Podnikání - sídlo společnosti - kde?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
KSFKSF

Podnikání - sídlo společnosti - kde?

Příspěvek od KSFKSF »

Ahoj, budu zakládat s.r.o. a chci ho mít v Praze, kde bydlím. Jsem tu ale v podnájmu a pro svůj projekt zatím nepotřebuji mít drahou kancelář. Jediná možnost tedy pro mě asi je využít nabízených služeb firem, které nabízí za roční poplatek umístění sídla společnosti ve své nemovitosti. Nemáte s tímto někdo nějakě zkušenosti? Na co si dát pozor a co mě může nemile překvapit? Máte nějaká konkrétní doporučení, u koho si to zřídit? Předem děkuju za info.

Petr81

Re: Podnikání - sídlo společnosti - kde?

Příspěvek od Petr81 »

ahoj, teoreticky můžeš mít sídlo i tam kde jsi teď bydlíš. Jen potřebuješ od vlastníka souhlas s umístěním sídla. Jinak společností, který nabízejí virtuální kanceláře je spousta, třeba tady http://www.yourfirm.cz/nase-sluzby/virtualni-kancelar/" onclick="window.open(this.href);return false; . Asi bych se trošku bál nějaký nově založený společnosti, která tyhle služby nabízí, radši déle fungující, ve sbírce listin se dá kouknout jak si stojí i když to stejně nemá moc vypovídací hodnotu. Překvapit tě hlavně může, že se k tobě všechna pošta nedostane .... Ale úřední věci ti stejně budou chodit do datové schránky takže to by mělo být v pohodě. Jen ji pravidelně kontroluj :)

Jinak kdyby si cokoliv k s.r.o. potřeboval tak klidně písni.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Nahoda nebo zase skryta reklama ?
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Náhoda, nebo zase dementní rejpání....? :roll:
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

KSFKSF

Příspěvek od KSFKSF »

Petr81: v bytě, kde bydlím si sídlo zapsat nemůžu. V nájemní smlouvě je něco v tom smyslu, že si tam nesmím přihlásit trvalý pobyt ani podnikat. Majitel mi asi souhlas nedá, proto hledám nejlevnější možnou cestu. Děkuju za to doporučení, ale jestli jsem dobře koukal, tak jsou cenově desetinásobně dražší :-( za takovou cenu seženu v Praze pronájem menší kanceláře (což minimálně na první rok až dva nepotřebuji - proto mi to přijde zbytečné, když se to dá vyřešit levněji tím virtualním sídlem - co jsem vyčetl, tak je to legální a ničemu to neodporuje).
Ostatní příspěvky mi bohužel moc nepomohli, ale i tak díky za snahu.

Karel

F.i.s.h.men
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F.i.s.h.men »

a co rodiče nebo nějací kamarádi za nějaký poplatek?

Petr81

Příspěvek od Petr81 »

virtuální kancelář nelegální není, sice byly snahy to omezit, ale nic zvláštního se nezměnilo. Takže pokud ti ten odkaz co jsi dával vyhovuje tak proč ne. Možná jen zjistit jestli jsou schopný ti na "sídle" zajistit kancelář nebo zasedačku pro případ nějaké kontroly z úřadu.

Ale jak říkám, hlavní je u společnosti hlídat datovou schránku ;-).

-BOSS-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -BOSS- »

Zdravím, kontaktuj mě prosím ať už na telefon, nebo mail - sem chodím jen občas. Rád Ti zodpovím Tvé dotazy a dám info k případným nejasnostem.
Nyní nabízíme pro ostatní zajímavý přivýdělek za doporučení, ale to hodím raději do nějaké vhodnější sekce (třeba inzerce) - abych nebyl předmětem diskuzí o skryté reklamě a pod. ;-)

D.
....motor začíná u 6-ti válců....

Odpovědět

Zpět na „Pokec“