Šrouby s plovoucí hlavou (změna rozteče)?
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Šrouby s plovoucí hlavou (změna rozteče)?
Potřebuju poradit...
Na autě mám 4x100, kola mám 4x98. Chtěl jsem deficit vyřešit šrouby s plovoucí hlavou (na změnu rozteče)...
Objednal jsem stejný parametry šroubu jako mám na autě (šířka šroubu, velikost závitu), jen o chlup delší,...pro sychr. Nicméně nějak to nefunguje Kde jsem udělal chybu? Šířku šroubu mám normálně 12, to znamená, že užší se objednat nedá,...ve velikosti závitu to taky není. Jinak jde o šrouby 12x1,5x28, kdyby to někomu pomohlo...
Nechápu jak tyhle bazmeky fungujou, když je kolo k náboji jakoby ve střihu a otvor pro šroub se tím vlastně zmenší o milimetr...grrr
Na autě mám 4x100, kola mám 4x98. Chtěl jsem deficit vyřešit šrouby s plovoucí hlavou (na změnu rozteče)...
Objednal jsem stejný parametry šroubu jako mám na autě (šířka šroubu, velikost závitu), jen o chlup delší,...pro sychr. Nicméně nějak to nefunguje Kde jsem udělal chybu? Šířku šroubu mám normálně 12, to znamená, že užší se objednat nedá,...ve velikosti závitu to taky není. Jinak jde o šrouby 12x1,5x28, kdyby to někomu pomohlo...
Nechápu jak tyhle bazmeky fungujou, když je kolo k náboji jakoby ve střihu a otvor pro šroub se tím vlastně zmenší o milimetr...grrr
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Re: Šrouby s plovoucí hlavou (změna rozteče)?
Taky nechápu. Prostě tam ty šrouby nedostanu...tim že nesedí rozteč se přeci zákonitě zmenší otvor pro šroub. A já ho tam sice trochu zalomim, ale jakmile chci začít šroubovat, tak prostě vyskočí ven a navíc se mi strhávaj závity...
- Eiffel
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jak to vůbec funguje? Jeden prodejce mi nabízí nová kola, 5x112, s tím, že středící kroužky dostanu na svoje auto, ale dostanu i matice a nebo šrouby s plovoucí hlavou.
Mám raději vybírat kola 5x114,3 a nebo vzít ty 5x112?
Ty kola co se mi líbí se nevyrábějí v japonský rozteči
Mám raději vybírat kola 5x114,3 a nebo vzít ty 5x112?
Ty kola co se mi líbí se nevyrábějí v japonský rozteči
Cadillac seville V8 4.6
zatím ještě žiju...
zatím ještě žiju...
- Eiffel
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tohle vypadá na jinej rozměr závituChamelion píše:Taky nechápu. Prostě tam ty šrouby nedostanu...tim že nesedí rozteč se přeci zákonitě zmenší otvor pro šroub. A já ho tam sice trochu zalomim, ale jakmile chci začít šroubovat, tak prostě vyskočí ven a navíc se mi strhávaj závity...
Cadillac seville V8 4.6
zatím ještě žiju...
zatím ještě žiju...
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Jenže já tam třeba nalomim dva šrouby a druhá dva se ani nechytnou za závit...to přeci nemůže být ve velikosti závitu, když se ho to ani nečapne...popřípadě mi napište jakej rozměr závitu bych měl dát na G1čku? Normálně mi tam sedí šrouby z feldy, seatu inci atp...
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
No a ten taky mám...mi pak řekněte v čem to je teda chjo
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Musí to bejt...když kolo nasadim, tak jsou díry o milimetr nebo dva mimo...přeci neexistuje rozteč 4x96 ne
problem je v kolech. jakou maji stredovku? jiank mam vyzkouseno na vice autech, ze kdyz sedi stredovka, tak pak nebykl problem 4x100/4x98 i bez sroubu s plovouci hlavou, jinak jeste mi napada, jestli nemas v tech kolech jakobu moc malou diru an srou, sroub je 12 ale dira je vetsinou 14 tim poadem to ten srou pri montazi nelame, ale jestli mas diru na srou presne 12 tak to muze byt ten zadrhel jianak ti umim pomoc, kdybys potrebovat ty diru po sroubo zafrezovat, tak mam cloveka co by to udelal a pas to v pohode na obouroztec
cabrio bukvice
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Středovka sedí přesně, ale nejspíš to bude v těch dírách na šroub. Podle mě jsou akorát na šroub, proto to tam nejde...každou pomoc přivítám, jenom s tim zafrézováním jsem to moc nepochopil
14tku vrták na vrtačku a jedem
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII
NOW: TDpoVWa GIII
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem dával na Favorita (s roztečí 4x98) kola z Felície (4x100) a šlo to i s použitím normálních šroubů. Asi opravdu budeš mít malou díru na šroub.... zkus si to změřit
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Už je to vyřešeno, byly malý díry na šrouby,...děkuji mácovi za vyřešení a ostatním za rady
-
- Kontaktovat uživatele:
zdravim, poradite potrebuju dneska koupit tyhle srouby ale vubec me nenapada kde pres internet cekat nemuzu , u nas jsem probeh pneu servisy a nic .. nevi nekdo kde by se dali sehnat vokoli Chomutov/ most Teplice ?
Honda Prelude