Aixam

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět

Vlastníte Aixam nebo jine mopedauto?

Ano
1
3%
Ne
31
89%
Chci ho
3
9%

Celkem hlasů: 35

Koudy14

Aixam

Příspěvek od Koudy14 »

Možná tohle neberete ani jako auto, ale mikrovnku.
Ale co si o tomhle autě myslíte?

Chtěl bych požádat o radu ostatních majitelů o různe vylepšení výkonu atd.
Naposledy upravil(a) Koudy14 dne 18 kvě 2014 08:43, celkem upraveno 1 x.

hodon

Re: Aixam

Příspěvek od hodon »

Pro někoho bez papírů či pro děcko dobrý. :) Ale v ČR mě příjdou děsně drahé..

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

lol já dycky dyž vidím ty blbečky jak v tý sračce jezdí a tváří se jak mistři světa tak se popadám smíchy za břicho
a ten zvuk spek
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Hóky95

Příspěvek od Hóky95 »

Jardafox: Asi tak nějak...Dvě bukvice tím dojížděj k nám do školy :lol: :lol:
Fiat Coupe 2.0 16V - Winter Car
Mitsubishi Eclipse 2.0GS - Milášek
Ford Puma 1,7 VCT - Bejvalka
Fiat Uno - Šmoula - Nekonečný projekt

H.o.m.i.e.

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Když už máš papíry na motorku tak si kup motorku. Když si vezmeš pro a proti:

Motorka :
+ má daleko větší top speed než axiam
+ větší výkon (Mito, RS, CBR apod...)
+ všude s ní zaparkuješ
+ provozní náklady (záleží na motorce)
+ řídit motorku je zábava
+ neexistují pro tebe kolony a zácpy

- v zimě nepoužitelný
- úložný prostor
- provozní náklady (záleží na motorce)

Axiam:
+ má "nějakej" úložnej prostor
+ je to auto takže můžeš jezdit za každýho počasí
+ asi provozní náklady

- rozhodně top speed, auto co jede 50 patří maximálně tak do města
- zvuk
- budeš ze sebe dělat "Blbce" protože tím "autem" každej pohrdá.
- mě se nelíbí

Když to shrnu tak by pro mě byla jasná volba motorka na kterou je ten řidičák taky zaměřen, nejen že si s ní užiješ spoustu zábavy ale určitě s ní budeš i ve svém okolí sklízet "obdiv" za motorkou se spousta lidí otočí, nehledě na to že holky mají motorky taky rády :D.

Koudy14

Příspěvek od Koudy14 »

Motorky mě vždycky přitahovaly, ale každý den najedu kolem 40km a v zimě bych se neměl jak dostat.
Ale při autoškole mě to tak chytlo, že už šetřím na motorku.
Jaká je asi nejlepší 125cc motorka podle Vás?

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

Mno ten top speed bych tolik nevyzdvihoval protože tady u nás je někdo musí upravovat. Potkal jsem tu už 4různý který to drtili 80km/h :lol:
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát :D )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

Bufik

Příspěvek od Bufik »

To podle toho jestl chceš 2T nebo 4T ;)
The Ultimate Driving Machine. (OO=[][]=OO)

starter

Příspěvek od starter »

skoro všechny tyhle prskavky maj sundanou nálepku o max rychlosti :D
je to fajn projekt, ale pro čechy finančně nedostupný rsp. pro velmi úzkou skupinu
odtah od 7kč/km 731810210

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Jedinej použitelnej Aixam byl asi ten se kterým po Praze(sic jak dement) lítal mladej Kočka. Ovšem za cenu toho, že v tom musel bejt nasypanej hroznej nesmysl.
✠Luftwaffle✠

Bohuš
Moderátor

Příspěvek od Bohuš »

Záleží jakou moto jestli 2t nebo 4t. Já bych se přiklonil ke 2t protože dvacka v čtyřtaktu je takové větší kolo :) Kdybych zvažoval já tak Aprilku RS nebo Cagivu MITO popřípadě hondu NSR ale ta mi příjde proti těm dvoum taková gaučovitá :).

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

K Aixamu: vzhledem k tomu že v usteckým kraji sou poslední dobou tyhle pojízdný sekačky celkem rozmnožený tak sem to neřešil do chvíle, než si tu jeden prcek z toho udělal živnost a začal těm sekačkám odebírat škrtící ventily a kochat vejfuky. Sice jim to jede 8 pětek, ale kdykoliv potkam jeden určenej (navíc v nehoraznym tuzingu ala nýd fór spýd pyčo) tak se jen směju.
Hele za tu dobu co jsem byl ve finsku tam tyhle sekačky ve městech jezděj běžně, jenže tam je to dotovany statem a stojej fakt babku, u nas je pořizovací cena a cena údržby naprosto mimo, nehledě na to, že se právě pořád nalézají blbečci co z toho chtěj udělat plnohodnotny auto (kterym to nikdy nebude). Sice je hezký že je dělaj i v hardtopu (to nam tu taky jezdí), ale za ty peníze je lepší si počkat do 18 a koupit si AUTO s velkým A nebo 125 mašinu

k motorkám:
Yamaha YBR, Honda CBR, Suzuki EN 125
Je to podle vkusu, jelikož si nejspíš student tak sáhni po 4t a ne po cvajtaktu (2t) pokud nemáš doma rodiče při penězích nebo si umíš dělat doma sam vybrus a rozborku sborku. Já chápu že takova NSR vypadá skoro jak velká motorka a po otevření to nějakych 20 kW má (možná míň nejsem si jistej kolik se na tom dalo uhonit), ale věř mi že raději budeš mit něco co jezdí furt
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

Ultima

Příspěvek od Ultima »

Mě nic dvoutaktního nesmí přes práh. Kdo se v tom má furt hrabat... Vidím to u sousedů kluků 15-20, děs. Před týdnem to smetí vyházeli a koupili RSV 1000 a druhej si vzal Ducati 749s (oba ovšem na to nemají papíry tak se chodí kochat a jezdit na letiště, když jim to tam odvezu. Zůstala jim tam zoufalost Futura rs 125 už asi po padesaté rozebraná jen za poslední dva roky... za mě dvoutakt NIKDY!!!

Bratr začínal na Suze GN 125 a bylo to příjemný povození, ne moc rychlý (kilo se s tím dalo) ale příjemný a spolehlivý.

H.o.m.i.e.

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

Záleží co od té motorky čekáš a jakej máš rozpočet. Pokud jsi na rychlost tak cbr, yzf, derbi něco taky dělá. Pokud se chceš spíš kochat a cestovat tak varadero nebo třeba derbi terra. Pokud budeš lítat většinou po městě tak třeba Duke 125. Je toho hromada, stačí si "jen" vybrat. Sám teď prodávám Elefanta 750 a koukám po něčem novým :D

Bufik

Příspěvek od Bufik »

U nás na kladně na aixamáckejch papírech lítal jeden světskej se smartem fortwo :x Jinák u mojí ex Aprilie AF1 Sintesi co rok generálka motoru :lol:

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

H.o.m.i.e. píše:Záleží co od té motorky čekáš a jakej máš rozpočet. Pokud jsi na rychlost tak cbr, yzf, derbi něco taky dělá. Pokud se chceš spíš kochat a cestovat tak varadero nebo třeba derbi terra. Pokud budeš lítat většinou po městě tak třeba Duke 125. Je toho hromada, stačí si "jen" vybrat. Sám teď prodávám Elefanta 750 a koukám po něčem novým :D
Pro mladýho studenta/kluka duka 125? Neber mě špatně, ale podle mě ho zas tolik doma rádi nemaj aby mu koupili motorku za 90 tácků.
Jestli bude chtít nějakyho motarda tak je rozumnou volbou Yuki TR125. I přes to jaký vtípky kolem týhle značky kolujou, tak jsme ji měli doma, pákrát se s ní jelo i nějaky enduro a bylo to docela spolehlivý.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Bufik

Příspěvek od Bufik »

Kdo má Yuki píchá kluky :D Ale je fakt že do práce a zpátky na léto bych si Yuki 125/200SM klidně pořídil, lepší nez scooter :)

AR166
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AR166 »

do mesta neni nad skutra.. 60kg vahy, 160cm delka do rohu garaze cajk, zere 2l, jede 70, na krizovatkach rychlejsi starty nez auta, na kruhaci skrtaj stupacky :D , povinny za 180,- na rok..... a to vsechno za 7000,- spolehliva stara italska oma malaguti 50.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Skůtr neni motorka :nono:

Pokud si myš ve městě tak ano, ale jak se chceš občas projet tak vůbec. Nehledě na tom, že na skůtru si fakt už připadam jak 4% účastník :lol:
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Progresss

Příspěvek od Progresss »

Já bych chtěl vidět Vás v 15cti mít prachy na AIXAM a potřebovat v zímě jezdit jak by jste brali argument počkej 3 roky :lol: však za 3 roky to prodá a koupí pořádný 8) Mě to nepříjde tak špatný :wink: a když se na to dají hezký kola tak to zas tak hrozně nevypadá...

Já to sám chtěl, nakonec ale vyhrál skůtr 8) Každopádně tyhle kecy jak je skůtr pro 4% atd jsou hezký do doby než se skůtr rozjede po zadním a tu 125ccm motorku poníží 8) Protože ty skůtry se daj naladit na úplnej nesmysl.. Ikdyž jsme se v tom pořád hrabal a chodil na brigády jak blázen aby bylo na vejfuky, variátory atak :lol:

Motor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motor »

na litacku po meste je skutr idealni povoz.

tady moje vozitko

Jinak mit v patnacti Aixama tak jsem kral. :D
Přílohy
51d9c6db29d73af1689c0100.jpg
r1.jpg
Audi A6 Avant 1.9TDi
Felicia BlueSky 1.9D
BMW e30 Coupe
MB W201 190e
VW Golf I GTI
Škoda Rapid

SirJoHny

Příspěvek od SirJoHny »

Mě docela přijde že v tom jezdí jenom ty co maj prachy,takže bych řekl že by jste za to byly docela rádi. :)
https://www.youtube.com/watch?v=DK1s2xdhI60" onclick="window.open(this.href);return false;
TDI = NO SMOKE,NO FUN !

I LIKE this car's =https://www.facebook.com/ilikethiscars

Fitness and Fight = https://www.facebook.com/fitnesssfight" onclick="window.open(this.href);return false;

Draxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Draxx »

Mama mela Aixama asi 6 let. Za tu dobu najeto cca 10k km. Jel sem s tim jednou 70km/h a to bylo poprve naposledy. V ty rychlosti zjistis, ze rizeni je sileny, brzdy vubec nebrzdi a to ze je to cely z plastu tomu neprida. Je v tom silenej hluk takze na radio zapomen. Navic neustale problemy v zime to vubec nastartovat, menily se zhavicky a stejne to moc nepomohlo, byla to spis loterie. Na spodek to silne hnije, na nasem kusu se muselo dost varit. Dily stoji neskutecnou raketu - jeden predni tlumic tusim 3,5k. Cokoliv bylo drazsi nez na moji 3,3 V6 Sonatu.
Nebejt mamy, prodalo by se to hned. Takhle to za tech 6 let stalo na udrzbe pres 50k (variator, tlumice, brzdy atd) Navic prehnil kabel od baterky, pak zarezl posuv sedacky, pak panty zadnich vrat takze pri otevreni se zkroutily a vysypalo se zadni sklo....
Za me rozhodne ne, radsi ty penize prochlastej.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“