Na dovolenou autem.....
Moderátor: Dave0401
Na dovolenou autem.....
Táák kucíí, pojdme tady hodit nejake poznatky, zkusenosti a info z cest za morem a nejen tam...
Konkretne ja jedu letos poprve autem do Chorvatska, tak bych byl rad, kdyby tady nekdo kdo uz tam byl tady hodil nejake rady a tipy.....
Ja jedu az nekde pod Makarskou, ted si nevzpomenu jak se to jmenuje, ale brzy doplnim
dik za kazde uzitecne rady...
Konkretne ja jedu letos poprve autem do Chorvatska, tak bych byl rad, kdyby tady nekdo kdo uz tam byl tady hodil nejake rady a tipy.....
Ja jedu az nekde pod Makarskou, ted si nevzpomenu jak se to jmenuje, ale brzy doplnim
dik za kazde uzitecne rady...
AUTODÍLY SIEN Bohumín
775233340, 773334818
775233340, 773334818
Re: Na dovolenou autem.....
Tak já Ti s dovolením trošku nastíním své trasy:
V podstatě máš 2 možnosti a každá je "úplně" jiná.....
1.přes Slovensko a Maďarsko
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 119141&z=8" onclick="window.open(this.href);return false;
pozitiva:
Super dálnice v SK a vcelku pohodové Maďarsko, a pak můžeš frčet přes celé Chorvatsko po dálnici (od Goričanu po Šestanovac to koštuje 207 Kn). Od Karlovace v podstatě nová dálnice, včetně odpočívadel. Průjezd přes 2 delší tunely: Mala Kapela 5761 m a Sveti Rok 5670 m, obvzlášť ze Svetého Roku je nádherný výhled po okolí (v horách)
Dálniční most přes řeku Krka
aktuální negativa:
U Bratislavy je omezena rychlost a jeden pruh je zastaven.
U Csorne (HU) se opravuje most a jsou tam světla (zdržení cca 10 min v sezóně).
Pokud možno se vyhni Szombathely (silnice 86), spousta kamionů.
A hlavně buzerace maďarských celníků na dálničním přechodu Goričan do Chorvatska. (kontroly zavazadel a zdržení)
- toto se dá vyřešit, že v Nagykanisze nenajedeš na dálnici, ale pofrčíš po "staré" 7 na Letenyi přes (v sezóně otevřený) starý Goričan. Navíc tam je pěkné zázemí a hned na 1km je INA (benzinka), prakticky ihned se napojuješ na chorvatskou dálnici a kousek (cca 40km) dále už je PETROL (Ch. zastoupení SHELLu).
Pokud si chcete cestu užít, doporučuje u Karlovace sjet a jet po "staré" cestě kolem Plitvických jezer
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 513123&z=9" onclick="window.open(this.href);return false;
Cesta vede přes horské průsmyky, krásná města (např. Knin, kde v roce 1995 skončila Chorvatská občanská válka etnickou čistkou Srbů) a největšího chorvatského jezera (Peručko jezero cca 30 km).
A nakonec nádherný sjezd z Gorna Brela k moři
2.varianta je přes Mikulov na Vídeň, Graz, Maribor, Zahreb .....
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... e=UTF8&z=8" onclick="window.open(this.href);return false;
Cesta celkem o ničem, do Brna to všichni známe (tankodrom), pak zasekaná Vídeňská ul. v Brně, dále pak rekonstrukce "rychlostí silnice" z Poysdorfu do Vídně. Vídeň je jak kdy (záleží na čase průjezdu), po Graz je dálnice celkem super, ale před Grazem je (každoročně) zůžena dálnice, rychlost 80km/h.
Pak přejezd přes Slovince, po dálnici paráda (ale 15Eur za známku), nebo mimo dálnice (OPRUZ) a často zasekaný Maribor a okolí...
pak už najedeš u Záhřenu na dálnici a pak stejná cesta jako v 1. variantě.
Doporučuji ještě sledovat tuto stránečku:
http://map.hak.hr/en" onclick="window.open(this.href);return false; (zatrhni co potřebuješ zjistit a paráda, včetně online kamer)
a nakonec nejkrásnější "cedule" na trase
(fotky nejsou moje,jsem v práci...tak jsem stáhnul nějaké z netu, doma hodím svoje)
V podstatě máš 2 možnosti a každá je "úplně" jiná.....
1.přes Slovensko a Maďarsko
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 119141&z=8" onclick="window.open(this.href);return false;
pozitiva:
Super dálnice v SK a vcelku pohodové Maďarsko, a pak můžeš frčet přes celé Chorvatsko po dálnici (od Goričanu po Šestanovac to koštuje 207 Kn). Od Karlovace v podstatě nová dálnice, včetně odpočívadel. Průjezd přes 2 delší tunely: Mala Kapela 5761 m a Sveti Rok 5670 m, obvzlášť ze Svetého Roku je nádherný výhled po okolí (v horách)
Dálniční most přes řeku Krka
aktuální negativa:
U Bratislavy je omezena rychlost a jeden pruh je zastaven.
U Csorne (HU) se opravuje most a jsou tam světla (zdržení cca 10 min v sezóně).
Pokud možno se vyhni Szombathely (silnice 86), spousta kamionů.
A hlavně buzerace maďarských celníků na dálničním přechodu Goričan do Chorvatska. (kontroly zavazadel a zdržení)
- toto se dá vyřešit, že v Nagykanisze nenajedeš na dálnici, ale pofrčíš po "staré" 7 na Letenyi přes (v sezóně otevřený) starý Goričan. Navíc tam je pěkné zázemí a hned na 1km je INA (benzinka), prakticky ihned se napojuješ na chorvatskou dálnici a kousek (cca 40km) dále už je PETROL (Ch. zastoupení SHELLu).
Pokud si chcete cestu užít, doporučuje u Karlovace sjet a jet po "staré" cestě kolem Plitvických jezer
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... 513123&z=9" onclick="window.open(this.href);return false;
Cesta vede přes horské průsmyky, krásná města (např. Knin, kde v roce 1995 skončila Chorvatská občanská válka etnickou čistkou Srbů) a největšího chorvatského jezera (Peručko jezero cca 30 km).
A nakonec nádherný sjezd z Gorna Brela k moři
2.varianta je přes Mikulov na Vídeň, Graz, Maribor, Zahreb .....
http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... e=UTF8&z=8" onclick="window.open(this.href);return false;
Cesta celkem o ničem, do Brna to všichni známe (tankodrom), pak zasekaná Vídeňská ul. v Brně, dále pak rekonstrukce "rychlostí silnice" z Poysdorfu do Vídně. Vídeň je jak kdy (záleží na čase průjezdu), po Graz je dálnice celkem super, ale před Grazem je (každoročně) zůžena dálnice, rychlost 80km/h.
Pak přejezd přes Slovince, po dálnici paráda (ale 15Eur za známku), nebo mimo dálnice (OPRUZ) a často zasekaný Maribor a okolí...
pak už najedeš u Záhřenu na dálnici a pak stejná cesta jako v 1. variantě.
Doporučuji ještě sledovat tuto stránečku:
http://map.hak.hr/en" onclick="window.open(this.href);return false; (zatrhni co potřebuješ zjistit a paráda, včetně online kamer)
a nakonec nejkrásnější "cedule" na trase
(fotky nejsou moje,jsem v práci...tak jsem stáhnul nějaké z netu, doma hodím svoje)
Naposledy upravil(a) V-Y-V-I dne 25 čer 2010 07:33, celkem upraveno 3 x.
das Auto
V červenci už bude Most na ul vídenská v brně Hotovej pak by to mělo být Ok
Ten sjezd k moři je nádhera, na tohle místo sem se vždycky nejvíce těšil, poslední dva roky už sem ale tudy nejel, jeden rok sem to vzal přes Bosnu a minulý rok až na konec dálnice
Jak tak pročítám tu trasu od vyviho hned bych tam jel znovu letos třeba dodělat koupelnu, tak bude dovolená kratší a levnější, třeba šetřit
Jak tak pročítám tu trasu od vyviho hned bych tam jel znovu letos třeba dodělat koupelnu, tak bude dovolená kratší a levnější, třeba šetřit
..:: MB C-Klasse ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..
Není zač chlapi, jezdíme s Madlu do HR každoročně (jen rok 2008 jsme byli Rakousku) a pokaždé jinam, ale teď už spíše dolů na Makarskou riviéru.
Hory, moře a skvělé počasí....
Ale co si budeme namlouvat, nejlepší je přece ta cesta k moři
Doma hodím vlastní foto a třeba ještě něco doplním, když mě napadne....
Hory, moře a skvělé počasí....
Ale co si budeme namlouvat, nejlepší je přece ta cesta k moři
Doma hodím vlastní foto a třeba ještě něco doplním, když mě napadne....
das Auto
¨Super VYVIno, dik za info...
AUTODÍLY SIEN Bohumín
775233340, 773334818
775233340, 773334818
Whau super info a obrázky ... za týden startuju, tak se mi to bude hodit
"Kdo je Casey kurva Ryback" ?
*** montáž LPG systému značky Magic - více info přes SZ ***
*** montáž LPG systému značky Magic - více info přes SZ ***
Už se mě více lidí ptalo přes SZ na kolik výjde cesta, tak to pisnu sem:
Trasa:
Havířov - Makarská riviéra cca 1100 km (přes Maďary) jedna cesta.
S popojížděním to je celkem 2400 km
- při moji průměrné spotřebě 6,5 l/100km a průměrné cenně benzínu 31,50 Kč/l (v Chorvatsku je levnější než u nás)
5000 Kč benzín
300 Kč měsíční Slovenská známka (týdenní nestačí)
Cesta tam
úsek Goričan - Karlovac 36Kn + 16Kn (pak po staré k moři)
Cesta zpět
úsek Šestnovac - Goričan 171Kn + 36Kn (celou cestu po dálnici)
celkem cca 1000 Kč.
Tudíž mojím benzíňákem to výjde na něco mále přes 6000 Kč.
Ale je to individuální, dle motoru, stylu jízdy a trasy
(a ubytko cca 4000 Kč na osobu je standart za 7 nocí - jsou levnější, ale i dražší)
Trasa:
Havířov - Makarská riviéra cca 1100 km (přes Maďary) jedna cesta.
S popojížděním to je celkem 2400 km
- při moji průměrné spotřebě 6,5 l/100km a průměrné cenně benzínu 31,50 Kč/l (v Chorvatsku je levnější než u nás)
5000 Kč benzín
300 Kč měsíční Slovenská známka (týdenní nestačí)
Cesta tam
úsek Goričan - Karlovac 36Kn + 16Kn (pak po staré k moři)
Cesta zpět
úsek Šestnovac - Goričan 171Kn + 36Kn (celou cestu po dálnici)
celkem cca 1000 Kč.
Tudíž mojím benzíňákem to výjde na něco mále přes 6000 Kč.
Ale je to individuální, dle motoru, stylu jízdy a trasy
(a ubytko cca 4000 Kč na osobu je standart za 7 nocí - jsou levnější, ale i dražší)
das Auto
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
a nějaký zkušenosti s jízdou po paříži? ve čtvrtek tam vyrážím na služebku, a jen jak se podívám na ty okruhy tak mám chuť nechat auto na okraji a zbytek MHD
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
..kua to sou starosti , za 12 letedlem k arabum na 10 dni a papa
sotomaior: v Parizi jsem byl v dubnu, jelikoz letadla nelitala kvuli sopce, musel jsem jet autem (coz by sice nevadilo, ale letenky byly za supr rpachy a benzin me vysel na sedmicku). Parkoval pouze na mistech, ktera jsem si nasel zde - http://www.parkingsdeparis.com/reservat ... -carte.php. Kupodivu me prevapilo, ze cena byla na Saint-Louis i Trois Bornes levnejs nez internetovy cenik uvadi. Po parizi jsem jezdil s navigaci - McGuider a integrovana Navteq najednou, obe velmi spolehlive odhalili rychlostni kamery, kterych je na prijezdove kominukaci z hranich jak nasra...a na to pozor. Co se tyce aut, tak jezdi jako ostatni lide ve vetsich mestech, horsi je to se skutry a cylisty, na ty obzvlast majzla, jezdi jak chteji, to jsem nezazil ani v Rime ci kdekoliv jinde.
jen takova moje osobni pripominka - byl jsem tam poprve a naposled
jen takova moje osobni pripominka - byl jsem tam poprve a naposled
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
SubTera: dík za info, no snad ta origo navi v audi taky něco rozumného ukáže... a když nné tak to snad má škola dobře pojištěné
Joshi kterého jedeš? Letos jedu taky Chorvatsko autem...taky dolů. Ale jedu fiatem, tak mě to vyjde trochu dráž, ale o to více si to užiju
Golf 1 ABF - 193 hp - 1/4 míle...13,7s
sezóna 2006 - 2012: 28x první, 19x druhý, 10x třetí
Fiat Coupé 20VT LE - 373 hp 475 nm - 1/4 míle...12,7s
sezóna 2012: Mistr Slovenska ve sprintu
sezóna 2013: Vicemistr ČR a SR ve sprintu
www.dolph-racing.cz
www.dolph-racing.cz
wesly.TDI píše:..kua to sou starosti , za 12 letedlem k arabum na 10 dni a papa
DanGTi (12:10):
jsi muj nejlepsi kamarad
mam te moc rad
jsi muj nejlepsi kamarad
mam te moc rad
no není ono...já si chci konečně dovolenou užít autem
Golf 1 ABF - 193 hp - 1/4 míle...13,7s
www.dolph-racing.cz
www.dolph-racing.cz
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
no jak se ti to nedej bože sypne nebo nejaka nehoda tak si určitě užiješ až až
veslo ty už jsi starý ocas ty holt musíš letadlem my mladší se rádi projedem
Audi A6
..ta cesta k tomu proste patri, zastavky na krasnych mistech apod. v dnesni dobe co jsou v autech klimatizace a tempomaty uz je to cesta o necem jinem..pamatuji si jak sem do Trpanje jezdil s nasima a brachou ve Fiatu Uno 0,9 ty hory prejet byl teda opravdu zazitek kdyz nas do kopce skoro tlacil autobus .. kdyz se ti treba rozerve rameno, tak si jeste muzes nejak poradit, ale kdyz se sypne letadlo tak to uz pak jedine to papa..
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
njn ale statisticky a fakticky je pořád letecká doprava to nejbezpečnější na světě ,........... letos taky uvažuji že bych někam frkl autem,ale co jsem tak zatim vybiral destinace, tak poplatky,nafta,tam ubytovani, vařit si tam jak ocas, nebo někam šmatlat po restaurackach atd. tak to asi prdim a o5 vzletnu z mošnova, v hotelu na pracce A-I naramek a kurvy,chlast a chlebičky
Já letos polsko s kolama. Doufám že vyjde počasí.
Live4Ride Syndicate
http://www.youtube.com/watch?v=15_eg1YM9fg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=15_eg1YM9fg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedu tam za kamosem jen na chvili...ve ctvrtek (15.7.) vecer vyjizdim a ve stredu vecer jedu z chorvatska zpatky...Dolph píše:Joshi kterého jedeš? Letos jedu taky Chorvatsko autem...taky dolů. Ale jedu fiatem, tak mě to vyjde trochu dráž, ale o to více si to užiju
AUTODÍLY SIEN Bohumín
775233340, 773334818
775233340, 773334818
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
tak poslouchám samé zajímavé dovolené... chorvatsko, polsko, SEA...já se přidám s Ukrajinou, ale auto tam teda neberu
- F.l.a.n.e.l.
Na ukrajině letos kolega. Nejdřív dostali 25 euro za to, že jich v devítimístném transitu jelo devět a že to už je prý bráno jako zájezd a potřebují povolení od ambasády a cestou zpět se jim ten transit pokazil, přijel jiný, lidi přeskákali a pokažený se bral na lano. zastavila je hlídka, a dostali 85 euro za to že se nesmí tahat na ukrajině
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
Tak....ve ctvrtek vyrazim, tak snad to vsechno hladce probehne
Kdyby jste zjistili nejake nove info co se cesty tyce (uzavirky atd.) tak sem s tim....
Kdyby jste zjistili nejake nove info co se cesty tyce (uzavirky atd.) tak sem s tim....
AUTODÍLY SIEN Bohumín
775233340, 773334818
775233340, 773334818
To jedes tim novym autem?
Od koho ho mas? Jak dlouho s nim jezdis.. ja jen at nedopadnes jako Felda treba... nebo i jini, co hned po koupi ojetiny s ni jeli na dovcu nekam dal...
Kazdopadne nerad bych neco privolal, takze klepu na drevo, ale byl bych ostrazity a vse 200x prosel a zkontroloval...
Od koho ho mas? Jak dlouho s nim jezdis.. ja jen at nedopadnes jako Felda treba... nebo i jini, co hned po koupi ojetiny s ni jeli na dovcu nekam dal...
Kazdopadne nerad bych neco privolal, takze klepu na drevo, ale byl bych ostrazity a vse 200x prosel a zkontroloval...
AUDI TTS 2.0 TFSI S-Tronic Quattro (Stage 1: 320HP / 420Nm)
VW Jetta VI TSI
VW Golf VI TSI
Škoda Octavia 1.6 MPI
VW Jetta VI TSI
VW Golf VI TSI
Škoda Octavia 1.6 MPI
Ja i po roce jezdeni s autem jel vzdy do chorvatska radeji tatikovou Lagunou II, kterou ma 6 let a vim ze tam uz nekolikrat dojela
nene, pasikem nejedu, bud hodime origo podvozek na byvale toledo nebo si berem od kolegy octavii (ale ta je SDI a bez klimy) tak to asi nee
AUTODÍLY SIEN Bohumín
775233340, 773334818
775233340, 773334818
oou bez klimy tu streku to bude o dusu