Česká kancelář pojistilelů aneb Dávejte si pozor

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Beaver

Re: Česká kancelář pojistilelů aneb Dávejte si pozor

Příspěvek od Beaver »

Simmy píše:...a přesto, když ti dneska někdo urazí zrcátko, dojebe nárazníky atp. tak nemá tolik soudnosti, aby nechal za stěračem lístek...
No to je právě to, na co jsem chtěl upozornit. Sice jsme teoreticky všichni pojištění, teoreticky každá nehoda co nezaviníš jde z pojištění viníka, takže teoreticky je všechno pošéfovaný. Prakticky máš ovšem dojebaný auto, platíš si opravy ze svýho a ještě k tomu platíš ručení jak mourovatej dle objemu motoru aniž bys ty osobně do někoho někdy ťuknul. Takže jak, nebylo by teda lepší zavést ještě povinné havarijní a povinné proti vandalství ? :)
m.artty píše:Takže mi jako v pojištovně udělají povinné ručení za základě umaštěného papíru, kterej jsem si 5 minut před tím napsal na parkoviště na kapotě? :lol:
Ano, pokud tam bude podpis tvůj, prodávajícího a nějaký to VINko aby se to dalo identifikovat. Smlouva samotná může být klidně na hajzlpapíru.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Beaver píše:Ano, pokud tam bude podpis tvůj, prodávajícího a nějaký to VINko aby se to dalo identifikovat. Smlouva samotná může být klidně na hajzlpapíru.
A podle čeho spočítají výši pojistného? Nikdy jsem do smlouvy nepsal ani objem ani výkon.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Beaver

Příspěvek od Beaver »

To hlásíš ty při sepisování té smlouvy (zpravidla se to vypisuje dle TP, pokud ho máš u sebe), případně si to (alespoň některé pojišťovny) jsou schopní dohledat z nějaých databází.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

(CZ)free
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od (CZ)free »

To ja se docela bojim :D Koupil jsem auto ktery 7 let stalo, Je to přihlašené na nějakého majtele v 2003, a nikdo v odhlašce není, a od koho jsem to kupoval mi to jen předal a at si stim delam co chci. A pravě časem bych to chtěl přihlasit. :(
vw golf 2 1.8 gx, momentalně vic stojim než jezdim :D, akt. Corro vr6
Lepší mrtvej než druhej !

Conscious

Příspěvek od Conscious »

:lol: Taky mám co vysvětlovat. Akorát že teda nemám nejmenší tušení co. Auto není v republice,doklady taky ne,je tu ale registrováno a je v polopřevodu ani ne na mě. Já v tom figuruju jen proto,že jsem tři měsíce platil povinný ručení a tak jdou po mě. :roll: No... teď už stačí aby hupsli na toho bordeláře co je v papírech a nenapsal si to na sebe a on řekl že mi to půjčil a já to prodal. :kladivo: :( Naháním ho kde se dá abychom našli společně nějaký řešení,jenže nula od nuly pojde. Ti co to mají nereagují,bude tedy asi na místě to tady prostě ekologicky zlikvidovat a vyřadit. Jenže jak když nejsou doklady ani značky? :roll: Neumim se v tom pohybovat natolik abych vymyslel nějaké řešení jak z tohoto vybruslit. :(
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

Simmy

Příspěvek od Simmy »

když tvé jméno nikde nefiguruje, tak by to přece neměla být tvoje starost ... co je komu po tom, že jsi ho na čas pojistil, majitel nejsi a tím pádem pro tebe povinnost mít pojištěné vozidlo nevzniká, nebo se pletu?

Conscious

Příspěvek od Conscious »

To jooo,ale majitel (v dokladech) může říct že jsem mu auto ukrad a prodal a mám vymalováno. Nebo že mi ho půjčil a já ho vzal a prodal. :roll: Zároveň je fakt že ani on ani já nemáme v ruce vůbec nic,auto jsem prodal na ND protože se neměl k přepisu,sháněl jsem ho asi dva měsíce a sehnal týden po prodeji. A teď je zase čert ví kde. Je to bordelář neskutečnej. Prostě pokud si pamatuju tak koupil auto,to na něj bylo odhlášeno,on všechno nechal plavat a jen si ho pojistil a jezdil. Pak ho dal za opravu jiného auta dalšímu člověku který mu dával peníze na pojistku a jezdil asi rok,pak to prodal mě,já si to pojistil,chvíli tam běžely dvě pojistky souběžně a já se snažil ho dokopat k tomu abychom zašli na DI a přepsali to. Jenže smůla. No a pak se tam vyštěnila závada která byla odstranitelná za poměrně vysokou částku a já si řekl že to prostě prodám někomu na díly a auto se zruší. Jenže po zdlouhavých a únavných jednáních s lidmi v čr se ozval pán ze slovenska který prostě měl díly,prachy a všechno. Domluvili jsme se že to převeze domů a pak pošle papíry a značky a uděláme vývoz,já tu budu zatím platit pojištění z peněz které mi on bude posílat. No... a auto se sralo dál a dál,on vše opravil a auto prodal dál,samo že neposlal ani kačku. Takže je na slovensku auto na českých číslech s veškerými doklady,myslím že je tam i pojištěno (tohle ale neví nikdo),zde však je v registru psané na bordeláře a já jsem poslední kdo platil pojistku takže mě označili za vlastníka nebo provozovatele. A teď jak z toho ven... :? Oslovil jsem slováka,ale nereaguje takže počítat s tím že mi to pošlou nelze počítat. Když to znovu pojistím aby tam nenabíhaly sankce tak mi to zruinuje rozpočet a sankcím neuniknu, když přiznám prodej tak jsem se neoprávněně obohatil protože jsem prodal cizí věc a ekologicky to nezlikviduju protože nemám ani doklady ani značky takže jednak se se mnou nebudou na DI bavit aby mi vydali duplikáty... ale taky nemám co vrátit. Lámu si s tím hlavu už týden,naháním toho ptáka abychom se domluvili co dál,ale marně a čas běží. :ja_nic: :? Vyvázat se z toho můžu poměrně snadno,nikdy jsem auto nevlastnil,jen jsem mu zaplatil povinný. Ale pak je velmi těžké odhadnout co udělá on až bude ten ranec mít na krku. :roll:
Naposledy upravil(a) Conscious dne 06 říj 2011 19:14, celkem upraveno 1 x.
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Pokud máš údaje na člověka, který to měl v odhlášce, tak bych si udělal smlouvu o pronájmu na dobu, kdy si to měl pojištěné.... poslal bych jím kopii té smlouvy s tím, že si vůbec nebyl majitelem tohoto vozidla, že si ho měl jen oficiálně zapůjčené s tím, že si budeš platit povinné ručení. Ponavrácení majiteli si povinné zrušil - hotové. Teď jde jen o to, jak se v tom hodně budou šťourat.
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Conscious

Příspěvek od Conscious »

No budou asi... on si to podle mě nedotáhl kvůli ekovýpalnýmu, teď tam naběhlo nějakých 11000 za tu dobu co to není pojištěný plus to že to není pojištěný nadále... když udělám tohle tak on samozřejmě bude dělat vše pro to aby to platit nemusel a podle mě to půjde na pčr jako krádež a skončíme u soudu. :roll: Smlouvu zpochybní a ještě to bude podvod. :( Nechápu že tady v tom státu není šance takovýhle věci vyřešit,prostě se domluvit,stopnout to a auto prostě zrušit a hotovo. Ne... auto podle úřadů jezdí a ohrožuje lidi zde. Asi zajdu za právníkem. Je fakt že musejí oni nám dokázat že je auto provozováno tady... ale víš jak to tu je. :kladivo:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Ona je to v podstatě i tvoje chyba - auto se má po 10 dnech od prodeje přepsat na nového majitele.

Conscious

Příspěvek od Conscious »

jj,já vim,proto se tím zabývám,je to problém nás obou. Maximálně ho prostě odchytit a omluvit se s ním že to prodal on,že jsem to měl půjčený a doložit prodej na slovensko... pffff :? Blbý je,že on se stejně nevyváže z povinnosti to přihlásit,bude vysvětlovat proč to nepřevedl dál atd atd. :roll:

Simmy

Příspěvek od Simmy »

Conscious píše:Nechápu že tady v tom státu není šance takovýhle věci vyřešit,prostě se domluvit,stopnout to a auto prostě zrušit a hotovo. Ne... auto podle úřadů jezdí a ohrožuje lidi zde. Asi zajdu za právníkem. Je fakt že musejí oni nám dokázat že je auto provozováno tady... ale víš jak to tu je. :kladivo:
A jakou páku od státu by sis teda představoval? Když ty sám koupíš auto, které nepřepíšeš a nejen že tak neučiníš ani dodatečně, ale ještě auto bez vědomí jeho majitele prodáš dál? To je to, co mě v tomhle tématu sere ... nářky lidí, kteří si nevidí do huby a neumí si zamést před vlastním prahem.

Conscious

Příspěvek od Conscious »

No... mluvíš jako kdyby byl kupec zodpovědný za jednání prodávajícího... Přece nemá nikdo páku takovýho člověka kterýmu je všechno jedno donutit udělat to či ono když prostě nemá zájem. Myslím nikdo z normálních lidí. Dva měsíce nahánění mi stačily bohatě k tomu abych pak prostě kapituloval. Jen nechápu že někomu může být jedno že figuruje na smlouvách a dokladech a vůbec s tím nemá nic společnýho a třeba v případě aut ani neví kde jsou a kdo je vlastně má. :kladivo: Jen k tomuto autu jsem dostal spoustu dokladů od jiných aut (pojistky,TP,kupní smlouvy,plný moci), pak papíry ze sociálky atd. To mu všechno dám,ale jako je normální že tohle dá někdo z ruky? :roll: :nono: Je toho tu půl igelitky z tesca. Nic... snad ho doženu,je to na dobré cestě.

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

Tak snad mas na auto kupni smlouvu pri koupi a snad mas i kupni smlouvu pri prodeji? Pokud jo, tak na CKP posli kopie smluv a pokud si to mel v case mezi koupi a prodejem pojisteny, tak po tobe nemuzou nic chit. Na co vymyslete naky picoviny??? A to ze si to auto do 10dnu neprihlasil neresi CKP ale urad. A urad ti pak muze udelait pokutu, ale jen pokud to bude resit...
R6 twin turbo + V10 + V12

Simmy

Příspěvek od Simmy »

Conscious píše:No... mluvíš jako kdyby byl kupec zodpovědný za jednání prodávajícího... Přece nemá nikdo páku takovýho člověka kterýmu je všechno jedno donutit udělat to či ono když prostě nemá zájem.
Kupec je především zodpovědný sám za sebe ... a pokud něco vypadá takto pofiderně, tak mi zdravý rozum velí dát ruce pryč ... už při koupi ... když prodejce "prostě nemá zájem" auto ani standardním způsobem prodat, tak jaká s ním může být domluva na čemkoliv ostatním?

Mě je fuk, jak si to s ním řešil nebo zamýšlel, to je samozřejmě zcela tvoje věc, jen nechápu, proč pak viníš z něčeho ostatní, v tomto případě stát, když ty sám si chtěl se státem nejprve ojebat tím, že sis koupil auto bez nsledného přepisu

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Ale já to přepsat chtěl... ale víšjak. Jinak smlouvy samo jsou,to bude asi OK. Vyřešíme... Pak napíšu jak to dopadlo. 8)

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Když máš smlouvy, tak nevim co řešíš. Pošli skeny smluv a je to hotové :wink: Kdyby si to auto opravdu přepsat chtěl, tak ho přepíšeš. K přepisu auta v podstaně nic nepotřebuješ 8)

kony5

Příspěvek od kony5 »

Dneska mi došel dopis o ukončení řízení a tím pádem že po mně teda nic nepožadují. Tak kurwa nevim když sou schopní zjistit že auto nebylo pojištěné a dohledají moji adresu jméno a všechno tak proč si rovnou nezjistí jestli nebylo v depozitu. Presunkce neviny na tole neplatí nebo co? dokazovací povinost mají oni a né já.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

stejně mi přijde blbý,že tady v tý zemi vymysli takovou věc a nechají ji uplanit zpětně,takže někdo dostane pokutu za to,že kdysi udělal něco a vlastně nic neporušil.

to je jako by dneska dávali pokuty za to že kdysi někdo nevozil na hlavě přilbu při jízdě na kole,když to povinný nebylo..

trapárna a hrozná.

ikdyž je fakt,že poctivý a inteligentní člověk si vždy papírově u vozidel vše řešil.. ale i přesto..
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

blázen píše:stejně mi přijde blbý,že tady v tý zemi vymysli takovou věc a nechají ji uplanit zpětně,takže někdo dostane pokutu za to,že kdysi udělal něco a vlastně nic neporušil.
Takhle to ale není. Povinnost zaplaceného povinného ručení pro auto, které nemá značky v depu je od 1.1.2009. Doba před tím se neřeší :wink:

martini

Příspěvek od martini »

zdarec chci se zeptat potrebuji zmenit pojistovnu nechci cekat na dobu vyroci ,da se udelat ze jim napisu zmenu vlastnika dam ji kupni smlouvu fiktivni jasne ,a tim padem nemusim cekat a prejit k jine pojistovne ..........prej to tak jde snad to neni zas takovy jako ze podvod :?
Naposledy upravil(a) martini dne 23 led 2012 19:47, celkem upraveno 1 x.

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Nejelegatnější cesta ke zrušení pojištění je: Dát auto v pondělí do depozitu, skočit zrušit pojištění. Ve středu ráno sjednat nové pojištění a jít auto vyzvednout z depozitu. Bude tě to sice stát 100 korun, ale je to naprosto v pořádku.

Fiktivní smlouvy nejsou úplně ideální - pán v Generalli mi říkal (v tomhle mu celkem věřím a snad to mají i v podmínkách), že když zrušíš pojistku s fiktivní kupní smlouvou, tak oni si to ověří a pokud přijdou na to, že sis auto zas pojistil na sebe, tak budou požadovat doplacení stávající pojistky za 1 rok.

martini

Příspěvek od martini »

hmmm reknu na rovinu mne to poradila baba z jedny pojistovny ke ktery chci jit.........ale lajcky taky bych mohl potom rict ze z prodeje seslo a ze si to kupujici rozmyslel kdyby to nejak zjistovaly...........

creater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creater »

Trhyy píše:Klasika, mě zase přišlo že mam zaplatit pokutu za nepojištěný auto asi 2500kč za nějaký nepojištěný období i když sem v tu dobu ještě nebyl majitelem auta :lol:
mě za motorku a 3.500,- :D a taky za období kdy jsem nebyl majitelem :D poslal jsem jim online smlouvu a m*dam je do ucha :lol:
"Hledám dívku do 25 let na anální sex, časem možná něco víc"

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Já bych je zas tak nemrdal, pokud se nechceš dostat do registru dlužníků.

creater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creater »

m.artty píše:Já bych je zas tak nemrdal, pokud se nechceš dostat do registru dlužníků.
a proč bych se tam měl dostat? chtěj po mě zaplatit za období, kdy jsem nebyl majitelem tak nevidím důvod proč jim cokoli platit, to že jsem nebyl majitelem jsem jim doložil smlouvou a ať si to zaplatí ten kdo povinné neměl, já ho mám od prvního dne co jsem majitelem a tím končím s komunikací s nima :wink:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Jelikož to jsou kurvy..... myslel jsem to tak, aby sis ohlídal, rychlost jejich ukončení sporu a případně to i urgoval. Nemyslel jsem, že by si to měl platit.

creater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creater »

m.artty píše:Jelikož to jsou kurvy..... myslel jsem to tak, aby sis ohlídal, rychlost jejich ukončení sporu a případně to i urgoval. Nemyslel jsem, že by si to měl platit.
ahaaa :wink:

martini

Příspěvek od martini »

a co rikate na to jak jsem psal ,ze bych napsal kupni smlouvu treba na kluka nebo nekoho tim padem by se uredni siml nazral a ja nemusel cekat na vyroci smlouvy abych mohl zmenit pojistovnu bylo mi receno ze to j formalita........tak jsem myslel jestli nemate zkusenost no......

Conscious

Příspěvek od Conscious »

A co kdybys poslechl radu s depozitem na den a nevymýšlel ptákoviny? 8) :lol: To je ověřeno a nikdo na tebe pak nemůže.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“