A jeste mi rekni co vsecko tam ma za upravy provedene,sem zvedav a nejlip kdyz mi das odkaz tech dilu co pouzil (anglicky umim,jen me zajima,co ti ten dotycny napsal)
si blahovy pokud tomu veris.Svody z ebay no nevim, sani - budiz, vyfuk - budiz. V konecnem dusledku ti tohle nehodi 40hp ani nahodou (mozna u turbiny).Pise tam taky tom,ze brzda o 10 procent zkreslovala smerem nahoru kvuli danym podminkam oproti jinym dnum,ale ze se snazili dosahnout podobnych podminek jako jindy.
40 koni?
já jsem měl na Swiftu na zakázku dělané svody, výfuk, byl k tomu udělaný čip, velká klapka, regulátor tlaku paliva, sport. filtr... a troufám si říct, že to bylo max 15-20 koní... přičemž právě zakázkové svody s výfukem udělaly nejvíc (dle slov výrobce cca 6 koní)
Kurva ty vidle od Hjundaje mají potenciál to přece nevíte? Nějakej skáj, nebo silvije se můžou zakopat.. 40HP za 13tis Mrkni na dieselpower to je jejich hodnota dosažená chipem na dieslu Mě baví jak si stanley myslí že je snadný za málo peněz dostat hodně z muziky na atmosférickým motoru. Bez přeplňování je to vždycky dost náročný na know-how a peníze. Atmosféry potřebují hodně kvalitní výfuk, svody a sání. To není jako turbomotory, kterým v garáži sesmolíš vedení ke cooleru kterej si našel někde za pár kč, narveš tomu rouru od kamen, hodíš nějaké turbo z něčeho většího, necháš udělat chip od někoho kdo tou rozumí (jediná drahá položka) a ono to s velkou šancí a minimálníma znalostma bude fungovat.. Takhle to funguje u turbodieslů a u koncernových benzínu (možná i jinde, nevím) ale u atmosféry a ještě s takovouhle koncepcí to taková prdel nebude..
Pořád mlčky čekám, až konečně napíšeš, že je to jedna veliká recese. A vážně věřím, že tomu tak je. Pokud ne, tak je mi z toho smutno. Pokud si lidi nechaj s radostí namazat takovejdle med kolem pusy,tak silně, že si kvůli tomu koupí konkrétní auto. . .To mi sorry. A když si představim, že tu v čr chodí takových lidí několik milionů a všichni mají právo volit. . .No raději nedomýšlet.
StanleyV6 píše: Hold nikdo nevěří.. Se swiftem kde je 1.3? Těším se jak pojedu do tdifun to změřit a nahodím vám tu graf vy pipinky
se swiftem 1,3, kde je v serii 101 koní...
Jedno je fakt ze auta jako je prave ten hyundai na upravy reaguji lepe protoze soucasti jako sani a vejfuck nejsou prilis promyslene ve srovnani s vozy jez jsou vice vyhnane... ale 40hp u 170hp vozu se mi zda prilis zvlaste pokud udelas tak nesmyslnou downgrade jako zvetseni vstriku dalsi vec je ze pokud pojedes po upravach na dynu tak se dozvis leda hovno kdyz nemas predchozi mereni na stejne brzde... nezapomen ze mereni na dynu je jen orientacni a rozhodne ti nerekne kolik hp ma tvuj vuz na motoru pouze kolik by tak asi mit mohl
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
na slovensku sa bezne autam meraju desiatky percent strat (kludne aj 35%, pre 100hp fwd prditka) ktore potom zo skoro serioveho motoru vykuzlia znacne vykony
a podobnym sposobom neni problem namerat 160hp na kolesach seriovej 280hp stvorkolky (x6 35d) ...
StanleyV6 píše:Taboo: To Dyno Dynamics je to stejné dyno kde byl ten s tím červeným, ne ten z Belgie. Jinak na ty 1/4 budu i rád za 14 sekund .. Je fakt, že dyno neměří přesně ale i při těch úpravách co jsou v autě teď, jsem poznal změnu. Dejme tomu... předtím jsem měl problém ujet tiburonu v 2.0l sérii a teď v pohodě.. Teď mám spíš problém ujet Coupé 16VT ale pořád ho o kousek předjedu, tak jsem zvědav jak to bude vypadat ve finále. Těch 165bhp (167ps) je u nás kvůli tvrdším emisím tuším, v US to původně bylo 181bhp a později 172bhp. Konečně znalecký komentář Hold za českých podmínek je to hrůza, taky bych rád zůstal v US ale neměl jsem na vybranou. Jsem v situaci ve které si to můžu dovolit a ty Tiburony měli v porto rico za dobré agregáty a v US to byl dobrý konkurent Civic Si, SRT-4 apod. U nás bohužel mají komplexi lidi ze znaku Hyundai.. U nás je znalost na posledním místě.
tak ted jsi mne naprosto rozsekal... tvuj topik vyznel tak ze jsi delal chvili v usa pokojskou a ted jsi mistr sveta... nikdo tady nehanil znacku hyundai... ja osobne jsem priznivcem hyundaie jako takoveho resp jeji ch koncernu celkove mam o jizni koreji velmi dobre mineni a znam i par detailu za zakulisi vyroby techto aut... ale urpimne nehcapu co to spolecneho s tim ze si koupis velke pohodlne coupe a cekas ze s toho bude nejaky supersport za par kacek a kdyz ti nekdo neco napise tak je zlej clovek co nema rad korejce... to je blbost jak mraky... nic nemuzes poznat... pocit a realita jsou dve ruzne veci a mnohdy lidem zvukova kulisa s urizleho laufu doda pocit rizeni F1... uz jen pokud se na to podivas selskym rozumem a nebudeme se bavit o technice jako takove umistisli na atmo auto vetsi vstriky bez jakekoliv jine upravy napr umisteni turba vykon uberes...
ale delej jak myslis... stejne prijdes na to ze prijedes nekam kde prijde blbej 20let starej civic lehce vykuchanej v hodnote 50tis a ujede ti jak prd takze jedine co te s toho auta muze tesit je to pohodli a zatah vodspodu
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
zajímavá diskuse,člověk se dozví zajímavý věci. Mám jen jednu otázku,když chceš pohodlný vybavený a rychly auto,proč si nekoupíš nějaký starší velký GT s přeplnovaným motorem... (3000GT,300zx...etc) ty auta mají dle mě potenciál... znatelný Tohle co máš je dobrý na ježdění za holkou nebo do práce