rada interiérové posuvné dveře

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

rada interiérové posuvné dveře

Příspěvek od iwi »

Věřím tomu, že je tady spousta odborníků, tak se zkusím zeptat. Řeším jak v bytě uštřit místo a potřeboval bych vymyslet posuvné dveře z chodby do obýváku. Původně dvoukřídlé, rozměr otvoru cca 135cm, máme namyšleno, že by se tak šoupnuli 2 dveře cca těch 70-80cm šířky a udělat posuv, ideálně jen zvrchu, dole mám v kuse novou plovoučku a moc se mi nechce do ní vrtat...
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: rada interiérové posuvné dveře

Příspěvek od Fáboš »

iwi píše:Věřím tomu, že je tady spousta odborníků, tak se zkusím zeptat. Řeším jak v bytě uštřit místo a potřeboval bych vymyslet posuvné dveře z chodby do obýváku. Původně dvoukřídlé, rozměr otvoru cca 135cm, máme namyšleno, že by se tak šoupnuli 2 dveře cca těch 70-80cm šířky a udělat posuv, ideálně jen zvrchu, dole mám v kuse novou plovoučku a moc se mi nechce do ní vrtat...

můžeš tam dát i klasický nábytkový dveře, hliníkový rám je oboustraný. Kolejnička je sice dole, ale neni problém jí nalepit např. oboustrankou bez vrtání. 8)
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Našel jsem něco takového

http://www.kovani-panty-zamky.cz/p/3521 ... dd5ec9ce40

s tím, že by se přikoupily ještě 2ks těch vozíčků a hodilo by se to buď na obyč dveře (ale co jsem zkracoval dveře z OBI a viděl jsem jakej matroš to je tak se mi do toho nechce) nebo bych si nechal říznout 2kousky nějaké fest desky na míru, ojel to lištama.

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

iwi píše:Našel jsem něco takového

http://www.kovani-panty-zamky.cz/p/3521 ... dd5ec9ce40

s tím, že by se přikoupily ještě 2ks těch vozíčků a hodilo by se to buď na obyč dveře (ale co jsem zkracoval dveře z OBI a viděl jsem jakej matroš to je tak se mi do toho nechce) nebo bych si nechal říznout 2kousky nějaké fest desky na míru, ojel to lištama.

to je až zbytečný, když to bude jenom průchozí. to co jsem psal ja je na 12mm lamino, dvojkřídlý dveře ti zaberou jenom 9cm

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

jednak jsem asi nepochopil to jak jsi to myslel ty, ale hlavně přítulka nechce ty "dveře" aby byly moc "papírový" jde o to, že ty dveře jsou hned naproti vchodovým dveřím do bytu (cca 1m chodba) a jak se otevřou dveře do bytu tak jednak jde vidět do obýváku z chodby a hlavně vyletí všechno teplo z bytu :-(

pokorneo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pokorneo »

xxx
Naposledy upravil(a) pokorneo dne 25 říj 2011 00:09, celkem upraveno 1 x.
Pravé tajemství života je hledání dokonalého auta .

Firkraag

Příspěvek od Firkraag »

Odkud jsi? Pokud si to nechces delat sam, rad pomuzu..
Opel Calibra

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Jsem z jižní moravy ale klidně se do toho obuju sám, zase až tak moc se toho nebojím, spíš mi jde o to, jestli už to někdo řešil, abych se vyhnul zbytečným chybám ;-)

Firkraag

Příspěvek od Firkraag »

Ja uz nedelam skoro nic jineho nez pojezdy od DIVA.. Je to jednoduche, moderni a dobre to vypada :-) http://www.demos.cz/cz/obrazky/produkty ... 20DIVA.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepsi foto jsem nenasel.. Ale v tomhle pripade nejdou pouzit dve kolejnice.. Musel bys mit dost mista na obou stranach dveri..
Opel Calibra

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

S místem by snad ani problém nebyl, stejně je docela velký předpoklad, že by se otevírala jen jedna polovina dveří, kde je místa dostatek.

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Firkraag píše:Ja uz nedelam skoro nic jineho nez pojezdy od DIVA.. Je to jednoduche, moderni a dobre to vypada :-) http://www.demos.cz/cz/obrazky/produkty ... 20DIVA.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepsi foto jsem nenasel.. Ale v tomhle pripade nejdou pouzit dve kolejnice.. Musel bys mit dost mista na obou stranach dveri..
Tohle nevypadá vůbez zle, nicméně se obávám, že to jednak bude ranec peněz a hlavně nepůjdou použít obyčejné interiérové dveře, jde mi o to, abych za to nemusel dát hromadu peněz, to už si můžu zavolat známého co dělá tyhle věci od sapeli a nechám mu za to pomalu 2 výplaty ;-)

Původně jsem chtěl koupit v IKEA posuvné dveře na skříně (systém PAX) ale vzhledem k upevnění toho vrchního profilu mi to kluci v IKEA rozmluvili, prej ať si seženu někde profil a nechám si šmiknout 2 desky místo dveří ;-)

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

iwi píše:
Firkraag píše:Ja uz nedelam skoro nic jineho nez pojezdy od DIVA.. Je to jednoduche, moderni a dobre to vypada :-) http://www.demos.cz/cz/obrazky/produkty ... 20DIVA.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Tohle nevypadá vůbez zle, nicméně se obávám, že to jednak bude ranec peněz a hlavně nepůjdou použít obyčejné interiérové dveře, jde mi o to, abych za to nemusel dát hromadu peněz, to už si můžu zavolat známého co dělá tyhle věci od sapeli a nechám mu za to pomalu 2 výplaty ;-)

Původně jsem chtěl koupit v IKEA posuvné dveře na skříně (systém PAX) ale vzhledem k upevnění toho vrchního profilu mi to kluci v IKEA rozmluvili, prej ať si seženu někde profil a nechám si šmiknout 2 desky místo dveří ;-)

to je to co ti říkám. neměj strach že by 12mm lamina byl nějakej pamundekl, montujeme je běžně jako dveře do místnostní.

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Zajedu se juknout jestli nemají nějaký user friendly systém v OBi a pak se ukáže jak to dopadne.

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Jak to máš daleko do Rosic?
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Do Rosic asi 70km

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Jinak v OBI mají v podstatě totéž co jsem dával odkaz, nicméně za dvojnásobnou cenu :-(

paca

Příspěvek od paca »

Odkud jsi? 70 km od rosic to musí být tak Břeclav nebo Hodonín

Tohle řešil taťka, koupil normální dveře, pak doma měl cca 2m železný profil, který podélně rozříznul aby z toho udělal kolejničku, navařil držáky aby to mohl přichytnou ke stěně a pak si koupil 2ks tohohle http://www.dstechnik.cz/dvoukoleckovy-z ... 01e1758cf2" onclick="window.open(this.href);return false; které přišrouboval zvrchu do dveří (ve dveřích udělal závit a ještě tam plácnul nějaké montážní lepidlo aby ty kolečka držely).

Vpodstatě to vypadá jak tohle co jsi tady dával http://www.kovani-panty-zamky.cz/p/3521 ... dd5ec9ce40" onclick="window.open(this.href);return false;

Celý ten mechanizmus pak zakryl dřevěnou lištou.

Jo a aby se ty dveře nekývaly, tak vyfrézoval zespod dveří drážku a na zem dal malý kolíček a vněm ty dvěre pak "jezdí"

Jestli si vzpomenu, tak dneska jedu k našim, tak bych ti to blýsknul :D

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Jj, skoro jsi to trefil, Kyjov ;-)

No nakonec jsem taky objevil zapomenuté troje dveře, na které se jen práší tak je lehce upravím a použiju. Zkusím ještě místní kutilský krámek, bo se mi nechce dávat řádově 500,- za dopravu profilu a pár koleček.

Firkraag

Příspěvek od Firkraag »

3000 za kovani na obe dvere je moc? Plus si nechat riznou 25mm lamino a ohranit max za 2500..
Opel Calibra

Nirthy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nirthy »

Firkraag píše:3000 za kovani na obe dvere je moc? Plus si nechat riznou 25mm lamino a ohranit max za 2500..
Asi ano. Lepsi neco skradeho s cim se pan domaci bude prznit XYhodin, misto toho aby tech XYhodin byl v robote a vydelal na kvalitni truhlarsky vyrobek...

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Pánové nikde jsem nepsal, že je 3.000,- moc, nicméně nevidím jediný důvod, proč za stejné zboží platit o 100% vyšší cenu? Díval jsem se na to zboží v OBI a tam jen lišta vyšla na 980,-, úplně stejnou jsem koupil v jednom pidi krámě s hobby věcma za 470,- to samé pojezdy na dveře, stejná značka jako OBI, jen za poloviční peníz. A nevím co naznačuje Nirthy, ale opravdu nehodlám dát za podělané Sappeli 20 fíků jen proto že je to Sappeli. Systém v podstatě totožný a za nálepku se mi platit nechce.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“