Chiptuning od ABC
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Re: Chiptuning od ABC
jak jsem psal, podat bud trestni oznameni na neznameho pachatele... (na firmu to snad nejde) nebo vyhrozovat firmě, že je zažaluješ, atd atd.. + takove to klamání zákazníka.. atd..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
Mám obavu, že by se to těžko dokazovalo Jelikož jednak nemám graf z brzdy z doby před chipem a také oni mohou říct, že jsem si tu jednotku zase přemazal sám... Nebo se pletu?
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkus je prostřednictvím právního zástupce požádat o vrácení ceny, kterou jsi jim uhradil. Jestli ale budeš úspěšný, to je ve hvězdách - oni vždy mohou říct, že sis jejich SW sám přehrál a Ty bohužel v ruce moc trumfů nemáš. Případná soudní tahanice bude dlouhá, drahá a s nejistým výsledkem.
Placebo efekt funguje báječně. Naposledy jsem to velmi úspěšně před mnoha lety jako zdravotník aplikoval na letním táboře, kdy jsem dětem dával na bolest hlavy "nejúčinnější lék na bolest", a byla to tableta vitaminu C. A toto je Tvůj případ.
Placebo efekt funguje báječně. Naposledy jsem to velmi úspěšně před mnoha lety jako zdravotník aplikoval na letním táboře, kdy jsem dětem dával na bolest hlavy "nejúčinnější lék na bolest", a byla to tableta vitaminu C. A toto je Tvůj případ.
je vlastne pravda, ze ty máš nějakou dobu na odstoupeni od kupní smlouvy.
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
Jsem vůl, co na to mám víc říct, já to vím...
Zkusím to přes toho právníka. Pokud se na to chytnou, bylo by to dobré. Raději ale už počítám s tím, že jsem jen dalším, kdo se od nich nechal nachytat.
Bohužel si myslím, že právo na odstoupení od smlouvy nemám, pokud neprokáži, že oni smlouvu porušili. A i pokud bych to dokázal, tak oni mají právo na nápravu a až poté mám já nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení plné částky, kterou jsem jim zaplatil. Právo na odstoupení od smlouvy bez udání důvodu do 14 dnů je u smluv uzavřených přes internet, tedy typicky nákup přes internetové obchody.
Zkusím to přes toho právníka. Pokud se na to chytnou, bylo by to dobré. Raději ale už počítám s tím, že jsem jen dalším, kdo se od nich nechal nachytat.
Bohužel si myslím, že právo na odstoupení od smlouvy nemám, pokud neprokáži, že oni smlouvu porušili. A i pokud bych to dokázal, tak oni mají právo na nápravu a až poté mám já nárok na odstoupení od smlouvy a vrácení plné částky, kterou jsem jim zaplatil. Právo na odstoupení od smlouvy bez udání důvodu do 14 dnů je u smluv uzavřených přes internet, tedy typicky nákup přes internetové obchody.
jasne, tak jednoduse, at ti dokazou ze vykon byl doopravdy zvysen.. nerikej jim, ze sis to nechal nekde kontrolovat atd.. ale proste at ti ukazou graf z brzdy, ktery prokaze, ze vykon byl prokazatelne navysen..
převzato z offroad fora: http://www.offroadforum.cz/download/file.php?id=30591" onclick="window.open(this.href);return false;
celkem zajimací čláek o abc a echápu že po něm tu fa nezrušily
celkem zajimací čláek o abc a echápu že po něm tu fa nezrušily
nevim jestli sem uz moc starej, ale myslim si, ze pred par lety, by tu nikdo nerekl, ze si lehkomyslne nechal precipovat auto, bez brzdeni na brzde. Vsichny by byli spis uplne hotovy, ze mes imprezu v čipu (pyčo)
nehlede na to ze s brzdou taky muzes vykouzilit narust/pokes vykonu pouhou prekalibraci retarderu
nehlede na to ze s brzdou taky muzes vykouzilit narust/pokes vykonu pouhou prekalibraci retarderu
Právě z té brzdy u nich mám taky strach, jelikož oni sami nabízí, že si můžeš nechat na jejich brzdě změřit výkon. Takže mám obavu, aby tu brzdu neměly taky nějak upravenou.
ABC pičtuning, na to lze říct jen LOL
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
tak muzes to zkusit a pak na ne vyrukovat s grafem z jine brzdy..
Mame na vas nabidku!
Muzete prijet k nam na mereni vykonu a kontrolu smisi (zdarma!)
A pak po reklamaci od ABC udelame stejne veci zase (taky zdarma).
Kdyz budete chtit Unichip - jediny slib - dostaneme od motoru vsechno co on moze dat.
Muzete prijet k nam na mereni vykonu a kontrolu smisi (zdarma!)
A pak po reklamaci od ABC udelame stejne veci zase (taky zdarma).
Kdyz budete chtit Unichip - jediny slib - dostaneme od motoru vsechno co on moze dat.
Praha je pro mě dost problém. Jsem z Olomouce, takže to mám docela dost daleko, navíc bych to musel jet minimálně dvakrát kvůli té reklamaci, což už se mě skoro ani nevyplatí...
tak mereni proc ne, ale asi by se pod moje auto musel dat nejakej pekac, porad z nej neco tece navic bych sem se v tom mel povrtat asi mam spuchrele nejaky hadice, trochu vtom cuka :- )
při nákupu přes internet máš právo na odstoupení od smlouvy tuším 30dní...při nákupu v kameném obchodě je to ¨14 dní bez udani duvodu....můžou kopat (a kopou často) ale musí vyhovět jinak ČOI a občansko právní spor...kdysi jsem řešil nákup notebooku v electroworldu...přišel sem domu zapnul nainstaloval win a nevím ani jak mně to napadlo koukl na hardware parametry...kupodivu byli upně jiné (hardisk,ram, i procesor)...Tak sem tam letěl že to chci vratit aááá že to je na reklamaci...tak jsem otočil a říkám bez udani duvodu..chvili sem se dohadoval a po pulhodině my peníze vrátily....řekni jim tedy že nejsi spokojený z jejich úpravou a že se motor začal chovat neobvykle špatně....kucká a kecej blbosti....Měli by ti vyhovět....a "nahrát ti tam ten tvůj původní software" ...
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že tady sypete právní bludy, které jsou úplně špatně (kony5 a crocjirka). Udělám tady velmi rychlou osvětu: 14denní lhůta pro odstoupení se týká jen nákupů přes internet (jste-li spotřebitel, nikoli, pokud nakupujete na firmu), žádná stejná nebo obdobná lhůta pro nákupy v kamenných obchodech neplatí! Srovnání s nákupem notebooku v Electroworldu je ale naprosto zcestné, neboť zde došlo k rozporu s kupní smlouvou (chtěl jsi konfiguraci A, která byla inzerována, ale dostal jsi konfiguraci B), proto došlo k odstoupení (ale mohlo dojít i k výměně či slevě).
V tomto případě je však klíčovou otázkou to, zda šlo vůbec o kupní smlouvu - podle mě spíše nikoli. Asi to bude smlouva o dílo, popřípadě nějaká nepojmenovaná smlouva. Od toho se budou odvíjet případné nároky.
Druhým bodem k zamyšlení je, jakým způsobem to prokázat, pokud ABC odmítne vrátit peníze, neboť v případě sporu ABC může vždy tvrdit, že oni svůj závazek splnili a zákazník si to potom třeba sám přehrál nebo s tím nějak jinak manipuloval - a důkazní povinnost je na žalobci, který nemá v ruce žádný graf ani jiný důkaz o parametrech vozu před a po chiptuningu. Strávený čas a vynaložené peníze za to asi nestojí.
V tomto případě je však klíčovou otázkou to, zda šlo vůbec o kupní smlouvu - podle mě spíše nikoli. Asi to bude smlouva o dílo, popřípadě nějaká nepojmenovaná smlouva. Od toho se budou odvíjet případné nároky.
Druhým bodem k zamyšlení je, jakým způsobem to prokázat, pokud ABC odmítne vrátit peníze, neboť v případě sporu ABC může vždy tvrdit, že oni svůj závazek splnili a zákazník si to potom třeba sám přehrál nebo s tím nějak jinak manipuloval - a důkazní povinnost je na žalobci, který nemá v ruce žádný graf ani jiný důkaz o parametrech vozu před a po chiptuningu. Strávený čas a vynaložené peníze za to asi nestojí.
Ivan tohle mi napsali z ČOI když jsem s nimi řešil spojku a nepasovala a prodejce se nehlásil....
Smlouva se jmenuje Smlouva o dílo.
Jinak ale v případě odstoupení od smlouvy má pravdu Ivan, už jsem to zde psal i já. Nárok na odstoupení do 14 dnů je jen tehdy, pokud je smlouva uzavřená přes internet a pokud člověk nakupuje jako fyzická osoba, nákup se tedy řídí občanským zákoníkem. Pokud se nakupuje na IČO, už vše podléhá obchodnímu zákoníku, kde odstoupení od smlouvy není, stejně jako není zákonná dvouletá záruka.
Nevím, co mám dělat. Bohužel mám pocit, že kdybych to řešil nějak soudně, dám výrazně víc peněz do právníka, než jsem jim dal teď. A i tak by byl výsledek nejistý. Jediná šance by byla nachytat je na něčem.
Jinak ale v případě odstoupení od smlouvy má pravdu Ivan, už jsem to zde psal i já. Nárok na odstoupení do 14 dnů je jen tehdy, pokud je smlouva uzavřená přes internet a pokud člověk nakupuje jako fyzická osoba, nákup se tedy řídí občanským zákoníkem. Pokud se nakupuje na IČO, už vše podléhá obchodnímu zákoníku, kde odstoupení od smlouvy není, stejně jako není zákonná dvouletá záruka.
Nevím, co mám dělat. Bohužel mám pocit, že kdybych to řešil nějak soudně, dám výrazně víc peněz do právníka, než jsem jim dal teď. A i tak by byl výsledek nejistý. Jediná šance by byla nachytat je na něčem.
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak toto Ti asi ČOI nepsalakony5 píše:Ivan tohle mi napsali z ČOI když jsem s nimi řešil spojku a nepasovala a prodejce se nehlásil....
při nákupu přes internet máš právo na odstoupení od smlouvy tuším 30dní...při nákupu v kameném obchodě je to ¨14 dní bez udani duvodu....můžou kopat (a kopou často) ale musí vyhovět jinak ČOI a občansko právní spor...kdysi jsem řešil nákup notebooku v electroworldu...přišel sem domu zapnul nainstaloval win a nevím ani jak mně to napadlo koukl na hardware parametry...kupodivu byli upně jiné (hardisk,ram, i procesor)...Tak sem tam letěl že to chci vratit aááá že to je na reklamaci...tak jsem otočil a říkám bez udani duvodu..chvili sem se dohadoval a po pulhodině my peníze vrátily...
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To, jak se jmenuje smlouva, není směrodatné. Klidně to mohli nazvat "Smlouva o čiptuningu" - důležitý je obsah smlouvy. Jak říkám, proveď to tak, že jim bude nějaký advokát adresovat nějaký polovýhružný dopis s výzvou ke vrácení peněz, spor se Ti skutečně nevyplatí - je mi líto, že to musím napsat takto natvrdo. Kdybys s tím chtěl pomoct, tak se mi ozvi přes SZ.Bari píše:Smlouva se jmenuje Smlouva o dílo.
mno ja vim, ze to neni uplne nejlepsi napad, ale co treba televize? takove ty cerne ovce atd? myslim, ze kdybys pohledal par lidi, ze by se s tim mohlo nejak hejbnout..
To mě také napadlo a dokonce jsem už si k tomu něco hledal. Ale opět mám obavy, že kvůli tak malé částce se se mnou nikdo bavit nebude...
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co můžeš rozhodně udělat, tak psát na internetu negativní reference. Pokud to má ovšem cenu - celý internet je toho už teďka plný a Ty ses stejně nechal napálitBari píše:To mě také napadlo a dokonce jsem už si k tomu něco hledal. Ale opět mám obavy, že kvůli tak malé částce se se mnou nikdo bavit nebude...
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
ja by som si precalen zabehol na tu brzdu..
na morave ma tusim 4x4 brzru TommU ..len neviem teraz najst link na ich web..
a potom s Ivanom skusit argumentovat, ze sis nechal urobit meranie vykonu,
a podla zisteneho vysledku, k ziadnemu zvyseniu vykonu nedoslo...
a pozadujesh napravu, prip. vratenie penazi.
EDITED: ..tu je link http://www.tommutuning.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
..esteze som si spomenul, ze tom406 bol u nich s impezou na brzde..
A ESTE RAZ: ..trafis ne..
http://maps.google.cz/maps?saddr=Olomou ... ls&t=h&z=9" onclick="window.open(this.href);return false;
na morave ma tusim 4x4 brzru TommU ..len neviem teraz najst link na ich web..
a potom s Ivanom skusit argumentovat, ze sis nechal urobit meranie vykonu,
a podla zisteneho vysledku, k ziadnemu zvyseniu vykonu nedoslo...
a pozadujesh napravu, prip. vratenie penazi.
EDITED: ..tu je link http://www.tommutuning.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
..esteze som si spomenul, ze tom406 bol u nich s impezou na brzde..
A ESTE RAZ: ..trafis ne..
http://maps.google.cz/maps?saddr=Olomou ... ls&t=h&z=9" onclick="window.open(this.href);return false;
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
Díky.
Jen si právě nejsem jistý, jestli to k něčemu bude. Jelikož oni mohou říct, že jsem si tu úpravu pak smazal sám...
Jen si právě nejsem jistý, jestli to k něčemu bude. Jelikož oni mohou říct, že jsem si tu úpravu pak smazal sám...
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
to mozu...Bari píše:Díky.
a "logika" veci je potom taka.. ze si si sice sam chiptuning nahrat nedokazal (kvoli comu si knim vlastne prisiel)
ale "zmazat si si ten chiptuning" uz dokazal lavou zadnou, a to si sa este druhou rukou dokazal rypat v nose..
vidim to tak, ze by trebalo hrat na nôtu ..
ze z ich strany neprislo k dodaniu sluzby/ ci zhotovenia diela.. a ze ziadas napravu.
graf z brzdy od TommU, by bol jeden s tych silnejsich tromfov...
teraz ide o to, ci si este ochotny investovat cas a peniaze (asi 2000CZK ak ratam benzin a meranie)
aby si dostal s5 7000 ci 8000 korun., ...
pripadne mal skutocne upravenu riadiacu jednou s preukazanym zvysenim vykonu, za co si uz zaplatil.
v tych pravnych veciach sa obrat na Ivana...
Ještě to všechno zvážím a probírám to s jedním kolegou, který podobné věci řešil.
Každopádně moc díky všem, kteří přispěli radou nebo názorem!
Každopádně moc díky všem, kteří přispěli radou nebo názorem!
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
souhlasím s tím co napsal JRD- když si nechal motor chipovat, tak je předpoklad že se v tom rejpat neumí, tím pádem je nemožné si ten SW přemazat...
Pokud to teda neudělaj bez tvého vědomí v autorizovaným servisu při např. změně firmware v rámci nějaký svolávačky pro odstranění specifickýho problému...
1) dojít za nějakým nezávislým znalcem (ideálně někdo do se v subarách rejpe denně), kterej porovná Tvůj a seriovej SW
2) změřit výkon vit ing. Muck - http://www.tommutuning.cz" onclick="window.open(this.href);return false; , klidně se i p. Muckovi svěřit s problémem co by radil....
jak něco dokázat mě taky napadá udělat na ně boudu s dalším autem, kde budeš mít předem změřenej výkon a zálohovanej seriovej SW a pak podniknout další kroky... do toho by šlo namočit více nespokojenejch zákazníků...
Pokud to teda neudělaj bez tvého vědomí v autorizovaným servisu při např. změně firmware v rámci nějaký svolávačky pro odstranění specifickýho problému...
1) dojít za nějakým nezávislým znalcem (ideálně někdo do se v subarách rejpe denně), kterej porovná Tvůj a seriovej SW
2) změřit výkon vit ing. Muck - http://www.tommutuning.cz" onclick="window.open(this.href);return false; , klidně se i p. Muckovi svěřit s problémem co by radil....
jak něco dokázat mě taky napadá udělat na ně boudu s dalším autem, kde budeš mít předem změřenej výkon a zálohovanej seriovej SW a pak podniknout další kroky... do toho by šlo namočit více nespokojenejch zákazníků...
- Mike Mad
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to uz nekdo zkousel udlat na ne boudu, nekde i na TF to v tom ABC tematu kdysi bylo
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
budu na nich skusali urobit Marek Mosny este s niekym.. (tusim MMRacing & Profituning dohromady)
a potom bol o tom krasny clanok v istom slovenskom tuningovom casopise.
da sa to niekde najst aj na webe...
a potom bol o tom krasny clanok v istom slovenskom tuningovom casopise.
da sa to niekde najst aj na webe...