Jak na pojištění při přeprodeji aut?

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Kingmichal
Kontaktovat uživatele:

Jak na pojištění při přeprodeji aut?

Příspěvek od Kingmichal »

Zdravím!

Chci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s obchodováním s auty. Jde mi o následující. Auto koupím, odhlásím na sebe a budu ho mít třeba měsíc na zahradě. Za ten měsíc musím platit pojistku aby pak po mě nešla ČKP. Nevím, jak tohle vyřešit, jestli existuje nějaká "plovoucí" pojistka nebo jestli by to vyřešili třeba převozní značky, které by na tom ten měsíc byly? Ale jak to pak dokážu té ČKP, protože v jejich databázi určitě neuvidí, že to je na převozkách...

Za každou radu budu rád!

Dík!

Kane13
Moderátor

Re: Jak na pojištění při přeprodeji aut?

Příspěvek od Kane13 »

Auto pojistíš na VIN, ne na SPZ. Tu jim nahlásíš v okamžiku, kdy ji dostaneš. Důležitý je, aby auto bylo stále pojištěný, značky nehrajou roli... Jedině v případě, že dáš značky do depozitu, nemusíš platit povko..
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor

Kingmichal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kingmichal »

Jasně díky, to je mi jasný. Tenhle případ by byl, kdybych to tahal třeba z ciziny, ale budu kupovat i v ČR. A zase nechci při každym koupenym autě sjednávat novou pojistku, protože když se třeba za týden prodá a já pojistku zrušim, tak tam je tušim nějaký penále. A sjednávat jí na měsíc je zas nesmyslně drahý...

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

smazano - vsechny vas tu miluju ;) a az se jednou potkame tak dame radsi panaka...
Naposledy upravil(a) AlesiBoss dne 11 črc 2014 18:04, celkem upraveno 1 x.
už nemám hnujdaj...

Hans231
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans231 »

Na měsíc sjednávat nemusíš. Sjednáš na celý rok a pojišťovna ti potom naúčtuje jen poměrnou část, podle toho jak dlouho jsi byl majitelem. Myslím , že pokud máš auto na kšeft, tak nemá cenu špekulovat kvůli úspoře max. pár stovek. Určitě se ti to vrátí v zisku z prodeje.
BMW 535i

Joyride

Příspěvek od Joyride »

Jak řiká Hans, ámen :mavani:

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Navíc v pojišťovně se dá v pohodě domluvit a pojistit auto klidně jenom třeba na 4dny 8)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“