foto dodam zitra.... musim rici ze v aute je to hoooodne parádni....
- Přílohy
-
- 25042009205.jpg (71.41 KiB) Zobrazeno 2729 x
DOMANSKY....Peugeot pozitivní...asi sem už ze Lva na hlavu:D ale porád mne baví
sadové a zahradní upravy...automatické zavlazovaní:) jezirka...piste PM
skusal som pastu a kotuc, ale v jamkach mi ostava stale seda spina, co s tym, asi zly kotuc?
a nemohol by som to vziat ocelovim drotenim kartacom (rucnym) ten by mohol tu spinu v jamkach dostat vonku ?
Neporadi mi niekto ako to potom osetrit ?
a nemohol by som to vziat ocelovim drotenim kartacom (rucnym) ten by mohol tu spinu v jamkach dostat vonku ?
Neporadi mi niekto ako to potom osetrit ?
Buď to vem pořádně smirkem,klidně i drsnějším...a nebo i drátěným kotoučem na vrtačce,popřípadě jsem u nás koupil takový kotouč,který místo drátků má takové plastové provázky jakoby,s tím to je dost dobře,ale málo je k dostání...rýh se bát nemusíš,když si na tom pak mákneš smirkem pod vodou,rýchy zmiznou...a pak samo pastou a filcem
- FubuTomas
- Kontaktovat uživatele:
Ale dej bacha na ty rejhy,protoze pak budes brousit pod vodou jak magor.... a s tim dratakem taky opatrne,hlinik se strasne taha,netlacit na nej...
a cim to mam potom osetrit ?
dát na hliník smirek nebo dráták je hovadina už jsem to psal na některé stránce, všechno jde vyleštit a rozleštit pastou jen chtít a snažit se
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory
http://www.odtahove-sluzby.cz
Vsechny veci z hliniku sem lestil jen pastou,pokud to byl surovy hlinik...ty pedály sem hodim pak foto v aute....jeden paedál hodinukentoya píše:dát na hliník smirek nebo dráták je hovadina už jsem to psal na některé stránce, všechno jde vyleštit a rozleštit pastou jen chtít a snažit se
DOMANSKY....Peugeot pozitivní...asi sem už ze Lva na hlavu:D ale porád mne baví
Dráťák hovadina je, ale šmirgl rozhodně ulehčí práci, pokud není hrubý jak makadam. Pokud je povrch moc pórovitý tak to se nikdy jen hadrou a pastou dobře nevyleští. Ono se to lesknout bude, ale povrch bude pořád hrbatý a né jako zrcadlo. Jo a ještě pozor na ocelové kartáče. Železo se zanese do povrchu a pak budete překvapeni, proč hliník bez povrchovky začne rezavět.kentoya píše:dát na hliník smirek nebo dráták je hovadina už jsem to psal na některé stránce, všechno jde vyleštit a rozleštit pastou jen chtít a snažit se
i hrbatej povrch jde srovnat bez smirku, je to pakárna ale jde to a výsledek je lepší jak po smirglu a potom leštitfastr píše:Dráťák hovadina je, ale šmirgl rozhodně ulehčí práci, pokud není hrubý jak makadam. Pokud je povrch moc pórovitý tak to se nikdy jen hadrou a pastou dobře nevyleští. Ono se to lesknout bude, ale povrch bude pořád hrbatý a né jako zrcadlo. Jo a ještě pozor na ocelové kartáče. Železo se zanese do povrchu a pak budete překvapeni, proč hliník bez povrchovky začne rezavět.kentoya píše:dát na hliník smirek nebo dráták je hovadina už jsem to psal na některé stránce, všechno jde vyleštit a rozleštit pastou jen chtít a snažit se
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory
nejake rady jak vylestit tyto kola postupy atd???
chtel bych si to udelat sam...jen limec teda vylestit a ten střed dat na černo ale nevim jak to vsechno udelat aby to drzelo a nebylo jak od prasat z chlívu
chtel bych si to udelat sam...jen limec teda vylestit a ten střed dat na černo ale nevim jak to vsechno udelat aby to drzelo a nebylo jak od prasat z chlívu
Mondeo MK I 1.8 TD....neni to rychlá kára ale mam ji rád
Nejdřívě odstraňovač starých nátěrů... pořádně si s tím pohrát a všude sundat barvu.... kde to bude zoxidované obrousit no a potom odmastit,(připravit na lak) nechat nastříkat střed, vyleštit limec ( nebo obráceně) a potom nechat vše nalakovat bezbarvým lakem .. teda jestli chceš aby ti to vydrželo déle..sice to nebude tak lesklé ale vydrží to ... jinak když se to nenalakuje budeš to muset pořád přeleštovat:-)
Suzuki Swift Gti
jo takze ja sem myslel ze to nejdriv vylestim a pak striknu...doma se to zvladnout da a povazuju se celkem za zrucnyho:D teda snad....ono to lakovany bylo a vsude to slejza je to des ale zase nemam ted kola na kterych jezdit abych to sundal takze postupny makani pouze....ale diky za raduDAWBLACK píše:Nejdřívě odstraňovač starých nátěrů... pořádně si s tím pohrát a všude sundat barvu.... kde to bude zoxidované obrousit no a potom odmastit,(připravit na lak) nechat nastříkat střed, vyleštit limec ( nebo obráceně) a potom nechat vše nalakovat bezbarvým lakem .. teda jestli chceš aby ti to vydrželo déle..sice to nebude tak lesklé ale vydrží to ... jinak když se to nenalakuje budeš to muset pořád přeleštovat:-)
- FubuTomas
- Kontaktovat uživatele:
kowmen:Pak sem hod foto jak se ti podarilo
OKFubuTomas píše:kowmen:Pak sem hod foto jak se ti podarilo
ale
jen tak hned to nebude zatim shanim rady a pak postupne casem se do toho pustim....hlavne zadnej spech...
-
- Kontaktovat uživatele:
Poradte nakou firmu, nebo nekoho kdo mi vylesti limec , nejlepe Praha a okoli, nebo Mlada Boleslav a okoli ...
Škoda 105 s vejfukem a na zemi...to de...
http://www.facebook.com/djdoemixx
-
- Kontaktovat uživatele:
Diky to je jedina co znam , ale zkusenost sem nemel tak ok dik..
Škoda 105 s vejfukem a na zemi...to de...
tak jsem dneska zkusil jen tak z kol sundat ten asfalt kamos z prace prinesl bernera takovou sracku ja to nastrikal na limce a sundalo ty i bezbarvej lak a kola jsou celkem krasny podtim....az budu mit foto dodam snad posoudite vy
a sundanej lak z kol jde to pomalu ale jde
prosim Vas, poradtem mi co robim, zle. povrch som vycistil a odmastil riedidlom.
nanesiem pastu a ked zacnem brusit tak hnet z toho mam taku ciernu masu a nic to nelesti .
dik.
nanesiem pastu a ked zacnem brusit tak hnet z toho mam taku ciernu masu a nic to nelesti .
dik.
Možná moc vysoké otáčky?Bezdak69 píše:prosim Vas, poradtem mi co robim, zle. povrch som vycistil a odmastil riedidlom.
dik.
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Ahoj,
potřeboval bych pomoc. Přečetl jsem si todle tema cely a nasledne jsem se pustil do lesteni. Barvožrouta jsem musel dat 6 vrstev a bohuzel nikde v okoli jsem nenasel od jine firmy. Stejnak tam zustalo trochu zakladu. takze jsem vzal dratenou nasadu na vrtacku a pomaloucku polehoucku barvu odstranil tak abych neudelal vrypy. pote jsem zacal 100vkou do uplnyho vyrovnani povrchu, nasledne 120-180-280-320-400-600-800-1200-1500-2000 a vysledek pod moje ocekavani
Takle to vypadalo po myslim 180ce:
Lestil jsem tímto:
A dopadlo to takle:
Chtel bych je mit uplne jako chrom a tohle pro me neni vysledek. Víte někdo kde bych mohl udělat chybu?! popripade jestli je mozny ze material nejde vylestit do dokonalosti?! Jsou to kola Alutec. Nebo ze jsem vynechal 1000ku a poradne to tou 1200 nevylestil?! Jeste musim dodat ze tomuto jednomu kolu jsem venoval cca 25 hodin, takze jsem si dal docela zalezet.
Kazdopadne budu rad za kazdou radu.
Dík čáo.
potřeboval bych pomoc. Přečetl jsem si todle tema cely a nasledne jsem se pustil do lesteni. Barvožrouta jsem musel dat 6 vrstev a bohuzel nikde v okoli jsem nenasel od jine firmy. Stejnak tam zustalo trochu zakladu. takze jsem vzal dratenou nasadu na vrtacku a pomaloucku polehoucku barvu odstranil tak abych neudelal vrypy. pote jsem zacal 100vkou do uplnyho vyrovnani povrchu, nasledne 120-180-280-320-400-600-800-1200-1500-2000 a vysledek pod moje ocekavani
Takle to vypadalo po myslim 180ce:
Lestil jsem tímto:
A dopadlo to takle:
Chtel bych je mit uplne jako chrom a tohle pro me neni vysledek. Víte někdo kde bych mohl udělat chybu?! popripade jestli je mozny ze material nejde vylestit do dokonalosti?! Jsou to kola Alutec. Nebo ze jsem vynechal 1000ku a poradne to tou 1200 nevylestil?! Jeste musim dodat ze tomuto jednomu kolu jsem venoval cca 25 hodin, takze jsem si dal docela zalezet.
Kazdopadne budu rad za kazdou radu.
Dík čáo.
V6i 18"
- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
jaka pasta, jaky kotouc, jake otacky?
lestici sada z Globusu asi za 350,- proto jsem dal ty fotky, jelikoz se neobtezovali na obal cokoliv napsat, tak ti nedokazu rict co to je pasta byla k tomu. k jemnejsimu byla nejaka modra, neco jako vosk na lyze no a co se týče otáček tak mam vrtačku z OBI asi za 250,- tak jsem rad ze se vubec toci natoz znat hodnotu otacek.mildatuning píše:jaka pasta, jaky kotouc, jake otacky?
Jenom prosim nerikej, ze mam na hovno vybaveni, ze se na to mam rovnou vysra* nedostatek peněz vynahrazuju úsilím děkuju
V6i 18"
- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkousel sem vice past a hneda a modra se mi neosvedcili... pouzivam bilou suchou, kotouce technickou tkaninu a na zaver flanel, a k odpovidajicimu prumeru kotouce je potreba urcite otacky vrtacky, takze to chce dost silnou vrtacku.. ja pouzivam klasickou narexku a topi jak svin a kazdou chvili ji musim nechat odpocinout, Prohrejes ten hlinik? Spravne by se pri lestenim na tom miste ten hlinik mel ohrat na takovou teplotu aby se se v tom miste na nem neudrzela ruka, coz znamena vice tlacit na kotouc aby se zahral hlinik
- mildatuning
- Kontaktovat uživatele:
moje kola, foceno telefonem
- Přílohy
-
- P100509_13.25.JPG (131.71 KiB) Zobrazeno 1959 x
-
- P170509_20.47[02].JPG (104.42 KiB) Zobrazeno 1959 x