Male, spolehlive auticko.. prosim o radu..

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Yurii

Re: Male, spolehlive auticko.. prosim o radu..

Příspěvek od Yurii »

Klyja kvetou jak o závod, navíc auto s picou na kapote bych se fakt nestydel vic ne za vozralou hondu co mam ted :)
Co treba nissan Micra 1.0 nebo punto 1.2 Sporting? Punta 1.1 sem někde dokonce kdysi viděl se šestikvaltem, takže by to nemuselo bejt špatný i na dálky : :
Ještě jsou pěkný suzuki Swift ale ty taky docela kvetou, navíc ty jejich motor sou docela dobrý :)
Pětka f kombajnu

Lori

Příspěvek od Lori »

kubi píše:Co se Corsy týče, kamarád má 1,5D Corsu B
To me prave nejvic stve, takovydlech cors s timhle motorem je hrozne malo, vetsinou vidim 1.2 nebo 1.0 tak se rozhoduju ci to ma vubec cenu, spis to vidim tak, ze se podivam po necem jinym.

(jinak co se tyce navrhu jinych aut, tak schanim spis novejsi od roku 95...kvuli eko poplatku)

neuspeed

Příspěvek od neuspeed »

Clio 8)

Lori

Příspěvek od Lori »

Clio ne, moc se mi nelibi a krom toho jak nekdo rek, tak kvetou jak o zavod... schanim auto s minimalni korozi, hezkym vzhledem, malou spotrebou, spolehlivy, a levny ND...

nerad bych auto do kteryho sednu a za 2roky mi budou trcet nohy zp odlahy jak u flinstounu
Obrázek

zatim se rozhoduju pořád mezi Corsou, nebo P106 popr 306(ten novejsi typ s trosku zaoblenyma hranama) jen u tech pežotků nwm jak je to se spolehlivosti a spotrebou... jeste co tak koukam tak ten Fiat punto nevipada zle
Naposledy upravil(a) Lori dne 19 črc 2010 19:28, celkem upraveno 1 x.

markus48

Příspěvek od markus48 »

Yurii píše:Klyja kvetou jak o závod, navíc auto s picou na kapote bych se fakt nestydel vic ne za vozralou hondu co mam ted :)
Co treba nissan Micra 1.0 nebo punto 1.2 Sporting? Punta 1.1 sem někde dokonce kdysi viděl se šestikvaltem, takže by to nemuselo bejt špatný i na dálky : :
Ještě jsou pěkný suzuki Swift ale ty taky docela kvetou, navíc ty jejich motor sou docela dobrý :)
punto 1.1 sa robi aj s 6 stupnovou prevodovkou, ja mam klasicku 5 stupnovu a jazdim s tym aj dlhe vzdialenosti(800km), problem je len vo vacsej hlucnosti, spotreba je 6,5l/100km co je celkom slusne(chodim normalne tak +/- 135km/h na dialnici, chvilkovo da aj 160km/h)

Lori

Příspěvek od Lori »

To nezni spatne :)

Jeste se zeptam, co opel tigra? spotreba atp... kdo ma nejaky zkusenosti tak sup s nima :D

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Kein píše:
Michelin píše:Ja bych koupil felu 1.3. Dily zadarmo, auto levny, spotreba mala. :D
Az nato polo tu vsechny ty auta v inzeratech vypadaji jak popelnice.
To je rada jako víno :) myslíš že u té P306 nebo Clia ty díly jsou drahé? Proboha, vždyť to stojí všechno stejně! Že mají levné díly jen felicie je přežitek od tatíků, co ty felície mají doteď a vživotě je nenapadlo si zjistit ceny dalších aut ve stejné třídě. Felicii určitě ne, nehledě na to, že si stalé drží docela cenu a je ze všech nabízených aut jedna z těch nejzaostalejších.

Rudi: Jestli ti příjde atmosférický dízl o kterých je řeč svižnější než malý benzín , tak to asi každý vnímame jinak, nebo nevím. Na co kupovat dízlové auto a tím degradovat už tak malý požitek z jízdy při tak malém nájezdu? Nehledě nato, že s dízlem bude mít pravděpodobně větší obsah a tudíž větší Pov. ručení.

Mám v paměti jako by to bylo včera, kdy jsem usedl do dízlové Felicie 1.9D v době kdy jsem já měl 1.3MPi a řeknu ti, že ten rozdíl tam byl enormní, nejen že to celé řvalo a třepalo se jako obrovský vibrátor, což zcela jistě budou dělat i dízlové "pežóty" nebo "klia", ale hlavně to opravdu nejelo lépe ani zdaleka, ten motor je těžký, auto sním neohrabané a mění se na traktor. Nehledě ten boom úbytek výkonu, při vyšších otáčkách a nutno přeřadit tam kde se malinká obstaróžní MPi začínala držet. V dízlovém P309 to bylo naprosto to samé, né li horší.

Jinými slovy. Přednost dízlů je spotřeba, ovšem má se cenu o ní bavit, když se zde řeší motory jako 1.0-1.6L ?? Opravdu doporučujete dízl, který akorát ubere na už tak chatrném komfortu a nepřidá krom menší spotřeby o litr nic (s tou hbitostí se prostě neshodnem)?

Mi je to koneckonců víceméně jedno. Já za mne doporučuju nejlépe 1.3-1.6 benzín.
tak pak s tou naftou asi neumíš jezdit, krouťák dělá hodně, nehledě na jízdu mimo město, když přijde kopec, benzína trápíš a moc se mu nechce, nafta většinou drží krok :D nevýhodou je ale nízkej rozsah otáček...u delšího předjíždění většinou jeden kvalt nestačí :D
o cenách dílů je to tvoje druhá pohádka, felda je v tomdle směru opravdu téměř bezkonkurenční až na Ladu, která má ceny ještě nižší až skoro za babku :D nicméně celý to srovná zase vyšší nákupka feldy a následným jízdním komfortem. Budu se opakovat znova, jestli mu vyhovuje benzín, ať jde klidně do něho, pak bych vybíral buď mrňavou, ale moderně kulatou Mazdu 121 nebo 323. 121 měli známý x let a opravdu držák 8)
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 21/7776850" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 21/8160241" onclick="window.open(this.href);return false;
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

neuspeed

Příspěvek od neuspeed »

A Corsa jako nehnije?? :lol:

Lori

Příspěvek od Lori »

neuspeed píše:A Corsa jako nehnije?? :lol:
Ve srovnani s felicii ani ne :-D

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“