hraje délka sacího traktu "od ventilu po plenum" u turbo motoru nějakou zásadní roli? a objem této společné nádoby? Chtěl bych zminimalizovat objem sacího traktu "od turba k ventilu"
Experimentoval někdo z vás ......děkuji.
intank manifold
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Re: intank manifold
pokud si dobře pamatuju tak hraje významnou roli
vzhledem k tomu, že na spoustě motorů se používá proměnná délka sání závislá na otáčkách motoru, tak hraje.
ale taky by mě zajímalo, jak se dopracovat k nějakému ideálnímu objemu/délce
ale taky by mě zajímalo, jak se dopracovat k nějakému ideálnímu objemu/délce
3x Renault Safrane Hartge Biturbo
Ideální nebude existovat.. Co tady?:
viewtopic.php?f=33&t=89710&hilit=Intake+manifold
viewtopic.php?f=33&t=89710&hilit=Intake+manifold
tak jsem něco poštudoval z příspěvků tady na foru a vychazí mi to na jednotlivé sací větve kolem 430-450mm od ventilu do té společné nádoby. Řešení které jsem započal nebude asi uplně ideální, ale to stejně asi nebude nikdy
Mám ještě nějaké dotazy..... na vstupu do jednotlivých "sacích" větví udělám vstupy s rádiusem jako mají ITB-čka.... jelikož tam itb také mám.... zajímá mě jak by měl vypadat ten rádius a celý ten nátrubek, který přidělám k té klapce co je v každém sacím kanálu.....
Když vstup do klapky má 49 mm má tento nátrubek být směrem k té společné nádobě stále veden v průměru 49 a u samotného konce udělán velký radius končíčí na průmeru třeba 75-80 mm nebo už od klapky tento kanál zvětšovat třeba na průměr 60 a pak ten konečný rádius ? A poslední dotaz tak délka větví co je udávaná je délka vetve až po smotný konec finálního rádiusu?
Nátrubky by měli být dlouhé cca 130mm....
Nečekám 100 ideál, protože stavím s tím co už mám doma....... osobně bych si představoval menší skrtící klapky, ale vzhledem k vzdálenosti od ventilu to snad bude nějak pracovat....
Takže mi postačí nějaká obecnost jak to dotáhnout do té komory.
děkuji

Mám ještě nějaké dotazy..... na vstupu do jednotlivých "sacích" větví udělám vstupy s rádiusem jako mají ITB-čka.... jelikož tam itb také mám.... zajímá mě jak by měl vypadat ten rádius a celý ten nátrubek, který přidělám k té klapce co je v každém sacím kanálu.....
Když vstup do klapky má 49 mm má tento nátrubek být směrem k té společné nádobě stále veden v průměru 49 a u samotného konce udělán velký radius končíčí na průmeru třeba 75-80 mm nebo už od klapky tento kanál zvětšovat třeba na průměr 60 a pak ten konečný rádius ? A poslední dotaz tak délka větví co je udávaná je délka vetve až po smotný konec finálního rádiusu?
Nátrubky by měli být dlouhé cca 130mm....
Nečekám 100 ideál, protože stavím s tím co už mám doma....... osobně bych si představoval menší skrtící klapky, ale vzhledem k vzdálenosti od ventilu to snad bude nějak pracovat....
Takže mi postačí nějaká obecnost jak to dotáhnout do té komory.
děkuji
ideální=proměnlivýbóďa píše: jak se dopracovat k nějakému ideálnímu objemu/délce
racing: OOOO 2,3 QUATTRO turbo
daily: OOOO A4 avant B5
fun: nissan pathfinder 3.0 V6
daily: OOOO A4 avant B5
fun: nissan pathfinder 3.0 V6