Jake ojete auto pri rocnim najezdu 30 000km a vic?
Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi
Jake ojete auto pri rocnim najezdu 30 000km a vic?
Zdravim, jsem cerstvy absolvent (23let) a budu jezdit 4x tydne 70km, resp.140km (tam i zpet) do prace. To dela za tyden 600km. K tomu samozrejme obcasne projizdky mestem (Brno) na nakupy a prilezitostne i vylety. Typuji tedy, ze rocne najezdim min. 30 000km, proto potrebuji vybrat auto s co mozna NEJNIZSI spotrebou /bionafta/olej/lpg/autonavodu... neni problem) a s co mozna NEJVYSSI spolehlivosti.
Penez nemam nazbyt, proto bych uprednostnoval automobil s levnejsimi nahradnimi dily. Cestovat budu do prace sam, bez jakychkoliv zavazadel a nakladu. Vylety a cesty pres mesto pak ve dvou (ja a pritelkyne).
Bezpecnost vozu patri take mezi dulezitejsi faktory.
Co se tyce prostornosti a vybavenosti vozu, nemam zadne naroky. Auto by ale melo mit alespon autoradio a palubni pocitac, kvuli kontrole spotreby.
Cenovy limit je 70 tisic (vcetne pripadneho LPG). Samozrejme veci jako je vymena rozvodu, filtru, svicek ap. do tohoho limitu nepocitam.
S autem planuji jezdit dlouho, alespon 4 roky.
Samozrejme muzete doporucit vice vozidel.
Zatim premyslim o Fabii 1.9 SDI.
Penez nemam nazbyt, proto bych uprednostnoval automobil s levnejsimi nahradnimi dily. Cestovat budu do prace sam, bez jakychkoliv zavazadel a nakladu. Vylety a cesty pres mesto pak ve dvou (ja a pritelkyne).
Bezpecnost vozu patri take mezi dulezitejsi faktory.
Co se tyce prostornosti a vybavenosti vozu, nemam zadne naroky. Auto by ale melo mit alespon autoradio a palubni pocitac, kvuli kontrole spotreby.
Cenovy limit je 70 tisic (vcetne pripadneho LPG). Samozrejme veci jako je vymena rozvodu, filtru, svicek ap. do tohoho limitu nepocitam.
S autem planuji jezdit dlouho, alespon 4 roky.
Samozrejme muzete doporucit vice vozidel.
Zatim premyslim o Fabii 1.9 SDI.
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jake ojete auto pri rocnim najezdu 30 000km a vic?
Jestli mohu poradit, z mé zkušenosti, kdy jsem vystřídal už mnoho aut, tak při tvém nájezdu ideál motor do 1.6 na LPG . Celý život jsem měl D nebo TDi, až jsem dostal rozum a přešel na LPG.
Co se týče výběru auta záleží to na vkusu a hlavně užití, já trávím v autě denně někdy i 10hod, a když jsem vybíral chtěl jsem max 2009rok,vysoké kombi/VAN, najeto do 30.000tkm a aby se to vlezlo do 100.000tis vč. sekvence LPG, díky bohu mi v té době vyskočila jen nabídla na Dacia Logan MCV 1.4 55kw, je fakt že výbava 0, nicméně už mám na budíku 80.000 za půl roku a měním jen olej, filtry,svíčky, teď jsem udělal rozvody . Spotřeba paráda, aktuál mám 6.5l LPG, je ale fakt jezdím hodně eko a na brzdě mám pavučinu . Jednou kdy fakt toho bylo moc a málo času a prasil jsem to palbou jak na dálnici tak po okreskách a výsledek byl 8l takže normal stylem smrtelníka počítej kolem 7l LPG.
Pokud nepotřebuješ mnoho prostoru, řešil bych Dacia Sandero 1.4-1.6 s LPG, určitě neprohloupíš, a ano, napíšou ti lidi, že Dacia je šunt a bla bla bla, jen ti píšu mé zkušenosti a poznatky , jsou to opravdu nízkonákladová auta, nehledě na to, že to necháš před barákem 10 let odemčené a nikdo se toho ani netkne, což u Fabia, Octavia nehrozí
Co se týče výběru auta záleží to na vkusu a hlavně užití, já trávím v autě denně někdy i 10hod, a když jsem vybíral chtěl jsem max 2009rok,vysoké kombi/VAN, najeto do 30.000tkm a aby se to vlezlo do 100.000tis vč. sekvence LPG, díky bohu mi v té době vyskočila jen nabídla na Dacia Logan MCV 1.4 55kw, je fakt že výbava 0, nicméně už mám na budíku 80.000 za půl roku a měním jen olej, filtry,svíčky, teď jsem udělal rozvody . Spotřeba paráda, aktuál mám 6.5l LPG, je ale fakt jezdím hodně eko a na brzdě mám pavučinu . Jednou kdy fakt toho bylo moc a málo času a prasil jsem to palbou jak na dálnici tak po okreskách a výsledek byl 8l takže normal stylem smrtelníka počítej kolem 7l LPG.
Pokud nepotřebuješ mnoho prostoru, řešil bych Dacia Sandero 1.4-1.6 s LPG, určitě neprohloupíš, a ano, napíšou ti lidi, že Dacia je šunt a bla bla bla, jen ti píšu mé zkušenosti a poznatky , jsou to opravdu nízkonákladová auta, nehledě na to, že to necháš před barákem 10 let odemčené a nikdo se toho ani netkne, což u Fabia, Octavia nehrozí
- LiberaleMiguel2
Sandero by nebyla špatná volba
Nebo pak Toyota Yaris, s 1,0 se dá jezdit pod 6 litrů v pohodě a spolehlivé je to až za hrob nebo s 1,3 a spotřebou okolo 7/100 a užiješ si s tím aji nějakou srandu
A do 70k se dá najít aji s LPG
http://www.tipcars.com/toyota-yaris/toy ... 19303.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tipcars.com/toyota-yaris/toy ... 20983.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nebo pak Toyota Yaris, s 1,0 se dá jezdit pod 6 litrů v pohodě a spolehlivé je to až za hrob nebo s 1,3 a spotřebou okolo 7/100 a užiješ si s tím aji nějakou srandu
A do 70k se dá najít aji s LPG
http://www.tipcars.com/toyota-yaris/toy ... 19303.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tipcars.com/toyota-yaris/toy ... 20983.html" onclick="window.open(this.href);return false;
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Yaris není zrovna moc velkej když se potřebuje někam cestovat, vzal bych radši Corollu. Cca něco takovýho by to mělo splnit:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- LiberaleMiguel2
Psal, že nemá žádné nároky na prostor, takže nevidím důvod, proč bralt větší auto na úkor spotřeby. A když je třeba, tak 4 dospělé lidi do Yarise taky naložíš
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
ivan91 : ty si tak dementný že na jednu otázku potrebuješ dve témy ? Ako myslíš že sa dozvieš niečo viac v dvoch témach ?
Mne to smrdí skrytou reklamou na tie nefunkčné produkty typu HHO = auto na vodu, asi máš toho plný sklad
Lebo nikto nemôže byť tak blbý aby o tom vôbec uvažoval
Mne to smrdí skrytou reklamou na tie nefunkčné produkty typu HHO = auto na vodu, asi máš toho plný sklad
Lebo nikto nemôže byť tak blbý aby o tom vôbec uvažoval
- phaeton_esc
Ja za sebe teda doporucim to, cim kazdy den jezdim, takze Fiat Stilo v plynu servisni naklady pomerne nizky, s 1.6 se da jezdit do 7l LPG, dalnicni provoz kolem 8 a rozhodne nejsem uplna brzda. Vyhodou je, ze i holota ma aspon manual klimu, predni okna a zrcatka v elektrice a celkove je to auto pomerne pohodlne. V kombiku idealni stehovak. Kastle mi prijde ze prakticky nerezne a jako nejvetsi bonus - Fiata ti nikdo krast nebude
Jedinej problem je obcas stavkujici elektroinstalace, ale neni to nic, kvuli cemu bys nemohl nastartovat a odjet
Jedinej problem je obcas stavkujici elektroinstalace, ale neni to nic, kvuli cemu bys nemohl nastartovat a odjet
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8
pufko, zklidni se a rychle. Nebo půjdeš k Turkovi
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
Ako moderátor si mu mal jednu tému hned zamknúť
To nech laskavě na mně. Až se budeš chovat jako normální člen, pak hodnoť mě jako moda...
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
Hold pufko nezapře svůj kraj , něco si i přečti o HHO a pak mel nesmysly