trubky místo hadic k chladiči
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
trubky místo hadic k chladiči
Chtěl bych dát místo hadic k chladiči trubky a spojit silikonovými spojkami a nevím jaké budou lepší - hliník nebo nerez. Nebude třeba u hliníku problém s jeho "rozpouštěním " od kapaliny, nebo musí to být jen určitá jakost (specifikace)? Případně má někdo shop s dobrou cenou za trubky (hliník, nerez)?
mazda MX-6 coupe GD 2.0 16v - summer car
peugeot 405 SRi 2.0 - ex winter car
škoda fabia 1.2 htp - daily
Re: trubky místo hadic k chladiči
Tak ten hliník se určitě nerozpustí, ale k čemu to je vlastně dobré? Akorát ti vznikne spousta spojů a hlavně jak to uchytíš proti vibracím? Nerez je těžká.
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
Té trubky tam bude jen asi 30-40 cm a pak jedno koleno dole-vyměnil bych jen ty 2 hlavní spoje přímo u chladiče. Takže s tou váhou bych to neřešil. Upružit by to měly snad ty silikon. spojky, u intercoolerů je to také tak.
Jestli to děláš kvůli vzhledu - mrkni na trubky (silikonové) "samco". Vzhledově jsou pěkné.
Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
CHlapi jaký tlak se pohybuje v chladícím systému? - jde o systém s přepadovou nádobkou (není v ní tlak).
To by jsi měl najít na víčku chladiče, ale většinou to bývá do 1.2bar pokud tam někdo nedával víčko se silnější pružinou...
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!
Přesně tak - tlak tam je a celkem slušný. Když starším autům solidně naložíš a zastavíš, tak jsou ty trubky pěkně tuhé a někdy je to i vidět.
Jezdíš Volkswagenem a neznáš VWshop.cz? Chyba chyba chychaa..
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
Na víčku chladiče mám 0.9 ale bez jednotek. Pokud to jsou bary, je to v pohodě. Jde o to, že v chladícím okruhu jsou hadičky ( 6 mm ID) s textilní výztuhou, chci je vyměnit za silikonové, ale ty jsou bez výztuhy, ale mají udávaný tlak do 0,9 MPa, což je 9 bar, takže by to mělo bez problému vydržet.
v malý hadičce budeš mít menší tlak než ve velký, takže v poho....
svět dospělých je pro mne záhadou......
cože? to myslíš jako vážně, že v uzavřeném okruhu kde je tlak cca 1bar bude v každém průměru jiný tlak?Breakthru píše:v malý hadičce budeš mít menší tlak než ve velký, takže v poho....

i ty malé musí být tlakové a mají docela brutální stěnu- ty obyč silikonové bez výztuhy tam ani nezkoušej dávat!
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/5648 ... diator.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
asi takto http://performancepart.files.wordpress. ... 5-logo.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
když je kapalina v pohybu, tak v místě s větším průřezem bude mít kapalina větší tlak, ale menší rychlost a v malým průřezu bude mít vyšší rychlost a menší tlak...Bernoulliho rovnice
To ale platí pouze pokud je v obou místech stejnej průtok.Breakthru píše:když je kapalina v pohybu, tak v místě s větším průřezem bude mít kapalina větší tlak, ale menší rychlost a v malým průřezu bude mít vyšší rychlost a menší tlak....
RedX:todle mi ještě rozvěď jak to myslíš.Pokud jsem si něco bbě vyložil, tak bych tu teď nerad mátl....
No ta Bernoulliho rovnice porovnává dvě místa s různou rychlostí toku, ale stejný objemovym průtokem. Těma malýma hadičkama v chladícim systému pochopitelně neprotejká takový množství kapaliny jako v těch hlavních hadicích k chladiči.
V tom chladícim systému jen ten tlak statickej, je tam i když voda stojí. Bernoulli tam samozřejmě taky platí, ale musí se dodržet pravidla za kterejch je ta rovnice vystavěná.
Já bych podle fyziky ze základní školy (tlak = síla/plocha) vyvodil, že ty menší hadičky možná nebudou tak namáhaný, protože mají nižší vnitřní plochu než hadice velký (na jednotku délky). Víc už bych do toho radši nešťoural
)
V tom chladícim systému jen ten tlak statickej, je tam i když voda stojí. Bernoulli tam samozřejmě taky platí, ale musí se dodržet pravidla za kterejch je ta rovnice vystavěná.
Já bych podle fyziky ze základní školy (tlak = síla/plocha) vyvodil, že ty menší hadičky možná nebudou tak namáhaný, protože mají nižší vnitřní plochu než hadice velký (na jednotku délky). Víc už bych do toho radši nešťoural

- kucik
- Kontaktovat uživatele:
Tom 406: když ty hadičky mají psaný pracovní tlak od 0,3 - 0,9 MPa (= 9 bar), tak by měly v pohodě vydržet ne? Stěna hadičky je 2,5mm. V originále jsou tyto hadičky tlakové, ale o 3cm vedle ze stejné trubky vystupují 2 hadice (16mm) k topení a ty už tlakové nejsou. Vždyť když to vystupuje ze stejné tubky, tak tam musí být stejný tlak. Navíc ty tenké vedou jen k nějakému snímači, který je namontovaný vedle klapky.
Když se kupuje set hadic, tak je mi jasný, že budou nejspíš všechny tlakové, ale kde ji najít v metráži?
Když se kupuje set hadic, tak je mi jasný, že budou nejspíš všechny tlakové, ale kde ji najít v metráži?
1.průtok je stejnej v zájmu zachování mechanické energie.Pokud že píšeš o stejným objemovým průtoku to jest, že za stejnou dobu proteče stejný množství kapaliny, tak rovnice platí...Kdyby těma malejma hadičkama neprošlo tolik množství vody nebo jiným zúženým místem v chladící soustavě, tak co se teda děje na druhý straně?Kapalina ti asi nepočká..RedX píše:No ta Bernoulliho rovnice porovnává dvě místa s různou rychlostí toku, ale stejný objemovym průtokem. Těma malýma hadičkama v chladícim systému pochopitelně neprotejká takový množství kapaliny jako v těch hlavních hadicích k chladiči.
Já bych podle fyziky ze základní školy (tlak = síla/plocha) vyvodil, že ty menší hadičky možná nebudou tak namáhaný, protože mají nižší vnitřní plochu než hadice velký (na jednotku délky). Víc už bych do toho radši nešťoural)
2.tlak je statickej pokud kapalina nebo plyn není v pohybu, ale v klidu.Ano, když voda stojí.
3.Ta rovnice buď platí nebo neplatí.Od pondělí do středy, ne jen o svátcích..Pravidla jsou jasně daný a definovaný
4.Bernoulli tu rovnici nesestavoval kvůli základním školám
todle píšou na wiki:"Platí, že pokud na kapalinu v klidu působí tíhová síla, je ve stejné hloubce v každém bodě stejný tlak. Pokud je kapalina v pohybu tak tento vztah neplatí. Slovy můžeme Bernoulliho jev popsat takto: v místě s větším průřezem má proudící kapalina větší tlak, ale menší rychlost, zatímco v místě s menším obsahem průřezu má menší tlak, ale větší rychlost (Fakt, že při větším průřezu je rychlost kapaliny menší je důsledkem rovnice kontinuity.)."
zdravím vás pánové mohl by mi někdo poradit potřebuji hadice od chladiče co motoru je mi jedno jestli budou černé ale spíš nějaký obchod kde je seženu hledám už dlouho a nemohu nic najít samozřejmě za rozumnou cenu a třeba i rovné když mi někdo poradí jak jim upravit tvar
za každou radu díky Jinak auto je opel meriva 1.7 CDTI 74 Kw takže nejde mi o žádný extra tuning