Česká kancelář pojistilelů aneb Dávejte si pozor

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Beaver

Re: Česká kancelář pojistilelů aneb Dávejte si pozor

Příspěvek od Beaver »

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 18&start=0

Pokud máte koule a smysl pro humor, pište Liborovi. Osobně si myslím, že hromadná žaloba na ČKP za pokus o podvod má smysl. Ty informace co požadují od vás totiž už ve skutečnosti mají z registrů vozidel.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

SPEEDY píše:Taky jsem dnes dostal vánoční dáreček v podobě dopisu z ČKP za 9.100,- Kč... zmrdi :x
Mě "jen" na cca 1500 Kč, ale zase za dobu, kdy auto nebylo moje, takže taky dobrý.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Mě zase napsali nějaký datum od kdy to nebylo pojištěný a je to pičovina jak hrom. Jsem ochotnej uznat část, protože si nejsem jistej, jestli jsem se + - neminul o týden s předchozím majitelem, kdy on to ukončil a já sjednal pov, ale 69 dní jim rozhodně nezaplatím :x
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

máca

Příspěvek od máca »

SPEEDY píše:Taky jsem dnes dostal vánoční dáreček v podobě dopisu z ČKP za 9.100,- Kč... zmrdi :x
ja minulej tejden za 7000 a taky to je naky divoky, nicmene sem si to domluvil na splatky, ikdyz je divny ze z pojistovny sem nic nedostal, pojistka mi normalne funguje dal, pritom si myslim, ze ezaplaceni splatky/3 mesice je duvod mi vypovedet smlouvu ne? a samozrejme to je 3 roky zpet a nemuzu k tomu nic dohledat, nicmene na pojistovne mi rekli ze to skutecne pred trema rokama nebylo jednou zaplaceny.....
cabrio bukvice

kony5

Příspěvek od kony5 »

píšou že mááš uhradit příspěvek nepojištěných...je to příspěvek tak to neuhrazujou prostě jim nepřišpěješ a hotovo.... měly by napsat pokutu nebo tak něco ne?

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Tak jsem si dal tu práci a prohrabal veškerý doklady, co mi po autě zbyly a hele ho. Auto nepojištěno od 1.6.2011 a já jsem auto koupil až 27.7.2011 :D To jsou zmrdi, vymáhat něco po mě, než aby si zjistili i na DI, od kdy jsem majitelem. To je vážně banánistán.. :x
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Speedy: To je úplně stejný jako můj případ. Jen s tím, že já jsem vůbec nebyl psaný v dokladech toho auta :lol:
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Napsali mě, že auto bylo nepojištěný od 1.6. do 8.8... auto jsem koupil 27.7. a pojistku jsem si udělal 9.8. jenže do té doby jsem jezdil na pojistku známýho, kterej má doklad, že jí zrušil 15.8., takže to všechno okopíruju a pošlu jim to tam, čurákům...fakt jsem nasranej jak tělocvikář :x :roll:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Mě napsali, že mám nepojištěno od asi 25.6. do 18.7. Auto jsem koupil 15.7. a pojistil až toho 18., takže ty 3 dny jsem ochoten zaplatit - to je moje blbost (ikdyž nevim jak mam zařídit pojistku v pátek odpoledne) :lol: Ale to co bylo před tím prostě nezaplatím. Asi zase je potřeba napsat doporučený dopis a pohrozit :lol:

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

To je fakt drzost, bych ty úředníky tam, kopal do prdele... XY věcí si jsou schopní o Tobě zjistit, ale tady Ti jen tak napíšou nějaký datum, pohrozej a myslí si, že se z toho lidi poserou a zaplatí :roll:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Ono je asi totiž dost lidí, kteří se leknou a platí.... :(

Simmy

Příspěvek od Simmy »

taky že dle mého většina poslušně zaplatí ... proto lidi, kteří mají v ruce papíry dokazující jejich zmrdské konání by měli vážně zauvažovat o nějaké ofensivě ... tak jak je to o pár stran zpět

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Ta hromadná žaloba, by asi nebyla od věci...jen se bojím toho, že se stejně najde nějakej zmrd, co to decentně smete pod koberec :(

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Nejhorší je, že všechny moje průsery s nimi jsou tak na hraně... na všem mám trošku svůj podíl :( jen si oni k tomu přidají další věci :lol:

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

SPEEDY píše:To je fakt drzost, bych ty úředníky tam, kopal do prdele... XY věcí si jsou schopní o Tobě zjistit, ale tady Ti jen tak napíšou nějaký datum, pohrozej a myslí si, že se z toho lidi poserou a zaplatí :roll:
no jenže většinou to tak funguje bo ty lidi nemaj čas 2-3 dny běhat po pojišťovně, úřadech apod. a oni to na to spolíhaj. Držim palce Toyotáři aby s žalobou úspěl a kdyby neuspěl, tak ať Liborovi aspoň řádně rozbije hubu 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Simmy

Příspěvek od Simmy »

SPEEDY: k tomu můžu dodat jedině citáty Edmunda Burkeho... :)

„Nikdo nedělá větší chybu než ten, kdo nedělá nic v domnění, že to málo, co udělat může nemá smysl.“

„Jediná věc je nezbytná pro triumf zla, aby dobří lidé nic nedělali.“

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Rudi píše:
SPEEDY píše:To je fakt drzost, bych ty úředníky tam, kopal do prdele... XY věcí si jsou schopní o Tobě zjistit, ale tady Ti jen tak napíšou nějaký datum, pohrozej a myslí si, že se z toho lidi poserou a zaplatí :roll:
no jenže většinou to tak funguje bo ty lidi nemaj čas 2-3 dny běhat po pojišťovně, úřadech apod. a oni to na to spolíhaj. Držim palce Toyotáři aby s žalobou úspěl a kdyby neuspěl, tak ať Liborovi aspoň řádně rozbije hubu 8)
o co jde? něco mi uteklo? měl jsem za to, že Libor tady z fora podal nějakou tu žalobu ;)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

SPEEDY píše:
Rudi píše:
o co jde? něco mi uteklo? měl jsem za to, že Libor tady z fora podal nějakou tu žalobu ;)
sem to měl dobře, akorát mě zblnul pan toyota, že mám psát Liborovi a ono se má dát na držku Martinu tomu dementovi z ČKP
VW - Very Wonderful

r0mik

Příspěvek od r0mik »

Po mesici stresu koukam ze uz po me 4,5tis nechteji kurvy jedny. Jesteze mam v papirech poradek a nasel jsem hnedle technicak (auto bylo 4.2.2009 ekologicky zlikvidovano). Ale aspon jsem si v tom vanocnim shonu po telefonu vulgarne zarval po operatorovi, kdyz jsem tam po tydnu od odeslani TP na ten jejich zasrany online formular overoval v jakem je to stavu. To mi operator sdelil ze je to na pravnim oddeleni a overuji pravdivost TP a muze to trvat tydny...
Nepojištěné období:
05.02.2009 - 05.05.2009

Celkem zjištěných dní nároku na příspěvek:
0 (původně 90, následně vyloučeno 90)

Druh vozidla podle Přílohy zákona:
osobní automobil s objemem válců méně než 1850 cm3

Denní sazba příspěvku podle druhu vozidla:
50,00

Základ příspěvku (denní sazba x počet dní):
0 Kč

Úroky z prodlení:
0 Kč

Náklady uplatnění:
0 Kč

Náklady upomínání a vymáhání:
0 Kč

Celkem příspěvek k úhradě:
0 Kč
Focus RS r.v.2002, 2.0 Turbo 200kW+ =lámač hnátů
Focus ST225 r.v.2006, 2.5 Turbo 166kW+ =na rozstřel
..a ty další Fordi hnoje
www.focus-garaz.cz

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

heh, na osobák 50,- /den a já měl C-maxa jako N1 a to je za 130,- /den :D

Beaver

Příspěvek od Beaver »

SPEEDY píše:Ta hromadná žaloba, by asi nebyla od věci...jen se bojím toho, že se stejně najde nějakej zmrd, co to decentně smete pod koberec :(
Jdi aspoň do trestního oznámení za pokus o podvod, stačí když dojdeš na fízlárnu a nahlásíš to, oni jsou povinni to přijmout. Nezapomeň tam uvést, že si přeješ být vyrozuměn o provedených opatřeních v této věci (dle § 158 odst. 2, Zákona č. 141/1961 Sb.). Tady máš subjekt, který je potřeba označit jako potenciálního viníka:

http://wwwinfo.mfcr.cz/cgi-bin/ares/dar ... k=cz&xml=1

Nově by mělo být možné, aby byla viníkem právnická osoba (ale tuším to ještě neplatí), což by v zásadě mohlo vést třeba k zákazu činnosti celé ČKP (žádoucí výsledek). Za současného stavu věcí by se alespoň mohlo dosáhnout toho, že ČKP si dvakrát rozmyslí, jestli někomu bezdůvodně pošle nějakou výzvu k zaplacení. Možná by bylo i lepší, kdyby místo hromadné žaloby vznikla stovka jednotlivých o náhradu škody včetně nákladů na soudní řízení, ČKP by najednou byla nucená vracet slušné sumy.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

crazyape

Příspěvek od crazyape »

Auto co jsem koupil v prosinci tak nebylo pojistene od dubna :D Zjistil jsem to pres znameho takze cekam kdy me taky neco prijde.
Jaka je obrana? Kupni smlouva + doklad o nove pojistce? Auto na me neni jeste ani nahlasene, bude nekdy v lednu takze asi potom po me pujdou...

Jirka S2

Příspěvek od Jirka S2 »

mě taky přišlo Zaplat 7500kč za nepojištění auta vin:xxxx....xxx ,travalo mi to hodinu,než jsem zjistil o jaké vin ke kterému autu :kladivo: samozdřejmě vše jsem měl v pořádku-značky v depozitu :zadek: ,ale málem mě trefil šlak :savle:
audi club

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Netýká se to přímo výše psaných zkušeností, ale ČKP v tom má taky prsty.
Dopis od Generali:
Vážený pane,

porovnáním údajů k výši bonusu / malusu které jste uvedl při sjednání pojištění, s údaji v datbázi ČKP jsme zjistili, že správná výše činí: bonus 0%. V souladu s ujednáním v pojistné smlouvě jsme tedy k datu 25.11.2011 upravili výši pojistného dle údajů vedených v databázi ČKP a správná výše lhůtního pojistného činí.... Vzniklý nedoplatek 4968,- uhraďte.... atd.

Vyřešeno jednim telefonem s tim že se do dvou pracovních dnů /nakonec to byly dva, ale týdny/ - před chvilkou volali že mi bonus vracej.

Největší perlička na tom je, že mi Generali sama ten bonus při rušení povinnýho sama přiznala :lol:
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Generali dělá bordel v bonusech. Měl jsem 12 měsíců, pak jsem u Generali rušil dvě pojistky asi 14 dní po sobě, oni si to tam nějak převáděli a výsledek je takový, že mám v tom jejich systému 0 měsíců.... na druhou stranu, pojistky teď nemám na sebe, takže to nějak moc neřeším... ale nasrali mě tím, takže jsem s nima skončil.

máca

Příspěvek od máca »

jsi byl u staryho hudara?
cabrio bukvice

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

máca píše:jsi byl u staryho hudara?
Jojo, tam :) ale už je to zase nějakej rok zpět no.

máca

Příspěvek od máca »

no ja asi taky zmenim "operatora". pac hudar na to pekne kasle a zacina me to tam srat, mam u nej vsechny pojistky a ted co mi prislo to CKP, tak je taky bordel z jeho strany a on mi na to rekl, ze i malymu jarovi to prislo a ze to holt musim zaplatit...holt asi neni dobry to mit u znmyho, ale u cizich a mas klid a zas takovy ceny mi stejne nenastavil..... :kladivo:
cabrio bukvice

Podry

Příspěvek od Podry »

Taky sem dostal nečekaný dárek od ČKP :D

2007 jsem koupil fiestu za 5ra pojištění jsem udělal auto mělo tk přihlášený na mě vše v pořádku.
2008 březen nehoda bez policajtů auto jsem si odtáhl k sobě na statek tam se válelo propadla Tk duben2008 a červen skončila pojistka. Tak auto stejně nabořený nepojízdný bezcenný opravovat tak jsem prodal co se dalo zbytek zlikvidoval a kastli rozřezal a do šrotu. V létě 2008 tedy auto zmizelo ze světa a nějak jsem zapoměl na spz a dořešit to na registru ano chyba.
TED MI PŘIŠEL DOPIS ZA 1.1. 2009 AŽ 31.3 2009 ale s jinou spz a jiný číslo TP ale vinko sedělo s techničákem co jsem měl doma.

Vzal jsem značky a na úřadu jsem jim řekl, že auto už nemám od roku 2008 tak jsem sepsal čestný prohlášení a šup auto vyřazeno.
Okopčil jsem TP a fotky které jsem měl z nehody a poslal jim to tam i s vysvětlením, že jsem si vědom toho, že jsem nesplnil povinost odevzdat značky atd. ale tudíž bych měl dostat spíše pokutu od úřadu a ne za pojištění když auto neexistovalo.

Platit samozřejmě nic nehodlám i kdybych měl dojít až k soudu.

EDIT: 2.1. 2012 jsem jim to tam poslal elektronicky a je tam stále: čeká na ověření
není doufám nutné jim to tam posílat ještě poštou.
Když mi pošlou negativní vyjádření co mám dál dělat když to nehodlám platit?
Dostal se někdo tak daleko že odmítal platiti inkasní společnosti která to pak prý převezme?

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

pak v nejhorším sehnat potvrzení o ekolikvidaci třeba 3 dny předtím než ti zaniklo pojištění a hotovo 8)
VW - Very Wonderful

Odpovědět

Zpět na „Pokec“