Alfa Romeo 156 2.4JTD

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
pAnkys

Alfa Romeo 156 2.4JTD

Příspěvek od pAnkys »

Zdravím.

Před půl rokem jsem měl tutéž Alfu, jen v benzínu 2.0TS, 16v, 114kW a i přes pěknou sílu motoru mi začalo něco chybět, proto jsem pořídil Alfu v dieselu s turbem a teď by mě zajímalo, jaké úpravy se dají udělat na takovéto sestavě. BOV je zařízený, přečasování řešit nebudu, ale více o tom nevím, resp. jsem nic další na turbu sám nedělal, proto se chci zeptat na tipy, či rady co lze s takovým motorem a hlavně turbem udělat za úpravy. Díky za odpovědi.
Auto italiane sono una passione
History: Opel Corsa C 1.2 55kW
Alfa Romeo 156 2.0TS 114kW
Opel Vectra B 1.6 74kW

Alfa Romeo 156 | 2.4JTD | 24v | 100kW | Black Pearl
Honda Accord 5.gen | 2.0TDi | 87kW | Silverglow

Venca146
Kontaktovat uživatele:

Re: Alfa Romeo 156 2.4JTD

Příspěvek od Venca146 »

Nevím sice, co ti na TS 16V chybělo, ale přesedlat z vysokootáčkového benzínového motoru s poměrně slušnou dynamikou (daleko lepší než JTD) na diesel za účelem nějakého zvyšování výkonu se mi zdá jako nesmysl a velký krok zpět. S tímhle motorem toho moc neuděláš - maximálně nějaká úprava map v jednotce a to ti dobře neudělá jen tak někdo. Osobně nejsem zastáncem takových úprav a úprav dieselů už vůbec ne. Jsou to motory dělané primárně na spotřebu a né na nějaké ladění a zvyšování výkonu, tak proč z nich dělat něco co nejsou a nikdy nebudou? Jakou máš výkonovou verzi? 100, 103, 110....kW??? Navíc nevím k čemu ti bude u diesela BOV???

Máme doma jednu 156 2,4 JTD, je to poslední facelift 04 s výkonem 129kW, má upravený soft a odbržděných 193PS a 450 nm - není to špatné svezení nicméně to je tak všechno co se s tím dá dělat.

Moje rada zní: vykašli se u tohoto motoru na nějaké úpravy, dej auto do perfektního stavu a užívej si nízské spotřeby a slušné pružnosti - na nic jiného tento motor vhodý není. Když chceš výkon a nějaké koně navíc, tak jdi zpět do TS (dá se na něj sehnat pomerně dost věcí - Autodelta, Novitec atd.) nebo V6.
Fiat Marea Weekend 1,9 JTD 81kW (daily)
Alfa Romeo 146 2.0 16V Turbo (in progress)
Alfa Romeo GTV 3.0V6 24V Edizione Sportiva (funny)

Cuore Sportivo

misokgb
Kontaktovat uživatele:

Re: Alfa Romeo 156 2.4JTD

Příspěvek od misokgb »

Ani nemyslim... Kazdy turbo motor ma daleko vacsi potencial na ladenie vykonu ako atmosfra, naviac stoji to omnoho menej penazi. Pokial ti nebude stacit chip - ovsem ked bude dobry a velky krutak, tak budes musiet poriesit spojku - sportovu lamelu od renovaku, tak mozes dat vacsi IC, vybrat kat, zaslepit EGRko. V pohode sa s tymito upravami a kvalitnym chipom so seriovym 100kW turbom dostanes blizko k hodnote 200ps a pres 400Nm. Pruznost bude lepsie ako u serioveho 114kW TSka ;) JTD je dobry motor, dobre sa da ladit, dobra spotreba, podstate ako kazdy dnesny turbo diesel ;) Tiez som ale benzinovy, takze JTD mi nechyba, aj ked po upravach to ide velmi velmi dobre.
Alfa Romeo 75 3.0V6 185ps 246Nm
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
6L/100km > predpisovo, redline > 9L/100km max.
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Transaxle porsche system...

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“