repasovaná turbodmychadla

Zde najdete servisy, bazary, vrakoviště, tuningové firmy a také sem můžete psát jejich hodnocení!

Moderátor: habitat3

Odpovědět
crocjirka
Kontaktovat uživatele:

repasovaná turbodmychadla

Příspěvek od crocjirka »

Ahoj lidi, dostal jsem se jednou k diskuzi, ze udajne repasovana turba jsou na poladene motory nebo nakonovane motory naprd a ze je lepsi koupit funglovku.

to me udivilo, protoze kdyz si koupim poradne zrepasovane turbo, tak je jak nove ne? nebo v cem muze byt problem, kdyz pominu nekvalitni repasy...

budu rad za vsechny vase zkusenosti, pripadne doporuceni na firmy, ktere jsou overene.. atd :)
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

tholis
Moderátor

Re: repasovaná turbodmychadla

Příspěvek od tholis »

Crocku :( Repasovaná turbodmychadla maji kolikrát všechny točivé díly vyměněné a často jediné co zbyde jsou litinové odlitky. Ve finále si někdo nechává převažovat i nové turba na větší otáčky, protože z výroby mají kolikrát menší toleranci než někteří tuneři chtějí. Některé firmy co tu dělají repase mají stolici na které se turba dovyvažují, většinou úběrem materiálu na některé části turba (u TDI je to matka na hřídeli)

Takže jde kolikrát repasovat turbo lépe než ho koupíš nové (nebo se dá poskládat hybridní atd. atd.)

Takže repasované ano proč ne..ale jak od koho 8) Každopádně cesta nového turba a převážení má také co do sebe (ale ty finance) není často nezbytná.
" www.autowerks.cz "

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

tohle téma mě taky zajímá.
řeším, jestli koupit turba nová nebo raději repas, který by byl 2,5x levnější (a to mám ta nová turba sehnaná asi 3x levněji) . v mém případě je ale malinko problém, protože turba jsou téměř určitě prasklá (vyndaná je ještě nemám), takže by se musela kromě repase ještě zavařit. v případě repase jsem našel v čr podle referencí asi nejlepší servis ve Velké Bíteši, ale pravděpodobně bych to dal spíše do německa, kde dávají na repas 2letou záruku (konkrétně http://turbolader.net/" onclick="window.open(this.href);return false;)

myslím, že na matce se neubírá jen u tdi :D
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

venca

Příspěvek od venca »

Tak vždycky záleží kdo a čím to repasoval,jsou levný repasy z Polska kterejm bych se asi vyhnul,protože sem se setkal že sice repas fungoval ale nevydržel kilometrově. a pokud jde o repas tak se většinou mění celej vnitřek pokud je poškozenej,pak v podstatě je turbo nový pokud je regulace a obal v pořádku. Osobně pokud by se jednalo o sériový turbo tak bych se poptal u RRauto,pokud o nějaký speciální,třeba hybrid tak asi od Andrého z DP
Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Určitě nové.. moje zkušenost po asi 6-8.000km s repasem skončila novým IC, plnýma válcama a výfukem oleje. Cenovej rozdíl u TDI asi 4.000,-, který mě pak stála oprava a to jsem měl ještě štěstí, že jsem si staré turbo nechal ve sklepě. Podruhé už bych repas nekoupil, buď jetý a dobrý, nebo nový.
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

polský jezdí na MB kolegovi už 2 roky..cena byla 7k

jinak dobrý servis je v brně
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

kubito

Příspěvek od kubito »

ja mam dobre zkusenosti s repasy ze Strakonic. delaji to poctive a dobre nechaval sem tam delat turbo na Nissan 200SX. dvakrat jsem zkusil i firmu turbo car a turbo pokazde odeslo.... (na stejnem aute i motoru)
daily: BMW e39 530D EGR off, chip, K&N filtr
EX: /F/I/A/T/ Punto GT run on Megasquirt II

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

blázen píše:jinak dobrý servis je v brně
Kde? :D Jestli myslíš TurboTec, tak tam bych nedal repasovat ani sjetej závit na tyčce na dráždění vopic :D
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

speedy: to je urcite zajimavej nazor...

jinak prave nechapu prave prroc nevzit repasy, kdyz jedine co zbyde je prakticky jen ten "snek" a regulace... ale treba u spedyho.. ford ma elektricky ovladane klapky.. a tam chapu, ze uz kvuli te elektronice to vzit.. ale zase to je pres 30k... a nejake firmy prave inzeruji, ze maji na to zkusebnu..( kua kdybych videl jaka firma to byla) a ze prave zustane vetsinou jen ten plast.. a chteli za repasovane turbo cca 9k a to puvodni k tomu... teda u mojeho leona(musim zaklepat moje turbo drzi.. ale co kdyby nekdy)
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

SPEEDY píše:
blázen píše:jinak dobrý servis je v brně
Kde? :D Jestli myslíš TurboTec, tak tam bych nedal repasovat ani sjetej závit na tyčce na dráždění vopic :D
ne to není ono
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

crocjirka píše:speedy: to je urcite zajimavej nazor...

jinak prave nechapu prave prroc nevzit repasy, kdyz jedine co zbyde je prakticky jen ten "snek" a regulace... ale treba u spedyho.. ford ma elektricky ovladane klapky.. a tam chapu, ze uz kvuli te elektronice to vzit.. ale zase to je pres 30k... a nejake firmy prave inzeruji, ze maji na to zkusebnu..( kua kdybych videl jaka firma to byla) a ze prave zustane vetsinou jen ten plast.. a chteli za repasovane turbo cca 9k a to puvodni k tomu... teda u mojeho leona(musim zaklepat moje turbo drzi.. ale co kdyby nekdy)
Tohle se mi stalo na Octavce 81kW TDI ;)

Odpovědět

Zpět na „Autoservisy, autobazary, vrakoviště, tuningové firmy a jiné firmy“