Kvéry, zbraně, sebeobrana, zbroják a vše okolo
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: kvéry, zbraně, sebeobrana, zbroják a vše okolo
@ Rendis, Kubi - to je jako co? Mě tyhlety zbraně, jak se u nich zkrouhne automat, střelivo, laser, tlumič atd. přijdou tak nějak falešný...
jo, ty "nový" škorpíky jsou prej zase repas, prý z nějakých dílů co zbyly slovenské armádě
jo, ty "nový" škorpíky jsou prej zase repas, prý z nějakých dílů co zbyly slovenské armádě
MSG
Nevim, je to mozny. Co do krasy, to je subjektivni jeste vicGlobus píše:Co se na něm líbí? Je hnusnej, ano, ale u zbraně to neni o kráse ale o funkčnosti a spolehlivosti /a ten vyhazovač se spotřební a dost namáhaný zboží/ neboj, po vystřílení pár tisíc nábojů by Ti sednul krásně. Taky jsem si ze začátku s nim nevěděl rady, ale po pár návštěvách střelnice to bylo dobrý. Ono to neni ani tak o tom že by ta zbraň byla neergonomická, ale spíš o tom že to tělo prostě neví jak za to vzít.

Jinak teda na zacatek neni nejaka ta cezeta od veci uz jen kvuli tomu, ze je potom zase dobre prodejna

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
každopádně někdo,kdo dělal někdy v nedávný době zbroják by nám o podmínkách a celém tom kurzu mohl něco napsat,byl bych vděčný. děkovala
Papíry už mám nějakej ten rok, ale postup je víceméně stejnej už tak 10let / měněj se jen testy a trochu úkony který s tim souvysej ze strany PČR a doktorů/.
Půjdeš na místní příslušné pracoviště zbraní, střeliva, výbušnin a drog a na předepsaném tiskopisu /všechny potřebný papíry maj na místě, případně jsou na netu/ si podášpřihlášku na zkoušku odborné způsobilosti a případně si rvonou yvbereš termín.
Na zkoušce napíšeš testy, uděláš praktickou zkoušku /střelba, ovládání zbraně, kontrola jestli neni nabitá.../
Doporučuji skupiny ZP A,B, E
Dostaneš doklad o odborné způsobilosti. S tímdle papírem a posudkem od svoje obvoďáka pujdeš zase na oddělení zbraní, kde to spolu s dvěma "pasovkama" odevzdáš /doporučuju si rovnou zažádat o nákupní povolení/ a počkáš až Tě vyzvou dopisem, nebo telefonem že si máš přijít pro papíry. Mělo by to být nejpozději do 30ti prac. dnů
Se zbrojákem a nákupnim povolením pak dojdeš do obchodu, vypíšete tzv "šedivák" /papír s infem o zbrani, kdo a komu jí prodává/, prodejce si okopíruje nákupní povolení /nenech si ho sebrat/ a vrátíš se zpět na stejné oddělení a tu zbraň si zaregistruješ a dostaneš na ní průkaz zbraně - vydání od na počkání do 30ti prac. dní, záleží na oddělení.
Přesně to máš tady.
http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz/postup-ziskani" onclick="window.open(this.href);return false;
Půjdeš na místní příslušné pracoviště zbraní, střeliva, výbušnin a drog a na předepsaném tiskopisu /všechny potřebný papíry maj na místě, případně jsou na netu/ si podášpřihlášku na zkoušku odborné způsobilosti a případně si rvonou yvbereš termín.
Na zkoušce napíšeš testy, uděláš praktickou zkoušku /střelba, ovládání zbraně, kontrola jestli neni nabitá.../
Doporučuji skupiny ZP A,B, E
Dostaneš doklad o odborné způsobilosti. S tímdle papírem a posudkem od svoje obvoďáka pujdeš zase na oddělení zbraní, kde to spolu s dvěma "pasovkama" odevzdáš /doporučuju si rovnou zažádat o nákupní povolení/ a počkáš až Tě vyzvou dopisem, nebo telefonem že si máš přijít pro papíry. Mělo by to být nejpozději do 30ti prac. dnů
Se zbrojákem a nákupnim povolením pak dojdeš do obchodu, vypíšete tzv "šedivák" /papír s infem o zbrani, kdo a komu jí prodává/, prodejce si okopíruje nákupní povolení /nenech si ho sebrat/ a vrátíš se zpět na stejné oddělení a tu zbraň si zaregistruješ a dostaneš na ní průkaz zbraně - vydání od na počkání do 30ti prac. dní, záleží na oddělení.
Přesně to máš tady.
http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz/postup-ziskani" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence
Tak jako určitě jetého, pokud budu chodit střílet tak spíš občas, rozhodně ne 1x týdně takže nová zbraň u mě by byla k ničemu... spíš jde o to jaké budou finanční možnosti a taky jestli nejdřív krátkou a nebo hned dlouhou.... moc mě láká ten novohradskýGlobus píše:kubi píše:Z pistolí vážně nevím, pro začátek jsem myslel třeba CZ82/83 na naučení a později třeba Glockaale záleží jak to bude s prací....
to podle mě neni dobrá cesta - chceš Gastona? Kup si ho rovnou, na začátek třeba jetýho, ale učit se na jedný zbrani a pak přecházet na v podstatě uplně jinou zbraň....

Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
moment já nepsal,že chci přímo 20tku,ale jenom,že jsem měl možnost z 20tky střílet 

Aha, já to pochopil tak, že ta dvacítka už je přímo "stroj" co bys měl zájem pořídit. Já osobně bych nejspíš šel do CZ 75 P-07 DUTY v ráži 9mm Luger, klidně novou, protože tak hrozný peníze to nestojí, máš záruku a není to špatný na rekreační střelbu i běžný nošení. Zároveň budeš mít levný střelivo. Ale stejně je nejlepší si to někde předem vyzkoušet, musí ti to prostě padnout do ruky.
Duty nebrat. Kamarád jí měl a po asi čtyřech měsících reklamací jí vrátil. A neni jedinej
víc info k tý DUTY prosím...kvuli ceně jsem o ni uvažoval...ale pokud je na tom takhle tak radší sp01...
to je koukám horší jak vybírat auto 

Ja bych doporucil zacit s necim mensim...MSG píše:Co byste pak ev. doporučili za kvér?

IQ stylingem nenahradis.
Taboo: hele na to bych si dovolil odpovědět citací z jednoho článku na Dfens
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008121401" onclick="window.open(this.href);return false;V další fázi jsem vynechal kalibry .45 a .44, protože nehodlám střílet slony. Sám jsem z toho nikdy nestřílel, ale viděl jsem s tím zacházet jiné střelce a vyvolalo to ve mně smíšené pocity. Jen málokdo měl kapesní kanón proto, že by ho to bavilo a uměl s tím zacházet. Spíš jsem za tím viděl módu než praktické hledisko. Několikrát jsem přetrpěl přednášku o okamžitém zastavujícím účinku, překonávajícím preparát Imodium, a diskuse o Harrym Callahanovi a o prostřelování bloků motorů (velmi praktické pro případ, že se na vás bude řítit cikán s motorem v ruce jako zbraní). Usoudil jsem, že tohle nebude nic pro mě jako začátečníka a lidé, kteří na mně nehodlali pouze rejžovat, mi řekli to samé.
To byl samozrejme pouze vtip...Globus píše:Taboo: hele na to bych si dovolil odpovědět citací z jednoho článku na Dfens

IQ stylingem nenahradis.
ale hračka je to pěkná 

Neříkám, že to je lež, ale já třeba nikoho takovýho neznámGlobus píše:Duty nebrat. Kamarád jí měl a po asi čtyřech měsících reklamací jí vrátil. A neni jedinej

Když jsme u Čezet, tak tady zajímavý odkaz jak to vlastně všechno bylo s CZ 75
ZAŠLAPANÉ PROJEKTY - CZ75

ZAŠLAPANÉ PROJEKTY - CZ75
s dragunovem jsem kdysi míval tu čest v období mé pozdní pubertyblázen píše:já se taky chystám,ikdyž krze práce mi to trvá,pač každý rok mám nějaký podělaný zkoušky,tak nemám čas,ale chci to zvládnout...doma máme ve vytríně dragunova od otce a střelba je fajn,jen škoda krátkých střelnic..

Mrvil jsem tu pusku po polích asi dva roky než se ozval týpek co mi za ní nabídnul sumu při které sem se zasekl a prodal ji. Dnes si trhám vlasy na hlavě co sem to byl za vola, co vse s emohlo stát a že sem neměl ani tucha jakej klenot sem mi válel pod postelí....
jinak od té doby mi proslo dost zbraní rukama ( zavodně střílím krátkou velkorážnou od 17ti let ) - IPSC a kdysi začátky "policejního parkuru"..atd..
Nakonec jsem skončil u Glocka 19tky ( z nutnosti ) ale osobne miluji nejvíce práve 1911 Comander model .45

Ono paradoxne to Norinco jak píše Beaver je perfektní polotovar pokud si človek chce složit kvalitní zbran na míru a za rozumné peníze.
jeste uvažuji že si pořídím klon 1911 v ráži 9mm... jen kvuli cene munice at to neleze tolik do penez..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
"Drsný Harry? Kdo to je?"
"Magnum? Nejlepší je sovětská pistole Makarov!"
A.Schwarzenegger, Rudé horko (Red Heat)
"Magnum? Nejlepší je sovětská pistole Makarov!"

MSG
nejlíp se mi střílelo z této hračky
CZ 75D Compact - lehká, dost přesná zbraň co padně hezky do ruky

a pak kamarád má toto -

taky zajímavá hračka, ale jeden výstřel za 15kč je celkem darda

a pak kamarád má toto -

taky zajímavá hračka, ale jeden výstřel za 15kč je celkem darda

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
kolik je tak porizovacka? 
jinak tahle hracka vypada fajne
http://moje.zbran.net/dd-26317-prodam-m ... -30-r.html

jinak tahle hracka vypada fajne

http://moje.zbran.net/dd-26317-prodam-m ... -30-r.html
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
čeho? CZ nebo toho HK?
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
HK 

ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je fajn hračka... jen trošku dražší zábava
ale střelba z toho má něco do sebe
Určitě ne pro začátečníky ovšem.

Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
cca 2000 Eurocrocjirka píše:HK

sem cekal tak 1x tolik
jj malorzka
ale na tu uz taky potrebujes zbrojak ne?

ano potřebuješ
2000 euro za holou flintu
tak si k tomu pořídíš dlší zasobník, puškohled a tak a jsi tam za další 2tis

2000 euro za holou flintu

sak ta k tomu vyziva aby sis poridil aspon kolimator 

mě se teda z pistolí strašně líbí třeba P99
vypadá, že bude pěkně sedět v ruce

jj ten se mi taky libi.. mam ho ted jako plynovku a moc dobre se to drzi 

Pravé tajemství života je hledání dokonalého auta .