Ethanol E85

Moderátoři: Berry, m.artty

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Ethanol E85

Příspěvek od Chosse »

Tak kdo ? Jak ? Dobrý ? Asi to tam nebudu lejt, ale zajímá mě názor uživatelů a né distribuce :D
Není třeba...

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Re: Ethanol E85

Příspěvek od Fiesta »

Kupuju u Hornbachu v Olomouci, ředím tak půl na půl s naturálem a zatím v klidu. Spotřeba gut, akorád sem tam si malinko cukne. Leju to do Favouška 136.
VW PASSAT B5

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

No kolega to chce zkusit do feldy tak uvidíme co pak řekne, osobně tomu moc nefandím ale třeba se pletu a budem na to časem jezdit normálně až nám zruší natural :D
Není třeba...

Progresss

Příspěvek od Progresss »

Mám sice Forda Pumu a ne opla.. Ale jezdím to tak že beru za 200 benzín a za 100 ethanol.. necuká, jede líp a žere stejně.... Jeden kluk od nás z Puma fora tak najel cca 30 000 km a nic se neposralo a ušetřil spoustu peněz 8)

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

no jo, ale přemejšlí někdo nad tím, že je Ethanol korozivní atd..... má vyšší oktanové číslo a motory na to nejsou stavěný podpalujou se tím ventily atd atd
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Bigpapa: proto se musí ředit víš :wink: a když si to ve finále zpočítáš zjistiš že se ti +-vyplatí stejně protože na etanol to zase víc žere :D :D Takže půlku dáš za stejnou cenu, druhou doleješ levnějším ethanolem a ve finále se ti zvedne spotřeba.
" www.autowerks.cz "

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

ono by se redit vubec nemusel,pokud by byla ECU,k tomuhle palivu prizpusobena....
Audi Coupe Quattro

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

údajně by měl být vodivý..což se mi nelíbí,aby mi v nádrži leželo něco co vodí..
a mimochodem přesně tak,pokud si tu ECU někdo nenaladí tak aby takové palivo využil pro jeho octanový potenciál,lije to do nádrže zbytečně
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Progresss

Příspěvek od Progresss »

Bigpapa: Někdo nadtím asi nepřemýšlí, ale rovnou to zkusí.. A zatím má 30 000km bez poruchy. Vzhledem ktomu že já bych 30 000 km nenajel současným couráním ani za 10let(za který pumu mít stejně už nebudu) Takže nadtím taky nemusím ubec přemýšlet :lol:

A vyšší oktanové číslo snad není na závadu. Dyt zředěním dostaneš zhruba 100oktan za kterej jinka platíš nehorázný sumy..

Jinak vyšší spotřeby jsem si nevšiml, každopádně za stejně peněz dojedu dál 8) a to my prostě nerozmluvíte :pifko:

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

progresss : vyssi oktanove cislo Ti bude k nicemu,jelikoz tvoje tovarni ecu bude naladena napriklad na N95 popriklade 98.Maximalne poznas ze auto reaguje lip na plyn,ale zadny extremni narust necekej,vetsinou se tomu rika PLACEBO :lol:
Tim zredenim,si taky nejsem tak jistej.Preci jen oba benziny se lisi rozdilnym chemickym slozenim.Nebo si myslis ze kdyz zredis olej polosynteticky s plnou syntetikou ,tak ze dostanes to nejlepsi z obou dvou? :D
Audi Coupe Quattro

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Ředění asi fungovat bude protože už v naturalu E95 je nějaký % ethanolu... Ale jak to ovlivní oktanový číslo to nevím :oops:
Není třeba...

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

btw dle dostupnych informaci,je E85 slozeny z 85 procent etanolu a 15 procent benzinu ! Neni to cisty etanol,pokud si nekdo myslel ze je.Hlavnim duvodem proc stoji tak malo,je z toho duvodu ze je osvobozeno od spotrebni dane. Jinak to,ze je v benzinu obsazen etanol vim,ale ty hodnoty budou urcite male.
Audi Coupe Quattro

BlackR1

Příspěvek od BlackR1 »

Chlapci mate v tom trosku zmatek :-D Oktanovy cislo je odolnost paliva proti samozapalu tudiz se da vyuzit jen u aut s hoodne vysokym kompresnim pomerem a nebo u turbacu. Takze nejaky zvyseni vykonu nebo podpalovani ventilu nema s oktanovym cislem co delat.
Ja to leju cisty do favorita, bylo potreba malinko obohatit karbce jinak obcas trosku skubnul ale zvyseni vykonu sem si nevsim. Spotreba o pul litriku vetsi ale jak uz tady nekdo psal... za stejny prachy dojedu dal ;)
Pristi mesic se chystam na to poladit Supru a to uz by mohlo bejt zajmavejsi :P

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

tholis píše:Bigpapa: proto se musí ředit víš :wink: a když si to ve finále zpočítáš zjistiš že se ti +-vyplatí stejně protože na etanol to zase víc žere :D :D Takže půlku dáš za stejnou cenu, druhou doleješ levnějším ethanolem a ve finále se ti zvedne spotřeba.
no jasně, ale stejně mě nikdo nedonutí a nepřesvedčí nad tím že bych to do auta nalil.... předepsaná je min. BA95 tak ho tam budu lejt 8) 8) 8) pokud se bude na trhu vyskytovat auto co má motor upravenej z výroby tak bych zkusil jak jede 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

dubi

Příspěvek od dubi »

Někde jsem čet,že se dá koupit i přídavná řídící jednotka, která prodlužuje dobu vstřiku. Jinak do aut co maj karbec to nedoporučujou lít, pouze do aut se vstřikovánim paliva a s lambdou 8)
Ex: lOo ==vw== oOl G1 --> //// Punto --> Corsa B --> G3 TDI --> G4 Zender Concept -->Insignia SportsTourer
Now: Calibra C20XE & GV GTI MTM

Lukin_GSi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukin_GSi »

u C20XE a poměru 1:1 všechno oukej a spotřeba cirka o litr větší.. pocítíl jsem akorát z výfuku pach připáleného popcornu a takovou větší ochotu motoru při dostávání do otáček, jinak nic. Přehazoval jsem i ten bazmek z Ačka na Bčko a žáden rozdíl. Tatík to leje do Golfa 1.8T.. dává tam něco víc Ethanolu, spotřebu má cirka stejnou a jezdí spokojeně. :P U nás stojí 23.90,-/L
Opel Astra GSi 16V M2.8 92" blau

C20XE inside

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Třeba 1,8T je prej hodně citlivej motor na palivo (mám to od 2 majtelů,ne vlastní zkušenost)
Není třeba...

Lukin_GSi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukin_GSi »

no vidis a nam na ethanol jezdi uplne bez problemu. 8)

C20XE inside

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

vaše motory lejte si tam co chcete 8) 8) třeba kerosin :lol: :lol:

petanek192

Příspěvek od petanek192 »

priznam se taky sem to zkusil a uz to nikdy neudelam ... studeny starty spatny kolisani otacek studeneho motoru navic pak v tahu jiz za tepla skubal ... spotreba caa o3 litry vyssi .. motor C20XE na natural 95 bez sebemensiho problemu ...
Švédská kvalita...to není turek u mašiny v Německu co si myslí, že DAS auto se spokojí se svým jménem z dob co to dělal Herr Němec

Saab 2,3Turbo AERO , POWERFLEX , EBC , WEBASTO , NIVOMAT

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Tak jsem dneska vzal 11 litrů Naturalu a 6 litrů Ethanolu.... zatím asi dobrý :)
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Ale do bělouše :lol:
Není třeba...

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Samozřejmě. GSIčkem jsem dneska ani nevyjel z garáže, protože je před garáží moc bláta :lol:
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Jojo bláto já mám na parkovacím místě už měsíc :lol:
Není třeba...

Lukin_GSi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukin_GSi »

m.artty> se toho bojis :lol:

C20XE inside

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

Jak teda stím e85 do c20xe? :D
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát :D )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

Lukin_GSi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukin_GSi »

E85 do C20XE leju čistý.. konektor okt. čísla mám na B (98+), mám power cap, KN vložku, chip od GX Motor. Když už je venku nad 10st tak jsou i studené starty a rozjezdy v pohodě 8) Chce to dobré zapalování a velký přísun studeného vzduchu a dobrý odvod splodin 8) To je celá věda.. mám teď ještě v plánu vyhodit kat, vyřadit lambdu a na emisích nechat nastavit hodnoty přímo na váze vzduchu 8) Každopádně chod motoru je klidnější, hlučnost menší, výfuk rozpálenější, spotřeba větší, ale ekonomicky pořád výhodnější 8) Skvělé "závodní" palivo pro "letní sezónu" doporučuju. :)

C20XE inside

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Já zatím jezdíl s C16NZ v poměru 1:1. A jede to tak nějak normálně. Sice včera mi nějak nechtěl držet volnoběžné otáčky (po Praze to bylo fakt fajn), ale vzhledem k tomu, že se to přes noc nějak samo opravilo, tak to nebude ethanolem.

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

C20NE - ethanolu bylo méně než benzínu.... tak cca 3:2. Spotřeba na dálku 7,7 litru, ujeto 300 km se střechou dole.... takže spotřeba odpovídající čistému Naturalu :)

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

NE schroupe i 1:1 8) 8) já mám s tankování E85 utrum byly male tržby tak se zrušil.... a litr N95 34,4

Odpovědět

Zpět na „OPEL Cars“