Kouření v hospodách/klubech.

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět

Je v zákaz kouření v hospodách dobrý nápad?

Jsem pro zákaz
40
42%
Jsem zásadně proti zákazu
43
45%
Je mi to jedno, ale chci se hádat
12
13%

Celkem hlasů: 95

Ritchma
Moderátor

Re: Němeček je buzna!

Příspěvek od Ritchma »

Přesně tak. Jablka a hrušky...
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

jasne... to je jen priklad zakazu neceho na ukor jineho... a porad je to o tom ze te do te hospody nikdo nenuti chodit.... narozdil od hloucku kuraku venku na chodniku okolo kterych proste musis projit....

to je jako s tema naftakama... vypary jsou rakovinotvorny a o dost nebezpecnejsi nez benzinove, takze zakazeme naftaky ? nemam moznost volby co vedle me bude stat na semaforech....
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

je jen otazka casu, kdy ten zakaz koureni prijde....jestli ne letos, tak pristi rok uz urcite :wink:
Audi Coupe Quattro

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Vy si tady pořád neuvědomujete jeden i celkem s tím spojenej detail....
v hospodě musí být jeden nealko nápoj levnější než pivo
Co nám budou diktovat za chvilku? V nabídce musej bejt alespoň 3 dietní jídla a maximálně 5 jinejch? Hospoda není veřejný místo a když tam nevstoupíš, nikdo ti to vyčítat nemůže. Pak tu můžeme mít taky kluby, kde se nic jinýho jak vážná hudba nebude moc hrát a hlasitost maximálně 70 decibelů.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

S tím taky problém nemám. Tady si dáš kdekoliv točenou vodu z kohoutku zdarma. V čr to moc zvykem není a balená často stojí totální nesmysl. Předraží jí jenom proto, že můžou... Nejsou náhodou regulovaný ceny cigaret?
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Otevřu si muniční sklad. Jen proto,že svobodně podnikám,nenecham si přece nic přikazovat a budu tam chodit s otevřeným ohnněm. :lol: Keine vím o co Ti jde,ale jak zde padlo,svoboda jednoho končí tam,kde začíná svoboda druhého a já nechci být smradlavým kuřákem obtěžován kdykoli. Víc mi vadí příkaz levnějšího nápoje. Kuřáci tady máte moc hezké video. :lol:
http://vod.tn.cz.prg.cmestatic.com/2015 ... 459-lq.mp4" onclick="window.open(this.href);return false;
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

Kein

Příspěvek od Kein »

Ritchma píše:S tím taky problém nemám. Tady si dáš kdekoliv točenou vodu z kohoutku zdarma. V čr to moc zvykem není a balená často stojí totální nesmysl. Předraží jí jenom proto, že můžou... Nejsou náhodou regulovaný ceny cigaret?
Ritchmo..."tady" je kde? Australie? Ono úroveň svobody v zemích Commonwealthu, včetně UK není nic moc a rozhodně ji tady nepropaguj jako vzor, protože to žádný vzor není a odsralo to už hodně lidí. Naopak, státy "kingdom of Condom" je přesný příklad toho, kde se nechcem jako ještě relativně svobodná střední Evropa dostat. A opravdu to, že si na to nevolníci v Australii zvykli, protože jim nic jiného ani nezbývalo, mě opravdu jako racionální argument nestačí. Za války si lidi v Německu a Rusku taky zvykli na leccos. Naopak Commonwealth je odstrašující případ.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kein

Příspěvek od Kein »

Libor12 píše:Otevřu si muniční sklad. Jen proto,že svobodně podnikám,nenecham si přece nic přikazovat a budu tam chodit s otevřeným ohnněm. :lol: Keine vím o co Ti jde,ale jak zde padlo,svoboda jednoho končí tam,kde začíná svoboda druhého a já nechci být smradlavým kuřákem obtěžován kdykoli. Víc mi vadí příkaz levnějšího nápoje. Kuřáci tady máte moc hezké video. :lol:
http://vod.tn.cz.prg.cmestatic.com/2015 ... 459-lq.mp4" onclick="window.open(this.href);return false;
"svoboda jednoho končí tam,kde začíná svoboda druhého"

Ano a proto nenám nic proti zákazu na veřejném - čili společném prostranství, zastávky a podobně. Ale hospoda je soukromý podnik, už to kurva pochopte. Mě straší jak tohle všichni ignorujete a vydupáváte si právo, na které jednoduše právo nemáte, protože se dotýkáte práva majitele. Ať on rozhodne jestli chce kuřáckou, nebo nekuřáckou hospodu, nikoli stát. Oháníš se tou větou a sám ji míníš porušit (toliko k tomu pokrytectví co tady někdo tak vehementně měl vůli někomu vysvětlovat). Kuřák v kuřácké hospodě se svým kouřením práva nikoho nedotýká, protože nekuřák pokud do takové hospody přijde se sám rozhodne do ní jít a jestli přijme zvyky té hospody.
Naposledy upravil(a) Kein dne 31 led 2015 21:12, celkem upraveno 1 x.

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

jsem víceméně kuřák...dovedu půl roku nekouřit, stejně tak si zapálím jen občas.Třeba v práci některý dny si nedám ani jedno cigáro a zapálím si až večer nebo vůbec.Dřív jsem tahal tři krabky denně.Přestal jsem kouřit úplně, ale nezlobte se na mne, jako kuřák jsem měl minimální čich, když se mi pak čich navrátil, tak mě přišlo, že půlka lidí kolem mě ráno po snídani asi kloktá hovna a to jsou nekuřáci, takže s tím smradem bych byl opatrnej.Daleko víc mi vadí spocení lidi nebo naopak šíleně převonění...

U nás je nekuřáckejch nebo oddělenejch hospod a restaurací dost.Nemám problém sedět v nekuřácký nebo zahulený hospodě...nikdo mě nedonutí proti mé vůli jít někam, kde mě to bude proti srsti...
svět dospělých je pro mne záhadou......

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

K té ceně nápojů....

Proč by měl mít hospodský na vodě marži 60%, když na pivě jí má sotva 10% ?
Když si chce jít skupinka středoškoláků někam sednout, tak co si mají dát, když pivo za 25kč nemůžou a nejlevnější nealko je o třetinu dražší ?

A voda z kouhoutku zdarma mi přijde jako nesmysl, aji ta něco stojí/někdo mi jí donese/někdo po mě umyje sklenici, tak osobně nemám problém za ní symbolickou částku zaplatit
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

liberale: ale kurva.. porad dokola.. hospoda je soukromi podnik... hospoda neni pravo.. ale je to moznost... neni povinost chodit do hospody, je to "kratochvile" a my si vybereme, kterou chceme navstivit.. nikdo nam to nediktuje.... ja chci mit hospodu ve ktere se kouri.. a ostatni at se z toho poserou, je to moje hospoda a nekuraci at mi vykourej a jdou si jinam.. jenom ja bych diky tomu prisel o trzby...

For all... jak se vam bude libit, az vam stat zakaze doma prdet?? nebo cokoli co mate radi??? to taky budete skandovat pro. protoze se vam to hodi?? je to jen dalsi upirani svobody a brzo to bude horsi nez za komousu...

Hospoda je proste soukroma vec... a nikdo nikoho nenuti do ni chodit, natozpak nikdo nikoho nenuti si tam neco koupit.. to je stejne jako bychom prikazali, ze aspon jedna hracka v hrackarstvi musi byt levnejsi nez plysovy medvidek.....
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Ritchma píše:S tím taky problém nemám. Tady si dáš kdekoliv točenou vodu z kohoutku zdarma. V čr to moc zvykem není a balená často stojí totální nesmysl. Předraží jí jenom proto, že můžou... Nejsou náhodou regulovaný ceny cigaret?
No ještě s tím straš, že by se začali objevovat kolkovaný vody :lol: Já se třeba hospodám nedivim, že účtujou samotnou vodu, náklady to jsou pro ně další a vzhledem k českýmu vychcanství se toho poměrně dost využívalo, obzvlášť třeba u "finančních poradců", kteří si vodu rádi dávali, aby je schůzka stála, co nejmíň 8) Je sice pak smutný, že máš platit za půl litr vody 20-30Kč, realita by mohla bejt rozumnejch 10Kč, ale znovu, máš možnost si jí dát anebo využij služeb jinde 8)

Někdo to tady srovnával s muničním skladem a to už je kapku moc, hospoda se Vám maximálně porve nebo se tam postřílej, ale jen tak nebouchne :lol:
VW - Very Wonderful

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Dobře, když pominu ten zákaz kouření.
Sam musim uznat, že diktování cen majitelům je přehnanej návrh. Jenže zkuste se někdy podívat na napojovej lístek těch hospod. Aniž to tušíte tak většina z nich tyhle podmínky dávno splňuje!
Ať už se jedna o točeny limonady nebo obyčejnou vodu.
Mě spíš to vaše nervování, připadá naprosto přehnaný. To jako když hospoda je soukromej prostor (kterej se i tak MUSÍ řídit směrnicema státu) tak se tam může dít všechno dle vůle hospodskýho? Takže dle vás všech se tam můžou volně přeprodávat drogy, fetovat apod do te doby dokuď to majitel nezakáže. Teď mi upřímně řekněte, co když to třeba majitel neví? Zákonu je to fuk. Bude mít problém i tak, takže nějaky nervy s tim, že je to soukromy prostor jsou naprosto mimo mísu.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Kouření je nemoc,má i svoji diagnozu - F17
Syndrom závislosti
Soubor behaviorálních‚ kognitivních a fyziologických stavů‚ který se vyvíjí po opakovaném užití
substance a který typicky zahrnuje silné přáni užít drogu‚ porušené ovládání při jejím užívání‚
přetrvávající užívání této drogy i přes škodlivé následky‚ priorita v užívání drogy před
ostatními aktivitami a závazky‚ zvýšená tolerance pro drogu a někdy somatický odvykací stav.
Syndrom závislosti může být pro specifickou psychoaktivní substanci (např. tabák‚ alkohol
nebo diazepam)‚ pro skupinu látek (např. opioidy) nebo pro širší rozpětí farmakologicky
rozličných psychoaktivních substancí.
Chronický alkoholismus
Dipsomanie
Toxikomanie
Nikotin je vysoce návyková psychoaktivní látka (farmakologický a behaviorální proces determinující vznik závislosti je u tabáku podobný jako u heroinu a kokainu). Závislost na nikotinu je stav, který nutí člověka kouřit i přes částečné znalosti zdravotních následků a úsilí přestat, nejde o nedostatek vůle nebo o poruchu osobnosti, ale o progresivní, chronické a recidivující onemocnění (diagnóza F 17). Při dlouhodobém užívání vzniká na nikotin i fyzická závislost.
Kde je rozdíl mezi kuřákem a fetakem co si nitrožilně aplikuje heroin? Proč bych jako stát měl podporovat fetaky? Už ted se na jejich lecení vynakládá víc nez dají dane do statní pokladny. Argumentace kuřáků že kdyby den ze dne přestali kouřit stat zkolabuje,je naprosto lichá. Naopak všechny nemoci způsobené kouřením bych všechny kuřáky nechal platit z vlastní kapsy. K hospodě. Není to volba. Tak jako když si chci otevřít autoservis musím splnit podmínky praxe,likvidaci oleju a já nevím co ještě tak stejně je to i z hospodou. Musí být nastaveny pravidla jak má hospoda vypadat a je na tom jestli si ji chci otevřít a ty pravidla respektovat nebo ne. Proste zájem na zdraví občana před zájmem soukromeho podnikání.
Naposledy upravil(a) Libor12 dne 31 led 2015 18:07, celkem upraveno 1 x.
imfsoft-forum.eu/

LiberaleMiguel2

Crocu já psal o vodě, tak proč ty mi odpisuješ o kouření ?

Reguluje se všechno, kdyby se to nedělalo, tak se tady z těch vychcanců posereme, tak nejančete kvůli cenám, však teď podražily cigarety a nikdo neremcá :D
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

LiberaleMiguel2 píše:však teď podražily cigarety a nikdo neremcá :D
priorita v užívání drogy před
ostatními aktivitami a závazky‚ zvýšená tolerance pro drogu

radši si koupí svoji krabičku cigaret než jídlo :savle:
imfsoft-forum.eu/

LiberaleMiguel2

....a furt to remcá, že to má málo peněz....

horis

Příspěvek od horis »

Komu vadí kouření v hospodě, ať jde do cukrárny :lol:

btw - at tomu předejdeme, v zahraničí sem 4-6 dní v týdnu, po celý rok :P
ex only BMW e30 323i ex e30 320i ex e34 535i ex e30 320Ci ex e39 528i ex e30 325i black saloon, nyní BMW e36 1,8Is Imola rot
Bůh stvořil lidi jako slabé a silné. Teprve Samuel Colt tento nedostatek napravil.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Libor12 píše: Kde je rozdíl mezi kuřákem a fetakem co si nitrožilně aplikuje heroin? Proč bych jako stát měl podporovat fetaky? Už ted se na jejich lecení vynakládá víc nez dají dane do statní pokladny. Argumentace kuřáků že kdyby den ze dne přestali kouřit stat zkolabuje,je naprosto lichá. Naopak všechny nemoci způsobené kouřením bych všechny kuřáky nechal platit z vlastní kapsy.
To same se da rici take o alkoholu :lol: . Jeho zakazem by odpadlo nasili spachane pod jeho vlivem - od znasilneni az po vrazdy, zraneni a umrti nevinych lidi na silnicich a vsechny nemoce a umrti s nim spojene. Lidem, kteri alkohol nepozivaji take smrdi, "musi" se v hospodach na lidi pod vlivem alkoholu divat a kdekoliv jinde s nema prichazet do styku, tak proc si nevymahat aby se v hospodach take neprodaval alkohol? Odeberme lidem svobodu volby a zakazme vse, co pro ne neni dobre a neprospesne - vcetne treba nadmerneho pobytu na slunci a vsech aktivit vcetne sportu, kde by se mohli pripadne poranit anebo usmrtit. :wink:
IQ stylingem nenahradis.

SomČarovný

Příspěvek od SomČarovný »

Taboo: No pozor, to je třeba upozornit, že ten sport by se měl zakázat z toho důvodu, že se u toho lidé zpotí a pak taky smrdí a kdo je mí čmuchat :kladivo:
7GTD

Kein

Příspěvek od Kein »

LiberaleMiguel2 píše:Crocu já psal o vodě, tak proč ty mi odpisuješ o kouření ?

Reguluje se všechno, kdyby se to nedělalo, tak se tady z těch vychcanců posereme, tak nejančete kvůli cenám, však teď podražily cigarety a nikdo neremcá :D
Dobře, tak opravdu si myslíš, že banda puběrťáků, půjde do hospody a dá si tam sklenici vody? Prosím tě...

Kein

Příspěvek od Kein »

MartyCZe píše:Dobře, když pominu ten zákaz kouření.
Aniž to tušíte tak většina z nich tyhle podmínky dávno splňuje!
Ano! A to je přesně ono! Trh se přizpůsobuje. Zcela přirozeně a nerušeně, nikdo netrpí, nikdo nepřichází o své právo a o své peníze. Otevírají se nekuřácké hospody, v restauracích se začínají objevovat domácí produkty, levnější a alcohol-free. Tak proč podporuješ zákon, který násilně uvede toto pro všechny podniky a to i pro ty, u kterých to povede ke ztrátě? Proč?

Mě ani tak nesere to, že se to kouření zakáže, kuřák nejsem; mě sere to "kdo" to zakáže a jakými "argumenty" to podporujete - stylem "já bych to chtěl, to se mě hodí a tak to chci" a vůbec se nezajímáte o lidi co ty podniky vlastní a mají představu o svém podniku svou vlastní, a nemáte nárok toto požadovat.
Naposledy upravil(a) Kein dne 01 úno 2015 00:54, celkem upraveno 1 x.

LiberaleMiguel2

Kein píše:
LiberaleMiguel2 píše:Crocu já psal o vodě, tak proč ty mi odpisuješ o kouření ?

Dobře, tak opravdu si myslíš, že banda puběrťáků, půjde do hospody a dá si tam sklenici vody? Prosím tě...
Ano, protože jim většinou nic jiného nezbyde ;-)
https://www.youtube.com/watch?app=deskt ... A7J8PfWhoI" onclick="window.open(this.href);return false;

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Liberale asi si byl(možná ještě jsi) fakt hodně divný děcko, ale my když neměli prachy, tak jsme určitě nechodili do hospody, aby jsme si tam dávali jenom vodu. Když nemáš prachy, chlastáš venku nebo kdekoliv jinde, kam si můžeš donýst vlastní flašku, zkus občas trochu přemejšlet :roll:
VW - Very Wonderful

LiberaleMiguel2

Jenže já tu nemluvil o chlastání, ale o tom, když si chce skupinka mladých někam sednout a třeba pokecat ;-)

Kein

Příspěvek od Kein »

LiberaleMiguel2 píše:Jenže já tu nemluvil o chlastání, ale o tom, když si chce skupinka mladých někam sednout a třeba pokecat ;-)
Tak půjdou do hospody na sklenku vody?

btw.: Můžes si prosím tě odpustit ty stupidní videa? Když už chceš nějak rozumně debatovat? Díky.

LiberaleMiguel2

Ne, dali by si rádi třeba Kofolu, kdyby nestála o třetinu víc než to pivo....

Já nikde nepsal, že mladi budou pít vodu, ale že moc dobrý výběr nemají, když to nejlevnější, pivo, si dát nemůžou a všechno ostatní je o třetinu dražší....

AR166
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AR166 »

ze tys hlasoval, ze se chces hadat? :D
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

Jarbi

Příspěvek od Jarbi »

Si koupí kofolu napůl v petce a sednou si venku, když sou socky a nemaj na točenou :smich2:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Je to zlomení volného trhu. Pokud by byla aspoň většina hospod nekuřáckých, tak pak by se to možná dalo nějak chápat a ospravedlnit (ikdyž by to byl stále zásah do volného trhu). V době kdy máme odhadem tak 95% hospod, kde se kouřit může, tak je to nesmysl. Pokud by nekuřácké hospody byly tolik žádané, tak jich bude v každém městě plno... ale asi o to prostě není zájem, tak kdo by to dělal.

Když někam jdu, tak předem vím, co mě tam čeká (nelíbí se mi - nepůjdu)... dokonce ikdyž to nevím předem a po příchodu zjistím co a jak, můžu bez jakékoliv sankce odejít. Z pohledu zaměstnance to samé - nikdo nikoho nenutí tam pracovat (nelíbí se - běž pryč).

Plošný zákaz kouření má fakt opodstatnění jen na místech, kam se nemůžu vybrat jestli tam budu nebo ne (př. nemocnice).

Ve výsledku kdyby někdo chtěl mít kuřácký supermárket, tak ať si ho udělá... pokud mu tam bude chodit dostatek zákazníků, tak výborný podnikatelský tah...
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Odpovědět

Zpět na „Pokec“