Motor Honda benzín/diesel

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
Goldies
Kontaktovat uživatele:

Motor Honda benzín/diesel

Příspěvek od Goldies »

Dívám se pro Civica pro manželku. Rok kolem 2008+- takže UFO. Ona by chtěla 1,8 benzín já se ještě koukám po naftový 2,2

Na co si dát u těhle motoru pozor a co by jste doporučili?
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

Ramir

Re: Motor Honda benzín/diesel

Příspěvek od Ramir »

Tady zjistíš vše http://8g.hondaclub.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; .Jinak za mě 1,8 měl jsem ji 5.let a najel 94tis bez jediného problému. Rozdíl ve spotřebě je cca 0,8l. Bude velice těžké sehnat nějaký dobrý kus v 1,8.

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Na tom foru uz lezim 4. den :-) jako benzin zatim vede a vybava executive taky jasna :-D v sobotu se jedu podivat na dve do prahy tak uvidime
Japonci na konci

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

nafta je pro hloupé lidi co neumějí počítat 8)
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Markus: U novýho to beru, tam je potřeba to sakra dobře spočítat, ale u mě je to složitější. Naftu dám do nákladu a odečtu si DPH, benzín ne... Rozdíl mezi naftou a benzínem je tady 5.000,- Ale zase denní nájezd bude čítám kolem 15km do práce a 20km z práce :-D
Japonci na konci

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

vidím to v práci... benzínový lidé mají nulovou údržbu, krom toho co je předem naplánovaný... nafty ? furt něco, turbo, podtlaky, hadice, spony, vstřiky atd atd atd.... mrdat to
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

maRkus: Hloupost. Ve firmě máme mnoho 2.0TDI PD/CR/CR DPF... a jezdí bez problémů.
Auto se koupí, za 4 roky najede 100 - 250 tkm, dělá se jen běžná údržba (tj longlife olej a filtry a když je potřeba, tak rozvody, brzdy a gumy) a pak se prodá. Zcela prostě.

A benzín s nulovou údržbou? Nenech se vysmát. Jaký je dnes rozdíl mezi benzínem a naftou? Přímý vstřik má oboje, přeplňování také, řízení motoru velmi podobné... Nafta má navíc jen DPF
A když slyším, jaké problémy má koncern/BMW... s novými benzinovými motory, tak to snad raději naftu (nadsázka).

To co jsi psal platí o starých autech. Tam s Tebou souhlasím a naftu bych nekupoval, ale u nových v tom nevidím problém.

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

Goldies, hoď sem odkazy na jaké se jedeš podívat nebo do SZ, možná ti ušetřim cestu, něco mám už prohlídlý :lol: 8)

Jinak asi záleží, jak je ten motor zajetej, když to mělo do 30tis, tak to jelo krásně, pak jsem byl po ženský co měla najeto 50tis a to bylo líný jak prase, musela se hodně vytáčet, vůbec nešla do otáček.
...

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Jord: oboje sou v autojarov v bazaru :-) maj tam jediny dve, diesel i benzin. Benzin vzytej o svodidla na prave strane ale pry solidne opraveno. Oboje auta servisovany u nich s pravidelnym servisem. Navic je to Das Welt Auto tak snad by to mohlo byt ok :-)
Japonci na konci

Jord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jord »

No das welt auto jo, ale stačilo mi jednání právě tam v ojetých vozech, když jsem se byl tehdy podívat na pašika :D ochotný jak prdel, když jsem se chtěl projet. Ale to auto za to nemůže.. :lol: tak ať dobře pořídíš
...

JUICE

Příspěvek od JUICE »

Známý to má v 1,8 benálu a něco málo sem s tím taky najezdil a za mě teda tragédie, absolutně nepohodlné uskákané auto (na 17"), špatná ergonomie chaotické palubky, hrozný výhled dozadu a tuhé řízení (pro ženu do města bych řekl že nic moc). Najeto má 40tkm a spotřeba spíše po městě 8, do otáček se mu nechce vůbec a o nějakých 140koní vůbec nevím. A při tom nájezdu má až moc opotřebovanou kůži jak na volantu tak řadičce a vypadá to tak na 200tkm (má ji od novoty). Příjde mi to jako kupovat itala, který tě musí chytnout designem za srdce, akorát od hondy bych čekal více :(

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“