stavba do 25 m2 a 5 m výšky bez povolení a ohlášení?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
filly
Kontaktovat uživatele:

stavba do 25 m2 a 5 m výšky bez povolení a ohlášení?

Příspěvek od filly »

Zdravím chtěl bych se zeptat jestli náhodou někdo nebudete vědět konkrétně. Četl jsem, že pokud se jedná o stavbu o jednom nadzemním podlaží do 25 m2 a 5 m výšky 2m od hranice pozemku není třeba stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu. Je to skutečné tak? A chápu to opravdu dobře, že se nemusím nikoho ptát, nic řešit a můžu stavět? Doufám, že nebude vadit, že jsem dal dotaz sem. děkuji

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Re: stavba do 25 m2 a 5 m výšky bez povolení a ohlášení?

Příspěvek od BIGPAPA »

co to bude? spíš to chce minimálně ohlášku 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

filly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filly »

no měla by to být garáž ale oficialně pouze stodola na zahradní náčiní s dílnou bez skladování hořlavých látek a bez vytápění..tohle sem našel a mělo by to být aktuální..na uřad se mi nechce se jít ptát ale odborníka by to chtelo

§ 103 Stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce nevyžadující stavební povolení ani ohlášení
(1) Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují
a) stavební záměry uvedené v § 79 odst. 2,
b) terénní úpravy uvedené v § 80 odst. 3 písm. a) nebo úpravy pozemků uvedené v § 80 odst. 3 písm. e),
c) udržovací práce, jejichž provedení nemůže negativně ovlivnit zdraví osob, požární bezpečnost, stabilitu, vzhled stavby, životní prostředí nebo bezpečnost při užívání a nejde o udržovací práce na stavbě, která je kulturní památkou,
d) stavební úpravy, pokud se jimi nezasahuje do nosných konstrukcí stavby, nemění se vzhled stavby ani způsob užívání stavby, nevyžadují posouzení vlivů na životní prostředí11) a jejich provedení nemůže negativně ovlivnit požární bezpečnost stavby a nejde o stavební úpravy stavby, která je kulturní památkou,
e) stavby, a to
1. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, nepodsklepené, jestliže neobsahují obytné ani pobytové místnosti, hygienická zařízení ani vytápění, neslouží k ustájení nebo chovu zvířat, neslouží k výrobě nebo skladování hořlavých kapalin nebo hořlavých plynů a nejedná se o jaderná zařízení;

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Na garáž, stodolu (cokoliv dřevěného - nevím do jaké velikosti) a bez pevné podlážky (rozuměj asfalt, beton, panely) povolení nepotřebuješ 8)
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

Dweeb

Příspěvek od Dweeb »

Povolení nepotřebuješ, pokud nejsi v NP nebo CHKO.
Nedávno jsem to řešil a paní na úřadě mi řekla, že u nás bych měl mít povolení i na kadibudku a nezáleží, zda je to spojeno pevně se zemí :wc: :D

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

nepotřebuješ ani jedno. Ale nedával bych pod to betonový základ..
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

filly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filly »

povolení je jasné..to se teď nějak měnilo..vím že ani na na stavbu dřevěného rodineho domu jako je bungalov tuším kolem 100m2 stačí ohlášení. jde o to jesi na 25m2 jednoduše stlučené budky vubec musím na úřad.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

filly píše:povolení je jasné..to se teď nějak měnilo..vím že ani na na stavbu dřevěného rodineho domu jako je bungalov tuším kolem 100m2 stačí ohlášení. jde o to jesi na 25m2 jednoduše stlučené budky vubec musím na úřad.
do 150m ale dát si pozor.. co kde chcete stavět.

Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

A je problém si zajít se skicou/s plánkem na stavební úřad/obecní úřad a zeptat se? Podle mě co úřad, to stát ve státě...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun + VW Golf III Variant

filly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filly »

Asi nic jineho nezbyde..co jsem našel v novele zákona tak to stejně bude minimálně uzemní rozhodnutí na uřadu..jen jsem se chtěl zeptat kdyby to někdo věděl..protože to není ještě aktualní.

Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Územko by bylo v případě, že bys porušil nějaký regulativ pro dané území.

Hoď na A4čku nějaký půdorys, pohledy, umístění na pozemku, základní koty a vyraž na úřad. Je to nejjednodušší a nejjistější řešení.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun + VW Golf III Variant

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Skury píše:A je problém si zajít se skicou/s plánkem na stavební úřad/obecní úřad a zeptat se? Podle mě co úřad, to stát ve státě...
to ani ne, pač ty stavební úřady bývaj státní správa ,narozdíl o dalších,co bývaj samosprávou. Jinak územní plány všech míst máte dostupné na internetu.. ale nejlíp je se zajít zeptat . Oni stejně vytáhnou zákony a budou to řešit podle nich.. oka moc dneska nikdo nepřimhouří.. Já se s úřadama seru už 2 roky.. Ale už sem pokročil.. ikdyž je to na mašli.

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Ve čtvrtek jsem psal test ze stavebního práva, platí to, co se tu píše.... do těch 25 m2, pokud to splní ještě ty další požadavky nic nepotřebuješ.... Ono když to splníš všechno, tak je to v podstatě zahradní kůlna. Jen pozor na těch 25 metrů, nebude se to nějakému sousedovi líbit, že mu to stíní na jahody, pošle ti tam úřad a když to bude větší, třeba o 10 cm2, je problém....
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

no a ještě třa dodat,že metry čtvereční se vztahují na půdorys stavby beze střechy ..

Odpovědět

Zpět na „Pokec“