Čím utěsnit zadní okno zvenku?
- Kingmichal
- Kontaktovat uživatele:
Čím utěsnit zadní okno zvenku?
Ahoj lidi, mám dotaz. Skrz zadní okno mi dovnitř auta teče voda, vůbec nevím, kudy by to mohlo být, zkoušel jsem to zvenku utěsnit silikonem, ale ten se po čase smrskne a voda teče vesele znova... Nemáte někdo nějaký nápad na nějaký tmel nebo něco takového, čím bych mohl zvenku potáhnut těsnící gumu a co by aspoň chvíli vydrželo? Chtěl jsem to nechat přetěsnit v autoskle, ale tam mi řekli, že musejí vyndat celé sklo ale bez záruky, že praskne... Kdyby prasklo, tak se mi nechce dávat zas tolik peněz za nový.
Díky za všechny rady a pokud jsem to napsal do špatné sekce, tak ať to admin přesune.
Dík
Díky za všechny rady a pokud jsem to napsal do špatné sekce, tak ať to admin přesune.
Dík
Alfa Romeo 156 2.0TS 114KW 

Re: Čím utěsnit zadní okno zvenku?
Prodává se v kartuši lepidlo na sklo,teoreticky by to na přilepení gumy mělo stačit ale ber v potaz i fakt že pak tu gumu můžeš vyhodit a co to udělá s oknem nikdo neví. Takže to riskni a mazej to nechat přesklít,nevim jestli máš okno lepený nebo usazený v gumovým rámu... ale asi bych to holt risknul,pokud ti tam teče tak bych to tipnul na shnilej rám okna nebo prostě starou gumu kolem něj - pokud je to v ní. Ale počítej s tím že se koupi nový gumy nevyhneš a to v tom lepším případě. Ale nezapomenu na peklo s BMW E30 když tam teklo a nikdo nevěděl kudy... a když se na to přišlo tak už bylo pozdě.
Ale jak teče do auta tak to je na hovno,to mi nemusíš říkat,teklo mi do e21,do e30 a do e34,první dva to byla koroze a třetí to je doteď a jen někdy a gumou. 

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
Eště něco - nedělej si iluze že když máš auto řekněme z roku 98 tak že nezahlodala koroze,italové jsou na ni magnet a už jsem viděl na tyhle vlastní
fabii 99 na šroťáku shnilou na sračku. Příklad je typicky ta má e21,po vyvářce když to stálo mi tam začalo zatékat,zaprase jsem nevěděl kudy a teď po odstrojení a vysklení... no rám čelního skla je dole v rozích zkrz a celkově je spodek zralej na výměnu. Radši to riskni a nech to přesklít. 

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
sundej strop a vymazni lepidlem na okna, prosimte hlavne nepatlej zadny sracky zvenku. to je hnus... btw: delam v autosklech 

NICK SEM PRESTAL POUZIVAT, ADMINI NEREAGOVALI NA PROZBU O ZMENU TAK MAM NOVEJ NICK MARKUS(bez toho vt), TAKZE PROSIM SZ PSAT NA NOVEJ NICK
- Kingmichal
- Kontaktovat uživatele:
Ok díky za rady zítra to zkusim namáznout tim lepidlem...

a nebo se jeste dela "dotesnovak" v kartusi, je to neco jak "medvedi hovno" prave urceny na tyhle ucely a ma to i takovou specialni trysky splacatelou, aby ses s ni dostal prave pod tu gumu zvenku, tim to dotesnis amas klid
ps taky sem delal v autosklech 

cabrio bukvice
Tak vy autoskláři a teď já.
Na E21 mám vyklápěcí zadní boční okýnka,máca bude stopro vědět co a jak... a jak to stálo tak mají zvenku hodně zparchantelý těsnění,jenže to není guma ale jako kit nebo nějaká hmota... je to prrostě tvrdý jak šutr. Potřebuju to dostat dolů a něčím nahradit... a teď vás chci vidět.
Jinak sry že jsem to přifařil sem,ale zakládat novej topic o tomtéž se mi nechtělo. 

to cons, ja nevim jak u vas, ale tady u nas na severu je firma agc-splintex a ty se zabyvaji vyrobou autoskel pro skoro vsechny automobilky
maji svoji prodejnu a v ni maji v nabidce i univerzalni bausety a tesneni, prodavaji to na metry a urcite by sis tam neco vybral, maji ruzne sirky a profily, zkus jestli u vas neke pobliz nemamji nejakou pobocku a nebo jeste ORIGO AUTOSKLO ty taky umeli sehnat kde co a jsou vic rozsireny, tak jedine takhle

cabrio bukvice
máca ví o cem mluvi, agc umi vsechno skoro, co neumi agc neda nikdo, jinac myslim ze by to tam sedlo z jakyhokoli auta co ma taky vyklopky, pokud to tvoje tesneni nema zevnitr limecek co by sedel presne k interieru
NICK SEM PRESTAL POUZIVAT, ADMINI NEREAGOVALI NA PROZBU O ZMENU TAK MAM NOVEJ NICK MARKUS(bez toho vt), TAKZE PROSIM SZ PSAT NA NOVEJ NICK
nn,je to prostě hliníkovej rám,z vnitřní strany má gumu,v té sedí sklo a zvrchu je to jakoby omazané jakýmsi kitem nebo čím. Je to černý,tvrdý a drsný. No prostě aby to sklo nevypadlo.
Jenže jak to stálo tak se to od slunce oprýskalo,popraskalo a ještě chytlo nádech dozelena takže to chci odrbat nebo spíš vyloupat a něčím nahradit. 

jo a o té firmě jsem chlapi fakt nikdy neslyšel,většinou to jsou soukromníčci co dělají autoskla tak možná ti by mohli vědět... 

najdi si to na netu agc automotive neboli bejvalej splintex je obrovska firma ktera dela prvovyrobu skel pro hodne automobilek
- Kingmichal
- Kontaktovat uživatele:
Ještě se zeptám, když to takhle udělám, nebude se ta voda držet vevnitř? Abych to po zimě neměl celý vykvetlý....maRkusVT píše:sundej strop a vymazni lepidlem na okna, prosimte hlavne nepatlej zadny sracky zvenku. to je hnus... btw: delam v autosklech
Dík