Česká kancelář pojistilelů aneb Dávejte si pozor

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Česká kancelář pojistilelů aneb Dávejte si pozor

Příspěvek od Rudi »

crazyape píše:A co kdyz mam auto ktere na me neni odhlasene a nemam ho pojistene? Nejezdim s nim a nemam ani velkej TP protoze byv. majitel je cur*k a neposlal ho. Takzel musim pozadat o novej. Auto je ted rozebrany a delam na nem takze to ani nejak neresim. Potom udelam novou kupku. Hrozi me neco? Kdyz nikde nefiguruju...
jestli s tebou nemá ani kupku, tak to vůbec neřeš, jestli má, tak už to může bejt slušnej průser :D
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

crazyape

Příspěvek od crazyape »

:D

Dobrman

Příspěvek od Dobrman »

Trhyy píše:Klasika, mě zase přišlo že mam zaplatit pokutu za nepojištěný auto asi 2500kč za nějaký nepojištěný období i když sem v tu dobu ještě nebyl majitelem auta :lol:
mel jsem uplne stejny pripad akorat o 6 tisic vic :savle:
Pořádek je pro blbce, inteligent ovládá chaos!

kony5

Příspěvek od kony5 »

sepišem petici, protestní akci, svrhneme vládu... 8) 8) :D ... jak to tady čtu tak je mi špatně.... tisice lítaj a uplně za hovadinu!

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ono to vypadá komicky ale vemte si, že jste vlastně rovnou považováni za zločince, co s nepojištěným autem jezdí a chystají se někoho nabourat. Vůbec tu není možnost prostě neplatit z toho důvodu, že auto je postaveno na zahradě (a vám se nechce pobíhat po úřadě kvůli depozitu). Nebylo by teda lepší vybírat od všech lidí co mají auto dálniční poplatek ? Co kdyby najeli na dálnici a policie je neodhalila ? To by přece byla hrozná ztráta !
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

martini

Příspěvek od martini »

ja bych sel jeste dal at plati vsichni co maji ridicak a je rozpocet v baliku :D

Beaver

Příspěvek od Beaver »

No máš recht, beztak všichni co mají ŘP jsou kurvy, který si můžou načerno pořídit auto co je nepojištěný a jezdit s ním po D1 a navíc do toho tankujou pašovanej benzín bez daně, lepší je osolit hned na začátku :lol:

kony5

Příspěvek od kony5 »

To už mně můžou rovnou káždej týden preventivně policajti pokutovat. Protože za ten týden beztak udělám nějaký přestupek u kterého mně nechytí....

starter

Příspěvek od starter »

omylem vytlačíš autobus a potom si uvědomíš co to je mít povinný ručení, věř tomu, že to budou splácet ještě 3 generace
odtah od 7kč/km 731810210

djchrpa

Příspěvek od djchrpa »

Taky asi budu řešit... Před dvěmi lety jsem koupil jedno auto v áčkách. Byl to rok 2000 a jelikož se na to vybíralo eko-výpalné, vůz jsem na sebe nepřihlašoval a zůstal v odhlášce na AAA. Po dvou letech přišla havárka a vůz skončil rozsekaný na kusy jako totální škoda. Takže jsem jej prodal na vrakáč jednomu "kamarádovi", no a ten dobrák mi nechal techničák a značky, ať si s tím dělám, co chci. Nechal jsem to cca. čtyři měsíce tak (jj, vím, jsem píča lenivá) a pak, když mě kolega postrašil, že by z toho mohly být oplétačky, začal jsem řešit, jak auto zrušit - naštěstí se podařilo (změna účelu užívání).
Takže teď čekám, že mi parchanti z té České vymahačské kanceláře pojistitelů pošlou "účtenku" na cca. 8tis kč.
Informoval jsem se na stav věci a pokud prý mám potvrzeno, že se jednalo o totální škodu (ohodnocení pojišťovny dle posudku likvidátora) a jsem schopen tuto skutečnost doložit, poplatek nebudu muset hradit. Co myslíte, je to reálné ? :wink:
Nafta & benzín

kony5

Příspěvek od kony5 »

starter: asi si nepochopil smysl téhle debaty. nikdo tady s autem bez poviného ručení nejezdí přečti si to podrobně a znovu než něco napíšeš. jde o to že auto stojí a z nějakého důvodu prostě nebyl čas ani důvod auto pojištovat...

tu totalní škodu sem zjištoval taky a tohle ti nepomůže jejich odpověd na každý dotaz je: Vy jako vlastník vozidla musíte mýt auto podle zákona povinně pojištěné. pořád se takto bude opakovat at se zeptáš na cokoliv.

Já poslal kopii velkého tp kde je psáno že je auto v depozitu a zatím mi odnich vůbec nic nedošlo !! žádná omluva? žádné vyrozumění? nic? První dopis vyhrožují exekucí a soudem hned na titulní straně a jak psal beaver udělají ze mně defakto zločince ale omluvit už se neumí?? jak mám teď vědět jestli to vzali nějak v úvahu nebo my běží penále?? Paní v telefonu : "nemá přístup do mých složek" takže po telefonu se to nedozvím....

Beaver

Příspěvek od Beaver »

starter píše:omylem vytlačíš autobus a potom si uvědomíš co to je mít povinný ručení, věř tomu, že to budou splácet ještě 3 generace
Ale jistě, pokud jsi takovej magor, abys s nepojištěným autem jezdil a vytlačoval autobusy. Bude to tvoje blbost, že sis to nezařídil, stejně jako je tvoje blbost, že přepadneš banku - jdeš za to následně sedět.

Mimochodem, než bylo povinné ručení povinné tak se po silnicích jezdilo taky, hrůza co ? :)

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

kony5: Ty čekáš omluvu :smich2: :lol: Té se stejně nedočkáš. Mě přišel zhruba před týdnem papír o ukočení sporu a bylo tam psáno, že nemusím platit pokutu :lol:
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

starter

Příspěvek od starter »

kony5 píše:starter: asi si nepochopil smysl téhle debaty. nikdo tady s autem bez poviného ručení nejezdí přečti si to podrobně a znovu než něco napíšeš. jde o to že auto stojí a z nějakého důvodu prostě nebyl čas ani důvod auto pojištovat...
pochopil jsem, že jsi lajdák a kdejaká pokuta ti právem patří, auto se pojišťuje v den koupě tak ze mě nedělej idiota :x

TheTimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheTimo »

Řeším tohle komplexně skoro každý týden, plno lidí mě prosí, jestli umím auto pojistit zpětně, bohužel to nelze a je to jen lidská hloupost za kterou se platí :(

Pravdou však je, že systém vychytaný nemají a často se mýlí a dokazování je o to složitější, ale většinou když to podávají neoprávněně, tak se to vždycky dá nějak dohledat...
Nejlevnější autopojištění, napište si o cenu!

ČSOB, AXA, ČPP, Kooperativa, Wustenrot, Slavia, Allianz, atd...

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Tak mám na poště asi další pozdrav od ČKP. Asi jim došli peníze, tak začínají otravovat.
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Raimmi

Příspěvek od Raimmi »

martini píše:ja bych sel jeste dal at plati vsichni co maji ridicak a je rozpocet v baliku :D
když všichni tak všichni, co když pojede někdo bez řidičáku :nono: :lol: :lol: :lol:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Dneska došla pokuta jen za 820 Kč, tu bohužel musím zaplatit.... S prodejcem jsem byl domluven, že nechá svou pojisku platnou, abych měl čas na zřízení své pojistky. Samozřejmě původní pojistka zrušena den po prodeji :( Poučení pro příště - nikomu nevěř, ani když je to MUDr. :lol:

BooM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BooM »

hlavně mam dojem, že to ti je stejně k ničemu, protože pojistka zaniká v den prodeje (resp. k datu na kupní smlouvě), takže takova domluva je stejně k prdu... samozřejmě to už by se asi dohledávalo jen v případě bouračky....

možná kecám, ale aspoň co jsem si naposledy četl jak to je podle zákona, tak to tak tuším bylo...
Looking for some car....

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Jo jo, je to tak.... ale jde o to, že pojistka se nedá ukončit zpětně, tj. když tam dojdeš, tak jí ukočí k tomu dni, kdy si tam byl. Měl jsem to v plánu jen jako to povinné pro CKP - auto mi stálo v garáži, než mi přišel techničák.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

BooM píše:hlavně mam dojem, že to ti je stejně k ničemu, protože pojistka zaniká v den prodeje (resp. k datu na kupní smlouvě), takže takova domluva je stejně k prdu... samozřejmě to už by se asi dohledávalo jen v případě bouračky....

možná kecám, ale aspoň co jsem si naposledy četl jak to je podle zákona, tak to tak tuším bylo...
kdyby došlo k průseru, tak se může pojišťovna cukat, nicméně nikdy zpětně by na to nepřišla ČKP bo v tu dobu bylo za auto řádně placeno, nějakým dnem to šlo dvojmo a pak už zase jenom jednou osobou, takže nic by se nedělo a ČKP by nic nevyskočilo...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

Já pro jistotu sjednal povinko hned po telefonu (u Directu) když jsem kupoval auto, poslali mi zelenou kartu na mail, vytiskl jsem si to u prodejce a frčel jsem dom.. akorat teda ten telefonat trval asi hodinu, nez mi nakecal vsechny podminky smlouvy..
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.

TheTimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheTimo »

Tak to samé umím prakticky i já jako pojišťovací zprostředkovatel a pojištění zpětně zrušit jde, stačí to jen poslat správným lidem na pojišťovně, kteří to umějí zařídit ;)
Nejlevnější autopojištění, napište si o cenu!

ČSOB, AXA, ČPP, Kooperativa, Wustenrot, Slavia, Allianz, atd...

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

TheTimo: Příště hned volám, ještě než podepíšu nějakou smlouvu 8)

Simmy

Příspěvek od Simmy »

Beaver píše:
starter píše:omylem vytlačíš autobus a potom si uvědomíš co to je mít povinný ručení, věř tomu, že to budou splácet ještě 3 generace
Ale jistě, pokud jsi takovej magor, abys s nepojištěným autem jezdil a vytlačoval autobusy. Bude to tvoje blbost, že sis to nezařídil, stejně jako je tvoje blbost, že přepadneš banku - jdeš za to následně sedět.

Mimochodem, než bylo povinné ručení povinné tak se po silnicích jezdilo taky, hrůza co ? :)
Smysl POVka bych pojal z úplně opačné strany ... ne, že se při nějaké megalomanské škodní události bez POVka poserou ještě 3 generace viníka, to je jak bylo řečeno jeho blbost ... spíš jde o to, když někdo nepojištěný tu megalomanskou škodu způsobí tobě ... bude to nějaká socka a tahej z něho peníze .. co si pak z někoho takového vezmeš?

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Beaver píše:Ono to vypadá komicky ale vemte si, že jste vlastně rovnou považováni za zločince, co s nepojištěným autem jezdí a chystají se někoho nabourat.
To mi hodně připomíná exekutory... vlítnou ti domu, seberou co se dá, odvezou to a když nejsi hodně rychlej tak to začnou prodávat. A pokud se pak prokáže že to byla neoprávněná exekuce tak co, exekutor se Ti nemusí ani omluvit :roll:
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

starter

Příspěvek od starter »

Simmy píše:.. spíš jde o to, když někdo nepojištěný tu megalomanskou škodu způsobí tobě ... bude to nějaká socka a tahej z něho peníze .. co si pak z někoho takového vezmeš?
ona to pojišťovna nebo asociace vždycky zaplatí a následně to vymáhá po viníkovi bez povka :wink:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Simmy píše:Smysl POVka bych pojal z úplně opačné strany ... ne, že se při nějaké megalomanské škodní události bez POVka poserou ještě 3 generace viníka, to je jak bylo řečeno jeho blbost ... spíš jde o to, když někdo nepojištěný tu megalomanskou škodu způsobí tobě ... bude to nějaká socka a tahej z něho peníze .. co si pak z někoho takového vezmeš?
Logicky je to správně, ale už několikrát se stalo, že lidi přišli k nehodě jak slepý k houslím a natankoval je maník s dvojkou v krvi, bez ŘP a s autem bez technické a povinnýho, co mělo značky z bůh ví čeho... A výsledek je pak stejný i když by měli mít všichni POV a kdesi cosi :wink: Taky si na něm potom nic nevezmeš, můžeš se sice soudit, ale všichni víme jak to dopadne :)

Simmy

Příspěvek od Simmy »

no to sice jo, ale ta kancelář na to ty peníze taky právě bere na základě POVka resp. např pokut z jeho neplacené atp. ... chci tím jen říct, že kdyby POVko vůbec nebylo povinně, tak z lidí (nedejbože, když narazíš na někoho, kdo se člověkem ani nedá nazvat) taháš prachy jen těžko .... a přesto, když ti dneska někdo urazí zrcátko, dojebe nárazníky atp. tak nemá tolik soudnosti, aby nechal za stěračem lístek

edit:

Beaver: jasně, to máš pravdu, ale tak jde uplně všude a uplně se vším ... proto je snaha toho POVka tyhle případy eliminovat a proto je POVko povinné

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Dneska jsem telefonoval na infolinku CKP a paní mi mimo jiné sdělila, že pro uzavření pojištění mi stačí kupní smlouva. Takže mi jako v pojištovně udělají povinné ručení za základě umaštěného papíru, kterej jsem si 5 minut před tím napsal na parkoviště na kapotě? :lol:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“