Kupuju LCD televizi poraďte :)

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

venca

Re: Kupuju LCD televizi poraďte :)

Příspěvek od venca »

M@C píše:
venca píše:Mě taky osobně plazma moc neokouzlila obrazem a druhá věc že žere 3x tolik co LCD.
Tady nekdo trosku zaspal vyvoj... a pak ze se siri takove famy, omg.
Btw. mam pocit ze v Datartu maji TV pripojene na merice spotreby, tak se tam nekdy zajdete podivat. Plazma zere vice, ale o trosku (odhadem tak 20%, jestli vubec).
Tak pokud jim tohle v obchodech žereš tak ano,otázka je skutečnost.To je to samý jako když v obchodech s televizema pouštěj rozlišení HD a přineseš si jí domu napojíš na anténu a čumíš jak trubka že je kvalita o hodně horší
Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek

Sova

Příspěvek od Sova »

Nevím jak plazmy teď ale dva čtyři roky zpátky když si porovnal plazmu se solidním lcd, tak plasma nedosahovala zdaleka takové ostrosti hd obrazu jako lcd
Cléon & Fonte

RedX

Příspěvek od RedX »

odborníci co říkáte na Sharp Quattron? Viděl jsem to nedávno v obchodě a docela jsem zíral, obraz nádhernej.

Jinak porovnání plazma/lcd, do toho bych se radši nepouštěl, ale v žádnym případě neporovnávat dvě telky, když je jedna o tolik starší! Pokrok u těhle obrazovek je každej rok markantní, na obou stranách, i když osobně bych řek že LCD technologie v poslední době udělala větší krok kupředu.

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Zase ta spotřeba plazma vs. LCD.To je jak nafta vs. benzín... :D Vezměte si to jednoduše.LCD je jako stacionární motor kterej běží pořád ve stejnejch otáčkách pod stejným zatížením a má neustále spotřebu 6 litrů.Plazma je jako motor v autě kterej může mít spotřebu 9, ale taky 3 litry.Všechno záleží na tom jak moc je zatíženej.Pokud bude celej obraz bílá plocha bude žrát 9,pokud to bude jenom černá plocha bude žrát 3.Kvalitou obrazu se ovšem LCD nemůže plazmě rovnat.
A co se týče Nirthyho poznámky,tak u "plochejch" televizí se obecně udává že by člověk měl sedět 2,5-3násobek úhlopříčky daleko,u normálních je to potom pětinásobek.
✠Luftwaffle✠

M@C

Příspěvek od M@C »

venca píše:
M@C píše:
venca píše:Mě taky osobně plazma moc neokouzlila obrazem a druhá věc že žere 3x tolik co LCD.
Tady nekdo trosku zaspal vyvoj... a pak ze se siri takove famy, omg.
Btw. mam pocit ze v Datartu maji TV pripojene na merice spotreby, tak se tam nekdy zajdete podivat. Plazma zere vice, ale o trosku (odhadem tak 20%, jestli vubec).
Tak pokud jim tohle v obchodech žereš tak ano,otázka je skutečnost.To je to samý jako když v obchodech s televizema pouštěj rozlišení HD a přineseš si jí domu napojíš na anténu a čumíš jak trubka že je kvalita o hodně horší
TV pripojena pres meric spotreby do prodluzky. Co jim na tom mam zrat? Myslis ze prodavaci upravuji ty merice aby ukazovaly mene? :D
Btw. jsem si sam doma meril spotrebu, mam 50" Full HD plazmu a behem vecernich zprav na Nova HD a nejakeho filmu na HBO HD byla prumerna spotreba kolem 150-170W, ted uz nevim presne. Jen si pamatuju ze kolega s nejakou mam pocit 42" LCD mel spotrebu pri podobnych programech kolem 120W.
U plazem ale dost zalezi na co se divas, jestli se budes koukat na pohar ve sjezdovem lyzovani a mit brightness a contrast hodne vysoko, tak bude zrat 250W, kdyz se budes vecer divat na nejaky noir horror a mit b. a c. nizko, tak bude zrat 100W...

M@C

Příspěvek od M@C »

No, hattori me predbehnul :D
Pred par lety LCD nesahalo plazme ani po kotniky, co se tyce obrazu, musim ale rict ze vyvoj jde stale kupredu a letosni LCD uz jsou HODNE povedene a dohaneji uz trosku plazmy.

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

RedX píše:odborníci co říkáte na Sharp Quattron? Viděl jsem to nedávno v obchodě a docela jsem zíral, obraz nádhernej.

Jinak porovnání plazma/lcd, do toho bych se radši nepouštěl, ale v žádnym případě neporovnávat dvě telky, když je jedna o tolik starší! Pokrok u těhle obrazovek je každej rok markantní, na obou stranách, i když osobně bych řek že LCD technologie v poslední době udělala větší krok kupředu.
V obchodě na to vůbec nekoukej.Ty prezentační BD co tam pouští jsou udělaný tak že kdyby chtěli,posral by jsi se i z obrazu Tesly Merkur. :D
✠Luftwaffle✠

AR166
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AR166 »

.. nebylo by od veci, pred koupi lcd nebo plasmy, zamyslet se nad porizenim projektoru. :?:.. vyuzivam ho misto televeze uz rok a naprosta spokojenost.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

Lukazkiss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukazkiss »

Ano, já bych rozhodně sáhl po plazmě. Bohužel jsem dost citlivý na plynulost obrazu a nedokáži se dívat na rychlé scény na LCD televizorech. Je mi z toho na blití. Navíc nejsem zastánce přepálenejch barev a obrovskho kontrastu, ale to je moje osobní věc, většina lidí je právě z tohoto unešena a když viděj v elektru nejoranžovějšího Nema, co kdy viděli, tak se jim otevírá peněženka sama.

Jinak ani LCD neni úplně stacionární motor, příkon je také závislý na vyobrazené scéně (natáčení krystalů dle světlosti scény)

Sova

Příspěvek od Sova »

Co to je za nesmysl už před třemi roky si plasma nemohla spickovemu lcd. Z hlediska ostrosti ani cichnout...plasma byly maximálně o neco lepší na Pal(jen oproti low endovym lcd) a taky z hlediska ceny...

A kolikrát a jak dlouho máš na obraze černou?Když to zprumerujes tak plasma bude žrát vždy víc než lcd ve stejne uhlopricce...tohle jsou jen marketingový oblbovacky stejně jako Quattron...

Pokud vím, tak žlutá jde udělat jednoduše pomocí RGB a to tak ze dám maximum červené a zelené a eliminuju modrou na uplne minimum...
Tak na co kurva budu pridavat do RGB žlutou, když žlutou právě z RGB udělám???
Je to opět debilni marketing a vymyvani mozku...udělaly to jen kvůli té reklamě...zde máme tu a tu televizi s touto "technology" a vidíte ten a ten obraz, vlastně nevidíte, predstavte si...bla bla bla...efektivni oblbovací pindy

Tím ale nechci říct že ta Sharp Tv nemůže být dobrá, jen se pozastavují nad tou jejich technologií, kterou spíš než vývojáři a inženýři mají na starosti lidí z marketingu
Cléon & Fonte

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyR »

pdk88 píše:
LuckyR píše:
venca píše:
umí něco takovýho i Samsung?
Měl by to taky umět, princip by měl být podobný, akorát snad u Samsungu by to mělo jít i bez uni. ovladače přes nějakou tajnou kombinaci tlačítek.
Jedině factory ovladačem :wink:
kód na "hack ovladačem" znají možná tak v číně, ale nevím o existenci něčeho takovýho..
a fw není stejnej u různejch modelů :D
Jak řikám nevim přesně jak je to u jnejch značek. U LG to jde ale relativně lehce :)
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

Lukazkiss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukazkiss »

Sova píše: Pokud vím, tak žlutá jde udělat jednoduše pomocí RGB a to tak ze dám maximum červené a zelené a eliminuju modrou na uplne minimum...
Tak na co kurva budu pridavat do RGB žlutou, když žlutou právě z RGB udělám???
Je to opět debilni marketing a vymyvani mozku...udělaly to jen kvůli té reklamě...zde máme tu a tu televizi s touto "technology" a vidíte ten a ten obraz, vlastně nevidíte, predstavte si...bla bla bla...efektivni oblbovací pindy

Tím ale nechci říct že ta Sharp Tv nemůže být dobrá, jen se pozastavují nad tou jejich technologií, kterou spíš než vývojáři a inženýři mají na starosti lidí z marketingu

Přesně tohle jsem si říkal, když jsem viděl poho asijskýho chlapíka, s vědeckym pláštěm, v televizi. Je to nesmysl. Za chvíli přijde další značka na trh s tim, že k RGB přidává hnědou barvu, abysme si to hovno, co se u nás vysílá, užili naplno!

skodik

Příspěvek od skodik »

mám doma Sharp Aquos a obraz super,neskutečná nabídka a hodně vstupů apod. bohužel ještě nemá integrovaný přehrávač,ale to mě nevadí. Spotřeba luxus. Je potřeba si ji správně nastavit a pak není co řešit. Nezavrhuji ani plazmy,prostě každýmu vyhovuje něco jiného a má jiný představy a požadavky,taky proto to i vyrábí.....
Ford Mondeo TDCI (96kw)
Škoda Fabia, taková benzínová zdechlina.....

ARV6
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ARV6 »

Mame nove LG plasmu 50" a zejmena v HD pecka 8)
BMW M3 3.2 Convertible
BMW M3d2 Touring
Alfa Romeo 164 Super 3.0 24V - Zombie

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

Ja taky poridil v listopadu neco od LG s HD a uhloprickou 127 a naprosta spokojenost, ale jakej model to je nevim, musel bych se jit do obejvaku podivat.... :wink: :wink:
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

taky řešim lcd vs plazma, tak se ukažte, zatim mě nikdo nepřesvědčil :lol:
...

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

taky jsem si vybíral k vánocům TV k Xboxu a když jsem to viděl, tak jednoznačně vyhrála plazma, sice jsem si myslel ze 50tka bude moc ale teď sem rá.. problém v obchodech je že LCD maj nastavený na max kontrast, vypadá to vše pěkně ostrý, ale pak se to dá do obejváku a nedá se na to koukat, černá je šedá atd
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

M@C

Příspěvek od M@C »

Fazeey píše:taky jsem si vybíral k vánocům TV k Xboxu a když jsem to viděl, tak jednoznačně vyhrála plazma, sice jsem si myslel ze 50tka bude moc ale teď sem rá.. problém v obchodech je že LCD maj nastavený na max kontrast, vypadá to vše pěkně ostrý, ale pak se to dá do obejváku a nedá se na to koukat, černá je šedá atd
Jj, presne, souhlas se vsim.

Jsem 50" kupoval na jare a taky jsem si myslel ze to bude velke :D Ale neni. Ted bych se neostychal si klidne koupit 54" nebo v jakem rozmeru se delaji...

skodik

Příspěvek od skodik »

když jste u těch konzolí mám k telce Wii a super uhlopříčku mám 132cm a barvy dobrý i včetně černý a to jsem chtěl původně plasmu. Ta velká telka je dobrá když hrajem dva a telka se půli :D
Ford Mondeo TDCI (96kw)
Škoda Fabia, taková benzínová zdechlina.....

ARV6
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ARV6 »

M@C píše: Jsem 50" kupoval na jare a taky jsem si myslel ze to bude velke :D Ale neni. Ted bych se neostychal si klidne koupit 54" nebo v jakem rozmeru se delaji...
Pak jsou 60", taky bych ji ted bral, ale za ty chteji o dost vic... Jinak ty LG umi pres USB i .mkv format, jen kdyz tam je DTS zvuk tak jde jen obraz. Resim to notesem s HDMI a optikou
BMW M3 3.2 Convertible
BMW M3d2 Touring
Alfa Romeo 164 Super 3.0 24V - Zombie

LuckyR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuckyR »

Asi tak nějak :) jsem rád že to podporuje i titulky :)
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

My mame teda u televize HTPC a to je podle me nej reseni na prehravani hd filmu, streamovani videa, serfovani atd atd 8)

Podpora USB u tv neni spatna ale je takovy dost omezujici.

M@C

Příspěvek od M@C »

milosh píše:My mame teda u televize HTPC a to je podle me nej reseni na prehravani hd filmu, streamovani videa, serfovani atd atd 8)

Podpora USB u tv neni spatna ale je takovy dost omezujici.
To asi jo, budto HTPC a nebo nejaky ten Media prehravac s diskem co podporuje vsechny mozne formaty, umi taky stahovat z netu atd.
No aktualne prehravam vetsinu Divxu a spol. pres DVD Philips, ma USB port na flashku/disk a prehraje mi 99% filmu a titulku z netu, jedine co neumi je .mkv a nejake exoticke veci...

FOG

Příspěvek od FOG »

Jord píše:taky řešim lcd vs plazma, tak se ukažte, zatim mě nikdo nepřesvědčil :lol:
přijeď se podívat na LEDku od Samsungu a po plazmě neštěkneš...
štyrykrátštyry tédéí

Sova

Příspěvek od Sova »

Až se na ten Samsung budeš dívat, tak se rozhlédni po prodejně a najdi ekvivalent Philipse, popros prodavače ať ti ty televize dá nejlíp vedle sebe a pustí ti tam stejný signál, nejdříve HD a porovnej, která televize má přirozenějsí barvy a ostřejší obraz.Pak mu řekni ať ti tam pustí PAL nebo Mpeg 2 a porovnej, která televize lépe redukuje obrazový šum a a která lépe zvládá vytáhnout z nízkého datového toku obstojny obraz na panelu s vysokým rozlišením...
Nakonec budeš možná na vážkách jelikož zjistiš že Philips je vždy tak o 1.500,- až 2.000,- dražší :wink:
Cléon & Fonte

zac.je.toho.loket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zac.je.toho.loket »

Záleží hodně na rozpočtu...ale PDP má určitě nejlepší poměr obraz/cena. Třeba za 20k třeba v 42' nenajdeš nic, co by jej překonalo. Obecně má plasma věrnější zobrazení barev a lépe si poradí s horším signálem. LCD je přesvětlené a rozmazané - je stavěné na kvalitní signál a rozlišení. Aby LCD dosáhlo srovnatelného obrazového výsledku musí člověk zaplatit o několik tisíc navíc. Spotřeba je ve stejných úhlopříčkách srovnatelná (LCD je na tom trošku lépe). Zase PDP není pro každého, někdo vidí blikání a je pro něj nesnesitelné. U některých PDP třeba bzučí trafo, ale s tím jsem se setkal i u LCD.

PDP: Panasonic, LG
LCD: Sony, Samsung (vyšší modelové řady)
LedLCD: Sharp, Philips (s local dimmingem)

A ať sem někteří jedinci nepíšou taková hovna...
"The spirit of revolution will never die"

zac.je.toho.loket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zac.je.toho.loket »

Laconi: k jakým účelům bude TV využívána (sledování filmů, sportu, PS3, připojení k PC), jaký signál bude přiveden, jaká bude sledovací vzdálenost, rozpočet...to jsou důležité faktory. Hlavně nevybírej TV podle obrazu nastaveném v obchodě ;-) Radši si o tom někde něco přečti, existuje spousta specializovaných webů. Něco si vyhlídni a pak si zajdi do obchodu a popros, aby tě s tím nechali pohrát, popř. zhasnout, protože pod těma zářivkama je všechno strašně zkreslený. Pak to přineseš domů do obýváku a zjistíš, že obraz je k zblití a v settings ho už moc nedoladíš

Jinak každému vyhovuje něco jiného. Každý má jinak citlivé oko a jiné požadavky. Zkrátka někdo má rád holky, někdo zase vdolky :)
"The spirit of revolution will never die"

fuzzyi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuzzyi »

Já si pořídil k vánocům tuhle a můžu říct, že jsem maximálně spokojen:

Samsung LE40C650
http://www.samsung.com/cz/consumer/tv-a ... prd_detail" onclick="window.open(this.href);return false;

Internet@TV
4x HDMI
Wifi
čidlo osvětlení

cena 15 000,-
TOLEDO 2,3 V5
Octavia TDI

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

Teda pánové z těch rad bych zvracel...

Rady typu plazma žere, přidání žluté a ani nevíte proč? neostrost plazmy? lesklá/matná, nekupuj LED kup prověřené LCD byť oboje je LCD a u LED jde jen o klamání stáda oveček falešným názvem, atd. atd.

Naprosá hrůza a katastrofa, když o daném problému nic nevím, tak raději neradím. Pak se má na netu najít nějaká směrodatná rada. Ach jo.

Kdo chce do problému trochu proniknout, tak tady má radu odemě: http://www.autohificlub.cz/forum/13/138 ... o-lcd-tv/0" onclick="window.open(this.href);return false;

Předem upozorňuju že na maily s radama jakou TV už nereaguju, myslím, že v článku co jsem napsal je vše podstatné a vysvětlené - proto jsem ho dělal.

JonnY

Příspěvek od JonnY »

Tuner#2 : jedine co by sa k tomu dalo dodat je ze aj kvalitne 600hz plazmy blikaju. mne to trosicka vadi, ale nikto iny z rodiny to nevidi, takze to je asi dost individualne.
ohladom kvality obrazu si myslim ze neni moc o com diskutovat.

a snad len dodam, ze aj LCD maju do buducnosti "triky v rukave". teraz som si kupil 24" e-IPS monitor (zr24w) a obraz je o dost inde nez pri TN LCD.
ale natiahnut IPS na 42" a pripadne to podsvietit diodami, neviem si predstavit tu cenu ...

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“