MSG píše:Horis - díky. Takže z těch třech asi nemá cenu spekulovat a jít do CZ75?
Podívej, pistole, resp. revolver, je jako auto. Je jich všude mraky a vše se odvíjí od ceny. Musíš stejně jako u auta vědět, zda chceš zbraň jen na občasnou střelbu na střelnici, nebo na každodenní nošení při sobě, tzn. pro neustálou osobní ochranu. Auto taky vybíráš ( tedy hlavně motor, obsah, palivo, typ karosérie), podle potřeby, zda jsi sám, nebo máš rodinu, zda si sváteční řidič, nebo jezdíš denně dálky ...atd - nic nového, každý ví co myslím.
Často jsem četl debaty a diskuze na téma pistole vs. revolver - co koupit
Osobně, nenosit zbraň u sebe pro ochranu, koupím revolver. I když je méně skladný ( je širší), je do něj i dražší "krmení" - čti střelivo, má minimálně poloviční kapacitu nábojů (nejčastěji jen 6 ), dost často je i dražší... atd. Ale je to REVOLVER

Fascinují mě "velké" revolvery, min 6", v pořádné ráži od 357 MAG a více. Např. Colt dělá krásné "hadí" revolvery, legendární Python a nebo Anacondu není třeba představovat. Revolver je také řekl bych přesnější na střelbu, "neběhá" ti tam závěr, určitě je spolehlivější (méně dílů - menší šance že se něco posere, že něco selže). A zase .... Náboje jsou dražší (pochybuji, že si budeš doma přebíjet). Čili, pokud chceš mazlika, občas si na střelnici udělat radost ze střelby z nějakého kanónu, kup si revolver. Je nádhera to nabíjet, doma čistit, "pomazlit" se s ním ...atd. Zasvěcení vědí co myslím
Pokud chceš něco na denní užívání, čti nošení, kup si pistoli. Já jako patriot, dávám přednost naší značce, tzn. ČZ

Je to záruka kvality.
Ideální ČZ 75 a nebo ten compakt - ten velmi doporučuji - 75d. "Klasika" ČZ 75 je taky dobrá, ale proč se s tím "tahat", věř mi, že každý ušetřený gram je znát. A absence 1 náboje v zásobníku je neznatelná. Čili za mě ČZ 75d
A jak se říká, s jídlem roste chuť, já kdysi takhle uvažoval ( to jak píšu ), tak jako bych si dneska nekoupil nic ( myslím auto), co nemá min 6 válců a obsah min. 2 liry (takhle slabé jen v nouzi), vše pochopitelně jen v benzínu a nikdy kombi ( v těhle věcech jsem naprosto napřísáhlý, pouze benzín a né naftu a kombi ), čili když do pekla, tak na pořádném koni, tak dneska kupovat zbraň, tak jen v pořádné ráži, klidně nějaké "hovado" co do velikosti a do váhy, klidně na náboje co stojí 20,-kč/ks ...atd. Prostě je mi jedno že to žere 15 l a více a střílí 20,-kč/ks

Ale vše je o názoru, svůj nikomu nenutím, jen jsem napsal jak to vidím já.
Jinak když si připlatíš a nebudeš chtít nic made in ČR, hodně lidí chválí Glock ( určo super zbraň, jen se mi nelíbí tvar), nebo SIG, COLT ...je toho mraky, stačí projít net a pročíst si diskuze. Je velmi těžké vybrat si zbraň a ráži, je to vše o názoru, o vkusu, o účelu jejího použití ...atd - jako u auta
Snad jsem ti alespoň trochu poradil ...a hodně štěstí při výběru.
ex only BMW e30 323i ex e30 320i ex e34 535i ex e30 320Ci ex e39 528i ex e30 325i black saloon, nyní BMW e36 1,8Is Imola rot
Bůh stvořil lidi jako slabé a silné. Teprve Samuel Colt tento nedostatek napravil.