Prodej vozu a eko daň

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Kingmichal
Kontaktovat uživatele:

Prodej vozu a eko daň

Příspěvek od Kingmichal »

Zdravím a prosím o radu,

chci prodat Felicii z r. 95 na které by se měla platit při přihlášení EKO daň 5000Kč. Mám jí už asi dva roky a pořád jezdím na odhlášku. Teď jí chci prodat a chci se vyhnout jejímu dohlášení, tak bych ocenil radu, jak postupovat. Někdo s tím určitě zkušenosti má. Na internetu pořád u inzerátů vidím:" nepožaduji převod, ošetřeno kupní smlouvou atd". Napadá mě následující řešení:
Prodat to a do kupní smlouvy dát formulaci, že kupující se zavazuje auto do měsíce přehlásit (a další omáčku)... Kupujícímu by pak, pokud se nepletu, stačila kupní smlouva na kterou by mu to na magistrátu přihlásili a já bych byl krytý.

Jenomže se naskýtá otázka, co když to nepřehlásí a udělá s tím nějaký přestupek, nehodu, nepojistí si to. Tak aby mi pak domů nechodili obálky od PČR případně ČKP. Stačila by jim jenom kupní smlouva jako důkaz, že už nejsem majitel?

Pokud někdo má s tímto zkušenosti, ocením každou radu! Dík moc!

Jord
Kontaktovat uživatele:

Re: Prodej vozu a eko daň

Příspěvek od Jord »

nemáš bůra?
...

mex777
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mex777 »

Kupní smlouva stačí, když ti přijde něco, když už jsi auto nevlastnil, tak jim pošleš kopii kupní smlouvy a vyjádření, že si auto nevlastnil, tak jsi v pohodě...
http://www.spz-help.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
zprostředkování činností na MHMP(převody vozidel,ukončení leasingu,technické prohlídky,povinné ručení,atp.)

rejchy

Příspěvek od rejchy »

Ono to nejde dát z odhlášky do odhlášky?

Kingmichal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kingmichal »

rejchy píše:Ono to nejde dát z odhlášky do odhlášky?
No nebo tak, to mne nenapadalo, ví někdo jestli to jde takhle?

Dík
Alfa Romeo 156 2.0TS 114KW :lol:

don

Příspěvek od don »

Jo jde to prodej to na smlouvu a hotovo. Auto na tebe bude odhlášené, ale ty jsi kryty kupní smlouvou a kupující to přihlásí nebo bude jezdit na odhlasku - což je spatne ale děla to každy. Kupující si udělá pouze pojistku. ( svou pojistku také zrušiš na kupní smlouvu) a pokud se neco stane s vozidlem mas datum prodeje ve smlouvě.

woodys

Příspěvek od woodys »

Já prodával nedávno dva auta a vždy chtěli na zrušení pojistky velký tp a ten si ofotili, že je to odhlášené :nono:

don

Příspěvek od don »

Tak to asi záleží na pojišťovně.

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

nedavno jsem mel auto, ktere bylo odhlasene na predchoziho majitele. a to auto jsem prodal dalsimu, ktery si to taky neprihlasi. úspěšně to tak je tři majitele bez přihlášení.
záleží na kupní smlouvě, ne na tom, co je v TP.
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Bolo1

Příspěvek od Bolo1 »

Vzhledem k tomu, jak otravuje ČKP , tak bych nechtěl být napsaný jako poslední majitel v tech. průkazu. Až se něco stane, jsem zvědavý jak najdeš posledního majitele vozu. Za sebe bych do toho nešel.
Hujdaj a sempl klever

don

Příspěvek od don »

To je uplne jedno CKP otravuje furt, posílají to skoro každému. Pokud ti neco přijde ty jsi proste kryty kupní smlouvou. Kdyz auto pojistiš v den koupě a odhlásiš v den prodeje tak uz to není tvůj problém. Ty to můžeš dokazat. Řešíte zbytečnosti.
Bolo1: co by se mělo stát?
Na magistrátu jsem skoro každy den, navic toto všechno zařizuji.

Ultima

Příspěvek od Ultima »

BOLO a pročpak? mám kupní smlouvu k nějakému datu, a cokoliv se stane po tomto datu mi může vylízat prdel. Jak se ti někdo ozve, ofotíš smlouvu, pošleš a nasedano, hledejte si nového majitele. Ale pravdou je, že se mi kvůli jednomu autu 3x ozvala ČKP (po mě šlo z ruky do ruky v domění že na něm něco vyvařej, ale v TP jsem asi zůstal já s odhlášením na kupujícího ode mne) A když jsem jim po třetí poslal smlouvu s doprdeleposílajícím dotazem proč otravujou, když smlouvu už tam mají tříkrát a planou výhružkou jestli to udělají ještě jednou, že něco uvidí, tak dali pokoj.

Bufik

Příspěvek od Bufik »

Rozhodující je vždy kupní smlouva, co se týče pojištění i pokut. A jako perličku uvádím příklad kdy jsem nevědomě uzavřel smlouvu s neexistující osobou a přišla mi pokuta z Mělníka: Prodal jsem Toledo 1.9D bez STK cigánovi, kterej mi údaje o sobě jen nadiktoval. Když jsem tam volal s tím že jsem auto prodal člověku xy úřednice mi oznámila že žádná osoba s tímhle rodným číslem není, ale že nejsem povinnen si tohle ověřovat a ať jí jen pošlu sken tý smlouvy. Taky mi důrazně doporučila originál kupní smlouvy uschovat na co nejdelší čas, protože je tu velký riziko páchání dalších přestupků a případně trestných činů s tímto vozem ;)
The Ultimate Driving Machine. (OO=[][]=OO)

starter

Příspěvek od starter »

takže to je fajn ne? prodám auto japoncovi jménem Vihu lmiho ukolen a je to OK? to snad nemyslíš vážně, jsi povinen si zjistit totožnost kupujícího
odtah od 7kč/km 731810210

Bufik

Příspěvek od Bufik »

Hülmiho Ükolen je fin a né japonec, to ví přece všichni 8)
The Ultimate Driving Machine. (OO=[][]=OO)

Bolo1

Příspěvek od Bolo1 »

Ultima píše:BOLO a pročpak? mám kupní smlouvu k nějakému datu, a cokoliv se stane po tomto datu mi může vylízat prdel. Jak se ti někdo ozve, ofotíš smlouvu, pošleš a nasedano, hledejte si nového majitele. Ale pravdou je, že se mi kvůli jednomu autu 3x ozvala ČKP (po mě šlo z ruky do ruky v domění že na něm něco vyvařej, ale v TP jsem asi zůstal já s odhlášením na kupujícího ode mne) A když jsem jim po třetí poslal smlouvu s doprdeleposílajícím dotazem proč otravujou, když smlouvu už tam mají tříkrát a planou výhružkou jestli to udělají ještě jednou, že něco uvidí, tak dali pokoj.
Já vím, že kupní smlouva tohle všechno řeší. Ale přijde mi to, dělat si zbytečně do budoucna problémy. Nikdy nevíš kdo s tím autem něco udělá. Nelíbilo se mi věčně dokazovat ČKP , že nejsem majitel vozu. A že se ČKP chová jako hovado víme asi všichni. Nebo někdo s tím autem někoho přejede a budou ti klepat na dveře policajti. Prostě já se rád takovým situacím vyhnu, hlavně v dnešní době. To EKO stojí 5 litrů, to snad není taková hrůza. Možná jsem jen naočkovaný svou kamarádkou, která dělá na magistrátu nebo jsem jen opatrný , nevím :mrgreen:
Hujdaj a sempl klever

Ultima

Příspěvek od Ultima »

Tak každý to má jinak a jinčí věci si dovolí, nicméně já ekovýpalné naplatím z principu, absolutně s ním nesouhlasím a potkat toho Bursíkovic vola, nedostal by jen facku. Tuhle jsem byl na přihlášení dovezence a (o)pička u okýnka mi povídá že jí dám tři banány, že prý auto podle TP splňuje E2. Na to jsem ji odpověděl že neuvidí ani korunu a značky mi stejně vydá, jelikož auto splňuje E3 podle origa IT TP. Chvilku se dohadovala o hovně a pak to šla ověřit a zjistila že je v CZ TP chyba a že tedy nic platit nebudu a chybu v TP opravila. Od určitého životního momentu si na hlavu fakt srát nenechám :lol:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“