australie

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

LiberaleMiguel2

Re: australie

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Já teda doufám, že až mi bude 40+, tak nedopadnu tak špatně, že budu brát 15 :D
A dojíždění zrovna do Hyundaie odkudkoliv může být ještě výdělečné ;-)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

Tak určitě, když tě baví se mrdat ve vlaku nebo zapařeném busu hodinu tak ano 8) , jinak o těch 10-15 se nebavím že vyděljí a za to žijou, to je příjem co jim "zbyde" :wink: , tobě to asi taky zbyde, když jsi zřejmě u rodičů bez starostí, starším lidem na svém už málo kdy :wink: . Takže si nestežujou, a já taky ne :wink:

Jinak back k AUS, žije tam má pra-teta (sestřenice od dědy) od roku 68, celý život tam dělala uklízečku v nějaké větší firmě, má 5 synů, všichni IT, krásný velký dům kousek od města Cambera nebo jak se to píše, užívá si důchodu pěkného a naposledy jak tady byla před 5ti lety v Karviné, chtělo se jí až brečet jak to tady dopadlo, a je ráda že tehdá vypadla. Dnes to tak už je určitě dost jiné než tehdá, ale myslím, že když se nebojíš, neváhal bych 8) . Taky jsme na AUS uvažovali, mladá dodělala Ing a dostala nabídku do nějaké strojařské firmy v austrálii, ale nakonec jsme se rozhodli zůstat, mladá pokračuje na PhD a já si cykám to své :D , nemáme na to koule odjet do neznáma

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Ne, když vemeš do auta další tři lidi ;-)
A zbývá mi to, i když u rodičů nebydlím a do práce jezdím 15 minut autem...
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

Tak ty jsi jiná liga :lol: , ty makáš u Inda v Ostravě. A připočti k tomu kapke více odpovědnosti+zkoušky, školení a že jsi jednou noho pořád v base :D

don

Příspěvek od don »

Celkem zajímavé a po dlouhé době přínosné téma. No vidím že tady Aleshit a Liberál zase rozjíždějí OT. Víme že ti to rádoby pseudosportovníautofplynuspotencionalem10000000000000000PS žere nic. Jsem rád že jsem se dozvěděl že Aleshit je těžkej bigboss co děla hrozně tajný business a samozřejmě mu to všichni závidíme, jak nám připomněl jeho věrný olizovač análního otvoru Liberal.
Ritchma: ty se ještě divíš? Přeci je jasné že vědí všechno, všude byli a když ne tak si to aspon myslí, nebo to slyšeli nebo to je pocit, ale vždy mají pravdu.
Něco jako http://www.LiberalAleshigay.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Alfoun: to se nedá..... :lol:

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

pokud to chapes tak ze mi to mas zavidet, pak mi to asi proste jenom zavidis... jinak si to vysvetlit nedokazu, nicim se tu prece nechvastam... kdybyhc se chtel chlubit tak snad zacnu uvadet kolik to sype, co delam (idealne prikraslene) a co sem si za to vsehcno uz koupil, nic takoveho jsem neudelal tak nevim co mas za problem...

Presne proto o nicem podobnem nijak moc nemluvim, protoze pak prijdou vsichni lidi jaok ty a zacnou presne s timhle... Ze se chlubim... tak ja se s dovolenim chlubit tuplem nebudu :) a tuplem nikdy nikomu nereknu co delam, pokud na nem neuvidim znak dolaru jako na potenciualnim zakaznikovi... protoze kdyz byhc to nahodou nekomu rekl, tak se automaticky chvastam... Nasrat na vas, fakt :) ani jedina diskuse tady nikdy k nicemu nevedla... coz ej zajimavy, protoze tohle je jediny forum kde zadna diskuse nikdy nevede nikam jinam nez k tomu ze se nekdo nekomu vysmeje nebo se resi sracky :) obsah tu je mesic od mesice vetsi nula... hold nasedano a omlouvam se :) uz budu navzdy mlcet
už nemám hnujdaj...

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Jak pracovat v AUS, USA potažmo za hranicemi ČR.

Téma začínalo celkem dobře a rád bych se i poučil..

jenže..
teď je to jenom flame, který rozpoutali staří známí..
Thx guys 8)
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

A nevsiml sis ze ja zacal zcela v pohode a neutralne a dokonce k tematu?? ja neivm co je to tu za divnou komunitu ze i uplnou blbost, navic k veci dokazete dovest k tomu ze je to zasrany OT a idealne to svest an nekoho kdo vam moc nesedi misto abyste se chytli za nos, ze mozna neni problem jen v tom... :)

fakt volove...
už nemám hnujdaj...

Bobek

Příspěvek od Bobek »

Já bych jen podotknul, že jsem nikoho nejmenoval. Ani jsem tě nemyslel, ale sám ses přidal.

Hlavně nehledat chybu na své straně, ale na straně těch druhých 8)
Renault Laguna III phase 3, Initiale Paris, 110kw
Renault Mégane Grandtour GT, 151kw
Renault Mégane Grandtour GT220 162kw
Opel Vectra B Caravan 92kw

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

heh se nediv kdyz je to tu jak stado kobylek, tady se fakt neda normalne diskutovat... :) Ano, taky ne vzdycky udrzuju diskusi v pohode, ale vetsinou se snazim normlane argumentovat a normlane diskutovat, pak prijde jeden blbec, placne nakou uplnou kravinu, idealne osobni utok a hura, uz jsme tam zas i dkybyhc an to uz nereagoval, tak s etoho chyti celej zbytek fora a jede to :) stado kobylek
už nemám hnujdaj...

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

nemyslím si, že v zahraničí na cizince čekají jen supermarkety, fastfoody a podobně.Šikovnej, trpělivej a průbojnej člověk najde práci i ve svým oboru....Podnikání se lidi bojí i tady, tak těžko někdo půjde podnikat hned ven a bez zkušeností s podnikáním takovej kšeft venku bude mnohem těžší...
Ono vážně kolikrát je lepší mít ten klid a rozumný peníze, než vidinu velkejch peněz někde v budoucnu.Nebo taky taky vůbec nikdy...Podnikání nikoho nijak nešlechtí.Dneska dostat živnosťák je otázka litru a trošku času.A firmu hned každej rozjíždí těma nejnižšíma cenama a na černo.....
svět dospělých je pro mne záhadou......

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

ano, to rozhodne souhlasim, podnikani neni samospasny, ale bohuzel ve vetsine statu je to jedina cesta k necemu lepsi pro cloveka co nein tak kvalifikovanej aby dostal dobrou praci, pokud je clovek kvalifikovanej ma velkou sanci dostat dobrou praic i v zahranici, i to neni lehky ale ty predpoklady jso tam jasny... na druhou stranu clovek co nema zadnej papir, doporuceni, nemusi proste delat sezoni prace a prace na tech nejhorsich pozicich, ma sanci podnikat a to je vlastne to co sem chtel od zacatku rict a doporucit ke zvazeni... skoda ze to neumim dobre napsat a neutralne... pac se vzdycky moc rozvasnim :) omlouvam se jetsli sem se tu nekoho dotknul... ja to myslle jen dobre
už nemám hnujdaj...

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

všechno má svý pro a proti.Ale tohle všecko záleží na konkrétních případech.Nejhorší je, že dnes lidi chcou všechno hned, ve velkým a bez námahy, ale to prostě nejde.Znám i lidi, co vyšly školu, nikde předtím nebyli ani den na brigádě a šli podnikat, samozřejmě jim to dlouho fungovalo.Ale i takový, co se nebáli ojebávat, těm to bohužel tak nějak funguje....

Každej kus papíru ať je to řidičák, svářečák atd. je velký plus.Ale taky tě nikdo nebude brát s tím, že to máš, ale že se toho náležitě využije.Já třeba šel dělat do Rakouska s tím, že mám maturitu.Což tam je nic.Stát plnej Turků, Poláků,Albánců, Jugošů atd., prostě plnej všelijakejch lacinejch vercajků.Sehnat slušnou práci takřka nemožný.Takže dřina jak magor.Brzo ráno vstávat, pozdě večer přijet na ubytovnu.Po roce konečně jsem dostal dobrou prácu, kde člověk má zodpovědnost a neco vytváří.Ale pořád je to makačka, člověk se nezastaví, komunikace v cizím jazyce, nároky asi dvakrát takový než na Rakušana......ale asi bych jen tak neměnil
svět dospělých je pro mne záhadou......

AlesiBoss

Příspěvek od AlesiBoss »

Hned to nebude, ani to podnikani ani zadny lepsi zamestnani... vsude je ten zakon, ze clovek se musi propracovat, pokud bude delat vic nez na 100% je ta sance velka. Bude-li na to srat, ma velkou sanci ze ztrati i to co ma, natoz ab yse posunul nahoru... vydupat se je sakra drina... a bylo to tka vzdycky, na tom se nemeni vubec nic...
už nemám hnujdaj...

kony5

Příspěvek od kony5 »

trochu oživím : http://www.csfd.cz/film/328371-australsti-tiraci/" onclick="window.open(this.href);return false; ....zjišťuju a sem rozhodnuty tam odjet na 100 % .... a jak se tu rozebíra podnikání v čr... nevim jak v au nebo usa a podobně ale co mně osobně přijde nejvíc na hlavu jsou v čr podmínky k podnikaní.... na všechno chtějí praxi (přítelkyně chtěla začít podnikat v učetnictví - mně učetnictví uspěšně vede cca rok - papirově ale nema praxi - nemá nárok... leda žeby ji někdo s praxi dělal garanta to nechapu :D ) .... proč by nemohl dělat kdokoliv cokoliv? zakaznici si najdou co chtěji a v jake kvalitě.......

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hattori_hanzo »

Dokonce celej rok to dělala? Tak to už je asi velká zkušená účetní. :D Naše účetní má praxi 20 let, 5 - 7x do roka je někde na nějakým školení a stejně zdaleka nerozumí všemu. Možná jsou ty praxe dobrý kvůli lidem s přehnaným sebevědomím. Nikdo tě nědokáže dostat do krimu nebo alespoň hodně velkýho průseru tak rychle, jako špatnej účetní.
✠Luftwaffle✠

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

to ze si nekdo mysli ze mu neco de, prece neznamena ze to dela dobre :- )

kony5

Příspěvek od kony5 »

a co tím změní garant ??? ... nevidím důvod proč když někdo chce sám něco začít neměl by... ať má praxi jakou chce....

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Ty sis svěřil své učetnictví člověku, co vylezl z nějaké obchodní akademie v hornídolní, stěží odmaturoval a má živnosťák? Neříkám, že je to případ tvé přítelkyně, ale pokud by to šlo bez praxe, tak to tak bude. To je asi stejný jako, že si po škole nemůžu udělat autorizaci (potřeba praxe 4 roky a následné zkoušky) a nemůžu jít dělat stavbyvedoucího - jsem ze stavařské rodiny, na stavby chodím asi od 6 let a vím o praxi mnohem více než mi dala škola.

Garant mění to, že přebírá zodpovědnost a měl by to kontrolovat... pokud nebude, jeho boj a platit bude on.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

V Austrálii to podle mě není jinak. Ani ne tak praxe jako jsou potřeba papíry na úplně cokoliv. Chceš servírovat alkohol, musíš na kurz. Chceš pracovat jako dělník, potřebuješ zkoušky. A takhle je to víceméně se vším... Ale nic co by se nedalo za pár dolarů a trošku času udělat.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

kony5

Příspěvek od kony5 »

ona původně nemá žadnou učetní školu, ale naučil je to múj tata který podnika cca 20 let učetnictví si dělá sám a defakto je to taky samouk - učetní kurzy, knihy atd . naučil ji to a ona to uplně v pohodě vede sama s obratem cca 3mil za rok takže položek tam má požehnaně., ono na tom taky neni nic těžkého ja to jednu dobu taky dělal ale nebaví mně to ... fakturace zmakne každý, na peněžní deník pokud dáváš pozor a někde nezajebeš čisla neni nic těžkeho.. a přiznaní atd máš vždy pokyny k formuláři.. dělá učetní evidenci ne podvojne učetnictví s uzavěrkou, - dříve jednoduche učetnictví dneska zjednodušená daňová evidence.. defakto neni nic těžkeho na očislovaní paragonu, vystavení faktur pak napsaní do deniku a pak jen z rozdilu spočteš daně a dph.. ale o to tu nejde jde tu o to že člověk jde na uřad a má chuť něco začít a něco dělat a ta uřednice ho tam málem seřve za to co chce a že nemá praxi a podobne kecy... celkově je rozšířeny názor nad tím jak je učetnictví těžká věc, taky jsem si to myslel ale neni to nic těžkeho je to jednoduché až na to že snad každý rok měním zpusob vypočtu daně atd. ale jinak se to vede pořád stejně ... jen zapíšeš do jine kolonky .... a ano určitě bych učetnictví svěřil jí protože tě aspon neokrade :D cizimu člověku bych prostě učetnictvi nesvěřil ...... ta myšlenka jak říká ritchma se mi libi mnohem více... chceš něco dělat uděláš zkoušky - vyzkoušeli tě prospěl jsi mužeš začít...

kony5

Příspěvek od kony5 »

m.arty - ja to měl stejně tata jako dopravce vím o tom všechno a bez praxe sem vlastní koncesi nedostal. ted už mám i praxi ale nemám zkoušky a už na to kašlu nedělám vlastní koncesi nemám čas běhat měsíc po uřadech a po zkouškách.. sem jako spoluučast rodinny přislušník v podnikaní a jebu na to.... a vždycky když jdu na uřad dozvím se že něco nemám ---- každý rok mi někdo z fú volá že u nich nejsem zaregistrovaný ! ???? po 5 letech :D ... dojdu na finančák a nikdo nic neví všechno v pořadku a už nikdo nevola a tak je to pořád dokola :D

Odpovědět

Zpět na „Pokec“