Moc velká spotřeba vypnutýho rádia?
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Moc velká spotřeba vypnutýho rádia?
Ahoj,
mám nově rádio Alpine (nový, nějaký nejlevnější model) a po instalaci, co jsem týden nejel, auto pak nešlo natočit. Baterka byla tak vycuclá, že ani nešel display hodin na palubce.
Auto je felda, baterka je 2 roky stará a celkem silná (60Ah). Sice po zimě nebyla úplně nabitá, ale zase to normálně startovalo.
Dotaz je, jestli to může být tím rádiem... pak by to bylo na reklamaci (Hervis).
Spotřeba je bez rádia 10-50mA (bliká tam LEDka jakožto imitace imobilizéru + možná něco žere centrál)
S připojeným vypnutým rádiem (s panelem i bez) je o 100mA víc - rádio má tedy 100mA. Je to moc?
Zapnutý hrající rádio má pak od 900mA dle hlasitosti...
Pokud je to to rádio, tak jediný řešení zatím vidím v jeho zapínám "přes klíček". Měl jsem ale dřív panasonica připojeného furt a no problem...
mám nově rádio Alpine (nový, nějaký nejlevnější model) a po instalaci, co jsem týden nejel, auto pak nešlo natočit. Baterka byla tak vycuclá, že ani nešel display hodin na palubce.
Auto je felda, baterka je 2 roky stará a celkem silná (60Ah). Sice po zimě nebyla úplně nabitá, ale zase to normálně startovalo.
Dotaz je, jestli to může být tím rádiem... pak by to bylo na reklamaci (Hervis).
Spotřeba je bez rádia 10-50mA (bliká tam LEDka jakožto imitace imobilizéru + možná něco žere centrál)
S připojeným vypnutým rádiem (s panelem i bez) je o 100mA víc - rádio má tedy 100mA. Je to moc?
Zapnutý hrající rádio má pak od 900mA dle hlasitosti...
Pokud je to to rádio, tak jediný řešení zatím vidím v jeho zapínám "přes klíček". Měl jsem ale dřív panasonica připojeného furt a no problem...
MSG
- Chosse
- Kontaktovat uživatele:
Re: Moc velká spotřeba vypnutýho rádia?
Odpovědl jsi si sám... Zapínání přes klíček... Stálé + tedy bude jen na napájení paměti (starý rádia s tím neměli problém,teď ty novější vždycky na klíček). Já v tom shledávám výhodu že když lezu z auta tak jen vypnu zapalování a hotovo nevýhoda je poslech rádia při stání bez chodu motoru že musí být zaplé zapalování.
Není třeba...
Zapnuté jako že hraje nebo jako že je jen v stand-by?DcSpeedi píše:a nepřehřívá se když je zapnuté ?
Ještě jsem to nezkoušel...
MSG
u stojícího auta by měla byt spotřeba max. 20mA takže tam bude ještě nějakej činitel
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
Takže na reklamaci? Rádio má fakt ve stand-by těch 100mA, to ostatní odečítám.BIGPAPA píše:u stojícího auta by měla byt spotřeba max. 20mA takže tam bude ještě nějakej činitel
MSG
- Michelin
- Kontaktovat uživatele:
Alpine zerou baterku normalne. To se vseobecne vi. Da se to obejit nakym jinym zapojenim, melo by to byt v navodu napsany.
babyCupra
u Felicie nee jelikož nema třípolohovou spínačku
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
To jsem bohužel taky zjistil, aspoň není tak zapojen ten její ISO kabel... takže bude holt separátní vypínač na palubce a nesmím zapomenout ho pak vždyčky vypnout...BIGPAPA píše:u Felicie nee jelikož nema třípolohovou spínačku
MSG
Pokud ale budeš úplně odpojovat napájení, tak si to nebude pamatovat stanice, ani nastavení rádia. Na to je potřeba, aby bylo stálé + napojeno na paměť rádia.
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206
Jo, to bude. Felda dodává jeden drát +12V, rádio má dva. Takže to půjde to rádia na jeho pamět na uderžení stanic a pak přes vypínač dále na provoz rádia.SPEEDY píše:Pokud ale budeš úplně odpojovat napájení, tak si to nebude pamatovat stanice, ani nastavení rádia. Na to je potřeba, aby bylo stálé + napojeno na paměť rádia.
(Ono to tak bylo - do ISO konektoru vedl 1 drát a ten tam byl propatchovaný na 2 zdířky (piny), ale to právě moc žralo. Takže zdříka na pamět bude napřímo a napořád k baterce a ta druhá, na napájení pro provoz, se bude zapínat až vypínačem.)
MSG
Mám pocit že tenhle drát tam felda nemá, aspoň u mě...Chosse píše:na zapnuté zapalování se ti to nelíbí ?
MSG
Kamarád má uplně ten samý problém..byl už z toho vytočenej tak to vyřešil tim,že ted jezdí bez rádia..Jak je to tedy dobré s tím zapojením?
Je:Škoda OI 1.9tdi 81kw Elegance,family caar:-)
Bylo:
VW Golf III Cabrio 2.0 16V 110kw->Red Power )
Aprilia RS 125 30PS
Y.Aerox 15PS
Bylo:
VW Golf III Cabrio 2.0 16V 110kw->Red Power )
Aprilia RS 125 30PS
Y.Aerox 15PS
- Chosse
- Kontaktovat uživatele:
Zapnuté zapalování znamená - rozsvícené kontrolky dobíjení a mazání, to tam určitě máš V podstatě jak zapneš klíček tak naskočí rádio, nastartuješ a běží dál,vypneš klíček zedchne motor vypne se rádio... Stejně 90% času poslechu rádia je za jízdy takže bez problému Prostě pevný + od rádia na svorku 15 nebo 15a na spínačce ze zadu nebo k pojistkové skříni.A paměť normálně na stálo...MSG píše:Mám pocit že tenhle drát tam felda nemá, aspoň u mě...Chosse píše:na zapnuté zapalování se ti to nelíbí ?
Není třeba...
Jo, jasně, chápu. Ze spínače do ISA ale takovej drát vytaženej nemám. Koukal jsem už na spínač, že bych tam dal drát sám, ale vypadá dost nedobytně. Na pojistky by se dalo dostat líp, to mě nenapadlo. Kouknu do manuálu jaká je to pojistka...Chosse píše:Zapnuté zapalování znamená - rozsvícené kontrolky dobíjení a mazání, to tam určitě máš V podstatě jak zapneš klíček tak naskočí rádio, nastartuješ a běží dál,vypneš klíček zedchne motor vypne se rádio... Stejně 90% času poslechu rádia je za jízdy takže bez problému Prostě pevný + od rádia na svorku 15 nebo 15a na spínačce ze zadu nebo k pojistkové skříni.A paměť normálně na stálo...MSG píše:Mám pocit že tenhle drát tam felda nemá, aspoň u mě...Chosse píše:na zapnuté zapalování se ti to nelíbí ?
MSG