Doba mezi odhlášení/přihlášení vozidla na nového majitele

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
rejty
Kontaktovat uživatele:

Doba mezi odhlášení/přihlášení vozidla na nového majitele

Příspěvek od rejty »

Nikde sem to tady nenašel......asi sem slepej..ale mám dotaz

Z jakou dobu musim přihlásit na sebe koupené auto když to na mně bývalý majitel už přehlásil..Je tam nějaká doba do kdy musim prihlasit na sebe nebo mužu jezdit třeba rok s autem v odhlášce?????? :? :? :?
DOMANSKY....Peugeot pozitivní...asi sem už ze Lva na hlavu:D ale porád mne baví

sadové a zahradní upravy...automatické zavlazovaní:) jezirka...piste PM

Breakthru

Re: Doba mezi odhlášení/přihlášení vozidla na nového majitele

Příspěvek od Breakthru »

správně bys měl auto na sebe přihlásit do deseti dnů.Pokud je úřad kvůli nějakejm svátkům a podobnejm blbostem uzavřen, tak se nic neděje.Ale já mám zkušenost takovou, že jsem todle řešil třeba po čtvrt roce, půl nebo i po celým roce a ženská za oknem neřekla ani bůů.....Spíš si pořeš pojistku, ať ju máš vyřízenou co nejdřív.Na netu najdeš stránky, kde si zjistíš dle SPZ má-li to auto pojistku nebo je nepojištěný.To je spíš větší průser....
svět dospělých je pro mne záhadou......

remix

Příspěvek od remix »

Hlavně mít tu pojistku !! 8)
..:: MB C-Klasse ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..

Motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motor »

hlavne pojistka, jinak dle zakona byl mel auto prihlasit do 10 dnu, jak už píše Breakthru, ale zkusenost je takova ze i po roce kdyz jsem na dopravku prisel s evidenckou a pojistkou, tak prihlasili bez kecu.
Audi A6 Avant 1.9TDi
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid

Podry

Re: Doba mezi odhlášení/přihlášení vozidla na nového majitel

Příspěvek od Podry »

Ahoj

mám takový dotaz na který jsem nenašel ještě jasnou, jednoznačnou odpověď při hledání na googlu.
Cca 6 měsíců zpět jsme koupili pick-up který se odhlásil na tátu (polopřevod) a dohlašovat (přihlašovat) se bude asi příští týden.
Jenže, 6 měsíců stál na soukromém pozemku s SPZ, ale s propadlou technickou která končila +- týden v době koupě a po celou tu dobu se tedy neplatilo povinné ručení.
Česká kancelář pojistitelů až pick-up pojistím prý po mě může vymáhat zpětně ušlé neplacené pojištění v době polopřevodu?
Auto jsem přeci provozovat bez TK nemohl do depozitu v odhlášce dát taky nejde. Tk se udělat řekněme nemohlo a ani evidenčka, protože auto bylo nepojízdné.
Může mi i tak hrozit nějaký problém až půjdu auto příští týden přihlásit a udělat pojistku?

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Máš smůlu, měl si si udělat tzv. sezónní pojistku, nebo jak se to jmenuje, když uzavíráš smlouvu nastavíš si měsíce kdy pojištovna za tebe nebude platit škodu, ale máš platný povinný ručení.
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Jen tak pro info.. to znamena ze neplatim vlastne eko a jezdim v poloprevodu? Ja mam auto max do jara tak uvazuju jestli to ma vubec cenu platit eko a prihlasovat :D Zas se nejspis bude hur prodavat..

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Podry: To tě čeká příjemnej dopis se složenkou z ČPK. Za 14 dní bez pojistky jsem platil asi 800 Kč, tak si to můžeš spočítat :wink: nezávidím ti to.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Podry

Příspěvek od Podry »

nechci platit vždy je nějaký řešení... :)
Prostě nechápu na co platiti pojistku když auto není provozu schopný.
Já si koupím auto na kterým bude kvanta práce aby jezdilo a prošlo TK budu ho mít na dílně a budu platit pojistku?

co zpětná pojistka přes známýho? Jakoby od března zaplacená na rok. Prostě se změní datum kdy byla zhotovená.

Stanley

Příspěvek od Stanley »

To slo pojistit pozpatku jeste nedavno ale uz jsme to zkouseli se znamym a pocitac ho nepusti nevim jak to maji jine pojistovny. Kdyz delas na aute a nejezdis s nim tak jedine depozit jinak jim to nevysvetlis. Ti muzou tvrdit ze si s tim autem klidne jezdil.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

registry maj pojišťovny docela sychrovaný, takže tady to máš ještě falšování dokumentu. Zaváhal si, tak zaplať.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Podry

Příspěvek od Podry »

Na základě § 24c zákona č. 168/1999 Sb. vycházíme z informací o pojištěných vozidlech a jejich porovnání s Centrálním registrem vozidel podle § 15 téhož zákona.

Pokud ČKP zjistí nepojištěné vozidlo, pak zasílá výzvu k úhradě příspěvku, který narůstá každým dnem, po který je vozidlo nepojištěno. Obeslaná osoba má zákonnou 30 denní lhůtu na úhradu příspěvku, anebo doložení, že vozidlo neprovozovala v rozporu se zákonem. Ke komunikaci s ČKP slouží „Dotazník“ s podrobným návodem, který je k výzvě přiložen. Pokud obeslaný na výzvu nereaguje ani neuhradí příspěvek, nebo pokud nedoloží údaje, které obeslaný tvrdil, následuje proces vlastního vymáhání příspěvku. Ten může pokračovat předáním či prodejem pohledávky inkasní společnosti. Zahájením vymáhání se vymáhaná částka navyšuje o náklady spojené s vymáháním. Pokud ani tato činnost nebude mít jasný výsledek, pak může pokračovat vymáhání podáním žaloby u soudu. Samozřejmě i náklady prohraného soudního sporu navýší celkovou částku příspěvku.

Pošlou mi obálku s dlužným pojistným, ale já místo abych zaplatil jim doložím, že to nemělo TK a tudíž jsem vozidlo neprovozoval v rozporu se zákonem a oni to smáznou ne?
Všude se dočítám, že do depozitu to možné dát není když auto je v odhlášce bez TK.

Povinnost uzavřít povinné ručení – nebo přesněji pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla - má vlastník, spoluvlastník nebo držitel (řidič) vozidla, který vozidlo užívá na pozemní komunikaci. Takže když mě stojí ve stodole bez motoru, to není pozemní komunikace, tudíž nic uzavřeného mít nemusím.

Když nemám Tk tak mi nemůžou dokázat že jsem s tím jezdil vždyt bych porušil další zákon přeci.

janko_123

Příspěvek od janko_123 »

povinné ručení je opravdu nutnost, já jsem ho vyřizoval online přes expresní pojištení
Srovnejte si ceny ručení a neplaťte pojišťovnám nic navíc.

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

A teď všichni honem klikat na tu sračku :lol:
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

neasi, ban, kill :x
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

fereros2

Příspěvek od fereros2 »

to že auto nemá TK neznamená, že není provozu schopné - tedy podle zákonů ano, ale taky jsem měl nedopatřením na autě měsíc a půl prošlou TK a jelikož jsem si toho nevšiml, tak jsem jezdil dál, až do doby kdy mě zastavila PČR, ale ukecal jsem to a technickou udělal...jenže v tvém případě byla potřeba platit pojistku, páč auto v polopřevodu nejde hodit do depozitu, nejlehčí varianta byla hned přihlásit, pojistit, případně depozit...takhle jediná možnost co je, je falešná kupní smlouva s někým jako Laco Deméter a auto rozřezat, ale to nedoporučuji :D

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“