Dívám se po nějaký Audi S4/S6 4.2 V8 v manualu.Má s tím někdo zkušenosti.Spotřeba ani pojistka nejsou pro mne podstatný, cenu dílu vím.Jednu C4 v ropě mám, tak malý zkušenosti s tímhle typem auta mám.Zajímá mě hlavně motor a převodovka, elektrika, diferenciály, zadní náprava, brzdy atd.Počítám s tím, že u V8 bude větší spotřeba oleje, ale rád bych věděl jakejma neduhama tyhle motory trpí...
Slyšel jsem, že první 4.2 v D1 snad měly problém s kompresí, ale nevím, jak je na tom v C4...
Tenhle motor má šéf ve svý D1, ale to auto jsem akorát slyšel a viděl, takže to je tak moje nejbližší zkušenost s tímhle motorem...
Sháním něco na víkendový ježdění a jako investici do budoucna a hlavně splnit si sen.Po jinejch autech nekoukám, v tomhle mám zcela jasno.Musím se do jara zbavit dalších svejch dvou aut, abych uvolnil místo ve svým autoparku...
Nechcu vylítanou šunku s nejasnou historií a po těžký bouračce...
Jestli tohle někdo měl nebo ty auta zná, tak budu vděčnej za jakýkoliv rady, typy, zkušenosti
Audi S6/S4 C4 V8 zkušenosti
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Audi S6/S4 C4 V8 zkušenosti
svět dospělých je pro mne záhadou......
- twingo.driver
Re: Audi S6/S4 C4 V8 zkušenosti
Nechci flejmit, jsem přeci jen dementní feťák s gulášem v hlavě, ale nevylítaná S6 s jasnou historií bude podle mě stát dost moc a žádná investice do budoucna to nikdy nebude. Ale pokud ji miluješ... Jinak k tématu nic nemam.
SubTera píše:mile dite, to, jak se svou povesti nakladas ty, je tvoje vec
nepsal jsem, jakej mám rozpočet....peníze mám, nemám zatím místo.Koukám i na weby v Německu a Rakousku.Je mi jasný, že pod 300 000km má málokterá, ale nájezd není vylítanost.Stav a kilometry nejsou pro mne jedno a to samý...investice to určitě dle mýho názoru bude.Pěknejch kusů ubývá a zachovalý kousky na ceně ztrácet nebudou, ale stejně tak je mi jasný, že při budoucím prodeji to auto nebude za měsíc u novýho majitele
zajímají mě vážně jen zkušenosti kolem auta.Cena, dostupnost atd. už je moje věc
zajímají mě vážně jen zkušenosti kolem auta.Cena, dostupnost atd. už je moje věc
- twingo.driver
SubTera píše:mile dite, to, jak se svou povesti nakladas ty, je tvoje vec
ja koukám po S6 C5 a samá vrana... a když ne tak je za cenu RS6 nebo je to avant.... uspěšné zhánění... ja kukám 2 roky
já o ní přemýšlel už dlouho, ale byl jsem prostě od takovýho auta odrazovanej.Jenže prostě přes dva roky jezdím naftu, jen naftu a vážně nevím, co na těch zázracích TDI od VW všichni vidí....vysokoobjemovej, víceválcovej benzín má svoje...a filozofie V8 se mi prostě líbí...
Ale u mne vede C4....stará hranatá kůže, od seriovky se liší na první pohled jen sdruženejma zadníma světlama a většíma brzdama, jinak není poznat jestli v tom je 2.0i ,2.5TDI, V6 nebo V8, což se mi líbí
navíc je tam cítit ještě taková ta stará syrovost, kdy seš šofér ty, protože to má akorát řídící jendotku motoru a ABS...žádný ESP, elektronicky hlídaný 4x4, tlačítka na startování a zavření kufru atd....funkční, jednoduchá přední náprava, quattro jen o železe a prapodivej osmiválec z předchůdce A8....geniální auto
Já včera koukal na weby v Německu a Rakousku.Průser je, že to je samá 2.2 20V Turbo a když je V8, tak automatik, ale já chcu 6 gang....cenu vidím kolem 4000 euro....vrány kolem 2000 euro smrdijou průserem a "voňavky" za šest a více zase smrdijou tím, že se moc nelišijou od těch ostatních, jen vypadaj "skvěle"....
samozřejmě mě štvou některý extrémní audio zástavby, vínový barvy, červený kůže atd...to raději semiš a bílou
ale černou sedan S6+ stopro nekoupím, tak bohatej nejsem a je jich jak šafránu
Ale u mne vede C4....stará hranatá kůže, od seriovky se liší na první pohled jen sdruženejma zadníma světlama a většíma brzdama, jinak není poznat jestli v tom je 2.0i ,2.5TDI, V6 nebo V8, což se mi líbí
navíc je tam cítit ještě taková ta stará syrovost, kdy seš šofér ty, protože to má akorát řídící jendotku motoru a ABS...žádný ESP, elektronicky hlídaný 4x4, tlačítka na startování a zavření kufru atd....funkční, jednoduchá přední náprava, quattro jen o železe a prapodivej osmiválec z předchůdce A8....geniální auto
Já včera koukal na weby v Německu a Rakousku.Průser je, že to je samá 2.2 20V Turbo a když je V8, tak automatik, ale já chcu 6 gang....cenu vidím kolem 4000 euro....vrány kolem 2000 euro smrdijou průserem a "voňavky" za šest a více zase smrdijou tím, že se moc nelišijou od těch ostatních, jen vypadaj "skvěle"....
samozřejmě mě štvou některý extrémní audio zástavby, vínový barvy, červený kůže atd...to raději semiš a bílou
ale černou sedan S6+ stopro nekoupím, tak bohatej nejsem a je jich jak šafránu
C5 ještě nemá diff řízený elektrikou .. tuhle bych bral http://www.fourtitude.com/gallery/album ... -S6-RS6%20(C4,%20C5,%20C6" onclick="window.open(this.href);return false;)/RS6%20(C5)/Aftermarket/B%20and%20B/002.jpg ... ale prvně musím překonat sám sebe natlačit svou A6 do dílny a dát ji řádně dokupy .... protože není nic horší než mít kopu nepojizdných těžítek ... ještě doskládám jedno těžítko a pak s největším sebezapřením to TDI ..... tu A6 tvou ti zavidím ten motor měl známý v LT a to furt jelo ... kdybys ten motor chtěl zničit tak se ti to snad ani nepodaří...