Multivan/jiné spolehlivé MPV do 200tis Kč

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Multivan/jiné spolehlivé MPV do 200tis Kč

Příspěvek od Chamelion »

Pokukuju po nějakém novějším a hlavně spolehlivějším MPV, 7mi místné, ideálně asi naftu nebo nějaký LPG. Rozpočet mám do 200tis Kč, ale to je opravdu strop, radši bych méně.

Aktuálně mám jedničku sharana, nicméně jde pomalu do kytek, tak hledám nástupce. Líbí se mi T4 poface Mulťáky, ale nevím uplně jak je na tom třeba ta 2,5tdi se spolehlivostí. Do 200tis Kč se objevují i T5 Caravely, ale těm popravdě moc nevěřím. Chvíli jsem se díval i na Galaxyny a S-Maxe, nicméně s fordama taky nemám moc dobrý zkušenosti, ale rád si to nechám vyvrátit, případně doporučit jaký motor.

Takže -

- MPV
- nafta (LPG)
- 7 a více míst
- Co říkáte na T4/T5 (jaký motor)
- Co říkáte na Galaxy/S-Max (jaký motor)
- rozpočet max. 200tis Kč

Díky za každou radu 8)

LiberaleMiguel2

Re: Multivan/jiné spolehlivé MPV do 200tis Kč

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

2,5TDi je největší tragédie co můžeš pod kapotou mít :-(

Co takhle nějaká Amerika ? Dodge Gran Caravan třeba 8) dodělat plyn a pohoda :-) akorát je to "trošku" větší než Sharan
http://www.tipcars.com/dodge-grand_cara ... 74597.html" onclick="window.open(this.href);return false;
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Voyagera nechci, celkově ameriky moc nemusim a ani se mi nelíbí interiérově,...a že by to bylo rozměrově o tolik větší než sharan mi nepřijde.

Koukal jsem i na dvojkový sharany klasiku 1,9tdi, ale nevim jestli bych si od tý jedničky nějak zásadně pomohl.

Ultima

Příspěvek od Ultima »

A jéje, Liberal zas neví co plácá... 5ti-vál v T4 poface ať už 75 nebo 111kw je famózní motor k neutahání. Známej to má jako ambulanci (sakra těžká výbava) a když nespěchá jezdí průměrkou kousek pod sedm litrů... Mě se s tím jezdí příjemně, líbí se mi síla a nástup výkonu u pětikotle. Před třemi týdny jsem zrušil jedničkovýho sharana a koukám po dvojkovém ve V6, ale kdyby nebyla multi T4 na mladou tak velká, mám ji už doma...

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

LiberaleMiguel2 píše:2,5TDi je největší tragédie co můžeš pod kapotou mít :-(

Co takhle nějaká Amerika ? Dodge Gran Caravan třeba 8) dodělat plyn a pohoda :-) akorát je to "trošku" větší než Sharan
http://www.tipcars.com/dodge-grand_cara ... 74597.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ty vole migueli drž už hubu, když o tom evidentně hovno víš a chceš bejt zase rádoby chytrej, běž si radši šmudlat tu svojí 4x4 500ps :roll:

Vzhledem k 200tis. stropu bys mohl pohledat aj nějakýho Multivana 111kW, 75kW variant bude asi na výběr vícero, nejvíc dát bacha asi na korozi a původ, dost jich bude mít zajímavý VINka nebo různý přestavby z transportera na Multivana :lol: Tak či tak to bude asi nejdražší varianta bo T4 se držej opravdu nahoře.

Nicméně pokud ti jde jenom o MPV, stačit bude aj SAG, druhá generace s PDčkem taky není špatná, ideál vzhledem k velikosti asi 96kW, 110kW jsou vyjímečný a dost ceněný. Nebo zkusit najít v plynu 1,8T 110kW.

S-Max se mi taky líbí, ale nevim nic :?
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

don

Příspěvek od don »

No, vidím že Miguel opět perlí.
Takže něco k Multivanu, jak psal Rudi, kupovat Multivana je trošku sázka do loterie, jelikož dost jich je překopávka, nejčastěji z Caravelle jelikož je oplastovaná a má 8 a 9 míst ( na hranicích po tom docela jdou přes vin )111kW má delší převodovku než 75kW. Do 200 000.- seženeš pouze Multivana I tzn.( prostřední řada proti směru jízdy) obrovské mínus je, že tam jsou dvoubodové pásy( nedáš dětskou sedačku)
Co se týče provozu, přítelkyně do toho odmítá sednout jelikož je to velké, navíc není možnost nastavit si volant a výškově sedačku. Bohužel, dost se kradou, pokud máš pojištěni proti krádeži tak pojišťovna to ocení dost nízko( je to pro ní stará dodávka s hodně km )
Dost reznou, nejčastěji výfuk - komplet. Prahy, lemy, víčko nádrže.
Spotřebu bych asi nerozebíral, jelikož je to fakt velice individuální.
Jestli mužu doporučit běž do SÁG 1.9 TDI 96kW nic nezkazíš, není jich sice tolik jako 85kW. Na 96kW seženeš všechno, výhoda je i plechařina mezi Alhambrou a Sharanem.
S-Max - proč ne? Je to hezké, výbava super a za 200 000.- seženeš hezký ročník, v super výbavě. Víš co chceš za motor?
Pokud se budeme bavit o T5 2.5 tak to už je opravdu problém. Pokud T5 tak asi 1.9TDI 77kW ale Multáka neseženeš Caravelle je málo možná nějákého Trandáka - bez plastu s malou výbavou.

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Ještě otevřu starší téma - priority se trošku změnily, peníze ubyly -

Máte někdo zkušenosti s Peugeot 807/ Citroen C8/...? Pročetl jsem, že všechny nafty jsou v tom k hovnu, 2.0 benzín slabej, tak koukám po 2,2 16v, ale pořád se bojim toho auta celkově - že se to bude srát po stránce elektro, atp. Nechám se ale rád vyvéct z omylu. Jako druhou variantu vidím trojlístek SAG druhou gen. v klasický naftě...

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

Nafta 2.0HDI je IMHO stran spolehlivosti zcela srovnatelný s jinými povedenými naftami.
2.0i i 2.2i mi do MPV moc nesedí. Bude to žrát a moc to nepojede.

U C8/807/Ulysse/Phedra bych se mnohem více bál té elektroniky. Tam bych čekal mnohem více problémů. Myslím že zrovna u těchto vozů patří k "vyhlášeným". Ale poptal bych se na nějakém klubu. Třeba to bude jako u 307, která byla po FL v pohodě.

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Po klubech jsem právě koukal, ale každej říká něco jinýho...jeden chytne dobrej kus a má klid pět let a dalšímu sjíždějí sami okýnka, bliká palubka atd. 2,0hdi byl prej dobrej až po roce 2005 a to 100kw verze...ty první 79kw byly prej slabý a tak dostávaly čoud a šly do kopru. Ale ty novější jsou zase mimo můj rozpočet, ty začínají na 150tis kč, já na to mám aktuálně cca 110tis kč.

Asi skočim do toho SAGu, jinak to nevidim...

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Mam Sharana 2gen. 1,9TDi 85kw a nalítáno 320tis... Zatím se ze zásadnějších věcí jen srovnávala hlava, protože nám začal žrát vodu. Jinak jen spotřební věci a to jedeme na původní torbo :-)
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

Takeshi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Takeshi »

jenom mě zajímá názor, t4 je nesmrtelná a naproti tomu je t5 neštěstí co se kazí a jsou na to drahý díly? hodněkrát jsem to slyšel, ale tohle auto jde mimo mě
ty s-maxy vůbec to neni na silnicích vidět, tak jsem koukal že to jde sehnat okolo tý ceny rok 07/08
u toho bych vzal 2.0 naftu a hlavně manual, automat je naprostej dement pokud se pokoušíš předjíždět

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Chamelion píše:Ještě otevřu starší téma - priority se trošku změnily, peníze ubyly -

Máte někdo zkušenosti s Peugeot 807/ Citroen C8/...?
Tusim ze Komar1981 ma toho citroena, tak mu zkus napsat.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Takeshi píše:jenom mě zajímá názor, t4 je nesmrtelná a naproti tomu je t5 neštěstí co se kazí a jsou na to drahý díly? hodněkrát jsem to slyšel, ale tohle auto jde mimo mě
ty s-maxy vůbec to neni na silnicích vidět, tak jsem koukal že to jde sehnat okolo tý ceny rok 07/08
u toho bych vzal 2.0 naftu a hlavně manual, automat je naprostej dement pokud se pokoušíš předjíždět
začíná to motorem na 2,5, serou se už brzo vstřiky, turba, u silnějších 128kW často praskaj svody, často jdou brzo do kopru i poloosy, nicméně to bejvá u 111kW taky celkem klasickej jev. Po pár letech ti navíc končej i elektrický svazky, což je na úrovni Fiatu :roll: Výhodou na T5 je snad jenom modernější design, poměrně často EURO IV, tudíž zelená plaketa a tažný na 2,5t, který u T4 bejvalo jenom u synchra, jinak max 2tuny :D Kdybych volil T5, šel bych cestou nejmenšího zla asi a šel do tý 1,9TDI 77kW a chip :roll:

Vzhledem k nynější situaci Chameliona bych volil něco ze SAGu 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

A co takhle Grand Voyager? Ten neni ve vyberu proc?
Japonci na konci

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

známej na pětiválu má najeto milion a do tý doby žádnej problém.Legendární motor a hodněš spolehlivej, krásnej projev, silnej motor...bral bych verzi s IC 74kw, 111kw bych nechal být, prý nemá takovou výdrž jako 74kw...T4 je legendární dodávka, ta bude jezdit ještě v době, kdy už všechny T5 budou sešrotovaný :lol:

nicméně LM si zas plete jabka s hruškama nebo vůbec neví o co go....

Goldies:Rakouská amerika.Plus je asi nesrací zadní náprava........ne, nadávat na to nebudu, znám dost lidí, co to maj a jsou s tím spokojení.Uveze dost, velký to je,jezdit se s tím dá.....
svět dospělých je pro mne záhadou......

HondaMan

Příspěvek od HondaMan »

Tak výhodou Voyageru je hlavně design (= nevypadá to jak dobytčák pro partu dělníků) a rychle klesající cena (=za kilo seženeš 8 - 9 let starej kus o čemž se Ti u VW nebude ani zdát) :-D

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Já právě uvažuju o změně Sharana 2.gen 1,9 TDi v plny nalozi (2001 rok) za něco novejsiho v automatu a nejak mi ten Voyager padl do oka vybavou, cenou a pohodlim + navic posuvny bozni dvere :-) Akorat nevim co se spolehlivosti no...
Japonci na konci

starter

Příspěvek od starter »

Znamej ma Voyagera 2,5 CRD a je spokojenej, u T5 jedine 1,9 a cip k tomu:-) s platakem to utika pekne, casem musim taky do neceho vetsiho, SAG je malej....
odtah od 7kč/km 731810210

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Já voyagera vypustil, protože se mi nelíbí interiér designově - možná pro někoho hloupost, ale mě by to vadilo.

Z mojí strany možno zavřít - nakonec jsem zariskoval a koupil jsem 807, radši o něco novější a v 2.0hdi 88kw - to byl prý nejspolehlivější motor co do toho frantíci cpali, tak uvidíme :wink:

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Mas recht :-) Interier me taky nenadchnul :-( zustavam zatim u Sharana, ale kdo vi :-)
Japonci na konci

jockx

Příspěvek od jockx »

Rodinný houpavý krabicoidy nebrat,to nemá s tuningem nic společnýho :kladivo:

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“