Tire stretch, aneb nevím si rady :)
Tire stretch, aneb nevím si rady :)
Zdravím,
vím, že tu již bylo pár témat tohoto typu, ale zajímalo by mě, zda by nebyl problém nasadit 195/50 pneu na 15x8j ráfek. Oficiálně je max. povoleno na 195 pneu 7,5'' šířka ráfku pokud se nepletu, ale zde mi chybí takové to ''áčko'', i když neříkám, že se všem musí líbit aneb 100 lidí 100 chutí. Nejsem žádný závodník, nemám zapotřebí řezat zatáčky stylem, že pískají pneu a tak se ptám na váš názor, zda je to dobrý nápad, přeci jen s touto technikou nemám žádné zkušenosti. (!Případně by bylo fájn, kdyby jste mi doporučili určitou značku pneu, která má pevnější konstrukci kostry).
Děkuji za rozumné odpovědi k tématu.
vím, že tu již bylo pár témat tohoto typu, ale zajímalo by mě, zda by nebyl problém nasadit 195/50 pneu na 15x8j ráfek. Oficiálně je max. povoleno na 195 pneu 7,5'' šířka ráfku pokud se nepletu, ale zde mi chybí takové to ''áčko'', i když neříkám, že se všem musí líbit aneb 100 lidí 100 chutí. Nejsem žádný závodník, nemám zapotřebí řezat zatáčky stylem, že pískají pneu a tak se ptám na váš názor, zda je to dobrý nápad, přeci jen s touto technikou nemám žádné zkušenosti. (!Případně by bylo fájn, kdyby jste mi doporučili určitou značku pneu, která má pevnější konstrukci kostry).
Děkuji za rozumné odpovědi k tématu.
Naposledy upravil(a) Stehn0 dne 21 led 2015 17:30, celkem upraveno 1 x.
- SomČarovný
Re: Tire stretch, aneb nevím si rady :)
A nemáš nějaké zkušenosti ohledně STK nebo PČR ? Abych nepořídil a zas neprodalSomČarovný píše:Ne,nebyl by to problém.
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni: http://www.tyrestretch.com/8.0_195_50_R15/" onclick="window.open(this.href);return false;
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
- SomČarovný
Na stk můžeš nazout třeba zimáky
A PČR, buď budeš platit, nebo si necháš kola s danou gumou zapsat do TP a budeš mít klid jak s pčr, tak na stk
A PČR, buď budeš platit, nebo si necháš kola s danou gumou zapsat do TP a budeš mít klid jak s pčr, tak na stk
7GTD
- LiberaleMiguel2
Mě jeden orgán z PČR řekl, že s odhaleným límcem můžu někomu amputovat noh, kdybych mu jí přejel tak bacha na tyhle chytráky pak
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Kúp si taký ráfik ako treba , alebo k ráfiku patričný rozmer pneu, lebo je možné že dopadneš presne takto
z vlastni zkusenosti vim, ze jde jezdit 165/45/15 na 8x15, jen se musi zvolit spravny vyrobce pneu. At si to kazdy prebere, jak chce. Nekomu se to libi, nekdo na to nadava. Pokud mas tyrestretch, tak to policajty zajima az jako posledni. Protoze pri takove olacce na disku vetsinou z pod auta litaji jiskry.
Rád bych věděl o nějakých tich kvalitnějších značkách pneu, případně co doporučuješ na tento způsob obutí. Nerad bych koupil pneu, která se po 20tkm začne trhat.Hanuš píše:z vlastni zkusenosti vim, ze jde jezdit 165/45/15 na 8x15, jen se musi zvolit spravny vyrobce pneu. At si to kazdy prebere, jak chce. Nekomu se to libi, nekdo na to nadava. Pokud mas tyrestretch, tak to policajty zajima az jako posledni. Protoze pri takove olacce na disku vetsinou z pod auta litaji jiskry.
kamaráde, pokud chceš takovýto výmysl je to s určitého důvodu a to veliké snížení? pokud ne bude to na vysokém autě doslova směšné. pokud ano při takovým snížení dochází ke sjíždění vnitřních hran gum a věř že ani sebelepší pneu za X tisíc nevydrží ani půlku tvých 20tis km budeš rád že koupíš někde s půlky jetý gumy za litr a najezdíš "několik stovek kilometrů a gumy přezouváš za znova"
Ophell Vectra B Zender Sport 2.1 16V BIG Turbo Nitro! 300HP / 350HP / 400HP Club! Clean engine / car design , Airlift 3P dual Viar, 8piston brake 370mm wave rotor RS3, 3tlg. Schmidt vn-line 19" stretch, Prosport EVO, Sparco, Coming soon 2K18!
- petrsk
- Kontaktovat uživatele:
[quote="pufko"]Kúp si taký ráfik ako treba , alebo k ráfiku patričný rozmer pneu, lebo je možné že dopadneš presne takto
to je prodreny o misku tlumice ne?
to je prodreny o misku tlumice ne?
Rover 825 SD .V kůži a dřevě. R.I.P
Autocrossovy Swišť 1.3 prodáno
Daewoo Nubira 2.0
Autocrossovy Swišť 1.3 prodáno
Daewoo Nubira 2.0
na ptakoviny s natahlou gumou na disku zadne premiove pneu pro vetsinu low-end aut fakt nepotrebujes. Proto "jizdni vlastnosti" a "zivotnost" pneu jsou bohuzel podradnejsi faktor, prioritni je stretch a zapadnuti do lemu . Gumy zhulakas klidne i po 5t km, kdyz mas blbou sbihavost a vetsi odklony. Bavim se o tech velmi blaznivych rozmerech pneu na sirokych discich.
Tobe bych poradil, at si vyberes pneu, ktere maji dobre reference na jizdni vlastnosti, zivotnost a jsou ti financne dostupne.Kup je, obuj je. Udelej geosku a jezdi.
Tobe bych poradil, at si vyberes pneu, ktere maji dobre reference na jizdni vlastnosti, zivotnost a jsou ti financne dostupne.Kup je, obuj je. Udelej geosku a jezdi.
no osobně si nemyslim ze pneu 195/50 na 8 palcovej rafek je nějakej extremní stretch, tady je pro ilustraci co mam na Mantě vzadu na 9palcovym rafku, je to 195/55. ale az to slitam dam 225/45... taky nejsem extra priznivce velkej áček... ale zase mi bylo líto ty pneu hned vyhodit...
Subaru Impreza GT (víkendovka)
Opel Manta B GT/E 2.0i 8v
Honda Accord 2.0is (daily)
Škoda Superb II, 2.0TDI 125kw (daily nr.2)
Opel Manta B 400 + c20xe (zatím pouze polotovar)...
Opel Manta B GT/E 2.0i 8v
Honda Accord 2.0is (daily)
Škoda Superb II, 2.0TDI 125kw (daily nr.2)
Opel Manta B 400 + c20xe (zatím pouze polotovar)...
zadni kolo je 8x15 a 195/50 takze stretch skoro nulovy
EDIT: ted mam 8x15-185/45 (mam to vzadu, najeto cca 23000 km a opotrebeni zadny)
EDIT: ted mam 8x15-185/45 (mam to vzadu, najeto cca 23000 km a opotrebeni zadny)
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
mám to na felicii a když slítáš jeden kraj, tak tu gumu prostě otočíš a slítáš druhej kraj, pak mi takhle guma vydrží i 40tis.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
Rudi píše:mám to na felicii a když slítáš jeden kraj, tak tu gumu prostě otočíš a slítáš druhej kraj, pak mi takhle guma vydrží i 40tis.
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
To je dost málo. Já měl na Felicii v tomhle stupu gumy a vydržely mi 90tis. Něco jsi udělal blbě... možná jsi zapomněl proházet gumy předek/zadek...Rudi píše:mám to na felicii a když slítáš jeden kraj, tak tu gumu prostě otočíš a slítáš druhej kraj, pak mi takhle guma vydrží i 40tis.
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
směrový / nesměrový - stranový / nestranový ano i tak se to dá řešit
Ophell Vectra B Zender Sport 2.1 16V BIG Turbo Nitro! 300HP / 350HP / 400HP Club! Clean engine / car design , Airlift 3P dual Viar, 8piston brake 370mm wave rotor RS3, 3tlg. Schmidt vn-line 19" stretch, Prosport EVO, Sparco, Coming soon 2K18!
Takhle nějak by jsem si to představoval, žádný extrém a aby to sloužilo, nedělalo to problémy (nějaké výrazné nesouvislé opotřebení apod.)maRkus píše:zadni kolo je 8x15 a 195/50 takze stretch skoro nulovy
PS: libový kolečka
díky.. je na nich ale este strasne moc prace ale tak bavi me to
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;