Nemáte někdo zkušenost ... viz. název topicu ? Povolil jsem všechny šroubky co tam byly, ale bohužel futra ne a né od sebe. Mají tendenci se pohnout, ale pořád drží.
Díky za rady. Po vyřešení prosím delete.
Díky
"Kdo je Casey kurva Ryback" ?
***montáž LPG systému značky Magic - více info přes SZ***
Boči: Nejsou rozebíratelná, obestavovali se..Rozřezat flexou, nebo vybourat zeď kolem futra mají v sobě plechové plátky co se zalívali do zdi (teda takové jsem měl doma já)..ono je to co panelák to jiné futra, ale věřím že rozebíratelné rozhodně nebudou..ale jak říkám co panelák to jiné něco.. Pomohli by fotky..Každopádně bych je fikl flexou a pořídil nová..Stejně jsou hnusný..
KRA: Tak já to měl sakum prdum..nechával jsem 2 příčky..ostatní šlo do pryč.. Takže zdil jsem obkládal, pletl kabely, sekal drážky do betonu, slepoval rozvody vody a odpadu, snižoval stropy..humus jsem rád že je to zamnou...Teda všechno jsem to nedělal já..jen jsem to platil
Boči: Nechápu kam?? Leda na ukotvení k té příčce aby se futra nevylomili, nebo nehýbali. Za ty léta co paneláky stojí se dělalo tolik verzífuter, tolik majitelů se k nim mohlo nějak zachovat..Fikni to, vyrvi to a dej obložky...já kuli málo místa od dveří ke stěně je dát nemohl a lituju..Vážně pokud máš možnost.bon voyage...Nové stojí 700Kč v baumaxu, ale nejsou rozebíratelný..
taky to nevidim jinak nez na flexu...muze to bejt nozna jeste chyceny k podlaze, ale tim si nejsem jistej - prece jen sme rekonstrukci dodelali asi pred rokem a pul a s tou elektrikou je to recht, kdyz oddelas stary jadro a podlahy, tak cumis odkud co kam vede..dokonce to u ans vypadalo ze jeden kabel je od sousedu
Řídící jednotka mého auta běží na Linuxu, proto má také moje auto pouze dva stavy - Vypnuto a Opravujeme
beago: Hele já měl v bytě tolik cizích kabelů.. Oni kabely pro strop k sousedům vedou ve tvé podlaze..to bych chápal..Ale já jsem v přízemí Pak nechápu co dělají zvonkový kabely naproti úhlopříčně od domovních dveří. Atd.
jojo, takhle nam monteri franta a pepa zapojovali internet a odstrihli ho sousedum o patro vejs
jeste je idealni ten svazek co vede stupackama k vetraku na strese, ten nam s tatou k nicemu nesedel kdyz v bvyte nic nebylo a jen ze stropu cucely slahouny ale to uz neni k futrum, spis jen k beznemu folkloru panelakoznich kralikaren
Řídící jednotka mého auta běží na Linuxu, proto má také moje auto pouze dva stavy - Vypnuto a Opravujeme
je fakt ze bydlim a sidlaku se samejma rakvacema...ja mlady student s dredy na hlave
pani sousedce asi solidne pijem krev, ale jak to rict slusne...je to krava - jedinej clovek na svete kterej nepochopi ze ve vlastnim byte muze kdokoliv kdykoliv jit kourit na balkon, poslouchat hudbu a nejvetsi perla je to ze ji vadi vetrak na zachode...prej ji to huci v lince
beago: já taky bydlím ve vchodě kde krom mě je průměr tak 70let. Ale krom muziky jsem příjemnej soused. Nekouřím, nepařím ani moc nepiju.. Nenáviděli mě jen během rekonstrukce.. (uznávám že zbiječka co jela 12hodin v kuse v pátek je asi moc no kór ve vyklizeném bytě , kde byl jen betonový skelet se to asi krapet víc rozléhalo), ale teď už je klid..
coz o to, ja jsem taky nekurak, ale pres prazdniny u nas bydlela segra s pritelem ktery oba kourej...nekterejm lidem nevysvetlis nic, leda bys jim domovni rad otlouk o hlavu nalepenej na kladivu
Hehe tak tyhle jsem ještě neviděl My měli jen ty tenký přmo ve zdi. tohle jsou hrozný a tlustý futra.. Koukám že jsou i v nějaký epes široký zdi.. Koukám starší typpaneláků co mají nosné zdi i jako příčky v bytech.. já mám nosný jen obvod..
Tak tohle jsem taky ještě neviděl. Nedávno jsem rozdělával taky 6 futer ale ty byly slabší. Stačilo odšroubovat 6 šroubů a šlo to od sebe prakticky samo.
Škoda Fabia 1,9 TDI 101 Kw
Škoda Felicia 1,3 MPi 50 Kw
Když už se tady tak pěkně bavíme. Napadá někoho, jak upevnit 10ku příčku z Ytongu k SDK stěně ? (respektive se bude jednat o pouzdro pro posuvky) Jak příčku upevním na druhém konci k panelu je mi jasné (např. tu tím), ale ke SDK stěně ??? Obdobně ?
tech. vykres-vykroj.JPG (25.36 KiB) Zobrazeno 4231 x
Díks
"Kdo je Casey kurva Ryback" ?
***montáž LPG systému značky Magic - více info přes SZ***
Pokud nebudeš mít štěstí a netrefíš na profil tak to zkus hmoždinkami do SDK. Já jim říkám šneci..A dal bych jí po každý řadě..Ono pokud to budeš mít svázany z jedné strany tak to bude stači (zabrání to jen prasklinám, jde jen o svázání rohu, nic statickýho, ještě bych tam dal rohovou perlinku), ale nějak extra pevnostně to jinak než nandáním roštu nezpevníš.. Každopádně nějak výrazně to pracovat vůči stěně nebude ani když to nesvážeš..bude to držet dole nahoře a samotnou vazbou kór když to je desítka..Jinak pokud ta stěna ještě nestojí tak to uchyť do profilu toho SDK.
edit: nejsem stavař, tak mě ber s rezervou.. jen jsem taky zdil byt..
Zajimavy tema jsem nasel jeste nez ho nekdo smaze, asi bychom sem mohli davat fotky pred a po jako to je s v tematu s autama, kolegove z Havirova apod. tam maji podobne vlakno a dobry
gut idea tak já začnu...
před pár lety jsme v optimistické naivitě kopili starý barák, že si zrekonstrujeme hnízdečko bydlení. To jsem tenkrát netušil co to bude stát času, sil a nervů když se podívám zpět, tak jsem fakt byl blázen!