Prosím o radu stáří gum

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Odpovědět
LH13

Prosím o radu stáří gum

Příspěvek od LH13 »

Dostal jsem od strýce sadu gum v rozměru 205/45 R17 DUNLOP SPORT MAXX...
Podle DOT čísla na pneu jsou zhruba 6let staré. Někde jsem četl, že by měli být na autě pouze gumy staré tuším 4roky...
Nevím přesně...Tyhle gumy mají ještě pěkný vzorek a dostal jsem je zdarma, abych je dojezdil...Bude to stáří pro mě problém, abych si nenamlátil hubu :D díky

LH13

Re: Prosím o radu stáří gum

Příspěvek od LH13 »

ještě doplním, že pneu nemají žádné viditelné vady....a vzorek je moc pěkný....jen, že jsou staršího data výroby, zhruba myslím 6let staré...

patt-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patt- »

myslim si ze na niektorych autach jazdia aj na starsich gumach :lol:
first lowered R E N A U L T C L I O grandtour
http://www.clio-club.sk/ - renault clio club sk/cz

LH13

Příspěvek od LH13 »

ten pocit mám právě taky :D

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

u letních to zase takovej problém není.... maximalně se bude snižovat jejich lepivá vlastnost na mokru....
na zimákách se doporučujou čtyrky - 4 milimetry, 4 kola, 4 roky starý 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

vůbec neřeš a obouvej, jsou lidi, který kupujou i 10-11let tvrdý zimáky :lol: jak sem nedávno na aukru viděl
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

LH13

Příspěvek od LH13 »

OK. Už jsem klidnější.... 8) díky

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

BIGPAPA píše:u letních to zase takovej problém není.... maximalně se bude snižovat jejich lepivá vlastnost na mokru....
na zimákách se doporučujou čtyrky - 4 milimetry, 4 kola, 4 roky starý 8)
Nesouhlasím. Koupil jsem auto na 5 let starých RE050A a kloužou jak sviňa :-/

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

já měl 7 let staré fuldy a klouzaly jak prase
pak jsem měl dunlop sp sport 225 45 17 ty byly taky 6 nebo 7 let staré a nic moc teda
pak jsem obul vredestein 215 45 17 ty byly taky starší jak 5 let a fungovaly uplně parádně
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII

Dexter_

Příspěvek od Dexter_ »

Zásady správného přezouvání
Je nutné vždy měnit všechny čtyři pneumatiky.
Minimální hloubka vzorku by měla být čtyři milimetry, menší vzorek výrazně zhoršuje vlastnosti. Auto je pak zejména na vodě a na sněhu hůře ovladatelné.
Maximální stáří pneumatiky by mělo být čtyři roky, a to i pokud si myslíme, že pneumatika vypadá dobře a vzorek je dostatečný.
Jestliže máte na každou sezónu zvlášť sadu disků, a přehazujete tak jen kompletní kola, minimálně jednou za dva roky si v pneuservisu nechte kola dovážit.
Pořizovat si levnější disky z vrakovišť se nedoporučuje kvůli možnému skrytému poškození po nehodě.
Nekupujte si úplně ty nejlevnější zimní pneumatiky z Číny. Bezpečnosti tím rozhodně nepřispějete. Čínské značky dlouhodobě propadají v testech měřících vlastnosti při běžných i extrémních podmínkách.
Univerzální celoroční pneumatiky sice v poslední době vylepšují své vlastnosti, ale pro zimu se nedoporučují a ani v létě není jejich použití ideální.
Přezout na zimní vzorek je třeba i rezervní kolo.
Zdroj: http://www.novinky.cz/finance/215047-zi ... razit.html" onclick="window.open(this.href);return false;

LH13

Příspěvek od LH13 »

Možná jsem to tu neuvedl, ale jedná se o letní sadu pneumatik...

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Mě u 10let starejch zimáků před týdnem vylezly 2 boule na běhounu, ale jinak dobrý :D
Není třeba...

Dexter_

Příspěvek od Dexter_ »

LH13: V tom případě se omlouvám, to jsem si neuvědomil.

Nirthy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nirthy »

Dexter_ píše:
Zásady správného přezouvání
Je nutné vždy měnit všechny čtyři pneumatiky.
Minimální hloubka vzorku by měla být čtyři milimetry, menší vzorek výrazně zhoršuje vlastnosti. Auto je pak zejména na vodě a na sněhu hůře ovladatelné.
Maximální stáří pneumatiky by mělo být čtyři roky, a to i pokud si myslíme, že pneumatika vypadá dobře a vzorek je dostatečný.
Jestliže máte na každou sezónu zvlášť sadu disků, a přehazujete tak jen kompletní kola, minimálně jednou za dva roky si v pneuservisu nechte kola dovážit.
Pořizovat si levnější disky z vrakovišť se nedoporučuje kvůli možnému skrytému poškození po nehodě.
Nekupujte si úplně ty nejlevnější zimní pneumatiky z Číny. Bezpečnosti tím rozhodně nepřispějete. Čínské značky dlouhodobě propadají v testech měřících vlastnosti při běžných i extrémních podmínkách.
Univerzální celoroční pneumatiky sice v poslední době vylepšují své vlastnosti, ale pro zimu se nedoporučují a ani v létě není jejich použití ideální.
Přezout na zimní vzorek je třeba i rezervní kolo.
Zdroj: http://www.novinky.cz/finance/215047-zi ... razit.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nechcu zastavat cinu. Ale duvod je jasny proc propadaj v testech ktere delaji evropske staty..Potrebuji prodavat evropske zobi za vysokou cenu a ne aby si lidi kupovali cisne gumy z kterych nic nemaj... A proto hani cisny vyrobek a aby lidi tomu verili tak to pisou i odborna periodika... A jak je vidno na hloupeho spotrebitele to funguje. Nejsem zastance cinskych gum ale je to proste jasny obchodni tach. Pokud nejezdim jak Fttipaldi a jezdim jen kolem "komina". Tak nevidim duvod proc nekoupit cinu...

pandorum

Příspěvek od pandorum »

s tou čínou nevím,ale měl jsem letní goodride a strašně byly hlučný a smrděli na 4 metry,jízdní vlastnosti nic moc připadly mě strašně tvrdý /směs/.Měl jsem je 3 měsíce a prodal jsem je byly to GOODRIDE SW308,na pohled vypadali super měli i ochranu ráfku,už bych je nekoupil :cry: Teď mám mín známý COOPER made in england /ale americkej výrobce/ a jsou uplně super 8)

DOT bylo u obojích 09 záleží i na skladování těch pneu :D
Přílohy
goodride nic moc
goodride nic moc
goodride-sv308-185-55-r15-82v-original.jpg (58.13 KiB) Zobrazeno 2227 x
cooper 185/55 R15 cena 1172kč pneu super
cooper 185/55 R15 cena 1172kč pneu super
zeonxtc.jpg (21.69 KiB) Zobrazeno 2227 x

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“