Audi S6/S4 C4 V8 zkušenosti

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Breakthru

Audi S6/S4 C4 V8 zkušenosti

Příspěvek od Breakthru »

Dívám se po nějaký Audi S4/S6 4.2 V8 v manualu.Má s tím někdo zkušenosti.Spotřeba ani pojistka nejsou pro mne podstatný, cenu dílu vím.Jednu C4 v ropě mám, tak malý zkušenosti s tímhle typem auta mám.Zajímá mě hlavně motor a převodovka, elektrika, diferenciály, zadní náprava, brzdy atd.Počítám s tím, že u V8 bude větší spotřeba oleje, ale rád bych věděl jakejma neduhama tyhle motory trpí...
Slyšel jsem, že první 4.2 v D1 snad měly problém s kompresí, ale nevím, jak je na tom v C4...
Tenhle motor má šéf ve svý D1, ale to auto jsem akorát slyšel a viděl, takže to je tak moje nejbližší zkušenost s tímhle motorem...
Sháním něco na víkendový ježdění a jako investici do budoucna a hlavně splnit si sen.Po jinejch autech nekoukám, v tomhle mám zcela jasno.Musím se do jara zbavit dalších svejch dvou aut, abych uvolnil místo ve svým autoparku...
Nechcu vylítanou šunku s nejasnou historií a po těžký bouračce...

Jestli tohle někdo měl nebo ty auta zná, tak budu vděčnej za jakýkoliv rady, typy, zkušenosti :wink:
svět dospělých je pro mne záhadou......

twingo.driver

Re: Audi S6/S4 C4 V8 zkušenosti

Příspěvek od twingo.driver »

Nechci flejmit, jsem přeci jen dementní feťák s gulášem v hlavě, ale nevylítaná S6 s jasnou historií bude podle mě stát dost moc a žádná investice do budoucna to nikdy nebude. Ale pokud ji miluješ... Jinak k tématu nic nemam. :mrgreen:
SubTera píše:mile dite, to, jak se svou povesti nakladas ty, je tvoje vec 8)

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

nepsal jsem, jakej mám rozpočet....peníze mám, nemám zatím místo.Koukám i na weby v Německu a Rakousku.Je mi jasný, že pod 300 000km má málokterá, ale nájezd není vylítanost.Stav a kilometry nejsou pro mne jedno a to samý...investice to určitě dle mýho názoru bude.Pěknejch kusů ubývá a zachovalý kousky na ceně ztrácet nebudou, ale stejně tak je mi jasný, že při budoucím prodeji to auto nebude za měsíc u novýho majitele :wink:
zajímají mě vážně jen zkušenosti kolem auta.Cena, dostupnost atd. už je moje věc :wink:

twingo.driver

Příspěvek od twingo.driver »

:wink:
SubTera píše:mile dite, to, jak se svou povesti nakladas ty, je tvoje vec 8)

kony5

Příspěvek od kony5 »

ja koukám po S6 C5 a samá vrana... a když ne tak je za cenu RS6 nebo je to avant.... uspěšné zhánění... :D ja kukám 2 roky

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

já o ní přemýšlel už dlouho, ale byl jsem prostě od takovýho auta odrazovanej.Jenže prostě přes dva roky jezdím naftu, jen naftu a vážně nevím, co na těch zázracích TDI od VW všichni vidí....vysokoobjemovej, víceválcovej benzín má svoje...a filozofie V8 se mi prostě líbí...
Ale u mne vede C4....stará hranatá kůže, od seriovky se liší na první pohled jen sdruženejma zadníma světlama a většíma brzdama, jinak není poznat jestli v tom je 2.0i ,2.5TDI, V6 nebo V8, což se mi líbí :D
navíc je tam cítit ještě taková ta stará syrovost, kdy seš šofér ty, protože to má akorát řídící jendotku motoru a ABS...žádný ESP, elektronicky hlídaný 4x4, tlačítka na startování a zavření kufru atd....funkční, jednoduchá přední náprava, quattro jen o železe a prapodivej osmiválec z předchůdce A8....geniální auto :wink:

Já včera koukal na weby v Německu a Rakousku.Průser je, že to je samá 2.2 20V Turbo a když je V8, tak automatik, ale já chcu 6 gang....cenu vidím kolem 4000 euro....vrány kolem 2000 euro smrdijou průserem a "voňavky" za šest a více zase smrdijou tím, že se moc nelišijou od těch ostatních, jen vypadaj "skvěle"....
samozřejmě mě štvou některý extrémní audio zástavby, vínový barvy, červený kůže atd...to raději semiš a bílou :lol:
ale černou sedan S6+ stopro nekoupím, tak bohatej nejsem :lol: a je jich jak šafránu

kony5

Příspěvek od kony5 »

C5 ještě nemá diff řízený elektrikou .. tuhle bych bral http://www.fourtitude.com/gallery/album ... -S6-RS6%20(C4,%20C5,%20C6" onclick="window.open(this.href);return false;)/RS6%20(C5)/Aftermarket/B%20and%20B/002.jpg ... ale prvně musím překonat sám sebe natlačit svou A6 do dílny a dát ji řádně dokupy .... protože není nic horší než mít kopu nepojizdných těžítek ... ještě doskládám jedno těžítko a pak s největším sebezapřením to TDI ..... tu A6 tvou ti zavidím ten motor měl známý v LT a to furt jelo ... kdybys ten motor chtěl zničit tak se ti to snad ani nepodaří...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“