Předvolaní k PČR A JINÉ OTÁZKY - otázky a odpovědi
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Předvolaní k PČR A JINÉ OTÁZKY - otázky a odpovědi
Kubajzsemily: mam jednoho "kamarada" co v Praze nedal mestakum litr, na Kladne nedal mestakum stovku, nezaplatil posledni fakturu u O2, kdyz prechazel k Vodafonu a dnes jsou na ne exekuce za 80 tisic Kc. Neni jedno, jestli Ti to petikilo bude chybet zitra nebo 25.? 

Nestane se vůbec nic, taky sem takhle zapoměl zaplatit složenku a přijde ti cca po půl roce upomínka že to máš zaplatit do 14ti dnů, zaplatíš a je to oka, takže když to zaplatíš o 3 tejndy pozdějc nic se neděje.kubajzsemily píše:mam doma stale složenku na 500,- ještě nato mam cca 4dny, co když nezaplatim? přijde upominka nebo jak, zrovna se mě to teda vubec nehodí pišou splatit do 15dnu a naky dalši nesmysli, no prostě co když jim to zaplatim až 25týho
A eště otázka, v Novym Strašecí sem dostal nesmyslnou pokutu od Měštáků, neměl sem u sebe hotovost a složenky neměli, takže si to tam prej mam dojet zaplatit na jejich úřad. Ale podle mě je jejich povinnost mi dát složenku ne ? A já nejsem povinej projet přes 100km jen abych zaplatil.
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
Co je to za blbost? 
Dobry den, tady stojite spatne, dojdete si prosim zplatit. Mas nejakej variabilni symbol bo tak? Jinak strasecky jsou dobry idioti...tys tam zapomnel na namku zaplatit?

Dobry den, tady stojite spatne, dojdete si prosim zplatit. Mas nejakej variabilni symbol bo tak? Jinak strasecky jsou dobry idioti...tys tam zapomnel na namku zaplatit?
Jo sou to idioti, jeli sme tam v noci fotit a dali mi teď nevim jestli 500, nebo 1000kč a 1bod za zákaz vjezdu a přijeli tam jak kobra 11 a řvali na mě jak kdybych zabil minimálně 5lidí na přechodu. Ee dali mi jenom bloček, nevim jestli by jim jako variabilní symbol stačilo rodný čísloSubTera píše:Co je to za blbost?
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
- F.l.a.n.e.l.
to bude tou fakturou. Jinak dnes už nezaplacené pokuty vymáhají celníci - celní úřad...SubTera píše:Kubajzsemily: mam jednoho "kamarada" co v Praze nedal mestakum litr, na Kladne nedal mestakum stovku, nezaplatil posledni fakturu u O2, kdyz prechazel k Vodafonu a dnes jsou na ne exekuce za 80 tisic Kc. Neni jedno, jestli Ti to petikilo bude chybet zitra nebo 25.?
Co se týče pozdějšího zaplacení - myslím že nic převratného se nestane, důležité je si uschovat ústřižek o zaplacení.
Mě osobně přišly exekuce za nezaplacení 2x. Jednou po třech týdnech z nového jičína za 2OOOkč, a jednou ze Zlína za 3OOkč.
Z místa bydliště kde mám cca podle FÚ nedoplatek + - 1OOOkč mi nepřišlo nic. Je divné že některé finančáky to berou poctivě a některé ne.
Nicméně si myslím, že O2 ihned pohledávku prodalo nějaké společnosti. U státních podniků to není až takové jednoduché
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše

takhle mi to zkazit, půlka fora by začla jezdit podle předpisů, klanět se chodcům a přes Pankrác s vypnutým motoremF.l.a.n.e.l. píše:Předvolání podle zákona 273/2008 Sb.Boháček píše:neplatí
ale stále můžeš odmítnout výpověď
Předvolání podle zákona 553/1991 Sb.
Takže funguje to pořád stejně, ale je třeba to jinak podat

přitom se nic nezměnilo, ale jak se říká "na blbou otázku, blbá odpověď"
vzdělání není zárukou inteligence
ty jo vy jste docela kaskadéři,já vždycky když dostanu pokutu nebo něco podobnýho tak to hned zaplatim,nebo nejdřív jak jen to je možný,protože bych na to zapomněl a nestojim o to aby pár let počkali a exekutoři přišli s tim že se to nabalíkovalo a dlužim sto táců
- F.l.a.n.e.l.
Jinak co jsem byl na celním úřadu, tak říkali, že žádné procenta nenaskakujíTakeshi píše:ty jo vy jste docela kaskadéři,já vždycky když dostanu pokutu nebo něco podobnýho tak to hned zaplatim,nebo nejdřív jak jen to je možný,protože bych na to zapomněl a nestojim o to aby pár let počkali a exekutoři přišli s tim že se to nabalíkovalo a dlužim sto táců

A kde dělám je asi všem jasné takže o to větší prdel

Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

nazdar,,Muze mi policista napsat pokutu (za nezastaveni a stopce(200Kc)¨na dva listky?na kazdem je stovka..?a dale mne zajma,jestli kdyz dostanu pokutu ve stredu roce 2010 jak je mozne,ze mam na listku napsanou nedeli 2006 ? jestli jim to slo do kapsy,a nebo to tak bezne funguje?Dik 

Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R
Kawasaki ZX10R
Napsat Ti to může na třeba 30 lístků
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence
to s těma bločkama se mi stalo taky, keš sem vylepil na místě, ale body mi nějak nedorazily
okej,ale co s tim datumem,ja slysel ze s tim vyjebavaji ze to hodi na vyřazene blocky,nejde mi o ty 2 kila,ale kdybych dostal nekdy litr nebo vic za neco,tak jim na to neco reknu,protoze se mi to s tim datumem nezda ani trosku mno...kazdopadne je mozne,ze by mi dal jeste vice na spravny blocek 

Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R
Kawasaki ZX10R
to myslím, měl jsem taky bločky o 2 roky starší, proto, když mi nedorazily body, mě napadlo, že to je nějaký fejk do kapsy
- F.l.a.n.e.l.
vyrazene bloky pochybuju. ty bloky jsou evidované tak, že spíš se ztratí služební auto než bloky 
a 2OO za stopku si můžeš ještě pískat

a 2OO za stopku si můžeš ještě pískat

to buď rád.za stopku si moh dostat 10x tolik
1. na stopce přeci zastavovat nemusíš
2. to měli sebou kameru ? nebo proč si to platil ?
to slyšim poprvé,že se na stopce nemusí zastavovat.Nějaká novela?
tak zaprve jsem tu stoipku projel jko hovado a jak mne staveli bylo mi jasny proc...jestli mneli kameru?to jako kdyz udelas prestupek tak reknes policii ne co to kecate ja to neudelal?Boháček píše:1. na stopce přeci zastavovat nemusíš

Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R
Kawasaki ZX10R
takže nechci Vás tu strašit ale v listopadu my dva chytraci oblejzali zaparkovany auto v centru budějc nelibylo se jim že nemělo přední SPZ,F.l.a.n.e.l. píše:Někdo říkal že někdo říkal....Tominos píše:no kupil sem auto a ted nějak nevychazi penize na přepis kvuli te zas.ane eko dani!a rikal že mu někdo dal echo že od noveho roku je za to sankce!Ja mam taky auto v odhlášce... Hrdý na to nejsem, ale 1Otkč za přepis auta v TOP stavu nedám
A jak říkám... "já to přepsat chci a snahu mám, ale díky tech.stavu neprojde evidenční kontrolou, čili opravy trvají to a to... a tak a tak..." Jinak tohle kdyby byla pravda co říkáš, tak to určitě rozebírají v rádiu i v televizi dokola. Takže pozdravuj někoho od někoho
auto jsem mel 3 mesice a v odhlasce tudiz jsem nemohl zazadat o nový SPZ
rozhřešení Budejovickyho magistrátu
pokutka 3000,- za to ze je vozidlo v odhlasce byl tam i neaky paragrafek
na kerej se odkazoval ze prihlaseni do 10 dnu boco...neak jsem to nelustil
mozna kdybych se snazil tak i najdu ten dopis.
R5 je řízená střela;)
- F.l.a.n.e.l.
Pokud vím, na STOPce se zastavit musí VŽDY. ano stačí když zastavíš na stopce nebo na místě před stopkou, ze kterého máš bezpečný výhled do křižovatky a přehled o provozu na pozemní komunikaci. ale to že na stopce nemusíš stát vůbec slyším poprvé. To je jaký paragraf? díkyBoháček píše:1. na stopce přeci zastavovat nemusíš
PS: já vím jen o tomto paragrafu

§22, odst. 4 z.č. 361/2000 Sb
Na příkaz dopravní značky "Stůj, dej přednost v jízdě!" musí řidič zastavit vozidlo na takovém místě, odkud má do křižovatky náležitý rozhled
GOOGLE - nešvary řidičů
Jak a kde mám zastavit?
Doba zastavení není stanovena pevně, ale je dané, že musíte vozidlo zcela zastavit na dobu, než se dokážete přesvědčit, že můžete bezpečně pokračovat v další jízdě. V přehledné křižovatce, kde se dokážete o okolní situaci přesvědčit už během zastavování, tak po zastavení kol můžete klidně hned pokračovat. V méně přehledné křižovatce může v některých případech policie považovat tak krátké zastavení za nedostatečné. Zcela zastavit ale musíte vždy, přestože v přehledné křižovatce dostatečně vidíte, že nikoho nemůžete omezit.
Nikde není napsáno, že musí řidič zastavit u značky STOP. Je-li značka doplněná vodorovným značením, musí zastavit u ní. V opačném případě je třeba zastavit v místě, ze kterého je do křižovatky dostatečný rozhled, ale nedochází ještě k omezení vozidel na hlavní silnici. Důležité je, že nemusí zastavit každý řidič zvlášť na stejném místě. Pokud musíte zastavit za vozidlem před vámi v místě, ze kterého již máte do křižovatky dostatečný rozhled, můžete pak pokračovat v jízdě zároveň s ním. Přehlednou křižovatku tak může s jedním zastavením projet i několik vozidel najednou a přispět tak k plynulosti silničního provozu.
Tak to že tomu chyběla RZ už je první podnět k tomu abych si zjistil co to je zač a komu to patří. to zaprvé. Za druhé pokud to jsou nějací iniciativci, a napsali poznatek na úřad, tak marné. Většinou se jen projede pátrání zda je či není auto hledané, kradené, pohřešované, zájmové a bla bla bla. To že to magistrát vyšeřil tak jak to vyřešil buď rád. Přihlásit auto dle zákona má povinnost každý a to do 1O pracovních dnů. To že v odlášce jezdí všichni (naši) "spoluobčané" je druhá věcSConan píše:takže nechci Vás tu strašit ale v listopadu my dva chytraci oblejzali zaparkovany auto v centru budějc nelibylo se jim že nemělo přední SPZ,F.l.a.n.e.l. píše:Někdo říkal že někdo říkal....Tominos píše:no kupil sem auto a ted nějak nevychazi penize na přepis kvuli te zas.ane eko dani!a rikal že mu někdo dal echo že od noveho roku je za to sankce!Ja mam taky auto v odhlášce... Hrdý na to nejsem, ale 1Otkč za přepis auta v TOP stavu nedám
A jak říkám... "já to přepsat chci a snahu mám, ale díky tech.stavu neprojde evidenční kontrolou, čili opravy trvají to a to... a tak a tak..." Jinak tohle kdyby byla pravda co říkáš, tak to určitě rozebírají v rádiu i v televizi dokola. Takže pozdravuj někoho od někoho
auto jsem mel 3 mesice a v odhlasce tudiz jsem nemohl zazadat o nový SPZ
rozhřešení Budejovickyho magistrátu
pokutka 3000,- za to ze je vozidlo v odhlasce byl tam i neaky paragrafek
na kerej se odkazoval ze prihlaseni do 10 dnu boco...neak jsem to nelustil
mozna kdybych se snazil tak i najdu ten dopis.

Být tebou, zašel bych na STK kde bych si nechal vystavit dvě tři evidenční kontroly na kterých bylo vozidlo shledáno technicky nezpůsobilým, tudíž si pracoval na odstranění závad a logicky si vozidlo nemohl přihlásit dle zákona v řádné lhůtě. Momnetálně to nemůžu najít ale tuším že sankce ve správním řízení je zákaz činnosti až na 12 měsíců a pokuta až do výše 50 000kč. jinak je to Zákon o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích z.č. 56/2001 Sb
PS: kdyby si měl vozidlo v garáži, někde na zahradě za plotem, anebo by si měl obě RZ na vozidle, tak si toho žádní aktivní idioti nevšimnou a jdou dělat raději něco pořádného. Být tebou, tak bych byl rád za ty 3OOOkč. Zní to hloupě ale je to tak.

Flanel: Mě hrozně baví jak vy policajti jste "hajzlové" atd. a přitom si za to většinou ty chytráci co tohle vyblejou můžou sami 

- F.l.a.n.e.l.
Já konkrétně myslím že hajzl nejsem. Jen vidím objektivně věci , které většina policajtů nevidí, protože ti mlaďošci vyjdou ze školy kde do nich tlačí samé kraviny a pak dávají po 1OOO za prasklou žárovku a přitom sami maj nějaké shnilé fáčko (nechci nikoho urazit kdo má fáčko, jen pro slovní obratGlobus píše:Flanel: Mě hrozně baví jak vy policajti jste "hajzlové" atd. a přitom si za to většinou ty chytráci co tohle vyblejou můžou sami

Já jsem tě teď nějak nepochopil co jsi myslel, možná je to tím že jsem po noční. kdyžtak to napiš ještě jednou pro blbečky (mně

Jinak vím o chlápkovi, kterého hledali 5 let !!! chodil po městě jakoby nic, účastnil se různých akcí a všechno. Byla to řekněme "závadová" osoba města. Místo toho aby chodil po venku jak vandrák si koupil starší oblek. Sako, kravata, kufřík.... stal se nenápadným, ztratil se v davu a nikoho nenapadlo že by takový "podnikatel" mohl být nějaký potvor nebo už vůbec nikoho nenapadlo kontrolovat či obtěžovat podnikatele. Kdyby vozidlo mělo obě RZ, zapadlo by do davu a neupalo by pozornost.
Tak jsem to myslel. Jinak pokud už někdo za toto dostal pokutu 3OOO kč přičemž horní hranice je 5O OOO, tak si myslím že je to ještě v rámci možností " pěkné "

Jestli můžu mluvit za Globuse, tak to asi myslel tak, že právě takoví chytrolíni, co tu tvrdí, že na STOP se zastavit nemusí potom nejvíce nadávají na policajty jako na největší hajzly, když je třeba právě na té stopce vyberou, ale přitom chyba bude uplně někde jinde 
Jinak jak si říkal s tím hledaným chlápkem ... u nás pobíhal několik roků částečně střídavě týpek, který zmlátil městskou policajtku, taky se účastnil akcí, dokonce na nich dělal bordel a vyvolával bitky, normálně se poflakoval po městě se svýma kumpánama a všichni na něj byli krátcí
když byl někdy v pasťáku, většinou do týdne zdrhnul a tak
ale to jen tak na okraj, že se mi to vybavilo jak si zmínil toho chlápka 

Jinak jak si říkal s tím hledaným chlápkem ... u nás pobíhal několik roků částečně střídavě týpek, který zmlátil městskou policajtku, taky se účastnil akcí, dokonce na nich dělal bordel a vyvolával bitky, normálně se poflakoval po městě se svýma kumpánama a všichni na něj byli krátcí

Flanel: přesně jak psal Simmy. Někdo jezdí bez technický, nebo jezdí jako prase, nebo... dosaď si jakejkoliv přestupek, ale policajt je hajzl, protože mu dal, oprávněně pokutu... přeci nemůže ten člověk přiznat že on je ten debil, co vědomě porušuje předpisy a pak se diví že holt toho černýho petra chytí.
- F.l.a.n.e.l.
Je to práce jako každá jiná. Ti co mají vše v pořádku se nemají čeho bát. a jinak je to v české povaze... já taky kolikrát jedu a najednou ze sebe vyhrknu před kámošema: Ty vole ti hajzli už stojí uplně všude
No kámoši se můžou posrat smíchy
Marné no

Však jo, já vim že je to práce jako každá jiná. A co se týče mě tak valná většina vaší "firmy" má muj obdiv za to co, za kolik, s jakou výbavou, s jakejma lidma atd. děláte. O to víc mě vytáčí, když někdo nadává na policajta kterej mu dal pokutu, sebral papíry atp. když se tn dotyčnej nechoval jak měl.
- F.l.a.n.e.l.
Já osobně jsem zažil jednou. Byl jsem s cca 45ti letým kolegou, který neví o vymoženostech dnešní doby jako je funkce Corner a coming soon (nebo jak se jim nadává) a chtěl dát frajerovi pokutu za 2 litry, že jezdí na mlhovkách kdyz mlha ,déšt ani sníh není a ještě že mu svítí jen jedna. No masakr. 1O minut jsem s řidičem přemlouval kolegu že to tak má být
a on že ne, že škodovka to nedělá. tak jsem mu vysvětloval že ten Roomster už to asi mít bude, přece jen je to novší auto než stodvacka kterou zná on že 

jo, za to uz me taky staveli, kdyz jsem vyjizdel z parkoviste jeli kolem ja odbocoval a byl jsem zastaven za to, ze mi sviti jen jedna mlhovka

nechci tu dělat potrefenou husu, ale NENÍ to práce jako každá jiná.
a argument "když máš všechno v pořádku..." je bohužel tipická policejní hantýrka.
platí-li presumpce neviny, pak zákon dává policii možnosti, které toto popírají, resp. maskují za slůvko "podezření"
plyne z toho, že i ten "co má všechno v pořádku" může být podezřelým
přesně tahle skutečnost ( a i jiné ) mne přesvědčily, že "dosť bolo práce pro firmu"
naopak správným by bylo, že kdo nic neudělal - nemá být policií vůbec obtěžován,
zákony však dnes spějí k tomu, že to ani není možné, nic neudělat
ad STOPKA, ten vygůglený text je velmi poučný a dává i odpověď na to, že na stopce se opravdu zastavit nemusí
a argument "když máš všechno v pořádku..." je bohužel tipická policejní hantýrka.
platí-li presumpce neviny, pak zákon dává policii možnosti, které toto popírají, resp. maskují za slůvko "podezření"
plyne z toho, že i ten "co má všechno v pořádku" může být podezřelým
přesně tahle skutečnost ( a i jiné ) mne přesvědčily, že "dosť bolo práce pro firmu"
naopak správným by bylo, že kdo nic neudělal - nemá být policií vůbec obtěžován,
zákony však dnes spějí k tomu, že to ani není možné, nic neudělat
ad STOPKA, ten vygůglený text je velmi poučný a dává i odpověď na to, že na stopce se opravdu zastavit nemusí
Nikde není napsáno, že musí řidič zastavit u značky STOP. Je-li značka doplněná vodorovným značením, musí zastavit u ní. V opačném případě je třeba zastavit v místě, ze kterého je do křižovatky dostatečný rozhled, ale nedochází ještě k omezení vozidel na hlavní silnici. Důležité je, že nemusí zastavit každý řidič zvlášť na stejném místě. Pokud musíte zastavit za vozidlem před vámi v místě, ze kterého již máte do křižovatky dostatečný rozhled, můžete pak pokračovat v jízdě zároveň s ním. Přehlednou křižovatku tak může s jedním zastavením projet i několik vozidel najednou a přispět tak k plynulosti silničního provozu.
- F.l.a.n.e.l.
Nebude u toho odstavce ještě § ???